ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπόσχονται θέαμα

Επιθετικά σχήματα αναμένεται να παρατάξουν Μπάγεβιτς και Περσίας. Αμφίβολη η συμμετοχή Μανωλά και Γιουσκόβιακ

Με το ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας να κλέβει την παράσταση, κλείνει σήμερα η φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό με το προβάδισμα της εκτός έδρας νίκης, όμως δεν της λείπουν τα προβλήματα.

Το... πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως; Το ερώτημα αυτό αφορά τον Στέλιο Μανωλά και πλανάται πάνω από τη Ν. Φιλαδέλφεια ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Ολυμπιακό (18.15, STAR), στα πλαίσια του Κυπέλλου.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έπαθε το περασμένο Σάββατο στο Βύρωνα θλάση και η δυνατότητά του να παίξει ή όχι θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή από τον Μπάγεβιτς. Πάντως χτες, ο Μανωλάς προπονήθηκε και δημιούργησε αρκετές ελπίδες για συμμετοχή, έστω και όχι 90λεπτη, στο σημερινό παιχνίδι.

Αν τελικά δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Βλάχος. Από την άλλη, επιστρέφουν οι Μπορμπόκης, Κετσπάγια και έτσι θα ξανακάτσουν στον πάγκο οι Σαραβάκος, Κοπιτσής, που ξεκίνησαν στο Βύρωνα.

Το 3 - 1 του πρώτου αγώνα δεν παραπλανά τον Μπάγεβιτς, που συνεχώς επισημαίνει στους παίχτες του πως τίποτα δεν έχει κριθεί. "Ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα. Θα παίξει ανοιχτά και χωρίς άγχος".

Ο Μπάγεβιτς θα παρατάξει τους: Ατματζίδη, Μπορμπόκη, Βλάχο ή Μανωλά, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστή, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Τσάρτα, Κασάπη.

Ολυμπιακός: Στον πάγκο ο Γιουσκόβιακ;

Ο Αντρέι Γιουσκόβιακ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς με την ΑΕΚ, στη ρεβάνς του 1 - 3 στο "Νίκος Γκούμας". Ο Πολωνός είχε χτες ιδιαίτερη συνομιλία με τον Τάκη Περσία στου Ρέντη και ο νεαρός τεχνικός αναμένεται να... ξεκουράσει τον παίκτη που περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ιβιτς, που εξέτισε την ποινή του, Αλεξανδρής. Οι Πειραιώτες θα στερηθούν τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Πέτρου Πασσαλή, που αποβλήθηκε στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τη Λάρισα στο στάδιο Καραϊσκάκη. Τη θέση του λίμπερο θα πάρει και πάλι ο Γιώργος Σκαρτάδος. Πιθανή 11άδα για τους "ερυθρόλευκους": Ράντος, Κρεμενλίεφ, Καλατζής, Ιωαννίδης, Καραταϊδης, Σκαρτάδος, Νταμπίζας, Καραπιάλης, Γεωργάτος, Ιβιτς, Αλεξανδρής.

Τα άλλα παιχνίδια

Από τους υπόλοιπους επαναληπτικούς αγώνες της δεύτερης φάσης του ισάριθμου γύρου στο Κύπελλο ξεχωρίζουν οι αγώνες Ιωνικού - ΠΑΟΚ και Αρη - ΟΦΗ.

Παρά το 4 - 1 της Τούμπας ο "δικέφαλος" του βορρά μετά τις τελευταίες εξελίξεις δίνει σήμερα αγώνα επιβίωσης και όχι πρόκρισης, στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Μετά την τιμωρία των Τσαλουχίδη, Ζαγοράκη, Παναγιωτίδη και την αποδέσμευση του Κουϊν, ο ΠΑΟΚ έμεινε με 14 ποδοσφαιριστές! Ετσι, η διοίκηση έκανε ημιεπαγγελματίες τους Τσορακλίδη, Κουμαρόπουλο, ώστε να συμπληρωθεί 16άδα.

Ο Αρης ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανατρέψει το 1 - 0 του Ηρακλείου, ώστε να βρεθεί αυτός στην κλήρωση της επόμενης φάσης και όχι ο ΟΦΗ. Ο Τζιφόπουλος δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Λεκμπέλο, ενώ αμφιβάλλει για τους τραυματίες Μιλόγεβιτς - Τζάντζο. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Λόντσαρ, Ιβάν, Ποζαπαλίδης, Κολτσίδας.

Ο Γκέραρντ δεν υπολογίζει τους Κουτσουπιά, Σκέντζο, Βάβουλα και Πουρσανίδη.

Ο Ρότσα στο σημερινό επίσημο... φιλικό με τη Δόξα Βύρωνα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναεμπιστευτεί τους αναπληρωματικούς.

Το 2 - 0 θα κληθούν να... διαφυλάξουν οι: Νικοπολίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Χριστοδούλου, Νιόπλιας, Καλιτζάκης, Βαζέχα, Γκούμας, Λαγωνικάκης, Μπασινάς, Καρβάλιο, Καπουράνης.

Τη... θέση τους στην κλήρωση της επόμενης φάσης αισθάνονται πως έχουν καπαρώσει (και λογικά έτσι είναι) οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Α Εθνικής στο θεσμό.Ολοι οι αγώνες, εκτός του ντέρμπι, αρχίζουν στις 2.30 το μεσημέρι.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Περιμένοντας την Ντιναμό

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ικανοποιήσει κέρδισε την Κάλεβ με 77 - 63. Τώρα περιμένει την κυπελλούχο Ρωσίας για το μεγάλο βήμα

Το τελευταίο περίπου δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να ανακάμψει και να καταφέρει τελικά να κερδίσει, χτες στο Αλεξάνδρειο, την Κάλεβ με 77 - 63, αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστες περιπέτειες.

Ο "δικέφαλος" μπήκε χαλαρά στον αγώνα. Οι κακές επιλογές στην επίθεση, κυρίως από τον Νικολαϊδη, σε συνάρτηση με επιπολαιότητες και λάθη (μόνο στο πρώτο μέρος έκανε 10) τον έφεραν στην άσχημη θέση να ακολουθεί την Κάλεβ στο σκορ. Ετσι "φυσιολογικά" στα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι πήγαν με μείον πέντε (33 - 38).

Στην επανάληψη (εξαιρώντας το πεντάλεπτο) ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ελαφρώς βελτιωμένος. Παρότι λοιπόν δύο λεπτά μετά την έναρξη βρέθηκε να χάνει με 33 - 42, ένα ξέσπασμα (σερί 16 - 2) έδωσε στο "δικέφαλο" προβάδισμα. Η αισθητή άνοδος του Πρέλιεβιτς βοήθησε, μαζί με τα ριμπάουντ από Ρεντζιά, Γκάρετ, αυτή η διαφορά όχι μόνο να μη μειωθεί ως το τέλος αλλά να αυξηθεί.Τώρα ο ΠΑΟΚ είναι "αγκαλιά" με την πρώτη θέση του ομίλου, η οποία δίνει προβάδισμα έδρας στην επόμενη φάση. Για να την εξασφαλίσει θα πρέπει την άλλη Τρίτη στο Αλεξάνδρειο να κερδίσει την Ντιναμό Μόσχας με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων και την τελευταία αγωνιστική να μην επιτρέψει στη γηπεδούχο Νόμπιλες (τελευταία στη βαθμολογία) να κάνει την έκπληξη.

ΠΑΟΚ: Νικολαϊδης 5 (1), Μπουντούρης 2, Πρέλιεβιτς 19 (1), Στογιάκοβιτς 18 (1), Μπαλογιάννης 3, Γκάρετ 14, Ρεντζιάς 16.

ΚΑΛΕΒ: Χιλ 11, Κόνερ 8, Μπαμπένκο 7, Νούμερτς 4, Μίρσεπ 9 (1), Κουλαμάεφ 8 (1), Πέχκα 16 (2).

  • Στον άλλο σημερινό αγώνα του ομίλου η Ζρίνιεβατς κέρδισε τη Νόμπιλες με 98 - 94, ενώ χτες Ντιναμό Μόσχας - Ολύμπια 83 - 76. Ετσι στη βαθμολογία έχουμε: Ντιναμό 15, ΠΑΟΚ 14, Ζρίνιεβατς 13, Ολύμπια 11, Κάλεβ, Νόμπιλες 10.
ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Αγωνία για Αρη

Παίζει την πρόκριση στους "8" του Συνομοσπονδίας με την Ντονάουκραφτ. Παίζουν εντός έδρας ΠΑΟ και Ολυμπιακός. Τέσσερα παιχνίδια στις γυναίκες

Η μάχη του Αρη στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας για πρόκριση στους "8" κλέβει την παράσταση σήμερα στα ευρωπαϊκά ραντεβού του ελληνικού βόλεϊ. Συνολικά επτά ελληνικές ομάδες αγωνίζονται σήμερα στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο Αρης στις 7.30μμ στη Μίκρα υποδέχεται την αυστριακή Ντονάουκραφτ, από την οποία είχε χάσει πριν μια βδομάδα με 3 - 1 έχοντας πάρει 38 π. έναντι 51 π. της αντιπάλου του. Για το τελικό αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα αγωνιά και η Ορεστιάδα, που περιμένει το νικητή στους "8". Πάντως, οι ακρίτες ψηφίζουν Ντονάουκραφτ.

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών των ανδρών ο ΠΑΟ υποδέχεται τη γερμανική Νταχάου σ' ένα από τα καθοριστικότερα παιχνίδια για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Η Νταχάου στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει εκτός έδρας τη Χαποέλ Χαακίμ με 3 - 2 και θεωρείται από τα αουτσάιντερ για την πρόκριση. Ο ΠΑΟ, που θα αγωνιστεί χωρίς τους ξένους του Φιλίποφ και Τόνεφ λόγω της γκάφας των παραγόντων του να μην τους δηλώσουν στην πρεμιέρα, είχε κερδίσει εκτός έδρας τη δανέζικη Χόλτε με 3 - 1. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 9μμ στο κλειστό της Λεωφόρου και θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το ΣΚΑΪ στις 9.45μμ.

Στο Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός παίζει στη Ν. Σμύρνη με τη βελγική Τόρχουτ, που στην πρεμιέρα είχε χάσει δύσκολα από την Εζατσίμπασι στην Τουρκία με 2 - 3. Οι "ερυθρόλευκοι" στην πρεμιέρα είχαν κερδίσει την Ντούγκλα με 3 - 1 εκτός έδρας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 3.30μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΣΚΑΪ.

Οι γυναίκες.

Στις έδρες τους αγωνίζονται όλες οι γυναικείες ελληνικές ομάδες, αλλά μόνο ο ΠΑΟ έχει ελπίδες. Πιο συγκεκριμένα, τα Βριλήσσια αντιμετωπίζουν στις 4.30μμ στο Χαλάνδρι την ολλανδική Αμστελβεεν.

Στο Κυπελλούχων ο ΠΑΟ μετά την εκτός έδρας νίκη της πρεμιέρας υποδέχεται σήμερα στις 6.30μμ τη ρουμανική Τουργκοβίστε.

Στο Συνομοσπονδίας Φιλαθλητικός και Ιωνικός ΝΦ δίνουν τυπικές ρεβάνς στις έδρες τους μετά από τις βαριές ήττες στα πρώτα παιχνίδια. Ο Φιλαθλητικός υποδέχεται στις 6μμ στο Κιλκίς τη γαλλική Βιλεμπόν, από την οποία έχασε με 3 - 0. Τέλος, ο Ιωνικός ΝΦ παίζει στο γήπεδό του στις 7.30μμ με την τουρκική Μπεσίκτας, από την οποία είχε ηττηθεί με 3 - 0.

Ολα τα παιχνίδια

Αρης - ΟΦΗ (0 - 1), ΑΕΚ - Ολυμπιακός (3 - 1), Ιωνικός - ΠΑΟΚ (1 - 4), Βέροια - Αθηναϊκός (2 - 5), Απόλλωνας - Παναιτωλικός (2 - 1), Καλαμαριά - Ξάνθη (0 - 2), Ιάλυσος - Τρίκαλα (0 - 2), ΠΑΟ - Δόξα Βυρ. (2 - 0).

Φουλ επίθεση υπόσχονται και οι δύο ομάδες σήμερα
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Για το γόητρο

Ο Ηρακλής υποδέχεται σήμερα τη Λεβερκούζεν

Αδιάφορο βαθμολογικά ματς γίνεται σήμερα στο Ιβανώφειο στις 9μμ (ζωντανό από το ΣΤΑΡ) μεταξύ του Ηρακλή και της γερμανικής Λεβερκούζεν. Ο Γηραιός είναι στην όγδοη και τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ η Μπάγερν μια θέση παραπάνω. Λογικά και οι δύο μονομάχοι είναι εκτός πρόκρισης στην επόμενη φάση, αφού το στραπάτσο των Γερμανών την περασμένη βδομάδα εντός έδρας με τη Μάλαγγα (ήττα 94 - 89) τους έφεραν στα πρόθυρα του αποκλεισμού. Στον πρώτο αγώνα η Λεβερκούζεν είχε επικρατήσει άνετα 73 - 52.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ