ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Ιούνη 1997
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβρασμός στα προνοιακά ιδρύματα
  • Επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής και το Κέντρο Βρεφών "Μητέρα", 4ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη των εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας
  • Σύσκεψη διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας στις 26 Ιούνη

Ανησυχούν για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στα προνοιακά ιδρύματα, αλλά και για την τύχη των ίδιων των ιδρυμάτων, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η περικοπή των δαπανών χρόνο με το χρόνο δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων, ενώ παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών.

Ετσι, τις τελευταίες μέρες άρχισαν κινητοποιήσεις. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας (ΕΟΠ) κάνει τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Ιούνη, ενώ οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής (ΙΒΣΑ), βρίσκονται τις τελευταίες τρεις μέρες σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας αναπροσαρμογή των μισθών τους στο νέο μισθολόγιο με τρόπο ώστε να σταματήσει η "αφαίμαξη" των 35.000 δρχ. το μήνα, που υφίστανται. Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα", οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τον τελευταίο μήνα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προνοιακά ιδρύματα και οι εργαζόμενοι σ' αυτά θα συζητηθούν σε σύσκεψη που διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), στις 26 Ιούνη και ώρα 7.30 μμ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Αριστοτέλους 27, 4ος όροφος).

Στον ΙΒΣΑ

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΒΣΑ εξέφρασε, κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ιδρύματος, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Κώστας Μιχαήλου,ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από την έλλειψη χρημάτων. Ο Γ. Μαυρίκος επισήμανε ότι "η κυβέρνηση με τις ενέργειές της, αποσκοπεί στην απαξίωση των κρατικών παιδικών σταθμών, με την προοπτική να τους διαλύσει και σταδιακά προσανατολίζεται να τους ιδιωτικοποιήσει". Συνεχίζοντας ο Γ. Μαυρίκος εξήρε το έργο των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, χαρακτηρίζοντας την εργασία τους λειτούργημα. Επίσης, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα που τους στήνει το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, επιδιώκοντας να τους φέρει σε ρήξημε τους γονείς των παιδιών.

"Για να μπει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης", τόνισε ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, "χρειάζεται ο συντονισμός δράσης όλων των εργαζομένων που δουλεύουν στα προνοιακά ιδρύματα, για να αναγκάσετε την κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, και σας διαβεβαιώνω ότι και μεις με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε τον αγώνα σας".

Στον ΕΟΠ

Κατά 35.000 δραχμές, τουλάχιστον, κατάφερε φέτος η κυβέρνηση να μειώσει το μισθό των εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας,εφαρμόζοντας και σε αυτούς, μόνο εκείνες τις διατάξεις του νέου μισθολογίου που καταργούν το επίδομα παραγωγικότητας και "ξεχνώντας" τις υπόλοιπες για την αναπροσαρμογή των μισθών τους. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΟΠ αποφάσισε την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας.

Η μείωση στο εισόδημά τους που υπέστησαν είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αν και δεν τους καταβάλλεται το επίδομα, συνυπολογίζεται, όμως, στη ρύθμιση του συντελεστή του φόρου, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο συντελεστής και να είναι μεγαλύτερος ο φόρος που τους παρακρατείται μηνιαίως. Στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, μάλιστα, διπλασιάστηκε το ποσό του φόρου που τους παρακρατείται.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη είναι έτοιμες οι μισθολογικές καταστάσεις, με βάση το νόμο για το νέο μισθολόγιο. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εγκρίνει ακόμα τα χρήματα και ούτε καν έχει απαντήσει για το τι θα γίνει.

Εκτός όμως απ' το μισθολογικό πρόβλημα, προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους για το μέλλον του Οργανισμού, ο οποίος επιχορηγείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει η περικοπή δαπανών (ελλιπής χρηματοδότηση), με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των προγραμμάτων όλων των περιφερειακών μονάδων.

Εχει σημασία να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΠ δραστηριοποιείται πανελλαδικά, έχοντας στην αρμοδιότητά του προνοιακά ιδρύματα παιδικής προστασίας και υποστήριξης της οικογένειας. Διαθέτει 8 παιδουπόλεις όπου φιλοξενούνται εσωτερικά 291 παιδιά είτε χωρίς οικογένεια, είτε από προβληματικές, εκτός απ' τα άλλα παιδιά που φιλοξενεί χωρίς να είναι εσωτερικά. Επίσης διαθέτει 272 κέντρα φροντίδας οικογένειας και 61 σχολές ταπητουργίας - κιλιμοποιίας.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Απεργία των γιατρών από τη Δευτέρα

Συμμετέχουν και στην απεργία της ΕΙΝΑΠ, που αρχίζει στις 26 Ιούνη 1997

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από τη Δευτέρα 23 Ιούνη οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν και στην πενθήμερη απεργία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) (26.6 - 2.7) με αίτημα την απόσυρση του αντι-ΕΣΥ νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Οι γιατροί του "Κρατικού" στη Νίκαια ζητούν, επιπλέον, την αλλαγή του συστήματος εφημερίας του νοσοκομείου και άμεσα τη δημοπράτηση των έργων για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Τις ημέρες της λειτουργίας δε θα λειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, δε θα εκτελούνται προγραμματισμένες εργαστηριακές εξετάσεις και στη γενική εφημερία θα αντιμετωπίζονται μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά. Την Παρασκευή 27 Ιούνη 1997, οι γιατροί θα κάνουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την πορεία του αγώνα τους.

Χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής γιατρών της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο, Π. Πολάκης, τόνισε ότι, ενώ ο αριθμός του προσωπικού δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, το νοσοκομείο εφημερεύει μέρα παρά μέρα. Αυτό σημαίνει ότι όλη η λειτουργία του νοσοκομείου κινείται γύρω από τη γενική εφημερία: Δεν μπορούν να γίνουν 3.000 - 4.000 χειρουργεία, επιπλέον, το χρόνο, λόγω της "δέσμευσης" των κρεβατιών, αλλά και τις χιλιάδες εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι γιατροί ζητούν είτε να ενταχθεί το νοσοκομείο σε μια από τις τέσσερις ομάδες νοσοκομείων της Αθήνας, ώστε να εφημερεύει ανά τετραήμερο, είτε να στελεχωθούν το "Θριάσιο" και το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, ώστε να μπορούν να εφημερεύουν μαζί με το "Ασκληπιείο" Βούλας.

Ακόμη, τέθηκε και το ζήτημα της έλλειψης Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην περιοχή, διότι από 200 περιστατικά που δέχονται στο νοσοκομείο σε μέρα γενικής εφημερίας μόνο τα 50 είναι επείγοντα.

Οσον αφορά το ΤΕΠ, ο Π. Πολάκης ανέφερε έγγραφη δέσμευση του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, στις 27.2.1997, για δημοπράτηση των έργων μέσα στον Ιούνη και έναρξη των έργων τον Ιούλη του 1997. Τελευταία πήραν την απάντηση ότι τα χρήματα εγκρίθηκαν (1,2 δισ. δραχμές), αλλά δεν υπάρχει μελέτη. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι μελέτη υπάρχει εδώ και 15 χρόνια, με το ρυθμιστικό σχέδιο του νοσοκομείου και ζητούν την άμεση δημοπράτηση των έργων, τονίζοντας ότι ο χώρος όπου στεγάζεται το ΤΕΠ κτίστηκε το 1960 και όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες, αλλά είναι και επικίνδυνος.

Συμπαράσταση απ' τον Ερυθρό

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των γιατρών του "Κρατικού" στη Νίκαια, εξέφρασαν σε γενική συνέλευση οι γιατροί του Ερυθρού Σταυρού.Στο ψήφισμα που εξέδωσαν δηλώνουν αποφασισμένοι να "είναι όλοι μαζί με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία, αυξήσεις, μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Η απόφαση των γιατρών της Νίκαιας να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας στις 23 Ιούνη 1997 - τονίζουν στο ψήφισμα - δείχνει το δρόμο, για να παλέψουμε ενάντια στη λιτότητα και τις περικοπές, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της υγείας με το νομοσχέδιο Γείτονα".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία

Στο ΑΧΕΠΑ και το "Αγιος Δημήτριος" περιόδευσαν κλιμάκια της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του 15ήμερου για την υγεία

Σημαντικά ζητήματα γύρω από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης χτες στο ΑΧΕΠΑ αντιπροσωπείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Στ. Παναγιώτου.Το κλιμάκιο περιόδευσε διάφορους χώρους του νοσοκομείου και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους στο ΔΣ του Σωματείου, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ενημέρωση που έκαναν σχετικά με την πορεία του ΑΧΕΠΑ ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Μ. Πυρπασόπουλος,και ο διευθυντής, Γ. Σιγάλας. Μάλιστα, ο πρώτος επισήμανε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέπτεται για 3η φορά μέσα σε σύντομο διάστημα το νοσοκομείο, πράγμα που δηλώνει την ευαισθησία του Κόμματος για τα προβλήματα της υγείας του λαού.

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε κρεβάτια εντατικής, πρόβλημα που φυσικά δεν αντιμετωπίζει μόνο το ΑΧΕΠΑ. Ενώ θα έπρεπε να αναλογεί το 10% των νοσοκομειακών κλινών, τα κρεβάτια στην εντατική αποτελούν μόλις το 1,5% κι έτσι σ' όλη τη χώρα, με εξαίρεση την πρωτεύουσα, υπάρχουν 80 μόνο κρεβάτια στις εντατικές μονάδες.

Μεγάλες είναι και οι ελλείψεις προσωπικού και ιδιαίτερα νοσηλευτικού (κενές 150 θέσεις). Επίσης από τις 120 θέσεις που προβλέπονται για την Τεχνική Υπηρεσία μόνο οι 50 θέσεις είναι καλυμμένες.

Το κόστος των απολύτως αναγκαίων μηχανημάτων που θα πρέπει να αγοραστούν δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. δραχμές. Ωστόσο το υπουργείο κωφεύει όταν η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ ζητάει - ιδιαίτερα ακτινολογικά και αναισθησιολογικά -μηχανήματα για να μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο χωρίς τη βοήθεια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έλλειψη αγγειογράφου εδώ και δύο χρόνια. Εξαίρεση αποτελεί η μονάδα Τεχνητού Νεφρού για το οποίο έχουν ήδη αγοραστεί και θα εγκατασταθούν σύντομα τέσσερα νέα μηχανήματα. "Οι ανάγκες αυξάνουν, οι τιμές των φαρμάκων και των άλλων υλικών αυξάνουν και μόνο τα κονδύλια μένουν ίδια στην υγεία και την πρόνοια", επισημάνθηκε στη συνάντηση.

Επίσης δε δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία του ΑΧΕΠΑ, προκειμένου το Νοσοκομείο να προχωρήσει στην ανέγερση σύγχρονων Μονάδων που τις έχει άμεσα ανάγκη. Τέλος, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου υποστήριξε ότι για την καλή λειτουργία των Νοσοκομείων χρειάζεται μία σωστή πρωτοβάθμια περίθαλψη, πλήρης και αποκλειστική απασχόληση όλου του ιατρικού προσωπικού και επιμόρφωση όλων όσοι απασχολούνται με την υγεία. Κατήγγειλε επίσης την κατάργηση κρατικών σχολών νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα δίδονται άδειες για παρόμοιες ιδιωτικές σχολές. Από την πλευρά τους ο Στ. Παναγιώτου και τα μέλη του κλιμακίου του Κόμματος, αφού εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα για το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους, τόνισαν ότι θα χρειαστεί συντονισμένος αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και τη βελτίωση των υπηρεσιών που θα πρέπει να προσφέρουν τα νοσοκομεία σ' όλο το λαό.

Στο νομαρχιακό "Αγιος Δημήτριος"

Αλλο κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ περιόδευσε προχτές στο νομαρχιακό Νοσοκομείο "Αγιος Δημήτριος", όπου έντονα είναι τα σημάδια της εγκατάλειψης. Ο φόβος ότι πίσω από αυτή την εγκατάλειψη κρύβεται η πρόθεση του υπουργείου να κλείσει το νοσοκομείο, κυριαρχεί στη σκέψη των περισσότερων εργαζομένων.

Το νοσοκομείο έχει δυνατότητα ανάπτυξης 250 κλινών, με μέσο όρο πληρότητας 60%. Απασχολεί 650 εργαζόμενους, ενώ με βάση τον Οργανισμό λειτουργίας θα έπρεπε να ξεπερνά τους 900. Αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Οπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του νοσοκομείου, ακόμη και τα έξοδα μισθοδοσίας δεν καλύπτονται 100% από τις σχετικές επιχορηγήσεις και αναγκάζεται το νοσοκομείο να τα πληρώνει από τα λίγα ίδια έσοδα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν είναι διαφορετικά από αυτά των υπόλοιπων δημόσιων νοσοκομείων. Ηδη έχει μπει ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, ενώ οι εργαζόμενοι φοβούνται πως σε λίγο καιρό ακόμη και η σίτιση θα δοθεί σε ιδιώτες. Οταν ακόμη δε λειτουργούσαν τα εξωτερικά ιατρεία στο τμήμα καθαριότητας απασχολούνταν 29 άτομα. Σήμερα, με επιπλέον δραστηριότητες, έχουν μείνει 12. "Κάθε καθαρίστρια πρέπει να καθαρίζει 2-3 κλινικές την ημέρα, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό", δηλώνει ο Δ. Πολαϊτίδης,μέλος του ΔΣ του Σωματείου καθαριστών. Και οι τραπεζοκόμοι όμως είναι ελάχιστοι. Οπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Τσομπαχίδης,"οι ασθενείς μας τρώνε κρύο φαγητό, και είναι φυσικό, όταν ένας τραπεζοκόμος έχει να μοιράσει το φαϊ σε δύο ή και τρεις κλινικές, να καθυστερήσει".

Αφόρητες είναι οι συνθήκες εργασίας στα μαγειρεία και τα πλυντήρια, όπου η εντατικοποίηση της δουλιάς έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στα μαγειρεία εργάζονται 6 άτομα, ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 11.

Ως ιδιαίτερο όπως πρόβλημα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι την αυταρχική συμπεριφορά απέναντί τους, που προέρχεται κυρίως από το αδιέξοδο που υπάρχει στην κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Το πρώτο κτίριο του συγκροτήματος του νοσοκομείου χρονολογείται από το 1904 και είναι ίδιας αρχιτεκτονικής με τα κτίρια του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και το στρατιωτικό νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως, μέρα τη μέρα καταρρέει εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων. Διοίκηση και εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης των μνημείων της πόλης που χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Οπως είπε ο Πρόεδρος του νοσοκομείου υπήρξε η δέσμευση ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο με 80 εκατ. δραχμές, ενώ παράλληλα έχουν εξασφαλιστεί άλλα 40 εκατ. Δυστυχώς όμως, ακόμη δεν έχει δοθεί ούτε μία δραχμή.

Συγκέντρωση τυφλών τη Δευτέρα

Συγκέντρωση των τυφλών διοργανώνεται με πρωτοβουλία της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης" (ΕΣΚ) Τυφλών τη Δευτέρα, ώρα 6.30 μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Η ΕΣΚ Τυφλών κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες της μετά την πετυχημένη κινητοποίηση που διοργάνωσε στις 3 Ιούνη, "για την οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, στην προοπτική συγκρότησης επιτροπής αγώνα τυφλών, καθώς και γονέων και κηδεμόνων, μετά την άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου να διοργανώσει τον αγώνα για το άνοιγμα των σχολών που έκλεισαν, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή που ιδιωτικοποιεί την ειδική εκπαίδευση και σπρώχνει τους τυφλούς στη φιλανθρωπία".

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΕ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου υγείας και την επανεξέτασή του με τους ενδιαφερόμενους φορείς ζητούν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, με ψήφισμα που εγκρίθηκε απ' τη Γενική Συνέλευση του Ταμείου Υγείας προσωπικού της ΑΤΕ.

Στο Ταμείο Υγείας είναι 9.500 άμεσα ασφαλισμένοι και 16.500 έμμεσα ασφαλισμένοι. Με το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τα εξής:

  • Με το νομοσχέδιο αυτό το κόστος υγείας μεταφέρεται από το κράτος στα Ασφαλιστικά Ταμεία (νοσήλια κλπ.),
  • Αλλάζει το όλο φάσμα παραγωγής,διακίνησης και χορήγησης του φαρμάκου, μέσα από την αλλοίωση του χαρακτήρα και των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Και το ψήφισμα καταλήγει: "Το νομοσχέδιο αυτό θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του Ταμείου μας και κατ' επέκταση τη φροντίδα για την υγεία των μελών του. Ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρσή του και την επανεξέτασή του με τους ενδιαφερόμενους φορείς".

"Ζωή και δημιουργία" στο Γαλάτσι

Πολιτιστική βραδιά αγάπης για τα άτομα με ειδικές "ικανότητες" στο άλσος Βεϊκου (στο γήπεδο ποδοσφαίρου), διοργανώνει αύριο και ώρα 8.30 μ. μ ο σύλλογος Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) Γαλατσίου "Ζωή και δημιουργία". Στην εκδήλωση θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα "φιλοξενηθεί" έκθεση βιβλίου και έκθεση με έργα των παιδιών του συλλόγου. Η είσοδος για άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά μέχρι 12 χρόνων θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει εισιτήριο 500 δραχμών για νέους μέχρι 18 χρονών και 1.000 δραχμών για τους υπόλοιπους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ