ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Το μυαλό μας στους αγώνες"

Επίδειξη ωριμότητας για μια ακόμα φορά χτες από τους παίχτες και τον προπονητή της ΑΕΚ που διαρκούσης της περιόδου αρνήθηκαν να συζητήσουν εξωαγωνιστικές λεπτομέρειες. Ενημέρωσαν τη διοίκηση ότι το μόνο που θέλουν είναι να εξοφλά τα πριμ έναν μήνα μετά το εκάστοτε παιχνίδι και όχι μετά από δύο μήνες όπως γίνεται τώρα.

Παράλληλα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αποδεικνύουν πως όταν έλεγαν ότι θα παίξουν για τους εαυτούς και την ομάδα το εννοούσαν: "Οι παίχτες και ο προπονητής δηλώνουν ότι το μόνο που σκέφτονται αυτή τη στιγμή είναι οι αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Η σκέψη είναι στην υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει. Ολα τ' άλλα έρχονται μόνα τους".

Η ηρεμία (προς το παρόν) υφίσταται και σε διοικητικό επίπεδο. Ο Σ. Γιδόπουλος ανέβαλε την υποβολή παραίτησης.

  • Η τηλεοπτική εμφάνιση του πρώην προέδρου Δ. Μελισσανίδη έδωσε την ευκαιρία στον Μ. Τροχανά να εκδώσει νέα ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Δ. Μελισσανίδη με βαρείς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα. Τον αποκαλεί "πληρωμένο κομπάρσο", υπάλληλο ""κόκκινου" εργοδότη" και κάνει λόγο για Κορυδαλλό.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ξεκίνησε το ντέρμπι...

Πέντε μέρες νωρίτερα του προκαθορισμένου (6/4, 20.00) ξεκίνησε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Χτες, λίγο πριν την κλήρωση των διαιτητών, ο εκπρόσωπος των "πρασίνων", Ν. Τσίλης, εκτόξευσε... βαριές κουβέντες, οι οποίες φυσικά δεν έμειναν αναπάντητες απ' τον "κόκκινο" συνάδελφό του Β. Γκαγκάτση.

"Γίνονται παράνομες κληρώσεις. Ρίχνουμε κολόνια στην κοπριά. Καλά τα λέει ο πρόεδρος του ΠΑΟ. Να δοθεί το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό με Προεδρικό Διάταγμα" ανέφερε ο Ν. Τσίλης. "Εσείς ξέρετε καλά από Προεδρικά Διατάγματα. Η θέση μας μιλάει από μόνη της" απάντησε ο Β. Γκαγκάτσης.

Αναφορικά με το πρόσωπο του διαιτητή που "επέλεξε" η "θεά" τύχη δεν υπήρξαν αντιδράσεις, αφού ο Αργ. Παπαχίντζιος, απ' τον σύνδεσμο Θεσσαλονίκης, δεν έχει ξανασυναντήσει φέτος καμιά από τις δύο ομάδες. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής θα "σφυρίξουν": Καλαμάτα - Πανηλειακός, Ζαχαριάδης,Βέροια - ΠΑΟΚ (Παπαδάκος), Ηρακλής - Απόλλωνας (Μποροβήλος), ΟΦΗ - Αθηναϊκός (Μιντιούρης), Ιωνικός - ΑΕΚ, (Βασάρας,Καστοριά - Παναχαϊκή (Βελλιώδης), Αρης - Ξάνθη (Φασόλης), Καβάλα - Εδεσσαϊκός (Ψυχομάνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πάει... ΟΑΚΑ!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι ερυθρόλευκοι θα αποχαιρετήσουν το Φαληρικό στάδιο και θα ανηφορίσουν στα... βόρεια και το Ολυμπιακό Στάδιο. Με δεδομένο ότι οι "κόκκινοι" θα παίζουν του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, η μετακόμισή τους σε ένα μεγαλύτερο και αρτιότερο στάδιο είναι επιβεβλημένη. Ετσι δεν αποκλείεται το ΟΑΚΑ να χρησιμοποιηθεί και σαν έδρα πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, που μείνει στο Καραϊσκάκη, η ΠΑΕ πρέπει να ξοδέψει ένα κάρο λεφτά ώστε να πάρει ευρωπαϊκή όψη το τωρινό της "σπίτι".

Η μεταγραφολογία δίνει και παίρνει τις τελευταίες μέρες στην ομάδα του λιμανιού. Τα ονόματα των Ηλία Πουρσανίδη και Δημήτρη Μαυρογεννίδη είναι και πάλι στο προσκήνιο, όμως ο Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίκτες να κλείσουν τα αυτιά τους και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την υπόθεση τίτλος.

Ασχημα τα μαντάτα για τον Μίρσα Βαρεσάνοβιτς. Ο Βόσνιος τραυματίστηκε στην προπόνηση προχτές στο Σαράγεβο και αποκλείστηκε από το σημερινό αγώνα. Ο παίκτης υπέστη βαρύ διάστρεμμα και δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ετσι δεξί μπακ θα περάσει ο Αμανατίδης και αμυντικό χαφ ο Καρασαββίδης.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι στο βορρά

Στο Καλοχώρι θα γίνει το σημαντικότερο ματς της 26ης αγωνιστικής σήμερα στο βόρειο όμιλο της Γ' Εθνικής. Εκεί, στις 3μμ οι Λύκοι θα υποδεχτούν τον Πιερικό σε ένα ματς κορυφής. Η πρώτη της βαθμολογίας Καρδίτσα θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο στην έδρα της με τον Ηρακλή Πτολεμαϊδας. Ας δούμε αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα: Λύκοι - Πιερικός, Αμπελόκηποι - Απόλλωνας Λάρισας, Αλμωπός - Ορέστης, Καρδίτσα - Ηρακλής Πτολεμαϊδας, Κολινδρός - Αγρ. Αστέρας, Μηχανιώνα - Λαμία, Ολυμπιακός Βόλου - Αετός Σκύδρας, Τύρναβος - Νιγρίτα, Αρτα - Γιαννιτσά. Οι αγώνες αρχίζουν στις 5μμ.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
Τα άλλα παιχνίδια

Ημέρα προκριματικών συναντήσεων για το Μουντιάλ 98 είναι η σημερινή. Εκτός της Εθνικής μας που δοκιμάζεται στη Βοσνία, στα πλαίσια του 1ου ομίλου, η Κροατία υποδέχεται τη Σλοβενία ("super sport" 9.15μμ). Στη βαθμολογία η χώρα μας μοιράζεται την πρώτη θέση με τους Δανούς (7 πόντους) έχει όμως 4 παιχνίδια ενώ οι "Βίκιγκς" 3. Ακολουθούν, με τρεις επίσης αγώνες, Κροατία (5), Βοσνία (3), Σλοβενία (0).

Για τους υπόλοιπους ομίλους συναντιούνται:

2ος: Πολωνία - Ιταλία

3ος: Αζερμπαϊτζάν - Φινλανδία

4ος: Σκοτία - Αυστρία

5ος: Βουλγαρία - Κύπρος

6ος: Τσεχία - Γιουγκοσλαβία

7ος: Τουρκία - Ολλανδία

8ος: Λιθουανία - Ρουμανία, FYROM - Ιρλανδία

9ος: Αλβανία - Γερμανία (Γρανάδα), Ουκρανία - Β. Ιρλανδία



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ