ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συλλαλητήριο - ράπισμα στην κυβέρνηση

Χιλιάδες διαδηλωτές απ' όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής κοινότητας, στο κέντρο της Αθήνας, διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα για μια παιδεία πραγματικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στις επιλογές της κυβέρνησης και των αφεντικών της

"Ο αποπροσανατολισμός δε θα περάσει". Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες με τα πανό, τα συνθήματα, την ίδια τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο καθηγητές, γονείς, μαθητές, φοιτητές, αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που με το ψευτοενδιαφέρον της για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών θέλει να φέρει τη διάσπαση στο εκπαιδευτικό κίνημα και να προχωρήσει απρόσκοπτα στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Και ενώ χτες υπογράφτηκε από τον υφυπουργό Παιδείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών από την απεργία των καθηγητών, οι εκπαιδευτικοί σε ένα ακόμα συλλαλητήριο διεκδίκησαν να μην υπάρξει άλλη "χαμένη παιδεία".

Με το πανό που έγραφε "Μόρφωση για όλους χωρίς φραγμούς και διακρίσεις. Οχι στο Εθνικό Απολυτήριο" και με την υπογραφή της ΟΛΜΕ, των φορέων γονέων και των μαθητών στην κεφαλή, η "παιδεία βγήκε στο δρόμο" για μια ακόμα φορά και πορεύτηκε ενάντια στον αυταρχισμό, στον αποπροσανατολισμό, στην τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού κινήματος. Παράλληλα διαδήλωσε την αντίθεσή της στην εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση που προμηνύει ένταση των ταξικών διακρίσεων.

Δε σκύβουν το κεφάλι

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος. Ολοι φάνηκε να έχουν καθαρό στο μυαλό τους ότι η προσχηματική αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που προωθεί η κυβέρνηση είναι το προκάλυμμα για μια νέα επίθεση στο δικαίωμα της μόρφωση για όλους. Οτι ήταν εκεί για να διαδηλώσουν πως ο αποπροσανατολισμός δε θα περάσει και πως τα νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση θα βρουν αντιμέτωπο ενωμένο το εκπαιδευτικό κίνημα.

Δεκάδες ήταν τα ψηφίσματα συμπαράστασης από Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων που διαβάστηκαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι η προώθηση από το υπουργείο Παιδείας των μέτρων για την κάλυψη της διδακτέας ύλης ήταν μια απόφαση, που πάρθηκε ύστερα από διάλογο της κυβέρνησης... με τον εαυτό της. Πέρα από τους φορείς γονέων της Αθήνας, τη συμπαράστασή τους στον αγώνα ενάντια στην τακτική της κυβέρνησης εξέφρασαν μαθητές και γονείς από Ζάκυνθο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράσταση των αντιστασιακών αντιπροσωπεία της κεντρικής διοίκησης της ΠΕΑΕΑ.

"Τίποτα, τίποτα δε μας σταματά - τη μόρφωση θα πάρουμε αγωνιστικά", "Μαθητές, καθηγητές - ενωμένοι νικητές",φώναζαν οι μαθητές που πήραν μαζικά μέρος στη χτεσινή κινητοποίηση, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν χτες ήταν: "Κέρδη, μίζες για την ολιγαρχία - λιτότητα περικοπές για την παιδεία", "Μέτωπο αγώνα πανεκπαιδευτικό - θα είναι η απάντηση από δω κι εμπρός", "Οχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς - αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς", "Οι καθηγητές δε σκύβουν το κεφάλι - μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη", "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της παιδείας - είναι του Λαμπράκη και της ολιγαρχίας".

Συνεχίζουμε ενωμένοι

Ο Ιορδ. Ναζεντιάδης,γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, τόνισε ότι "οι νόμοι και τα Προεδρικά Διατάγματα αλλάζουν κάτω από την πίεση των αγώνων. Και ο αγώνας μας για μια καλύτερη και αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία, κόντρα στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου, θα συνεχιστεί".

Ο Δ. Κρομμύδας,στέλεχος της ΔΕΕ, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πατήσει στην ευαισθησία των εκπαιδευτικών για την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών για να οικοδομήσει πιο αντιδραστική επιχειρηματολογία, που φτάνει στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου.

Ο Γ. Ποντικάκης,πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Περιστερίου, τόνισε ότι "τα εξοντωτικά μέτρα - μαϊμού για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών δεν καλύπτουν τη διδακτέα ύλη". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Λεων. Ριτζάκης,γραμματέας της Ενωσης Γονέων Αγ. Παρασκευής, που τόνισε στο "Ρ" ότι οι γονείς θεωρούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραπλανητικά τα μέτρα του υπουργείου, που όπως τόνισε έχουν σκοπό να φέρουν αντιπαράθεση στους κόλπους του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η Αγγ. Νικολακάκη,μέλος των ΠΚΣ Νομικής, άφησε μαζί με τους συμφοιτητές της την προετοιμασία για τις φοιτητικές εκλογές και ήταν χτες στην πλατεία Κάνιγγος για να εκπληρώσει ένα "καθήκον" όπως είπε: "Τα προβλήματα που μαστίζουν την εκπαίδευση θίγουν το σύνολο των φορέων της και είναι καθήκον των φοιτητών να βρίσκονται στις γραμμές του εκπαιδευτικού κινήματος", τόνισε.

Η Ειρ. Τριανταφύλλου,πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Ελληνικού και μία από τους πολλούς μαθητές που ήταν χτες στο συλλαλητήριο για να διαδηλώσουν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους καθηγητές τους, δήλωνε ορθά - κοφτά: "Παλεύουμε μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς μας ώστε να επιλυθούν τα αιτήματα των καθηγητών μας, τα αιτήματα της παιδείας".

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στη μάχη της ενημέρωσης

Εκδηλώσεις στη μια μετά την άλλη σχολές

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η μάχη που δίνουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας,για την ενημέρωση των φοιτητών και των σπουδαστών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, μια βδομάδα πριν από τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές της 9ης Απρίλη. Στόχος, να αποκαλυφθεί η ρίζα των προβλημάτων σε όλους τους τομείς της ζωής της σπουδάζουσας νεολαίας της χώρας μας. Να σταλεί παντού το μήνυμα ότι ο μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων, από την υποβάθμιση των σπουδών των νέων, ως την επαγγελματική αβεβαιότητα, την εμπορευματοποίηση της Τέχνης και του Αθλητισμού, είναι ο δρόμος του αγώνα, μαζί με το λαϊκό κίνημα, κόντρα στις επιδιώξεις κυβέρνησης και πολυεθνικών. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριοποίησης έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα στο ΤΕΙ Αθήνας,στις 12 το μεσημέρι στο μεγάλο αμφιθέατρο, με θέμα το αγροτικό πρόβλημα και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις της αγροτιάς, με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα Β. Μπούτα.Στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής οι ΠΚΣ διοργανώνουν εκδήλωση στις 4.30 μ.μ., με θέμα: "Αθλητισμός. Εμπόρευμα ή κοινωνικό αγαθό;". Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο καθηγητής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Χρ. Κόφφας και ο Κ. Λεβέντης,γραμματέας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας. Επίσης, σήμερα στο ΤΕΙ Σερρών οι ΠΚΣ διοργανώνουν εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσουν στους σπουδαστές τις θέσεις της Παράταξης για τα νέα μέτρα στην παιδεία.

Αύριο,Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκδηλώσεις: Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στις 2μ.μ., αμφιθέατρο 102, με θέμα: "Πτυχίο και επαγγελματικά δικαιώματα", με ομιλητές εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λογιστών, των ΠΚΣ της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά και των ΠΚΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ζωγράφου), στη 1μ.μ., στο αμφιθέατρο Χημικών 2 με τίτλο της εκδήλωσης: "ΕΜΠ - Θύμα των νόμων της αγοράς", με ομιλητή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και καθηγητή του Πολυτεχνείου Π. Γεωργιάδη,ενώ θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν οι πρυτανικές αρχές, οι πρόεδροι των τμημάτων του ΕΜΠ και η Ρ. Ξαρχάκου,μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ.

Στο Πάντειο, στις 2μ.μ., στο αμφιθέατρο 108 με θέμα: "Φοιτητικό και λαϊκό κίνημα", με ομιλητές τον Β. Ξένο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Β. Μπούτα,βουλευτής του ΚΚΕ, και τον Τ. Βανδώρος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ενώ θα συμμετέχουν ακόμη εκπρόσωποι των ναυτεργατών, των καθηγητών και των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας.

Στα ΤΕΙ Αθήνας με θέμα: "Ναυπηγεία, ώρα μηδέν", όπου θα μιλήσει ο συνδικαλιστής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας Αν. Χοροζάνης.

Στη ΣΔΟ Πειραιά στις 12μ., με θέμα: "Ο αγώνας των λογιστών για δουλιά με δικαιώματα συνεχίζεται".

Στη ΦΜΣ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις 4 μμ με θέμα: "Τριτοβάθμια εκπαίδευση και Μάαστριχτ", με τον καθηγητή Κ. Αλυσσανδράκη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης στις 8 μ.μ. στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης οι ΠΚΣ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τα νέα μέτρα για την παιδεία με ομιλητή τον Τ. Βλησσίδη πρόεδρο της ΕΛΜΕ Αλεξανδρούπολης.

Την Παρασκευή στη Νομική Σχολή με θέμα "Δικαιοσύνη και λαϊκοί αγώνες - Επαγγελματική προοπτική", στις 12μ. η Σχολή Τεχνολόγων Εφαρμογών του ΤΕΙ, με θέμα: "Τριτοβάθμια εκπαίδευση και Μάαστριχτ".

Επειδή, όμως, χρειάζεται και η διασκέδαση την ίδια μέρα οι ΠΚΣ γλεντάνε στο ΤΕΙ Αθήνας στις 11 το βράδυ, και στη Νομική Σχολή με ερασιτεχνικά ρεμπέτικα και ροκ συγκροτήματα.

Τη Δευτέρα,στις 7 Μάρτη στην Πάτρα, στις 11.30π.μ. στα ΤΕΙ, οι ΠΚΣ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις με τον βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μπούτα.Τέλος, την ίδια μέρα οι ΠΚΣ του Πανεπιστημίου Πάτρας διοργανώνουν στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, ανοιχτή συγκέντρωση.

15% για την παιδεία

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

"Τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης γνωρίζουν νέα ένταση τη φετινή χρονιά και στις τρεις βαθμίδες της. Η ελληνική οικογένεια δαπανά όλο και περισσότερα χρήματα για να μορφώσει τα παιδιά της, ενώ οι νέοι μας βιώνουν την κυνικότητα της αντίληψης "όποιος έχει χρήματα σπουδάζει"".

Αυτό τονίζεται στο ψήφισμα που υπογράφουν από κοινού η ΟΛΜΕ, οι συνδικαλιστικοί φορείς των γονέων και οι μαθητές που συμμετείχαν στο χτεσινό παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική του προγράμματος σύγκλισης εμπορευματοποιεί κάθε όψη της εκπαιδευτικής λειτουργίας, "προκαλώντας διαρκώς μεγαλύτερες ανισότητες στην πρόσβαση των νέων στη γνώση και στη μάθηση. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών καθώς και άλλων κλάδων εργαζομένων, ανέδειξαν την αναγκαιότητα ενός πλατιού μετώπου δράσης των εργαζομένων. Οι προωθούμενες αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δημιουργούν νέα προβλήματα και αδιέξοδα".

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι μέσω του Εθνικού Απολυτήριου που σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας, διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες στην εκπαίδευση, διευρύνεται η παραπαιδεία, αποκλείονται ουσιαστικά μεγάλα κοινωνικά στρώματα από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές επισημαίνουν για το θέμα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών ότι ο όποιος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος πρέπει να αποσυνδεθεί "από λογικές φρονηματισμού των εκπαιδευτικών" και ότι η άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής απαιτεί παιδαγωγική ευθύνη και όχι επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού. Υπογραμμίζουν ακόμη ότι η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στην πραγματοποίηση των προαγωγικών εξετάσεων είναι ανεξήγητη, ενώ η εμμονή του υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει την πρότασή του για μάθημα τα Σάββατα θα δημιουργήσει επικίνδυνες "αναταράξεις" στην πορεία του σχολικού έτους.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι συγκεντρωμένοι καθηγητές, γονείς και μαθητές διεκδικούν την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων: Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15%, κατάργηση του Διεθνούς Απολυτήριου, πρωινή βάρδια σε όλα τα σχολεία, μείωση του αριθμού μαθητών κατά τμήμα στους 25 κατά ανώτατο όριο, ριζική αναδιάρθρωση του εξεταστικού συστήματος με στόχο την κατοχύρωση του δικαιώματος στη μόρφωση χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, να μην υλοποιηθεί το Εθνικό Απολυτήριο, ουσιαστική αναπλήρωση της διδακτέας ύλης μέσω της κατάργησης για φέτος των προαγωγικών εξετάσεων, έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 του Σεπτέμβρη με την έγκαιρη πρόσληψη διδακτικού προσωπικού (5.000), λήξη των μαθημάτων της φετινής χρονιάς στις 20 Ιούνη, περικοπή της ύλης των Γενικών Εξετάσεων.

Πάλη για Κύπρο ενιαία - ανεξάρτητη

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι ΠΚΣ και η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, για διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου, έστειλαν οι φοιτητές που συμμετείχαν στην κοινή εκδήλωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας Θεσσαλονίκης και της Προοδευτικής Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών, που έγινε χτες το βράδυ στο κινηματοθέατρο των Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε και έκλεισε με μουσική και τραγούδια από μεικτό μουσικό σχήμα των δύο φοιτητικών παρατάξεων. Εκ μέρους των ΠΚΣ, μίλησε ο Β. Τασούλας, ενώ εκτενή αναδρομή στα γεγονότα που μεσολάβησαν μέχρι την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και το ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έκανε ο πρόεδρος της Προοδευτικής Μάρκος Μάρκου.

"Παλεύουμε για Κύπρο Ενιαία - Ανεξάρτητη - Αποστρατικοποιημένη", ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης και, φυσικά, εκεί κυρίως περιστράφηκαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών. Ιδιαίτερα, στο ρόλο των μεγάλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα στο ρόλο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, στάθηκε ο Β. Τασούλας, σημειώνοντας πως με τη στάση τους επιτρέπουν στην ηγεσία της Τουρκίας να προβάλει διαρκώς διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο. Παράλληλα, καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά και συνολικά στους λαούς των Βαλκανίων, ώστε να προωθήσουν καλύτερα τα σχέδιά τους για μοίρασμα των σφαιρών επιρροής και των οικονομικών αγορών.

"Σ' αυτά τα πλαίσια, προωθείται τα δύο τελευταία χρόνια και η "λύση" της διχοτόμησης της Κύπρου, στη λογική του "διαίρει και βασίλευε". Ομως, τι έχουν να κερδίσουν οι λαοί από την κυριαρχία των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών;", αναρωτήθηκε ο Β. Τασούλας και συμπλήρωσε: "Τίποτε. Αυτοί που θα κερδίσουν είναι οι οικονομικά ισχυροί. Οι δύο λαοί και πιο ειδικά οι δύο κοινότητες στην Κύπρο μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά και να δημιουργήσουν το δικό τους ενιαίο, ανεξάρτητο και αποστρατικοποιημένο κράτος. Και αυτή η λύση μπορεί να στηριχτεί μόνο με την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας της Κύπρου χωρίς ξένες επεμβάσεις".

Συμφωνώντας με τη θέση αυτή, ο Μάρκος Μάρκου τόνισε πως οι ιμπεριαλιστές μόνο δεινά έφεραν στην Κύπρο, όπου μέχρι πριν την επέμβαση χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν ειρηνικά. Μάλιστα, καυτηρίασε το ρόλο των Αγγλων αποικιοκρατών και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, που με τη συνδρομή Ελλάδας και Τουρκίας και τη δημιουργία ακροδεξιών ένοπλων οργανώσεων άναψαν το μίσος ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Μια κακοστημένη παράσταση

Σε κακοστημένη παράσταση των πολύχρωμων εκπροσώπων του δικομματισμού και των συμπορευτών τους, έχει εξελιχθεί η προεκλογική μάχη στο ΤΕΙ της Χαλκίδας. Οι μόνιμα αδρανείς και συμβιβασμένες παρατάξεις (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, Ν. ΟΡ. ) στο φόβο τους από την αυξανόμενη άνοδο και επιρροή των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, προβαίνουν σε σωρό αλχημειών για να καταφέρουν να διασωθούν. Ετσι φρόντισαν να:

  • Αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΣΤΕΦ τη Δευτέρα 7 Απρίλη (! ) μόλις 2 μέρες πριν τις εκλογές. Στην ειλικρινή απορία, του τι θα γίνει αν δεν υπάρξει απαρτία στη ΓΣ, η "γαλάζια" πλειοψηφία του ΔΣ απάντησε: "Την εφορευτική θα τη διορίσει το ΔΣ".
  • Στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΣΔΟ, οι "ασυμβίβαστες" και "αγωνιστικές" παρατάξεις που ευθύνονται για την υπολειτουργία και την αδράνεια των συλλόγων, έδειξαν για άλλη μια φορά το αληθινό τους πρόσωπο. Με ισχυρές πλειοψηφίες εξέλεξαν πρώτα εφορευτική επιτροπή και μετά διεξήγαγαν τη συζήτηση στο γνωστό γενικόλογο αποπροσανατολιστικό τόνο.

Παράλληλα, όλο και πιο πολύ εντείνονται οι εκφυλιστικές για το σπουδαστικό και νεολαιίστικο κίνημα "προσπάθειες" για την προσέγγιση ψηφοφόρων. Οι μονίμως άφαντοι όλο το χρόνο πολιτικάντηδες, τάζουν δωμάτια στην εστία, καλό βαθμό στα μαθήματα, κεράσματα στα γνωστού επιπέδου μαγαζιά για να κατορθώσουν να κερδίσουν ψηφοφόρους!

Οι ΠΚΣ ΤΕΙ Χαλκίδας καλούν όλους τους σπουδαστές και σπουδάστριες να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην υποταχτούν σ' αυτού του είδους τις λογικές. Τους καλούν να βαδίσουν στο δρόμο της αντεπίθεσης, για να ζωντανέψουν οι σύλλογοι, να υπάρξουν αντιστάσεις στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

ΚΚΕ
Ανάγκη έντασης του αγώνα

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, ο οποίος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, δήλωσε στο "Ρ": "Η σημερινή συγκέντρωση έρχεται να υπογραμμίσει την ανάγκη του αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια διάσπασης του μετώπου για την παιδεία, για να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Για μια αναβαθμισμένη παιδεία στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, που συνδέεται αναπόσπαστα με ριζικές αλλαγές στον τόπο μας, που συνδέεται αναπόσπαστα με την κατεύθυνση ριζικών αντιμονοπωλιακών αλλαγών".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ