ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανάγκη η ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Συμπαράταξη» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Την ανάγκη ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού και του σχολικού αθλητισμού σε συνδυασμό με την απεμπλοκή του από την επιχειρηματική δραστηριότητα, σημείωσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στη διάρκεια περιοδείας του, ως επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παράλληλα, με δηλώσεις του - αναφορικά με την πρόσφατη κοινή συνέντευξη των υπουργών Οικονομίας και Πολιτισμού - για την «αξιοποίηση» των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τόνισε ότι και αυτές «γίνονται πρόσθετο πεδίο τεράστιας κερδοσκοπίας».

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος, μιλώντας στους εργαζόμενους της ΓΓΑ, τόνισε: «Εμείς είμαστε αντίθετοι με τον επαγγελματικό αθλητισμό ο οποίος προωθείται. Υποστηρίζουμε και δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, ώστε το παιδί να προσανατολιστεί στον αθλητισμό από την πιο τρυφερή του ηλικία». Σε συναντήσεις που είχε με ανθρώπους της διοίκησης, μάλιστα, επισήμανε πως ο αθλητισμός «δε θα πρέπει να έχει σχέση με επιχειρηματικές δραστηριότητες».

«Η προσπάθεια», πρόσθεσε σε δηλώσεις του, «για την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, του σχολικού αθλητισμού, μπορεί να δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις, για τη διαμόρφωση εκείνων των φυτωρίων που θα αναπτύξουν παραπέρα τον αθλητισμό, όχι τον πρωταθλητισμό, αλλά τον αθλητισμό εκείνο, που θα συμβάλλει και στη σωματική και στην πνευματική ανάπτυξη των εργαζομένων και του λαού».

Πεδίο κερδοσκοπίας οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Σχολιάζοντας την κοινή συνέντευξη των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, και Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε: «Επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, ότι η δήθεν αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τις οποίες χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός με χρήμα και με αίμα των εργαζομένων, γίνεται ένα πρόσθετο πεδίο τεράστιας κερδοσκοπίας για το μεγάλο κεφάλαιο πέρα από τα τεράστια κέρδη που αποκόμισε από την κατασκευή τους. Η περιουσία του ελληνικού λαού ανατίθεται σ' αυτό για διαχείριση».

Και πρόσθεσε: «Υπηρεσίες πολιτισμού, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, κατασκευάζονται με τη ληστρική μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι δήθεν προσωρινές κατασκευές γίνονται μόνιμες. Νέες κατασκευές, "οικονομικά πρόσφορες" συνεχίζουν την καταστροφή των ελεύθερων χώρων».

Ο Σπ. Χαλβατζής κατέληξε σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει την καταστροφή, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας "αναμορφώνεται" στα πλαίσια της αγοράς, πρόσφορη σε επενδυτές για κέρδη, σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, είναι ανάγκη να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και των δύο κομμάτων».

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»
Να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση

Ο Γιώτης Σαντζαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω
Ο Γιώτης Σαντζαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω
«Οι εκλογές είναι η αφορμή, ώστε η λαϊκή αγανάκτηση να μετατραπεί σε συνειδητή πολιτική πράξη». Με τα λόγια αυτά ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώτης Σαντζαρίδης κάλεσε τους δημότες της πόλης να στηρίξουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές την «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και της διακήρυξης της παράταξης.

Ο Γ. Σαντζαρίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αιγάλεω, καθώς τόσο η σημερινή δημοτική αρχή όσο και οι προηγούμενες έδωσαν «γην και ύδωρ» στους ιδιώτες. Παράλληλα, για τις περισσότερες υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, αθλητισμός, κ.ά.) που παρέχει ο δήμος, οι δημότες πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Θοδ. Αυγέρος, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ.

Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης για το Αιγάλεω» είναι: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Κώστας, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανω Λιούμη. ΑΝΔΡΟΜΑΝΕΣΚΟΣ Θοδωρής, οικοδόμος, αντιπρόεδρος του παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, πρώην πρόεδρος Συλλόγου «Πρόοδος». ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας, ΕΒΕ, πρώην πρόεδρος ΕΒΕ Αιγάλεω. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανθή, συνταξιούχος. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Βασίλης, εκπαιδευτικός. ΒΡΟΧΟΠΟΥΛΟΥ Ντίνα, οικιακά, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αιγάλεω. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Στέλιος, ιδιωτικός υπάλληλος. ΔΕΛΓΑ Μαρία, οικιακά, γραμματέας του Συλλόγου ΟΓΕ Αιγάλεω. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΗΣ, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Αιγάλεω. ΔΡΟΣΟΣ Στάθης, ΕΒΕ. ΖΩΤΟΣ Νίκος, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγάλεω. ΙΟΡΔΑΝΟΥ Παντελής, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου. ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ Γιάννης, εκπαιδευτικός, υποδιευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου, μέλος του ΔΣ Εκπαιδευτικών Αιγάλεω. ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ Νίκος, τεχνολόγος ακτινολόγος. ΚΟΥΡΕΑΣ Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος. ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ Γιούλη, ΕΒΕ. ΚΡΕΠΑΠΑΣ Θόδωρος, ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος. ΚΩΣΤΑΡΑ Καλλιόπη, ειδική γραμματέας ΕΣΥΝ. ΛΑΖΑΡΙΝΗ Μαρία. ΛΙΟΥΛΙΑΣ Σπύρος, ΕΒΕ. ΜΕΤΟΖΗΣ Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην πρόεδρος Αθλητικού Τμήματος του Συλλόγου Απανταχού Φλαμπουριωτών. ΜΠΟΖΕΜΠΕΡΓΚ Θοδωρής, γιατρός, υποψήφιος στην ΠΟΕΔΗΝ και στον Ιατρικό Σύλλογο. ΜΠΟΥΛΑΣΙΚΗ Σούλα, μεσίτρια. ΜΠΟΥΤΡΗΣ Γιώργος, οικονομολόγος. ΝΙΚΑΣ Βασίλης, ελεύθερος επαγγελματίας. ΝΙΚΗΤΑΡΑ Καλλιόπη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρόεδρος του παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης Αιγάλεω. ΞΙΦΑΡΑ Ρούλα, απόφοιτη Ρωσικής Φιλολογίας. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μαρία, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Αιγάλεω. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ηλίας, ΕΒΕ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ των Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γιώργος, συνταξιούχος, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτ. Αττικής της ΠΕΑΕΑ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος, ΕΒΕ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ Φωτεινή, συνταξιούχος, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ. ΣΑΡΡΗ Νίτσα, φαρμακοποιός, μέλος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. ΣΙΝΙΟΡΟΣ Παναγιώτης, καθηγητής ΤΕΙ. ΤΣΑΜΠΟΥΚΟΥ Χρύσα, εργάτρια, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος. ΤΣΙΑΝΤΕΣ Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων. ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ Τέλης, ΕΒΕ. ΦΑΣΟΥΡΑΚΗΣ Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος της Ενωσης ΕΒΕ Αιγάλεω. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Κυριάκος, οικοδόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγάλεω. ΧΛΩΡΟΚΩΣΤΑ Πόπη, ΕΒΕ. ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ Θέμης, ελεύθερος επαγγελματίας. ΤΣΑΛΙΚΗΣ Γιάννης, υπάλληλος ΟΤΕ.

ΝΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταδικάστε αυτούς που σας εμπαίζουν

Αυτό ζήτησαν από εργαζόμενους και καταστηματάρχες των Ανω Λιοσίων ο υποψήφιος νομάρχης Δυτ. Αττικής Κ. Παπαπολυχρονίου και ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Κωστόπουλος

Ο Κ. Παπαπολυχρονίου
Ο Κ. Παπαπολυχρονίου
Στις υπηρεσίες του δήμου, της εφορίας, αλλά και σε καταστήματα στο κέντρο των Ανω Λιοσίων περιόδευσαν χτες ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής με τη ΝΑΣ και ο Χάρης Κωστόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Ανω Λιοσίων με τη «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα». Οι δύο υποψήφιοι, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου, συνομίλησαν με εργαζόμενους, καταστηματάρχες και άλλους δημότες και τους κάλεσαν να στηρίξουν αποφασιστικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια και της ΝΑΣ και της ΛΑΕ, καταδικάζοντας με την ψήφο τους το δικομματισμό και τα δεκανίκια του.

«Η ΝΑΣ είναι η παράταξη που βρέθηκε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και μετά τις εκλογές. Γι' αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζί μας τη μάχη για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που θα είναι συμπαραστάτης στους αγώνες τους. Για να απομονώσουμε τις δυνάμεις του δικομματισμού, που χρόνια τώρα εμπαίζουν το λαό με ταξίματα και μεγαλεπήβολα σχέδια και το μόνο που βλέπουμε είναι η διαρκής υποβάθμιση της περιοχής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κ. Παπαπολυχρονίου. «Θέλουμε - συνέχισε - τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού και τους καλούμε να προσθέσουν σε αυτό τον αγώνα όσους περισσότερους μπορούν για να δοθεί ισχυρό μήνυμα καταδίκης στο δικομματισμό. Αν την επόμενη των εκλογών έχει αφαιρεθεί έστω και ένας νομάρχης, δήμαρχος ή σύμβουλος του δικομματισμού, οι εργαζόμενοι θα έχουν κερδίσει πολλά».

Ο Χάρης Κωστόπουλος κάλεσε εργαζόμενους και δημότες να έχουν αυστηρό κριτήριο στις εκλογές. «Να θυμηθείτε ποιοι ήταν στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού και ποιοι τους κορόιδευαν. Η ΛΑΕ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ενέδωσε σε καμία πίεση. Σταθερά οργάνωσε αγώνες και διεκδίκησε μαζί με το λαό την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης όπως της χωματερής, των απολύσεων, των σεισμοπλήκτων, των κεραιών κινητής τηλεφωνίας κ.ά.», σημείωσε.

Το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη, ο Σπύρος Χαλβατζής, θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα», στις 6 το απόγευμα, σε εκδήλωση που θα γίνει στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ