ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
Σελ. /28

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΛΦΑ: Τι θέλετε και προσκαλείτε μαθητές στα παράθυρα, αφού δεν τους αφήνετε να μιλάνε; Μιλάει διαρκώς (... πατρικά) ο Τράγκας! Απαντάει ο ίδιος και στις ερωτήσεις που κάνει προς τους μαθητές!!...

***

Το πιο καλό το είπε ο Κύρτσος! Ας μην υπόσχονται τα κόμματα προεκλογικά, είπε! Ας απαιτήσει ο λαός να μη δίνουν υποσχέσεις!!!

***

Ας απαιτήσει ο λαός να τον βουλιάξουν πιο κάτω, δηλαδή...

***

Ο λαός να ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεών του! Οχι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά από τον εαυτό του!..

***

Χαμός, έξω από την αρχιεπισκοπή Κύπρου! Και μέσα, βεβαίως! Οπως έλεγαν πολλοί στο κανάλι ΡΙΚ, κοροϊδεύουν τον κόσμο (οι σεβασμιότατοι)!..

***

Εκεί να δείτε καβγάδες, τηλέπαθοι! Νοθεία στις εκλογές κατήγγειλε ένας σεβασμιότατος! Θα θέσω τους όρους μου, είπε! Θα τους ψήσω το ψάρι στα χείλη, είπε! Των αγίων αδελφών μου, είπε!!!

***

Πάλι τον Ωνάση είχε θέμα ο ΑΛΦΑ! Τον... αυτοδημιούργητο! Τον έξυπνο! Που έβαζε όλων τα δύο πόδια σ' ένα παπούτσι! Ο Σαντάμ είχε το στρατό για να ελέγχει το πετρέλαιο, ο Ωνάσης είχε το μυαλό, είπε ο ΑΛΦΑ...

***

Υπόδειγμα ο κεφαλαιοκράτης! Γιατί, όμως, το υπόδειγμα... το ακολουθούν ελάχιστοι; Οι πολλοί δεν το θέλουν;

***

Αλλά είπαμε: Οι πολλοί είναι βόδια και ακαμάτηδες! Γι' αυτό υποφέρουν!!!!

***

Τον κουμπούρα Λαμπρόπουλο, ποιος να το πίστευε ότι θα βρισκόταν μπροστά του η Γιούρομπανγκ, για να τον κάνει άνθρωπο!!!

***

Πάλι «ανανεώνεται» ο ΣΥΝ!..


Παπαγεωργίου Βασίλης

***


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Προς Εισαγγελέα

Κύριε Εισαγγελεύ,

Η παρέμβασίς σας εις την Γενικήν Αστυνομικήν Διεύθυνσιν Θεσσαλονίκης, δι' ης εντέλεσθε την λήψιν προληπτικών αστυνομικών μέτρων εντός των χώρων του, ενταύθα, Πανεπιστημίου, διά την αποφυγήν αξιοποίνων πράξεων, ενόψει και των επετειακών εκδηλώσεων διά την εξέγερσιν του Πολυτεχνείου, παρουσιάζεται ως, εκ της θέσεώς σας, υποχρέωσις διά την διαφύλαξιν της εννόμου τάξεως. Μακράν εμού ο πειρασμός αμφισβητήσεως των προθέσεων δικαστικών λειτουργών, πλην όμως δημοσιογραφικόν καθήκον η κρίσις επί των ενεργειών των, καθότι «και οι κρίνοντες κρίνονται». Είναι, προφανώς, εν γνώσει σας ότι διά της εντολής ταύτης τίθεται ζήτημα παραβιάσεως του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Ωσαύτως γνωρίζετε ότι το Πανεπιστημιακόν Ασυλον έχει θεσμοθετηθεί διά την διαφύλαξιν των ακαδημαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών εις τον ευαίσθητον χώρον της πανεπιστημιακής κοινότητος. Και θα συμφωνείτε ότι αναγκαίον, μεν, η έννομος τάξις, υπέρτερον, δε, αγαθόν η δημοκρατική ελευθερία.

Η ως άνω ενέργειά σας, ανεξαρτήτως προθέσεων, δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά και μείζονα ερωτήματα. Ποία «έκτακτος ανάγκη» επιβάλλει την προληπτικήν εφαρμογήν του νόμου; Ποία «ανεξέλεγκτος κατάστασις» οδηγεί εις την παράκαμψιν των αρμοδίων Πανεπιστημιακών Αρχών; Ποία νομολογία επιτρέπει την, εκ των προτέρων, επίρριψιν ευθυνών διά προμνημονευομένας κακουργηματικάς πράξεις και την προληπτικήν σύλληψιν εν δυνάμει υπόπτων; Ποίον εξυπηρετεί η καλλιέργεια κλίματος αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατήσεως, παραμονάς της επετείου του Πολυτεχνείου; Η σπουδή του εκπροσώπου της κυβερνήσεως να συνταχθεί με την παρέμβασίν σας και η περιχαρής συναίνεσις εις το πρόσωπόν σας των απανταχού πολεμίων του Πανεπιστημιακού Ασύλου, προς προβληματισμόν σας.

Κύριε Εισαγγελεύ,

Θεωρώ ότι δε διαφεύγει της προσοχής σας πως σήμερον ο χώρος της Παιδείας ευρίσκεται εις αναβρασμόν. Η ευθύνη διά τούτον ανήκει, αποκλειστικώς, εις την πολιτικήν των κυβερνήσεων, ήτις σκοπεί εις την κατάργησιν του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρος της Παιδείας, προωθεί την εμπορευματοποίησιν της γνώσεως, θέτει ταξικούς φραγμούς εις την μόρφωσιν των νέων και, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, παραδίδει την εκπαίδευσιν εις την κερδοσκοπικήν βουλιμίαν του επιχειρηματικού κεφαλαίου. Την πολιτική ταύτην επιχειρούν να επιβάλουν, «διά πυρός και σιδήρου», οι εκάστοτε κυβερνώντες, ως διαχειρισταί των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και εντολοδόχοι των πολυεθνικών εταιρειών.

Η σπουδάζουσα νεολαία, αγωνιούσα, τα μάλα, διά το μέλλον της, ευρίσκεται, καιρόν, εις τας επάλξεις του αγώνος διά την υπεράσπισιν του δικαιώματος εις την δημόσιον και δωρεάν Παιδείαν. Ορθώνει αγωνιστικόν ανάστημα έναντι των νέων αντιδραστικών αλλαγών, αίτινες προωθούνται διά την οριστικήν άλωσιν της Εκπαιδεύσεως από τα «στίφη» των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αγωνίζεται διά ουσιαστικήν γνώσιν και πνευματικήν καλλιέργειαν. Ταυτοχρόνως, υπερασπίζεται τας δημοκρατικάς ελευθερίας, διά τας οποίας εθυσιάστηκαν οι αγωνισταί του Πολυτεχνείου και ηγωνίσθη ηρωικώς, εις το πέρασμα των χρόνων, ο ελληνικός λαός. Αύτη η νεολαία είναι εις θέσιν να περιφρουρεί τον αγώναν της, αντιμετωπίζουσα, αποτελεσματικώς, και την ύποπτον και προβοκατόρικον δράσιν των «γνωστών αγνώστων», εκ της οποίας σεις θέλετε να την προφυλάξετε.

Κύριε εισαγγελεύ, αν ελαθεύσατε, υπάρχει η δυνατότης της αυτοκριτικής και η ευχέρεια της αναιρέσεως...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ