ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στην ενότητα η δύναμη

Σε συνέχιση της μαζικής συμμετοχής στις απεργίες καλεί η ΔΕΕ δασκάλους και καθηγητές

Η ενότητα και η αποφασιστικότητα της βάσης των εκπαιδευτικών είναι η δικλείδα ασφαλείας για τη συνέχιση της απεργίας των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων μέχρι τη δικαίωσή τους. Αυτό τονίζεται στις δύο ανακοινώσεις - καλέσματα που κυκλοφόρησε η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών προς τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Απευθυνόμενη η ΔΕΕ προς τους καθηγητές που βρίσκονται στην τρίτη βδομάδα της απεργιακής τους κινητοποίησης τονίζει: "Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα αποτελέσματα του αγώνα μας, είναι πλέον γεγονός ότι οι συλλογικές διαδικασίες, η μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, οι απεργιακές επιτροπές, οι πρωτοβουλίες της βάσης, τα σπέρματα της κοινής δράσης και η ενότητα στη βάση των προβλημάτων αποτελούν κατάκτηση για το κίνημά μας και αναντικατάστατα όπλα για την πορεία του αγώνα σήμερα και στο μέλλον".

Επισημαίνει ακόμη ότι παρόλο που καθημερινά κατανοείται όλο και πιο πολύ από τους καθηγητές η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, που θα δρα από κοινού με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, το μέτωπο αυτό "δεν το θέλουν οι ευρω-υποτακτικές δυνάμεις που κυριαρχούν στα συνδικαλιστικά όργανα των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και αλλού". Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι η ΔΕΕ διαφωνεί με τη διαπραγματευτική τακτική της συναινετικής πολιτικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ, που δεν έχει θέσει στο τραπέζι και δεν προβάλλει στην κοινωνία όλα τα αιτήματα και κυρίως εκείνα που συνδέονται με την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Η ΔΕΕ επισημαίνει ότι με την εφαρμογή του Εθνικού Απολυτηρίου, η κυβέρνηση υψώνει παραπέρα ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών, όταν με την "ελεύθερη" πρόσβαση επιβάλλει δίδακτρα και ιδιωτικοποιεί τα ΑΕΙ. "Δεν επιτρέπεται το κίνημα των καθηγητών, συνεχίζεται, και η ηγεσία της ΟΛΜΕ να έχουν ζητήσει ακόμη απόσυρση αυτών των μέτρων. Τα ζητήματα του διεθνούς απολυτήριου, των 25 μαθητών ανά τμήμα, των δαπανών, της πρωινής βάρδιας, των συνθηκών μόρφωσης, της επιμόρφωσης και κυρίως των διορισμών συνδέονται άμεσα με το επίπεδο, την ποιότητα της μόρφωσης και γι' αυτό μπορούν να συσπειρώσουν όλο το λαό".

Στη συνέχεια η ΔΕΕ επισημαίνει: "Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα γιατί τα αιτήματά μας δεν έχουν ικανοποιηθεί. Στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης απαντάμε με κοινή δράση, με μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία, στις γενικές συνελεύσεις, στις απεργιακές επιτροπές και στα συλλαλητήρια. Καθώς προχωρά ο αγώνας μας αναδεικνύεται η σημασία του συσχετισμού των δυνάμεων στα συνδικαλιστικά όργανα. Οι σημερινοί συσχετισμοί δεν παρέχουν, από τα πάνω, τις εγγυήσεις και δε διασφαλίζουν την πορεία του αγώνα. Γι' αυτό απαιτείται οι συνάδελφοι να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και όλοι μαζί να φράξουμε το δρόμο σε όσους αναζητούν προσχήματα για να εκτονώσουμε τον αγώνα μας".

"Αγώνας μέχρι τη δικαίωση"

Η ΔΕΕ στη δεύτερη ανακοίνωσή της, απευθυνόμενη προς τους δασκάλους, τονίζει ότι τώρα πια ο αγώνας των δασκάλων και των νηπιαγωγών αποκτά νέες διαστάσεις. "Δεν είναι αγώνας για επιμέρους ζητήματα, είναι αγώνας για την αξιοπρέπειά μας, για την επιβίωσή μας, για τη διάσωση του μέλλοντος της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Είναι αγώνας που όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί, γονείς, μαθητές και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τον δώσουν από κοινού. Στο αντεργατικό αυταρχικό μέτωπο κυβέρνησης - ΣΕΒ - Ευρωπαϊκής Ενωσης, αντιτάσσουμε σήμερα το δικό μας μέτωπο".

Η ΔΕΕ επισημαίνει ότι ο αγώνας διαρκείας θα πρέπει να είναι η απάντηση στο μέτωπο της βίας και της αδιαλλαξίας. "Τώρα είναι η στιγμή της μάχης, καταλήγει η ανακοίνωση. Δεν είναι η ώρα να σταθούμε στις παλινωδίες, στις αναστολές, στις ποικιλότροπες υπεκφυγές και στην απόφαση της τελευταίας στιγμής της πλειοψηφίας της ΔΟΕ για έναν τέτοιο αγώνα που η βάση του κλάδου επέβαλε".

ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Να μη μεταφερθεί το 4ο Δημοτικό

Την άρνησή τους να μεταστεγαστεί και να απομακρυνθεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού από τη θέση στην οποία βρίσκεται σε περιοχή του Αγίου Τρύφωνα, εκφράζει με κείμενο, που κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους, η Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από κατοίκους του Δήμου Καματερού και τον Εξωραϊστικό και Εκπολιστικό Σύλλογο Καματερού "Αγ. Τρύφωνας".

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η απομάκρυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου θα επιφέρει καίριο χτύπημα στις προσπάθειές τους για να γίνει η περιοχή ανθρώπινη. Μάλιστα σημειώνουν ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί το σχολείο από την περιοχή, γιατί η απόσταση που καλούνται να διανύουν με τα πόδια καθημερινά, παιδιά πέντε έως δώδεκα χρονών, είναι πολύ μεγάλη.

"Αυτό σημαίνει, επισημαίνουν οι κάτοικοι, ότι θα απαιτηθεί από τους γονείς των μαθητών ως λύση η ύπαρξη κάποιου γονιού, ο οποίος ανελαστικά και επιτακτικά θα μεταφέρει τα παιδιά από και προς το σχολείο, με ενδεχόμενη και την ύπαρξη κάποιου αυτοκινήτου ή ακόμα να καταφύγουν στα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία διαθέτουν σχολικά λεωφορεία, προκειμένου να αποφύγουν το μαρτύριο της μεταφοράς των παιδιών από και προς το σχολείο".

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή λειτουργούν τα νεοναγειρθέντα Δημοτικά Σχολεία, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, δωδεκαθέσιο όπου φοιτούν 218, το 8ο εξαθέσιο, όπου φοιτούν 137 μαθητές και το 4ο Δημοτικό, οκταθέσιο, όπου φοιτούν 165 μαθητές και παράλληλα συστεγάζεται και νηπιαγωγείο και το οποίο έχει προγραμματιστεί να μεταστεγαστεί σε καινούριο κτίριο.

Με την ενδεχόμενη μεταφορά του 4ου Δημοτικού, στο υπό κατασκευή κτίριο, δε θα λυθεί το σχολικό πρόβλημα της περιοχής. Η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων αναφέρει ότι αν τα ήδη υπάρχοντα δημοτικά σχολεία καλύπτουν σήμερα οριακά τις στοιχειώδεις ανάγκες, πώς είναι δυνατόν τα ίδια σχολικά κτίρια να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής μετά μία πενταετία, με την ήδη συντελούμενη οικοδομική έκρηξη της περιοχής, μετά την ένταξή της στο σχέδιο πόλης.

"Αν χαθεί ο χώρος του ήδη λειτουργούντος 4ου Δημοτικού, θα αναγκαστούμε μάταια στο άμεσο μέλλον να τρέξουμε προς ανεύρεση οικοπέδου, προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σχολείο, αλλά θα είναι αργά", σημειώνουν.

Ετσι, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν το 4ο Δημοτικό Σχολείο να παραμείνει στην ίδια θέση που βρίσκεται και το υπό κατασκευή δημοτικό σχολείο στην περιοχή Αγ. Τρύφωνα να καλύψει τις ανάγκες της εκεί περιοχής.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ο αγώνας είναι κοινός

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές, γονείς και μαθητές στην πλατεία Δημαρχίας στο Περιστέρι

Δημόσιο δωρεάν σχολείο στην υπηρεσία των αναγκών των μαθητών και της κοινωνίας και εκπαιδευτικό οικονομικά και μορφωτικά αναβαθμισμένο, διεκδίκησαν από κοινού καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γονείς και μαθητές, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που έγινε χτες στην πλατεία Δημαρχίας στο Περιστέρι.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά καθημερινά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, με ποσοστό που φτάνει και πάνω από 85%.

Χαιρετίζοντας στη χτεσινή συγκέντρωση η Τζ. Τζουμάκα,μέλος του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Γ Περιφέρειας Αθήνας,είπε ότι ο αγώνας παίρνει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα, λέγοντας ότι το χορό του αγώνα θα τον χορέψουν καλύτερα από κοινού δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές.

Ο Τ. Τόκας,πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών "Ελλη Αλεξίου",στην ομιλία του τόνισε: "Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης σ' αυτούς που εφαρμόζουν αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική, που θέλει τους εκπαιδευτικούς εξαθλιωμένους και την παιδεία διαλυμένη. Ο οικονομικός και θεσμικός στραγγαλισμός της παιδείας πλήττει όλη την κοινωνία, γι' αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Τα αιτήματά μας ενδιαφέρουν άμεσα γονείς, μαθητές, εργαζόμενους και αποτελούν το πιο γόνιμο έδαφος για το χτίσιμο ενός ισχυρού πανεκπαιδευτικού μετώπου, το οποίο θα παλέψει για την ικανοποίησή τους".

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γ. Ποντικάκης τόνισε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και αγώνας των γονιών, σημειώνοντας: "Σίγουρα ο αγώνας είναι δύσκολος. Είμαστε αισιόδοξοι όμως, γιατί και εσείς και εμείς θέλουμε ελεύθερους ανθρώπους τους μαθητές σας και παιδιά μας, κάτι που θα πετύχουμε μόνο μέσα από διαρκή και καθημερινό αγώνα όλων μας για ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας κόντρα στο μεσαίωνα, που επιχειρούν να μας επιβάλουν".

Ο Ν. Ζούτσος,πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ, σχολιάζοντας την απεργιακή κινητοποίηση των καθηγητών, είπε ότι η απεργία ανθίζει και προκαλεί έκπληξη στα κυβερνητικά κλιμάκια, αλλά και σε όσους πίστεψαν ότι οι καθηγητές είναι εύκολη λεία, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να ζήσουν με το μισθό του καθηγητή και όχι με την παχυλή αμοιβή που χορηγεί η πολιτεία στους κρατικοδίαιτους.

Δυναμικά συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί
  • Με τα ίδια ψηλά ποσοστά συνεχίζουν την απεργία δάσκαλοι και καθηγητές
  • Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας

Μέρα πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης η σημερινή ενώ συνεχίζονται οι απεργίες των δασκάλων και των καθηγητών. Σήμερα, πραγματοποιείται η Ολομέλεια των Προέδρων των ΕΛΜΕ για να αποφασιστεί η πορεία της απεργίας διαρκείας των καθηγητών ενώ οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ χαρακτηρίστηκαν από τη μαζική συμμετοχή και την ομόφωνη έγκριση της πρότασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας και την επόμενη εβδομάδα.

Οι καθηγητές με κάλεσμα του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Βουλή. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Παιδείας. Εκεί θα είναι συγκεντρωμένοι από τις 12.30 οι δάσκαλοι μετά από πρόσκληση του ΔΣ της ΔΟΕ. Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος μαθητές από σχολεία της Αθήνας, γονείς, σπουδαστές και φοιτητές που θα συγκεντρωθούν στις 11.15 στα Προπύλαια.

Η απεργία των δασκάλων και νηπιαγωγών συνεχίστηκε και χτες με σταθερά υψηλά ποσοστά συμμετοχής που ξεπέρασαν το 80% πανελλαδικά, με αποτέλεσμα τα περισσότερα δημοτικά σχολεία της χώρας να παραμένουν για δεύτερη μέρα κλειστά. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι γενικές συνελεύσεις στους κατά τόπους διδασκαλικούς συλλόγους, όπου θα συζητηθεί η πρόταση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της πενθήμερης απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα. Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων θα επικυρωθούν από την Ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το ερχόμενο Σάββατο.

Η συμμετοχή των καθηγητών χτες στην απεργία ξεπερνούσε σταθερά το 75% ενώ στην Αθήνα ξεπέρασε το 80% δείχνοντας την απόφαση του κλάδου να συνεχίσει τον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησε πριν τρεις εβδομάδες και παρά τις προσπάθειες της παράταξης της ΠΑΣΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να δόσει τέλος στην απεργία διάρκειας κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων ΕΛΜΕ

Σήμερα στις 10 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, όπου και θα αποφασιστεί το αν και το πώς θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των καθηγητών.

Χτες συνεδρίαζαν σε όλη τη χώρα οι καθηγητές στις τοπικές τους Ενώσεις, όπου ψήφιζαν σχετικά με την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνέχιση της απεργίας και το επόμενο πενθήμερο δηλαδή για τις 10 - 14 Φλεβάρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της μέχρι τις 10 το βράδυ η Ομοσπονδία των καθηγητών, από 25 ΕΛΜΕ σε σύνολο 84 που είχαν ολοκληρώσει τις γενικές τους συνελεύσεις, είχαν αποφασίσει όλες τη συνέχιση της απεργίας, στην πλειοψηφία τους ομόφωνα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Γ Αθήνας πήραν μέρος 700 καθηγητές και ομόφωνα ψήφισαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ, Α και Γ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής 450 υπέρ της εισήγησης, 8 λευκά, 8 κατά, Ε Ανατολικής Αττικής οι 350 καθηγητές ψήφισαν ομόφωνα την εισήγηση, Α Αχαϊας πήραν μέρος 650 καθηγητές και ψήφισαν ομόφωνα την εισήγηση, Χαλκιδικής 80 υπέρ, 15 λευκά, 5 κατά, ΕΛΜΕ Κοζάνης με 107 υπέρ, 34 κατά, 13 λευκά, Δ ΕΛΜΕ Αθήνας 348 υπέρ, 17 κατά, 5 λευκά.

Κατάληψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Οι φοιτητές του τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας ζητούν επίλυση του στεγαστικού προβλήματος και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων

Σε κατάληψη του τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν προχωρήσει από την περασμένη Τετάρτη οι φοιτητές του τμήματος με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, καθώς η πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και τα ειδικότερα προβλήματα των περιφερειακών πανεπιστημίων έχουν δημιουργήσει αδιέξοδο για τους φοιτητές του τμήματος.

Οι φοιτητές ζητούν επίλυση του κτιριακού προβλήματος και κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Το τμήμα λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια σε εγκαταστάσεις παραχωρημένες από το υπουργείο Πολιτισμού, που πρόσφατα μάλιστα ζήτησε να του επιστραφούν. Σε συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά τον περασμένο Δεκέμβρη, προτάθηκε η μεταφορά του τμήματος από την Κέρκυρα στην Κεφαλονιά, πρόταση που έγινε από φορείς της Κεφαλονιάς και πανεπιστημιακούς, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων περιφερειακών πανεπιστημίων (Αιγαίου, Δημοκρίτειου, Κρήτης). Οι ΠΚΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου καταγγέλλουν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη διάσπαση του φοιτητικού κινήματος του ιδρύματος που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Κέρκυρα. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, σε ένα εξάμηνο θα υπάρξουν οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή κίνηση για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που να κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας.

Αλυτα παραμένουν επίσης τα προβλήματα της σίτισης και της στέγασης, καθώς δεν υπάρχει λέσχη και εστία για τους φοιτητές. Δραματική είναι επίσης η έλλειψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με σοβαρές συνέπειες στο πρόγραμμα σπουδών και τη λειτουργία του τμήματος. Εκπρόσωποι των ΠΚΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου τονίζουν ότι σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό για την παιδεία, τη γενική αδιαφορία του κράτους για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Κέρκυρα, την άσχημη κατάσταση του ιδρύματος (χωρίς λέσχη, εστία, αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς καθηγητές και Πρυτανεία) είναι φανερό ότι ο μαρασμός είναι προ των πυλών.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Συνεχίζουν την αποχή στο Ειδικό Σχολείο

Με αποχή από τα μαθήματά τους, οι 50 μαθητές με κινητικά προβλήματα του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών στην Ηλιούπολη καταγγέλλουν την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας και του ΟΣΚ απέναντι στα χρόνια πια αιτήματα των μαθητών, γονιών και προσωπικού του σχολείου.

Οι μαθητές που απέχουν από τις 20 Γενάρη και όπως λένε θα απέχουν μέχρι να δοθεί λύση στα αιτήματά τους, ζητούν το αυτονόητο, να αποκτήσουν δηλαδή ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Οπως είπε στο "Ρ" η Χ. Γιαννακίδου,πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, το σχολείο για να λειτουργήσει όπως πρέπει, χρειάζεται απαραίτητα βοηθητικό προσωπικό καθώς οι μαθητές αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Σήμερα, υπάρχουν τρεις βοηθοί διορισμένοι από τη Νομαρχία και όχι από το υπουργείο όπως προβλέπεται, και τρεις συνοδούς για τα σχολικά αυτοκίνητα και εκτελούν και χρέη βοηθών και όπως είπε χαρακτηριστικά, "οι μαθητές τούς δίνουν ένα χαρτζιλίκι". Γονείς και μαθητές ζητούν επίσης να διοριστεί γιατρός ή νοσοκόμος στο σχολείο καθώς πολλά παιδιά παίρνουν φάρμακα ή παθαίνουν κρίσεις και αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές και με τη μετακίνησή τους, καθώς τα δύο καινούρια ειδικά για άτομα με κινητικά προβλήματα αυτοκίνητα, που με πολλούς αγώνες κατάφεραν να εξασφαλίσουν, δεν έχουν οδηγούς και η μετακίνησή τους γίνεται από πούλμαν μισθωμένα από τη Νομαρχία.

"Σχολείο έχουμε και σχολείο δεν έχουμε", λέει χαρακτηριστικά η Χ. Γιαννακίδου, αναφερόμενη στο στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου, καθώς οι εργασίες που ξεκίνησαν πριν δύο περίπου χρόνια χρόνια στο κτίριο, όπου στεγάζεται το σχολείο, για να γίνει κατάλληλο να στεγάσει παιδιά με κινητικά προβλήματα, ακόμα και σήμερα δεν έχουν τελειώσει.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στον Πειραιά

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο κέντρο του Πειραιά, από εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής.

  • Σύσκεψη για τα προβλήματα της παιδείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην Ιωννίδειο Σχολή στον Πειραιά, από φορείς της περιοχής.
Διευρύνεται η συμπαράσταση

Διευρύνονται τα ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συνεχίζουν καθημερινά να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το ΚΣ της ΕΣΕΕ με ψήφισμά του τονίζει ότι οι καθηγητές με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους δίνουν το καλύτερο μάθημα, το μάθημα του αγώνα. Επίσης, εκφράζει και τη διάθεση όλων των σπουδαστών για κοινή συμπόρευση με όλους τους φορείς για τη δημιουργία του μετώπου παιδείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω σε συνεδρίασή του ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο συμπαρίσταται στον αγώνα των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας είναι εθνική υπόθεση και δε λύνονται μόνο μέσα από σταθεροποιητικά προγράμματα λιτότητας.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περάματος σε συνεδρίασή του εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα, όπου και δηλώνει αλληλέγγυο με τους προγραμματισμένους αγώνες των εκπαιδευτικών, αναγνωρίζει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των καθηγητών, τις δυσκολίες άσκησης του λειτουργήματος τους και υιοθετεί την ιστορική διεκδίκηση του 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία.

Το ΔΣ της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του στον αγώνα, που έρχεται σε αντίθεση με τις επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης, αγώνας για παιδεία με δημόσιο χαρακτήρα και για καλύτερο επίπεδο σπουδών για τους μαθητές.

Παράλληλα, τη συμπαράστασή τους εκφράζουν και τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ Αγ. Παρασκευής και Αιγάλεω.

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σήμερα με καθηγητές, δασκάλους, μαθητές

Την ενότητα και αποφασιστικότητα της βάσης δασκάλων και καθηγητών θέτει ως προϋπόθεση για τη νίκη η ΔΕΕ

Με υψηλά ποσοστά συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές

Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του κτιρίου, που στεγάζει το ειδικό σχολείο, προκειμένου να στεγάσει παιδιά με κινητικά προβλήματα, δεν τέλειωσαν ακόμα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ