ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Απρίλη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Ο αγωνιστής ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ,μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1914 στη Ραιδεστό Αν. Θράκης. Στην Ελλάδα ήρθε το 1924. Μαθητής Γυμνασίου εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940-'41 και στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτης. Ως το τέλος της ζωής του συνέχισε τον αγώνα του για τα ιδανικά του. Ηταν τακτικός αναγνώστης του "Ριζοσπάστη".

Πέθανε στις 7 Μάρτη 1997.

Αύριο, Κυριακή 13 Απρίλη, στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία των Ταξιαρχών Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η σύζυγός του Παρασκευή Μανούση και οι κόρες του Θεανώ Κολοκοτρώνη και Βασιλική Τοπαλίδου 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πάνω Πόλης, της οποίας ήταν μέλος και 3.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ. Ο Σωτήρης Παλαμαρτζόγλου 2.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ. Ο φίλος του Γιώργος Μπαξεβανάκης, αντιστασιακός, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", αντί για λουλούδια στον τάφο του και η Μαρία Τσοβδέλα και η Λέλα Μακρίδου από 1.000 δρχ. επίσης στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ ο Γιώργος Ρήγας, οπαδός του ΚΚΕ, πρόσφερε στη ΝΕ Μαγνησίας 10.000 δρχ.

* * *

Ο αγαπημένος μου σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ,που έφυγε από κοντά μου πριν από ένα χρόνο, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στη μνήμη του και για το χρονιάτικο μνημόσυνό του, προσφέρω από τη μικρή σύνταξή μου, 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η σύζυγός του Μαγδαληνή Κανέλλου

* * *

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ Ιωάννη ΜΥΛΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ο εξάδελφός του Κωνσταντίνος Μυλονόπουλος πρόσφερε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

* * *

λ9

Στη μνήμη του συζύγου μου ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΣΕΛΟΥΡΗ,ο οποίος αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΚΚΕ και πέθανε με την πεποίθηση ότι οι αγώνες των κομμουνιστών θα δικαιωθούν για το καλό της πατρίδας και του λαού, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ιερόθεου Περιστερίου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Αθηνά Κασελούρη

* * *

Προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Αυτοκινητιστών και συνταξιούχων ΤΣΑ, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ που αγωνίζεται για τα προβλήματα των εργαζόμενων, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του κλάδου μας.

Γεώργιος Μιχαλάκος, Στάθης Γερονικόλας, Μιχάλης Θεοδώρου, Γιάννης Πριμυκύριος, Γιάννης Παπαδήμας, Δημήτρης Κούστας και Ερωτόκριτος Ποταμιάνος

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

λ9

Αύριο Κυριακή 13 Απριλίου και ώρα 10.50 π.μ. στο νεκροταφείο του Βύρωνα θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας αδελφού και πατέρα

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γρηγορίου ΠΡΕΚΕΤΕ

Καλούνται όσοι τιμούν τη μνήμη του να παρευρεθούν.

Η ανύπανδρη αδελφή Παναγιώτα Γρηγ. Πρεκετέ, η Σταμάτα Θαλ. Νανζούνη, η Γεωργία Αγγελ. Τσέκερη, η Ελένη Γιαν. Παπαδήμα, τα ανίψια Βασιλική, Νικόλαος, Γρηγόρης, Αυγερινή Τσέκερη.

Στη μνήμη του η Ελένη και ο Γιάννης Παπαδήμας προσφέρουν 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

***

λ9

Αύριο, Κυριακή 13 Απρίλη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΜΑΝΩΛΗ ΝΤΟΖΗ

Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1941, ΕΛΑΣίτης και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, όπου δούλεψε στην παραγωγή με καλές επιδόσεις.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός και τα παιδιά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ