ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /32
«Γκράνμα»

Του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ
Του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ
Νύχτες αγωνίας περνά η αστική τάξη

το ΠΑΣΟΚ σε αναβρασμό

δεν μπορούν να καταλήξουν, αν εκφράζουν πρώτα τα συμφέροντα του ΣΕΒ, ή πρώτα τα συμφέροντα της ΔΕΛΤΑ.

Το καρτέλ του γάλακτος, πάντως, δηλώνει έτοιμο να αναλάβει απευθείας το ίδιο και τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι προχτεσινές ανακοινώσεις του προέδρου του ΣΕΒ για τις καθυστερήσεις στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας, ήταν πεντακάθαρες.

Μέσα στο γενικό μπέρδεμα, να και ο Πολύδωρας απειλών να συντρίψει το ...παρακράτος!

Γιατί, κύριε υπουργέ; Τη δουλιά που τους έχετε αναθέσει κάνουν οι ...ζαρντινιέρες.

Οχι, δε λαλήσαμε. Ακόμη...

Απλά διαβάζουμε κάτι όρους όπως «εργασιακή ευγονική» και ονειρευόμαστε το μέλλον. Μόνο που ήδη είναι παρόν! Μια ανάλυση DNA όταν είσαι 20 χρόνων αποκαλύπτει ότι στα 40 σου χρόνια θα έχεις το πρώτο καρδιακό επεισόδιο, κι αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσει τη ζημιά το ασφαλιστικό σου ταμείο, οπότε ...δεν προσλαμβάνεσαι σήμερα!

Γι' αυτό περνά νύχτες αγωνίας η αστική τάξη. Γιατί τα λουριά σφίγγουν κι όλο και λιγοστεύουν οι ικανοί λαοπλάνοι, οι τόσο αναγκαίοι για να συγκρατήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, να τη στρέψουν σε ανέξοδους δρόμους. Ορισμένοι, βέβαια, λένε, πως δε χρειάζεται κανένας λαοπλάνος. Ισχυρίζονται ότι ο λαός είναι ήδη τόσο καλά εκπαιδευμένος στο να ζητά μόνος του να τον σφάξει ο αγάς, ώστε να μην υπάρχει άμεση ανάγκη αντιμετώπισης κοινωνικών εκρήξεων. Θα δείξει. Για τις 13 του Δεκέμβρη έχει οριστεί η επόμενη απεργία...

Εκτός των άλλων, εκείνη η μέρα προσφέρεται και για μια επιτυχή πρόβα της συμφωνίας Πολύδωρα - ΑΔΕΔΥ για κυκλοφορία των διαδηλωτών στη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

Ασχετο: «Γκράνμα», το λέγανε εκείνο το καΐκι που έφερε τον Φιντέλ στην Κούβα, πριν 50 χρόνια. Κι ακόμα να στερέψει η χολή από κάτι «Καψήδες». Ξίδι, παιδί μου, κόβει το θυμό και σου επιτρέπει να καταλάβεις ότι μπορεί την ιστορία να τη διδάσκουν στα σχολεία διάφορα ιδρύματα κατά πώς συμφέρει την αστική τάξη, αλλά η ιστορία είναι και κάτι που γράφεται ανεξίτηλα. Ασε που έχει και γυρίσματα ο καιρός...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Η «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ»: «Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση αποσταθεροποίησης του ΠαΣοΚ με στόχο τη διάλυσή του. Μια συνωμοσία που σχεδιάστηκε και έχει την επιχειρησιακή της βάση σε κέντρα υπεράνω πάσης υποψίας: την ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ» (ο Β. Μουλόπουλος στο «ΒΗΜΑ»).

Η ΧΟΛΗ: «Η υγεία του Φιντέλ είναι εύθραυστη. Οπως ο προϋπολογισμός που θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Καραμανλή, έτσι δεν αποκλείεται το καστρικό καθεστώς να μετράει μέρες» (ο «παραπολιτικός» στα «ΝΕΑ»).

ΤΑ «ΠΕΡΙΕΡΓΑ» «Αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με την Αστυνομία από τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι όντως περίεργα (...) Αντί όμως να κάνει δηλώσεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας ας πάρει κεφάλια. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Και μην ακούσω κανέναν να μιλά για "προγραφές". Οταν μια υπηρεσία λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο, υπάρχει πρόβλημα στην ιεραρχία της. Χωρίς δεύτερη συζήτηση» (ο Μ. Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ: «Περικυκλωμένοι όπως ήμασταν από δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, ένα σμήνος ισπανικών μαχητικών, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και 9.000 ένστολους με βλοσυρό ύφος από Λετονία, Τσεχία και Εσθονία, ο αρχαιότερος της δημοσιογραφικής αποστολής στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Ρίγα θυμήθηκε την Αθήνα της Κατοχής. Και ειδικά μερικούς κακομοίρηδες Γερμανοντυμένους Λετονούς οι οποίοι μαζί με μερικούς πάλι Πολωνούς κλεφτοκοτάδες ταλαιπωρούσαν τους πεινασμένους κατοίκους της. Περασμένα ξεχασμένα για μας, όχι όμως και για το 40% ρωσόφωνων κατοίκων της "δημοκρατικής" Λετονίας, που μετατράπηκαν από τη μια μέρα στην άλλη σε "κατακτητές" και ανεπιθύμητους "μη πολίτες" χωρίς δικαιώματα - φαινόμενο πρωτοφανές στην Ευρώπη. Οι τιμές στους υποστηρικτές των ναζί είναι πλέον μόδα στις τρεις νέες βαλτικές χώρες, για την προσάρτηση των οποίων στη Σ. Ενωση μπορεί τώρα να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, αν και ποτέ δεν καταγράφηκε μαζική αμφισβήτησή της από τον τοπικό πληθυσμό (...) αντιθέτως η Ιστορία κατέγραψε τους Λετονούς τυφεκιοφόρους που διέπρεψαν ως σώμα "ειδικών αποστολών" υπέρ της επανάστασης των μπολσεβίκων και - όπως τότε συνηθίζονταν - ο καθένας έκανε επανάσταση στο σπίτι του, τη ρωσική αυτοκρατορία κι όχι στου γείτονα» (οι επισημάνσεις από τον Θ.Α. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εμμένουν στην ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

ΕΘΝΟΣ: ΜΑΧΑΙΡΙ στο εφάπαξ των υπαλλήλων

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δριμύτατη κριτική από ΣΕΒ, κατηγορεί την κυβέρνηση για ατολμία

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το καρτέλ γάλακτος είναι εδώ!

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΑΤΟΛΜΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Μανώλη, το λιμάνι φεύγει

ΤΑ ΝΕΑ: Τάγμα συλλήψεων στήνει ο Πολύδωρας

Η ΑΥΓΗ: Αστυνομικό παρακράτος βλέπει τώρα ο Πολύδωρας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ πτήσεις προς Αθήνα

Ο ΛΟΓΟΣ: ΠΡΩΤΑ οι υποχρεώσεις της Αγκυρας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ με τον χρόνο για Τουρκία

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Από τον Καιάδα

Τουλάχιστον οι αρχαίοι Σπαρτιάτες με τον Καιάδα (που, πάντως, αμφισβητούν αρκετοί ιστορικοί...) «καθάριζαν» από νωρίς και με απλές συνοπτικές «διαδικασίες»... Δεν περίμεναν να φθάσει ο νέος ή η νέα στην παραγωγική, όλο ζωντάνια και όνειρα ηλικία των 27 ετών για να τον ή την «ενημερώσουν αρμοδίως» πως δεν μπορεί να προσληφθεί και να εργασθεί, επειδή «οι ιατρικές γνωματεύσεις αναφέρουν πρόβλημα υγείας»!

στην εργασιακή ευγονική!

(...) Κάμποσους αιώνες μετά, επιστρέφει ο... Καιάδας, με τη μορφή της παράδοξης... εργασιακής ευγονικής! Καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, σακχαροπαθείς και πάει λέγοντας, άτομα ικανά για εργασία και με καλές πιθανότητες ικανοποιητικού «προσδόκιμου» θα περιθωριοποιούνται «εκ του κανονισμού» του ενός και του άλλου ασφαλιστικού οργανισμού και θα καταδικάζονται στον μαρασμό και τη φιλευσπλαχνία του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος! Γιατί «τεχνοκρατικά» τα διάφορα ταμεία δε θα αναλαμβάνουν το «ρίσκο» (και τις οικονομικές επιβαρύνσεις...) από ενδεχόμενη ανάγκη νοσηλείας τους και στη χειρότερη περίπτωση πρόωρης, «λόγω υγείας», συνταξιοδότησής τους...

Καλομελέτα κι έρχεται

(...) Και... πάλι καλά να λέμε, που τα ταμεία απαιτούν από τους υποψηφίους για πρόσληψη να έχουν «υγεία - τζάμι» μόνο κατά την περίοδο της πρόσληψής τους και δεν έχουν καταφύγει στις «παράπλευρες συνέπειες» της προόδου της επιστήμης, απαιτώντας λ.χ. έλεγχο του γονιδιώματος, του DNA, για να μπορούν έγκαιρα να «δουν» την πορεία της υγείας ενός ανθρώπου, για να ξέρουν αν ο ή η συγκεκριμένη «θα πάθουν κάτι» στα... 40 τους και να αποκλείσουν «έγκαιρα» την πρόσληψη και την ασφάλισή τους... (...)

Το μέλλον είναι ήδη χτες

Ισως να μην είμαστε και πολύ μακριά από ένα τέτοιο εφιαλτικό και απάνθρωπο «παγκόσμιο» μέλλον ... ήδη υπάρχουν καταγγελίες πως στην Αμερική οι πανίσχυροι ιδιωτικοί ασφαλιστικοί οργανισμοί απαιτούν, πριν από κάθε ασφάλεια υγείας ή ζωής, την προσκόμιση τέτοιας εξέτασης DNA!»

(Τα αποσπάσματα από τον «Ανεμοδείκτη» του Θάνου Οικονομόπουλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ