ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χρήστος Κλαμπατσέας
Χρήστος Κλαμπατσέας
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ, η οικογένειά του προσφέρει 300 ευρώ για τους σκοπούς της δημοτικής παράταξης «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα».

* * *

Στη μνήμη της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ και του ΓΙΑΝΝΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΠΑΜΕ 400 ευρώ.

Τα παιδιά τους Απόστολος και Αθηνά Σωτηροπούλου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπητών φίλων και συντρόφων μου ΛΙΛΙΚΑΣ και ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας και για τον οριστικό θρίαμβο του σοσιαλισμού, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Λευτέρης Τσιρμιράκης

* * *

Φωτ. 2

Στις 17 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΜΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΚΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, από τα Κουπιά Λακωνίας.

Στις 21 του περασμένου Μάη, συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, από τον Γέρακα Ζάρακα Λακωνίας.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι κόρες, ο γαμπρός και ο εγγονός τους

* * *

Λιλίκα Γεωργίου
Λιλίκα Γεωργίου
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστή στη ζωή και στη δράση του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (Μπάμπη) ΓΙΑΛΙΑ και αντί για μνημόσυνο, οι ανιψιοί του Νάσος και Γιώργος Κουζέλης προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Πέρασαν 14 χρόνια από τις 3 Οκτώβρη 1992, που «έφυγε» η γλυκιά μανούλα και γιαγιά μας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΩΡΑΪΤΟΥ.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του αξέχαστου πατέρα και παππού μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΩΡΑΪΤΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ στην «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω».

Ολγα Κυριαζοπούλου, Αγγελική Χωραΐτου, Νάσος Κυριαζόπουλος

* * *

Φωτ.

Στις 5 Οκτώβρη κλείνουν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ζωή συνεχίζεται και τη σκυτάλη στους αγώνες παίρνουν οι νέοι αγωνιστές.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην «Αγωνιστική Συμπαράταξη Αιγάλεω».

Ολγα Κυριαζοπούλου, Νάσος Κυριαζόπουλος, Αγγελική Χωραΐτου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗ, αξιωματικού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο οποίος έπεσε πολεμώντας ηρωικά στην Οξυά του Βίτσι, με τα λόγια «Ζήτω το ΚΚΕ», «Ζήτω ο Δημοκρατικός Στρατός», προσφέρω 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Νίκος Κυριαζόπουλος
Νίκος Κυριαζόπουλος
Λευτέρης Τσιρμιράκης

* * *

Φωτ.

Στις 30 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ Ιωάννη ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, 150 ευρώ.

Η σύζυγος Λίζα

ΟΙ κόρες Ρούλα και Μάρω

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, η οποία πέθανε στις 13 Μάρτη 2006 και για τη γιορτή της, πρόσφερα 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

Ελπιδοφόρος Σταμούλης

* * *

Στη μνήμη της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ Σαμπού - ΚΩΣΤΑΒΑΡΑ, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 20 χρόνων στις 13 Αυγούστου 2006, ο Κώστας Εξηνταβελώνης προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ γεννήθηκε στη Μεσαγρό Μυτιλήνης. Μικρός εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα - στο Βύρωνα, όπου οργανώθηκε στους «Λαμπράκηδες». Ανέπτυξε αξιόλογη δράση, χωρίς να παρεκκλίνει από τη γραμμή του ΚΚΕ.

Εμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, η οικογένεια Ρήγα Στεργίου προσφέρει 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγίων Αναργύρων».

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από την 1η Οκτώβρη 2001, που ο απροσδόκητος θάνατος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΡΙΤΣΗ, μέλους του ΚΚΕ, μας πόνεσε ιδιαίτερα. Χάθηκε ένας σύντροφος και πατέρας πιστός και αφοσιωμένος στα ιδανικά για μια δίκαιη και ειρηνική ζωή.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Πειραιά, 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Ανθή Κατρίτση

Τα παιδιά Λένα - Γιώργος

Τα αδέλφια Κώστας - Κική - Βέρα

Ο εγγονός Γιάννης

* * *

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΜΑΝΟΥ, ο οποίος έζησε εξόριστος στην Ικαρία, η κόρη του Ντία Μάνου - Πασχάλη πρόσφερε 100 ευρώ στην ΚΟ Ικαρίας.

Αυδής
Αυδής
* * *

Φωτ.

Στις 20 Αυγούστου 2006 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ανθυπολοχαγός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΚΩΣΤΑΣ Νικολάου ΧΑΣΙΩΤΗΣ. Θάφτηκε στο Νεκροταφείο της πόλης Αμπελώνας. Ο Κ. Χασιώτης γεννήθηκε στο χωριό Κοκκωτοί Μαγνησίας το 1914. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 40-41 και στην Κατοχή αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΕΑΜ και της Εθνικής Αλληλεγγύης. Μετά το τέλος του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη εργάστηκε σε διάφορα εργοστάσια, ενώ, παράλληλα, ήταν γραμματέας στην 12η πολιτεία του Συλλόγου των Πολιτικών Προσφύγων, με πρόεδρο τον μηχανικό Σπύρο Νικολακόπουλο. Εκεί παντρεύτηκε τη μαχήτρια του ΔΣΕ Ζωή Ιπποκράτη Ρουβά και απέκτησαν δύο κόρες, την Ελένη και την Αικατερίνη.

Με τον επαναπατρισμό του εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στον Αμπελώνα Λάρισας.

Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής προόδου.

Στην πολιτική εκδήλωση που ακολούθησε το 40ήμερο μνημόσυνό του, τίμησαν τον νεκρό αγωνιστή με την παρουσία τους συναγωνιστές, συγχωριανοί και φίλοι του. Για την αγωνιστική δράση του μίλησε, εκ μέρους του ΚΣ της ΠΕΕΠΠ, ο Γιώργος Σύρος, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του νεκρού. Περιστατικά από τη δράση του Κώστα Χασιώτη αφηγήθηκε ο συγχωριανός και συμμαχητής του Θανάσης Καλτσάς.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ζωή και οι συγχωριανοί και συναγωνιστές του Θανάσης Καλτσάς, Γιώργος και Κωνσταντίνος Σύρος προσφέρουν στο ΚΚΕ, με τις ευχές τους για επιτυχία στις εκλογές, 30 ευρώ και 20 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Φωτ.

Στις 27 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γεωργίου ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ. Γεννήθηκε στο Πλωμάρι το 1913. Ορφανός από πατέρα μπήκε μικρός στη βιοπάλη. Πολέμησε ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς επιδρομείς και υπέφερε τα δεινά της υποχώρησης.

Γιάννης Κατρίτσης
Γιάννης Κατρίτσης
ΕΠΟΝίτης στη Λέσβο στην Κατοχή, πιάστηκε μετά την Απελευθέρωση και εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη και την Ανάφη.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του επιστημονικού σοσιαλισμού και αγωνιζόταν, έως το θάνατό του, από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΑΕ Μεσογείων, η σύζυγός του Μερσίνη 30 ευρώ, τα παιδιά του Γιώργος Βασίλαρος 30 ευρώ, Ειρήνη Βασίλαρου - Αρδαβάνη 30 ευρώ και η αδελφή του Πηνελόπη Αρμανάκα 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου μας και συντρόφου ΗΛΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, άξιου κομμουνιστή και ηγετικού συνδικαλιστικού στελέχους των ΕΒΕ και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αϊ - Γιώργη Κοκκινιάς.

Αννα και Σωτήρης Ζορμπαΐδης

* * *

Φωτ.

Στις 25 Σεπτέμβρη έκλεισαν τρεις μήνες από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η ΑΘΗΝΑ Ζυμαράκη - ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά. Εφηβη εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα και συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες. Γνώρισε τις φυλακές και τις εξορίες στα μετεμφυλιακά χρόνια.

Στην εξορία της στη Σαμοθράκη γνώρισε τον Κώστα Τεκτονίδη. Παντρεύτηκε και έζησε στην Αλεξανδρούπολη έως το τέλος της ζωής της, πάντα δίπλα στο ΚΚΕ και τους αγώνες του.

Στη μνήμη της, η κουνιάδα της Σταυρούλα Κωρλέκη προσφέρει 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Εβρου.


* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ, των αδελφών μου ΚΩΣΤΑ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ και του συζύγου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΕΛΑ, καθώς επίσης στη μνήμη των εξαδέλφων μου, των θείων μου, των κουνιάδων μου ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΑΜΑΡΑ και των αγωνιστών που έπεσαν στους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας και το σοσιαλισμό, προσφέρω 100 ευρώ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.

Βασίλης Θ. Καραμπάτσος

Ανάπηρος του ΕΛΑΣ


Χριστίνα Χωραϊτη
Χριστίνα Χωραϊτη

Βάσος Γεωργίου
Βάσος Γεωργίου

Εμμανουήλ Βασίλαρος
Εμμανουήλ Βασίλαρος

Δημήτρης Τσιρμιράκης
Δημήτρης Τσιρμιράκης

Ευφροσύνη Σταμούλη`
Ευφροσύνη Σταμούλη`

Χαράλαμπος Γιαλιάς
Χαράλαμπος Γιαλιάς

Ηλία Πατρίκιος

Eurokinissi

Ηλία Πατρίκιος

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Φώτης Αργύρης
Φώτης Αργύρης
Φωτ.

Στις 6 Οκτώβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗ ΑΡΓΥΡΗ. Γεννήθηκε στη Λάμπαινα Μεσσηνίας το 1912. ΕΑΜίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, πολέμησε τους κατακτητές με το ψευδώνυμο «Κολοκοτρώνης». Για τη δράση του αυτή, μετά την Απελευθέρωση, εξορίστηκε και βασανίστηκε στη Μακρόνησο και τον Αϊ - Στράτη.

Παρά τις ταλαιπωρίες του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και μας άφησε κληρονομιά τη συνέχιση των αγώνων για τα ιδανικά του.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μενιδίου, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο ανιψιός του Περικλής Αργύρης

* * *

Στη μνήμη των κάτωθι αγωνιστών συμπατριωτών μου, που έδωσαν τη ζωή τους για έναν καλύτερο κόσμο, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Του αδελφού μου Γιάννη Δούμουρα, που σκοτώθηκε στο Βρονταμά Λακωνίας το 1949, του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου που σκοτώθηκε στον Αϊ-Βασίλη Αρκαδίας το '49, του Αναστάση Κοτσάβρα που σκοτώθηκε στην περιοχή του χωριού μας, Κοτύλιο Αρκαδίας το '49, του Δημ. Βλάση που σκοτώθηκε στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας το '49 και του Βασίλη Μιχαλόπουλου που εκτελέστηκε στην Τρίπολη το 1949.

Πέτρος Δούμουρας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ