ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /28
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Γεννηματά - Ντινόπουλος ετοιμάζουν νέους φόρους για το λαό

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στον «9,84» του υποψήφιου για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Ο Γιώργος Μαυρίκος
Ο Γιώργος Μαυρίκος
Μόνο νέους φόρους και βάρη μπορεί να περιμένει ο λαός από τους συνδυασμούς του δικομματισμού, υπογράμμισε σε χτεσινή συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «9,84», ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Κάλεσε «όλους εκείνους που είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτούς που ακόμα είναι εγκλωβισμένοι στις λογικές των ηγεσιών αυτών των κομμάτων να κάνουν τώρα το βήμα και να εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα και τους υποψήφιους που αυτά στηρίζουν στο επίπεδο της Υπερνομαρχίας και σε όλους τους Δήμους και τους Νομούς της χώρας». Και προσέθεσε ότι «το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι ψηφοφόροι από αυτούς τους συνδυασμούς είναι καινούριοι φόροι και νέα βάρη».

Αναφερόμενος στην Φ. Γεννηματά και τον Α. Ντινόπουλο σημείωσε σχετικά: «Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν δύο μέρες η κ. Γεννηματά παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της είπε ότι θα ιδρύσει το λεγόμενο "πράσινο ταμείο", πράγμα που σημαίνει νέους φόρους για τα λαϊκά στρώματα. Ο κ. Ντινόπουλος, υποψήφιος της ΝΔ, χτες εξάγγειλε και αυτός ταμείο με "κοινωνικό πόρο", που και αυτός κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Και οι δύο μαζί προβάλλουν και προωθούν την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε επίπεδο νομών και δήμων».

Τέλος, με βάση όλα αυτά κάλεσε «όλον τον κόσμο να κάνει το βήμα τώρα, να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο της συμμαχίας της αντεπίθεσης, που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα οι αριστεροί ψηφοφόροι, όπως και όλος ο λαός έχουν κάθε συμφέρον να επιλέξουν τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία". Το ψηφοδέλτιο της ανυπακοής και της λαϊκής αντεπίθεσης».

ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Σημαντικά τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι μαχόμενοι και νέοι δικηγόροι, διαπίστωσε χτες πολυμελής κοινή αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Αθήνας Ηλία Νικολόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή, κατά τη διάρκεια περιοδείας στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η αντιπροσωπεία, που περιόδευσε για πάνω από δύο ώρες στο χώρο, συναντήθηκε με δεκάδες εργαζόμενους και δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς και με δικαστικά στελέχη, αλλά και αρκετούς δικηγόρους. Στις συζητήσεις που είχαν μαζί τους, διαπίστωσαν το οξύτατο πρόβλημα της γραμματείας των δικαστηρίων. Είναι ενδεικτικό ότι από τις 7.500 οργανικές θέσεις, οι 2.000 είναι κενές.

«Τα προβλήματα των εργαζόμενων στη Δικαιοσύνη δεν είναι λίγα, όπως και τα προβλήματα της μαχόμενης δικηγορίας και ειδικότερα των νέων δικηγόρων», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι «στα πλαίσια του αστικού κράτους, και η Δικαιοσύνη, έχει συγκεκριμένες επιλογές και προσανατολισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα όλες σχεδόν οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές».

Ξεχωριστή συζήτηση έγινε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταμείο Νομικών. Από το Ταμείο, αφαιρούνται βασικοί πόροι - χωρίς να αναπληρώνονται - με παράλληλη αύξηση των εισφορών των δικηγόρων. Μάλιστα, οι νέοι δικηγόροι, όπως σημειώθηκε στην αντιπροσωπεία, κινδυνεύουν να μη λάβουν ποτέ σύνταξη!

«Διαπιστώσαμε αυτό που γνωρίζαμε ήδη», τόνισε από την πλευρά του ο Ηλ. Νικολόπουλος με δηλώσεις του. Και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο οι κενές οργανικές θέσεις, αλλά «και το γεγονός της προϊούσας ιδιωτικοποίησης των πάντων». Και πρόσθεσε: «Με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ζητείται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (τουλάχιστον να έχει τέτοια δυνατότητα η μελλοντική κυβέρνηση), να διορίζονται με ιδιωτικού δικαίου συμβάσεις αορίστου χρόνου, μέσα και στο σκληρό πυρήνα του Δημοσίου, όπως είναι οι δικαστικοί υπάλληλοι και υπουργεία κλπ.».

ΛΑΜΙΑ
«Καβάλησε καλάμι» ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ

Την έντονη αντίδραση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ προκάλεσε η αναφορά του Φώτη Σερέτη, υποψήφιου δημάρχου Λαμίας με το ΠΑΣΟΚ, ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι υποβαθμισμένοι ποιοτικά, σε συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στην εφημερίδα «Σέντρα» της Λαμίας.

Τμήμα της συνέντευξης παραθέτουμε παρακάτω:

«Ερώτηση: Δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε την άλλη βδομάδα ότι θα κάνετε ένα κάλεσμα στους κομμουνιστές; (σ.σ. τις προάλλες έκανε δημόσια "άνοιγμα" στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ζητώντας τους να τον ψηφίσουν για να έχουν το "δικό τους δήμαρχο").

Φώτης Σερέτης: Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Οι κομμουνιστές, η βάση του ΚΚΕ δεν έχουν καμία σχέση με τους πολίτες και τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Σαφώς οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι άνθρωποι διαφορετικοί, γι' αυτό και τους αντιμετωπίζω με αυτόν τον τρόπο...

Ερώτηση: Είναι και μεγάλη μάζα...

Φ. Σερέτης: Δεν είναι θέμα μάζας. Είναι θέμα ποιότητας ψηφοφόρων...

Ερώτηση: Είναι υποβαθμισμένοι ποιοτικά οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ;

Φ. Σερέτης: Σαφώς... Είπα θέμα ποιότητας πολιτικής.

Ερώτηση: Οταν λέτε είναι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ υποβαθμισμένης πολιτικής ποιότητας τι εννοείτε;

Φ. Σερέτης: Δε μίλησα για υποβάθμιση ψηφοφόρων είπα ότι υπάρχει μια πολιτική διαφορά στη σκέψη. Κάθε πολιτικός φορέας έχει τις απόψεις του. Αυτό.

Ερώτηση: Είπατε υποβαθμισμένοι πολιτικά...».

Ξεπέρασε τα όρια

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο Σερέτης ξεπερνώντας τα όρια της πολιτικής αμετροέπειας, με περισπούδαστο ύφος, αυτοαναγορεύτηκε σε πολιτικό παράγοντα, που μπορεί να αξιολογεί τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και γενικότερα το λαό, σύμφωνα με τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις.

Μακριά από τους αγώνες του λαού μας, με την υπεροψία του ανθρώπου της εξουσίας που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ, είναι αδύνατο να έχει αντίληψη της ποιότητας του προβληματισμού των ανθρώπων, που αγωνίζονται με ιδανικά για την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, για ένα καλύτερο αύριο.

Το ΚΚΕ, οι ψηφοφόροι του και κάθε προοδευτικός εργαζόμενος, τον έχουν ήδη κατατάξει σε αυτούς που πρέπει να "μαυριστούν", σαν υπηρέτης και εκφραστής αντιλαϊκών πολιτικών, σαν αυτές που προωθεί και ο κ. Κοτρωνιάς και το κόμμα του.

Θεωρούμε τις δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο της Λαμίας πολιτικό ολίσθημα, που υποβαθμίζει συνολικά την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης και πρέπει αντικειμενικά να αποτελέσει ένα επιπλέον κριτήριο των Λαμιωτών για την καταψήφισή του στις δημοτικές εκλογές».

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Αποπροσανατολίζουν

Το αποπροσανατολιστικό... επιχείρημα περί «βορείων και νοτίων» συνεχίζεται για τα καλά στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά όχι με πρωταγωνιστή τον «γαλάζιο» υποψήφιο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Στα ιλουστρασιόν φυλλάδια, που μοιράζει στις πόρτες των Θεσσαλονικέων, γράφει: «Για να σταματήσει η Αθήνα να διοικεί τη Θεσσαλονίκη» ή «Κανένα Υπουργείο της Αθήνας δεν μπορεί να γνωρίζει τις ανάγκες και τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις αξιώσεις των Θεσσαλονικέων, όσο οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

* * *

Θέλει να πείσει, δηλαδή, ή ότι τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης υπάρχουν, γιατί δεν τα καταλάβαινε το «αθηναϊκό κράτος» ή ότι αυτός είχε καλές προθέσεις αλλά δεν τον άφησαν να λύσει τα προβλήματα της πόλης. Σα να λέμε ότι παίρνει τα μέτρα του ο «γαλάζιος» δήμαρχος, μην τυχόν και πάει στο μυαλό κανενός ανθρώπου η πραγματική αιτία των λαϊκών προβλημάτων, δηλαδή η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική του.

Τάζει... ρήξη

«Ετοιμοι για αναπόφευκτες συγκρούσεις, ρήξεις και ανατροπές, προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα ζωής...», δηλώνουν τα στελέχη του συνδυασμού «Νέο Κερατσίνι» και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Σαλαλές, τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Σαν να απευθύνονται δηλαδή σε πολίτες με χαμηλή νοημοσύνη ή που δεν ξέρουν τι γίνεται στην πόλη τους και τι στάση κράτησε ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε συγκεκριμένα λαϊκά προβλήματα.

* * *

Πού ήταν άραγε, όταν με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής - την οποία στήριξε με την ανοχή του - επαναλειτούργησε το εργοστάσιο της ΔΕΗ; Πού ήταν τόσα χρόνια που το εργοστάσιο λειτουργεί και ρυπαίνει; Θα... παλέψει λέει για τη μετεγκατάσταση του νεκροταφείου στο Σχιστό. Και τόσα χρόνια, που παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, δεν έχει γίνει τίποτα, μήπως ο κ. Σαλαλές δεν ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Απαιτεί επίσης να φύγει η λυματολάσπη από την Ψυττάλεια. Πού ήταν τόσα χρόνια που οι κάτοικοι κινητοποιούνται; Γιατί δεν έκανε παρέμβαση όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - που τον στηρίζει - δεν προχώρησε στην κατασκευή εργοστασίου ξήρανσης, προκαλώντας τη σημερινή περιβαλλοντική βόμβα για την περιοχή; Τώρα ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος;

Συνάντηση με διανοούμενους και καλλιτέχνες

Συνάντηση με διανοούμενους και καλλιτέχνες διοργανώνει τη Δευτέρα 25 του Σεπτέμβρη η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», «για ένα κρασάκι και για να μοιραστούν σκέψεις και πρωτοβουλίες δράσης». Η συνάντηση θα γίνει στις 8 το βράδυ στη μουσική σκηνή «9/8» (Λ. Αλεξάνδρας 40).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ