ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Ανάγκη αναβάθμισης

Εκλέγεται την Παρασκευή το νέο προεδρείο της ΕΟΑ. Ο Λ. Νικολάου ακλόνητο φαβορί, με την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ

Αλλαγή προσώπων στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (ΕΟΑ). Την Παρασκευή συνέρχεται η Ολομέλεια για να εκλέξει πρόεδρο και επιτροπές. Διαδικασία άτυπη και με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Η σχέση ομοσπονδιών και εξουσίας ήταν ανέκαθεν προδιαγεγραμμένη κι οι θέσεις έχουν ήδη μοιραστεί. Σε επίπεδο ομοσπονδιών, η "ΝΔ" έχει ηττηθεί κατά κράτος από τους εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος. Το αντίστροφο είχε συμβεί πριν τέσσερα χρόνια, όταν από θέση εξουσίας τότε η "ΝΔ", είχε πετύχει σε χρόνο ρεκόρ να ανατρέψει τους συσχετισμούς.

Σε επίπεδο "ΠΑΣΟΚ", ο Λάμπης Νικολάου βγήκε νικητής στην εσωκομματική αντιπαράθεση. Το "χαρτί" του εκσυγχρονιστή που λανσάρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τένις, Σπύρος Ζανιάς, "κάηκε" νωρίς και ο πρώην σύμβουλος του Α. Παπανδρέου μετά από μια τετραετία επιστρέφει στη θέση του προέδρου της ΕΟΑ. Η... μάχη κρίθηκε στην Επιτροπή Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Λιάνη να χαρακτηρίζει ακατάλληλο για πρόεδρο της ΕΟΑ τον Λ. Νικολάου, αντιπροτείνοντας πολιτικά στελέχη όπως ο Κ. Παπούλιας κι ο Γ. Α. Μαγκάκης, ενώ ο νυν υφυπουργός Ανδρ. Φούρας τασσόταν στο πλευρό της πλειοψηφίας.

Τοπίο στην ομίχλη

Εκτός όμως από τη μάχη για την προεδρία υπάρχουν και οι άλλες θέσεις, όπου το τοπίο εμφανίζεται αρκετά ομιχλώδες. Μια σειρά αθλητικών στελεχών βλέπουν με καλό μάτι τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου, αλλά και την προεδρία των τριών επιτροπών της ΕΟΑ (Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας και Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας). Οι υποψηφιότητες είναι πολλές όπως και οι συμμαχίες και το παρασκήνιο που αναπτύσσεται. Για τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου ακούγεται το όνομα του Γ. Παπαδογιαννάκη, που έχει διατελέσει στο παρελθόν στην ίδια θέση. "Κυκλοφόρησε" ακόμα το όνομα του Γ. Βασιλακόπουλου, αλλά ο ίδιος διαψεύδει ότι ενδιαφέρεται. Για τη θέση του γενικού γραμματέα τρεις είναι μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες: του Δ. Διαθεσόπουλου προέδρου της ΕΚΟΦ, που θήτευσε στο παρελθόν στην ίδια θέση, του Χρ. Χριστοδουλάτου προέδρου της Ομοσπονδίας Πινγκ - Πονγκ και της Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητας και του Γ. Ψιλόπουλου προέδρου της Ομοσπονδίας Τζούντο. Για τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία προβάδισμα έχει το μέλος της ΔΟΕ Ν. Φιλάρετος, ενώ για την Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας ο νυν πρόεδρός της. "Αγνωστος Χ" παραμένει αυτός που θα αναλάβει το έργο του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας.

Η έλλειψη αρμοδιοτήτων

Με τη βασιλική οικογένεια να έχει το μαχαίρι και το πεπόνι μέχρι το 1968 και το εκάστοτε κυβερνών κόμμα στη συνέχεια, η πορεία της, κατ' όνομα, κορυφαίας αθλητικής οργάνωσης ήταν αδιέξοδη. Εξαρτημένη σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, σύρεται και διασύρεται από την εκάστοτε εξουσία. Χωρίς φωνή κι αρμοδιότητες, έχει μετατραπεί σε υποκατάστατο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο ρόλος της όλο και περισσότερο περιορίζεται σε εκδηλώσεις ιστορικού χαρακτήρα.

"Αν η Ελλάδα δεν είχε βάλει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δε θα υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για καρέκλες και αξιώματα", δήλωσε πρόσφατα ο πρώην ΓΓΑ και εκπρόσωπος του μπάσκετ στην ΕΟΑ, Γ. Βασιλακόπουλος. Αν το δει κανείς υπό το πρίσμα της συμμετοχής των μελών της προηγούμενης διοίκησης στις συνεδριάσεις, έχει απόλυτο δίκιο. Ο ίδιος με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Στρ. Μολυβά, αναδείχτηκαν κοπανατζήδες ολκής με 47 και 54 απουσίες αντίστοιχα σε 64 συνεδριάσεις. Και τι να έκαναν, θα αναρωτηθεί κανείς, σε ένα όργανο χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Ας προσπαθούσαν να αναβαθμίσουν το ρόλο της ΕΟΑ από τα μέσα. Να διεκδικήσουν αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και ουσιαστικότερο ρόλο στα αθλητικά δρώμενα. Αν δεν μπορεί η ΕΟΑ να ανέλθει στο ύψος των περιστάσεων και να παίξει στο εσωτερικό, ρόλο ανάλογο με αυτόν που διαδραματίζουν για παράδειγμα στις χώρες τους η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας και της Ρωσίας, ας παίξει σωστά τον ιστορικό της ρόλο στο διεθνές ολυμπιακό κίνημα. Εστω κι ως θεματοφύλακας αξιών, οφείλει να έχει τη δική της ανεξάρτητη φωνή και να πρωτοπορεί στην καθιέρωση θεσμών που θα αναβαθμίζουν τα αθλητικά ιδεώδη.

Γ. Γ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΕΝΑΡΗ
Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Ο δικέφαλος του Βορρά προχώρησε στις περισσότερες και εντυπωσιακότερες μεταγραφές. Ολο το πάρε - δώσε των 18 ομάδων της Α' Εθνικής

Αν υπήρχε πρωτάθλημα μεταγραφών αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ θα ήταν μακράν ο πρώτος, αφού στην περίοδο του Γενάρη "έκλεψε" την παράσταση. Η νέα διοίκηση έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης να βρει την παλιά του αίγλη. Ηδη η Τούμπα γέμισε και ο ΠΑΟΚ δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Οι ομάδες του τέως ΠΟΚ δεν έκαναν το μεγάλο... μπαμ, ενώ Ηρακλής και Ξάνθη ενισχύθηκαν σημαντικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική ομάδα που δεν έκανε μεταγραφές ήταν η ΑΕΚ. Πάντως σε γενικές γραμμές αν και έγιναναρκετές μετακινήσεις, τα ποσά που διακινήθηκαν δεν ήταν μεγάλα. Ας δούμε όμως αναλυτικά το ποδοσφαιρικό "παζάρι" των 18 ομάδων της Α' Εθνικής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Γιώργος Ανατολάκης ήρθε από τον Ηρακλή και είναι το πιο τρανταχτό όνομα που ήρθε αυτή την περίοδο στον Πειραιά. Αποκτήθηκε ακόμη ο Στέλιος Σφακιανάκης από την Καβάλα, ενώ επέστρεψε από τον Ιωνικό ο Δημήτρης Καλύκας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πάντα... σφικτό στις μεταγραφές του το τριφύλλι, πραγματοποίησε δύο. Επέστρεψε ο Κώστας Κωνσταντινίδης από τον ΟΦΗ που είχε δοθεί δανεικός, ενώ στο παρά πέντε ήρθε στην Παιανία ο Κύπριος Κώστας Μαλέκος.

ΑΕΚ: Καμία μεταγραφή δεν έκανε η Ενωση. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ο Πέτρος Ραβούσης έκρινε πως δε χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις.

ΟΦΗ: Ο Πέτρος Μαρινάκης επέστρεψε στις ρίζες, αφού δόθηκε δανεικός από τη Σεβίλη μέχρι το τέλος της περιόδου. Ακόμη ήρθε στο Ηράκλειο ο Σκοπιανός επιθετικός Μποζίνοφ.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Η ομάδα του Πύργου απέκτησε τρεις ποδοσφαιριστές. Τον Αργεντινό Φερδινάντο Κάστρο από τα Γιάννενα, τον Βαγγέλη Νασιάκο από τη Λάρισα και τον Λουκά Γκαλαμέλο από τον Λεβαδειακό.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν ενισχύθηκε με δύο ποδοσφαιριστές. Το Νίκο Βαβίλη από την Καλαμάτα και τον Σύρο Αφάς από τη γειτονική Προοδευτική.

ΠΑΟΚ: Εχει... τρελάνει κόσμο ο δικέφαλος με τις μεταγραφές. ο Γ. Μπατατούδης έφερε στην Τούμπα δύο παίκτες αξίας. Τον Κώστα Φρατζέσκο και τον Σπύρο Μαραγκό. Δε σταμάτησε εκεί όμως, αφού στην όμορφη Σαλονίκη ήρθαν: Σιδηρόπουλος από Ιωνικό, ο Ρουμάνος Πίρβου, ο Παλατσίδης από την Καλαμαριά, καθώς και οι νεαροί και πολλά υποσχόμενοι Καφφές (Πόντιοι Βέροιας), Ινεμπολίδης (Αετός Σκύδρας) και ο ομογενής Κολομπούρδας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Για μια ακόμη φορά η μαύρη θύελλα επιμένει στην εξωτερική αγορά. Αυτή τη φορά πήρε παίκτες από τη Σκανδιναβία. Ηρθαν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα οι Σουηδοί Κάρλσον, Λάρσον καθώς και ο Ισλανδός Ντάτανσον.

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Πολωνός Λέσεκ Πις ήταν η μεγαλύτερή μεταγραφή του συγκροτήματος του Γιώργου Παράσχου. Ο παίκτης της Λέγκια στην αρχή της περιόδου αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ. Σημαντική και η μεταγραφή του Ζαλέσκι που ήρθε από την Ξάνθη. Ακόμη ήρθε από τον Ορφέα Αλεξανδρούπολης ο 17χρονος Σάκης Παπαρίδης.

ΒΕΡΟΙΑ: Η κυανέρυθροι της Μακεδονίας απόκτησαν μόνοι έναν ποδοσφαιριστή. Τον Σέρβο Σίκρουλιν Νίκολιτς. Η καλή πορεία της βασίλισσας δε δικαιολογεί άλλη απόκτηση όπως τονίζει ο Μάκης Κατσαβάκης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πατρινή ομάδα. Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ήρθε ο Σέρβος μέσος Ζίρτσα Τσέροβιτς που αγωνιζόταν στην Πορτογαλία.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Από τους μεγάλους κερδισμένους του παζαριού ο Γηραιός. Με την έλευση του Αλκέτα Παναγούλια τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Στο Καυτατζόγλειο ήρθαν παίκτες αξίας. Οι Ηλίας Σαπάνης, Τάκης Γκώνιας ανταλλάγματα για τη μεταγραφή Ανατολάκη από τον Ολυμπιακό. Ακόμη οι έμπειροι Σάββας Κωφίδης, Μηνάς Χαντζίδης καθώς και ο Ξανθόπουλος από τη Δόξα Δράμας.

ΞΑΝΘΗ: Οκτώ μεταγραφές πραγματοποίησε η Σκόντα. Επέστρεψαν στη βάση τους οι Μάκης Τζάτζος (Αρης), Ηλίας Ταληκριάδης (Καστοριά) και Πέτρος Τεγγελίδης (Καλαμάτα). Από την ξένη αγορά ήρθαν οι Μάγκαν (Καμερούν), Σέμπουε (Λιβερία), Νταλούμ (Σουηδία), Ανταμτσουκ (Πολωνία) και ο Αργεντίνος αλλά με κοινοτικό διαβατήριο Σουζάνι. Από τη θρακιώτικη ομάδα έφυγαν οι Νέτσας (Τσεχία), Στρούνταλ (Αυστρία).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Δανεικός από τον Παναθηναϊκό ήρθε ο Γιάννης Θωμαϊδης, ενώ αποκτήθηκαν ακόμη και οι Αριαν Μπελά, Θανάσης Θεοδωράκος και ο Καρανικόλας από το Αίγιο.

ΑΡΗΣ: Ενας παλιός γνώριμος επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Πρόκειται για τον Βασίλη Δημητριάδη που μετά από έξι χρόνια επιστρέφει στο Χαριλάου και την ομάδα που τον ανέδειξε. Ακόμη στους κιτρινόμαυρους ήρθαν ο Στράτζαλης από τον Πανηλειακό και ο Βραζιλιάνος Εντσο Εντίνιο.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Μισή ντουζίνα παίκτες πήρε η ομάδα της Εδεσσας στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην κατηγορία. Πήρε τους Παπαδόπουλο (Ηρακλή), Αναστασιάδη (ΠΑΟΚ), Τσαμφίλογλου, Κότσυφα, Κρύο και τον Βραζιλιάνο Βιέρα.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στο Βύρωνα ήρθαν οι Θεοδωρόπουλος (Απόλλωνα), Κοζανίδης (ΕΑΡ) καθώς και ο ομογενής Σαμπατίνι από την Ντούισμπουργκ.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Η καταδικασμένη ομάδα των "γουναράδων" πραγματοποίησε δύο μεταγραφές. Πήρε τον Παντόπουλο από τον Αγροτικό Αστέρα και τον Βούλγαρο Εβδοκίμοφ.

Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ολα τα βλέμματα στα Χανιά

Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ματς - κλειδί για τίτλο και Ευρώπη

Στην Κρήτη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 19ης αγωνιστικής στην Α Εθνική κατηγορία, αφού από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα εξαρτάται η κατάσταση στην κορυφή. ΟΦΗ - Ολυμπιακός (17.00, SUPER SPORT) στο ουδέτερο γήπεδο των Χανίων, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Απόλλωνα.

Ο αποδυναμωμένος από τις τελευταίες αποχωρήσεις (Φραντζέσκος, Κωνσταντινίδης) αλλά πάντα υπολογίσιμος ΟΦΗ ευελπιστεί να γίνει η τρίτη ομάδα που θα υποχρεώσει τους Πειραιώτες να φύγουν απ' το γήπεδο χωρίς κανένα βαθμό. Τα "κοπέλια" μακριά απ' την έδρα τους χάνουν αρκετή από τη δυναμικότητά τους, όμως το δέλεαρ της επαφής με την κορυφή παραμένει ισχυρό κίνητρο.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να διατηρήσει τη "γλυκιά μοναξιά" της κορυφής και την απόσταση των τριών βαθμών από τους διώκτες του. Στην αποστολή των φιλοξενουμένων είναι και ο νεοαποκτηθείς Γ. Ανατολάκης που μάλλον θα πάρει το... βάπτισμα του πυρός. Ο Μπάγεβιτς θ' αρχίσει με τους Ελευθερόπουλο, Καραταϊδη, Βαρεσάνοβιτς, Νταμπίζα, Ανατολάκη, Σαμπανάτζοβιτς, Γεωργάτο, Αλεξανδρή, Καραπιάλη, Νινιάδη, Κακλαμάνο.

Το σώμα θα είναι στο ΟΑΚΑ, αλλά το μυαλό στην Κρήτη για τους "τριφυλλοφόρους". Ελπίζουν πως τα... ξαδέλφια θα τους κάνουν το δώρο, που θα τους επιτρέψει να ξανασυγκατοικήσουν στην κορυφή με τον Ολυμπιακό. Ο Ζάετς υποστηρίζει ότι πρόκειται για δύσκολο αντίπαλο, ανατρέχοντας στο ματς Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη, αλλά οι εννιά απουσίες της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" μάλλον τον διαψεύδουν. Οι "πράσινοι" θα ξεκινήσουν με τους Βάντσικ, Αποστολάκη, Ουζουνίδη, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Καλιτζάκη, Κολιτσιδάκη, Μάρκο, Κωνσταντινίδη, Λυμπερόπουλο, Βαζέχα, Λαγωνικάκη.

Ντέρμπι Θεσσαλονίκης

Ηρακλής και ΠΑΟΚ κατεβαίνουν στο Καυταντζόγλειο (20.00, SUPER SPORT) με μοναδικό σκοπό τη νίκη, αφού για διαφορετικούς λόγους ο καθένας "καίγονται" για τους βαθμούς. Ο δικέφαλος του Βορρά θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με "κρυφό" όνειρο την Ευρώπη, ενώ ο "Γηραιός" να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι δεν αποκλείεται να ενισχυθούν από τους Γκώνια, Σαπάνη.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους Πανηλειακό - Εδεσσαϊκό που συναντιούνται στον Πύργο. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν ζωντανή την ευρωπαϊκή ελπίδα και οι φιλοξενούμενοι της παραμονής. Κοντά στην "καταραμένη περιοχή" βρίσκεται ο Αρης που μαστίζεται απ' τα χίλια όσα προβλήματα. Γι' αυτό η Παναχαϊκή ανεβαίνει στου Χαριλάου με αρκετές φιλοδοξίες.

Υστερα απ' το πατατράκ του Κυπέλλου ο Ιωνικός θέλει νίκη μ' αντίπαλο τον Αθηναϊκό για να "γλυκάνει τον καημό" του. Ντέρμπι μεσαίων στη Βέροια, αφού η ομώνυμη ομάδα ισοβαθμεί στην 8η θέση με την Καλαμάτα.

Υγιεινό περίπατο είναι αποφασισμένη να κάνει αύριο στην Καστοριά η AEK (15.00, SUPER SPORT). Οι γηπεδούχοι, που ουσιαστικά έχουν υποβιβαστεί, δε δείχνουν ικανοί να κοντράρουν την ΑΕΚ, την, κατά γενική ομολογία, περισσότερο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 15.30.

Το πείσμα και η δύναμη αναμένεται να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι των

Το πείσμα και η δύναμη αναμένεται να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι των Χανίων

Ο Κώστας Φρατζέσκος μετακόμισε από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη και βγά

Ο Κώστας Φρατζέσκος μετακόμισε από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη και βγάζει "μάτια" με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Λάμπης Νικολάου και Γ. Παπαδογιαννάκης έχοντας το επίσημο κομματικό

Λάμπης Νικολάου και Γ. Παπαδογιαννάκης έχοντας το επίσημο κομματικό χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να είναι "δίδυμο" πάλι στην ΕΟΑ

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Κουτσουρεμένη... Κυριακή

Ενδιαφέροντα παιχνίδια που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση για τις ομάδες που βρίσκονται στο κυνήγι των τριών προνομιούχων θέσεων, οι οποίες οδηγούν στην Α Εθνική περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική στη Δεύτερη κατηγορία. Στο κυριότερο παιχνίδι που γίνεται σήμερα, ο Παναιτωλικός υποδέχεται την Προοδευτική αναζητώντας τη νίκη, ώστε να παραμείνει "ζωντανός" στο κυνήγι των πρώτων θέσεων. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν προτίθενται να πέσουν αμαχητί, αφού βρίσκονται ήδη στην 11η θέση της βαθμολογίας και δε θέλουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σήμερα διεξάγονται μόνο τέσσερα παιχνίδια, τα οποία είναι: Πανσερραϊκός - Πανελευσινιακός, Παναιτωλικός - Προοδευτική, Δόξα Δράμας - Νίκη Βόλου, ΕΑΡ - Λεβαδειακός, Νάουσα - Πύργος. Ολα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 15.00. Αύριο γίνονται οι αγώνες: Αγροτικός Λάρισας - Δόξα Βύρωνα (17.00 απ' ευθείας ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Τρίκαλα - Γιάννινα (20.00 απ' ευθείας ΕΤ-3). Την Τετάρτη διεξάγεται ο αγώνας Παναργειακός - Καλαμαριά.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι στο Βορρά

Στα παιχνίδια της ουράς στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον στο Νότιο Ομιλο της Γ Εθνικής, αφού και οι δυο πρωτοπόροι Καλλιθέα και Εθνικός Αστέρας αγωνίζονται την Τετάρτη. Η Κόρινθος στην προσπάθειά της να ξεκολλήσει από τη ζώνη του υποβιβασμού αντιμετωπίζει εκτός έδρας σήμερα τον ήδη καταδικασμένο Βαρβασιακό. Το ίδιο ισχύει και για την Πάτρα όπου ταξιδεύει στην Κρήτη αντιμετωπίζοντας τον Αγ., Νικόλαο και τα περιθώρια απωλειών έχουν στενέψει για τους Αχαιούς.

Αναλυτικά τα παιχνίδια: Κέρκυρα - Εργοτέλης, Αγ. Νικόλαος - Πάτρα, Αιολικός - Ηλυσιακός, Ιάλυσος - Αιγάλεω, Ναυπακτιακός - Ενωση Ρόδου Διαγόρας, Βαρβασιακός - Κόρινθος, Ηρόδοτος - Παναιγιάλειος.

Τον αξιόμαχο Αετό Σκύδρας φιλοξενεί σήμερα ο πρωτοπόρος του Βορείου Ομίλου, Τύρναβος, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θεσσαλικό ντέρμπι μεταξύ της δεύτερης Καρδίτσας και του Απόλλωνα Λάρισας. Αναλυτικά τα παιχνίδια: Ορέστης Ορεστιάδας - Αναγέννηση Καρδίτσας, Αναγέννηση Αρτας - Νιγρίτα, Ολυμπιακός Βόλου - Πιερικός, Λύκοι - Λαμία, Ποσειδώνας Μηχανιώνας - Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Κολινδρού - Ηρακλής Πτολεμαϊδας, Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλωνας Λάρισας, Αμπελόκηποι - Αλμωπός Αριδαίας.

Ολα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 15.00



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ