ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πριν από 52 χρόνια, στα Δεκεμβριανά, σκοτώθηκε στην περιοχή Εξαρχείων ο ανταρτοεπονίτης ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αχιλ. ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ από τη Νέα Ιωνία Αττικής. Επεσε πολεμώντας για την ανεξαρτησία της πατρίδας.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και εύχομαι στους αγωνιστές της Νέας Ιωνίας Αττικής πρόοδο στους αγώνες για το σοσιαλισμό.

Ο αδελφός του Κώστας Πολάτογλου, αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ,από τα παλαιά στελέχη του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος, που πέρασε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του στις φυλακές και τις εξορίες (Αίγινα, Ακροναυπλία), ο ανιψιός του Γιάννης Βαπορίδης προσφέρει 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 31 Γενάρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΥ.Γεννήθηκε το 1915 στην Αγόριανη Δομοκού. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στο ΕΑΜ και βγήκε στο βουνό, αντάρτης του ΕΛΑΣ. Είναι από οικογένεια που ταλαιπωρήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες. Στον εμφύλιο συνέχισε τον αγώνα του από τις γραμμές του ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, ως το Δεκέμβρη του 1985, που επαναπατρίστηκε.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελένη και τα παιδιά του προσφέρουν 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Ο Αντώνης Τσάκος από τις Αμάδες Χίου, πρώην πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, πρόσφερε 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη", στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

* * *

Πέρασαν 3 μήνες από το θάνατο του αδελφού μου ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΑΤΣΟΥ (Μπαρμπανάκου), παλαίμαχου αγωνιστή του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Αικατερίνη Καλυβάκη.

* * *

Στο φίλο και σύντροφο ΜΙΜΗ ΧΑΛΙΩΤΗ,που συμπληρώθηκαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Βενιζέλος - Ασημίνα.

* * *

Η ΤΔΕ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ της ΕΤΕ - ΔΕΗ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στο συνάδελφό μας Σταύρο Βλάχο για τον άδικο χαμό της συζύγου του και συντρόφισσας ΔΗΜΗΤΡΑΣ.

Για το 40ήμερο μνημόσυνό της η ΤΔΕ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ προσφέρει στη μνήμη της 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

***

Ο Κωνσταντίνος Βρυώνης από την Καλαμάτα, στη μνήμη του αδελφού του ΗΛΙΑ ΒΡΥΩΝΗ,μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στη διάρκεια του εμφυλίου, καθώς και στη μνήμη όλων όσοι έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο της πατρίδας, και στη μνήμη των αγωνιστών που πέθαναν αργότερα, πρόσφερε 50.000 δρχ. από τη σύνταξή του στην ΚΟ Καλαμάτας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ