ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Απρίλη 1997
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ωρες αγάπης είναι αυτές που περνάμε τούτες τις μέρες. Ωρες περισυλλογής, και συλλογής αμνών, ώρες φαγητού και ανορεξίας. Μελαγχολίας θα λέγαμε. Ωρες δωρεάς και άλλων πολλών τινών. Πολλών και καλών. Σήμερα στις 20.00 η ΕΤ-1, η Εύα Ντελιδάκη και οι καλεσμένοι της θα σας ευχηθούν "Καλό Πάσχα με υγεία και τραγούδι".Στη γιορτινή αυτή εκπομπή θα ενημερωθείτε για το πώς θα απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς συνέπειες και το πώς ο οίνος, "ευφραίνει καρδίαν", όταν τον απολαμβάνουμε με μέτρο. Ακόμη θα μάθετε πώς να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα από βεγγαλικά και κροτίδες. Στην οικοδέσποινα της εκπομπής μιλούν, οι: "Αγγελική Τσαρούχη" από το "Σισμανόγλειο" και ο παιδοχειρουργός "Θεόδωρος Ντολάτζας" από το νοσοκομείο "Αγια Σόφια". Επίσης, οι καρδιοχειρουργοί Χρήστος Λόλας και Δημήτρης Μπουλαφέντης θα μιλήσουν για τη δωρεά οργάνων, μια πράξη βαθιά ανθρώπινη που σώζει ζωές. Ζωές πολύτιμες και μοναδικές. Καλεσμένος επίσης, θα είναι ο διευθυντής της ψυχογηριατρικής κλινικής ΨΝΑ, Γιάννης Χατζηαντωνίου,που θα μιλήσει για την ψυχολογία των ανθρώπων αυτές τις μέρες, για εκείνους τους ανθρώπους που νιώθουν μοναξιά και έντονη μελαγχολία. Ομως, με κιθάρες, μπουζούκι, αρμόνιο, πιάνο και φλάουτο θα φωτίσουν οι εκπρόσωποι του Ιπποκράτη μια άλλη, άγνωστη πλευρά της ιατρικής υπόστασης! Δε θα λείψει και ο χορός, αφού η κυτταρολόγος Νότα Παροπούλου θα χορέψει "μάμπο". Τέλος, μια γιαγιά 102 χρόνων (!) θα αποκαλύψει το προσωπικό της μυστικό.

"Ελα να αγαπηθούμε"

Μια ευχάριστη, δροσερή μελωδική ταινία, μια ταινία αξέχαστη με δυο αλησμόνητους ηθοποιούς σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κιούκορ θα παρουσιάσει το STAR στις 18.00 τη Δευτέρα. Πρόκειται για το γνωστό και αγαπητό "Ελα να αγαπηθούμε".Η υπόθεση είναι κάπως έτσι: Ο Ιβ Μοντάν είναι ένας πολυεκατομμυριούχος που πλήττει! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πλήττουν συχνά γιατί τρέχουν και δε φτάνουν, για να βγάλουν τον επιούσιο... Ας είναι. Ας γυρίσουμε στην ταινία και ας δούμε τον πλούσιο άνθρωπο που πεθαίνει από ανία και ξαφνικά ανασταίνεται από έρωτα. Η γυναίκα των ονείρων του είναι η πρωταγωνίστρια ενός σώου, που σατιρίζει τον ίδιο. Ενοχλείται στην αρχή, αλλά του περνάει αμέσως, ο έρωτας του είναι πιο ενοχλητικός και πρέπει να τον καθησυχάσει. Αποφασίζει, αμέσως να εντυπωσιάσει το αντικείμενο του πόθου του, όχι με τα χρήματα του αλλά με την τέχνη του. Τέχνη που, όμως, δεν κατέχει. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο προσλαμβάνει τρεις ειδικούς για να του διδάξουν μουσική, υποκριτική και χορό (...). Απολαυστικές οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών και λαμπερές οι παρουσίες των "ειδικών", των: Μπιγκ Κρόσμπι, Μίλτον Μπερλ και Τζιν Κέλι.

Παπαρούνα, ζηλευτή

Ισως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που συγκινούνται με τα τραγούδια του Αττίκ. Ισως, επειδή είναι άνοιξη, το πρώτο που μας έρχεται στο νου είναι το τραγούδι της φλογερής, της ζηλευτής παπαρούνας. Ισως, υπάρχουν άλλοι που δε θέλουν να θυμηθούν αλλά θέλουν να μάθουν, ακριβώς επειδή δεν έχουν τέτοια ακούσματα. Ενα μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένες μελωδίες του Αττίκ, του Κώστα Γιαννίδη, του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, του Νίκου Χατζηαποστόλου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιόχαν Στράους, του Λέχαρ και του Γκουνό θα ακούσουμε την Πέμπτη από την ΕΤ-1 στις 22.30 από την εκπομπή "Τραγούδια της Ανοιξης".Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στη συναυλία που δόθηκε στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο στο πλαίσιο των "Μουσικών Δρώμενων".Σολίστ θα είναι η σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και ο τενόρος Σταμάτης Μπερής. Συμμετέχει η παιδική χορωδία "Μικροί τροβαδούροι" σε διδασκαλία Νανάς Θρασυβούλου. Κείμενα και μουσική διεύθυνση: Γιώργος Νιάρχος. Αφήγηση: Λήδα Δημητρίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ