ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η τύχη τους στα χέρια άλλων

Ολυμπιακός και ΠΑΟ εξαρτώνται από ΤΣΣΚΑ Μ. και Μπάκλερ για το πλασάρισμά τους στη 2η θέση. Ολα τα πιθανά σενάρια

Αν δεν αλλάξει ο βαθμολογικός πίνακας την τελευταία αγωνιστική, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι στην ημιτελική φάση, με τους Πειραιώτες να έχουν το αβαντάζ έδρας. Δεν έχει αποκλειστεί όμως η πιθανότητα να βρεθούν και οι δύο στην 3η θέση, αφού από τις 14 ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση, μόνο η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρη για την 1η θέση του Β ομίλου. Ο Ολυμπιακός για να διατηρήσει τη 2η θέση, θα πρέπει να νικήσει η ΤΣΣΚΑ την Αντίμπ στη Γαλλία, επειδή τριπλή ισοβαθμία με ΤΣΣΚΑ και Τρεβίζο υποβαθμίζει τους Πειραιώτες στην 3η θέση. Το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού ενδιαφέρει άμεσα και την ΤΣΣΚΑ, καθώς πιθανή ήττα των ερυθρολεύκων, υποχρεώνει τους Ρώσους σε νίκη επί της Αντίμπ, ώστε να μη βρεθούν στη δεύτερη θέση και στο δρόμο του Παναθηναϊκού τον οποίο υπολογίζουν λόγω Βράνκοβιτς. Ο Ολυμπιακός επιμένει πάντως να αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν Τετάρτη, σκεπτόμενος το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, γεγονός όμως που δίνει το δικαίωμα στους Ρώσους να επιλέξουν αντίπαλο.

Στον Α όμιλο, με νίκη της ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στη 2η θέση (αν φυσικά νικήσει τη Λεβερκούζεν) και η Τρεβίζο στην 3η. Με ήττα της ΤΣΣΚΑ, η Τρεβίζο τερματίζει 2η και ο Ολυμπιακός 3ος. Την 4η θέση θα διεκδικήσουν Μάλαγα και Ούλκερ στο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι Ισπανοί θέλουν νίκη με 11 πόντους σε περίπτωση ισοβαθμίας με Ούλκερ και Αντίμπ και 9 σε περίπτωση ισοβαθμίας με Ούλκερ. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα προκρίνεται η Ούλκερ. Στον Β όμιλο, η Μπαρτσελόνα έχει σίγουρη την 1η θέση. Ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στη 2η, θα πρέπει να νικήσει τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και παράλληλα να ηττηθεί η Ρεάλ στην Μπολόνια. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η Ρεάλ είναι 2η και ο Παναθηναϊκός 3ος. Για την 4η θέση προβάδισμα έχει η Ορτέζ που χρειάζεται νίκη στην έδρα της επί της Τσιμπόνα. Σε περίπτωση νίκης των Κροατών, δεν αποκλείεται ισοβαθμία Ορτέζ, Μπολόνια, Μακάμπι, Τσιμπόνα. Στην περίπτωση αυτή προβάδισμα έχει η Ορτέζ αν ηττηθεί με λιγότερους από 7 πόντους. Αν ηττηθεί με περισσότερους, περνάει η Μπολόνια. Η ισοβαθμία Ορτέζ, Μακάμπι, Τσιμπόνα, ευνοεί την ομάδα του Ισραήλ και ισοβαθμία Ορτέζ, Μπολόνια, Τσιμπόνα, την ομάδα της Κροατίας.

Παράδοξη απόφαση

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Επιτροπή Ενστάσεων της Ομοσπονδίας Μπάσκετ έκανε δεκτή ένσταση του Εσπερου Καλλιθέας, για κακή εφαρμογή των Κανονισμών Παιδιάς, στον αγώνα με το ΒΑΟ, στις 27 Φλεβάρη, και αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα. Τι είχε συμβεί; Παίκτης του Εσπερου που είχε αποβληθεί με 5 φάουλ επέστρεψε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η ομάδα της Καλλιθέας να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Ο ΒΑΟ κέρδισε το παιχνίδι με 81 - 77, ο Εσπερος υπέβαλε ένσταση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται για την απόφαση και ετοιμάζεται να καταθέσει έφεση, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Φως στο τούνελ... της τετράδας

Καθοριστικά παιχνίδια για την πρώτη τετράδα. Παίζουν σήμερα Περιστέρι - Αρης και αύριο Πανιώνιος - Ολυμπιακός

Στη Ν. Σμύρνη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 18ης αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος φιλοξενεί αύριο τον Ολυμπιακό, παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον για πολλές ομάδες. Την ήττα του Ολυμπιακού επιθυμεί ο Παναθηναϊκός προκειμένου να τον πλησιάσει στο βαθμό και να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το μεταξύ τους παιχνίδι της επόμενης Κυριακής. Αντίθετα, την ήττα του Πανιωνίου επιθυμούν Αρης, Περιστέρι, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, με λίγα λόγια οι συγκάτοικοί του στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποψήφιοι για την τετράδα της κανονικής περιόδου. Στον Α γύρο ο Ολυμπιακός νίκησε 69 - 61, αλλά ο Πανιώνιος θα εμφανιστεί ενισχυμένος με τον Φ. Χριστοδούλου.

Χωρίς τον Μπ. Πρέλεβιτς θα αντιμετωπίσει ο τιμωρημένος ΠΑΟΚ την ΑΕΚ, στο ουδέτερο γήπεδο Νεάπολης στη Λάρισα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ εισήχθη επειγόντως χτες στο νοσοκομείο με πόνους στη μέση. Τη θέση του στην αποστολή πήρε ο Μαματζιόλας.

Το παιχνίδι της ημέρας σήμερα θα διεξαχθεί στο Περιστέρι. Η τοπική ομάδα χωρίς προβλήματα υποδέχεται τον Αρη, με στόχο το μεγάλο άλμα για την τετράδα της κανονικής περιόδου.

Στην Πάτρα ο Απόλλωνας αναμένεται να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο των Αμπελοκήπων, ενώ το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για το Σπόρτιγκ που υποδέχεται τη Λάρισα.

Ο Παναθηναϊκός με ανεβασμένο ηθικό μετά την πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φιλοξενεί τον Παπάγου, ενώ ευχάριστο αναμένεται και το απόγευμα του Ηρακλή που αντιμετωπίζει στο Ιβανώφειο το Ηράκλειο.

ΠΑΟΚ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Κεραυνός εν αιθρία

Σοβαρό πρόβλημα ο Πρέλεβιτς. Μένει εκτός αγωνιστικών χώρων για ένα μήνα

Σοκ στον ΠΑΟΚ. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς κινδυνεύει να μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων εξαιτίας σοβαρού προβλήματος στη μέση. Ο παίκτης εισήχθη επειγόντως χτες στο νοσοκομείο με φοβερούς πόνους. Οι εξετάσεις έδειξαν κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου και ο παίκτης θα παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη. Οι γιατροί θα ακολουθήσουν συντηρητική αγωγή και θα αποφασίσουν την ερχόμενη βδομάδα για τη θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσουν. Αν δεν υποχωρήσει η κήλη, ο παίκτης ενδέχεται να υποβληθεί σε εγχείρηση, λύση που δε θέλουν να σκέφτονται ούτε οι θεράποντες ιατροί, ούτε οι παράγοντες της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι ο Πρέλεβιτς θα είναι απών τόσο από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όσο και από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η αναμέτρηση Αρχέλαου (4ος) - Ιωνικού (5ος) ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία ανδρών στο χάντμπολ. Το πλήρες πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου είναι:

Σήμερα: Ολυμπιακός Κερ. - Σχ. Ξυνή (19.00), Κιλκίς - Βέροια (19.00), Αθηναϊκός - Βριλήσσια (19.30), Δούκας - ΒΑΟ (15.00). Κυριακή: Πανιώνιος - Φίλιππος (16.30), Αρχέλαος - Ιωνικός (ΕΤ-3, 16.30).

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΛΟ
Κλειδί η άμυνα

Η Εθνική ομάδα ρίχνεται από σήμερα στη μάχη για την πρόκριση στην Ατλάντα, με πρώτη αντίπαλο την οικοδέσποινα Γερμανία

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται η Εθνική ομάδα πόλο που σήμερα το βράδυ, στις 8.15, ρίχνεται στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά στο Βερολίνο. Αντίπαλος η οικοδέσποινα Γερμανία, που είναι από τις ισχυρότερες του τουρνουά. Χθες οι προπονήσεις κύλησαν ομαλά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ολοι οι παίκτες βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, καθώς ο Καιάφας και ο τερματοφύλακας Πάτρας ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμού που είχαν τον τελευταίο καιρό.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτό είναι το πολικό κρύο. Η θερμοκρασία στη γερμανική πόλη έχει φτάσει στους -16. Ο Κούλης Ιωσηφίδης δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την πρόκριση στην Ατλάντα: "Είμαστε σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι τελικά θα κάνουμε το καθήκον μας. Αυτή η ομάδα αξίζει την πρόκρισή της στην Ολυμπιάδα. Αλλωστε το γεγονός ότι όλοι οι αντίπαλοί μας μας σέβονται και μας εκτιμούν, τα λέει όλα. Τα πάντα θα κριθούν από τη δική μας παρουσία. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως τύχη και διαιτησία, που μπορεί να τα βρούμε μπροστά μας". Αναφερόμενος στο σημερινό ματς με τη δυνατή Γερμανία, ο κόουτς υποστηρίζει: "Σίγουρα το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Η Γερμανία είναι από τα φαβορί, όπως και εμείς, για πρόκριση. Αν παίξουμε δυνατή άμυνα μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη που θα μας ανεβάσει την ψυχολογία στο μέγιστο. Πάντως και η ήττα δεν ισοδυναμεί με καταστροφή".

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α 1 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(18η αγωνιστική)

Απόλλωνα17.00: Απόλλωνας - Αμπελόκηποι (Παπαδημητρίου - Μουζάκης)

Σπόρτιγκ17.00: Σπόρτιγκ - Λάρισα (Τσούλης - Μπακάλης)

ΟΑΚΑ17.00: Παναθηναϊκός - Παπάγου (Ζαβλανός - Μιναρετζόπουλος)

Νεάπολης18.45: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (Βιδάλης - Ράλλης)

Περιστέρι 17.00: Περιστέρι - Αρης (Κορομηλάς - Σπυρίδωνος)

Ιβανώφειο 17.00: Ηρακλής - Ηράκλειο (Συμεωνίδης - Ακελ)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Ν. Σμύρνης 18.45: Πανιώνιος - Ολυμπιακός (Βορεάδης - Μαστραφτσής)

Α 2Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(17η αγωνιστική)

Ιλισίων 17.30: Ηλυσιακός - Μίλωνας, Αλεξάνδρειο 20.00: Φίλιππος - ΒΑΟ, Μίκρας 16.30: Νέστορας - ΜΕΝΤ, Καλλιθέας 17.30: Εσπερος - Ιωνικός Ν., Μετς 17.30: Παγκράτι - Δάφνη, Κομοτηνής 17.30: Κομοτηνή - Ιωνικός ΝΦ, Καισαριανής 17.30: Νήαρ Ηστ - Πειραϊκός.

Α ΕΘΝΙΚΗΓΥΝΑΙΚΩΝ

(17η αγωνιστική)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Μετς 12.00: Θρίαμβος - ΜΕΝΤ, Κερατσινίου 12.00: Φάρος - Απόλλωνας, Ρέστειο 12.00: Π. Φάληρο - Παναθηναϊκός, Κομοτηνής 12.00: Κομοτηνή - Παγκράτι, Ν. Αλικαρνασσού 13.00: Ηρόδοτος - Ηρακλής, Στρέφη 12.00: Αστέρας Εξ. - Ολυμπιακός Β., Σπόρτιγκ 12.00: Σπόρτιγκ - Ακαδημία.

Μπαμπάς ο Πελ

Ευτυχισμένος χαζομπαμπάς έγινε ο Αντονι Πελ, του οποίου η γυναίκα έφερε προχτές στον κόσμο ένα χαριτωμένο κοριτσάκι. Το δώρο πάντως που του επιφύλασσε ο γιατρός του δεν ήταν το καλύτερο. Με επιστολή που έστειλε στις εφημερίδες, εν αγνοία του ΤΑΚ ΑΕΚ, κατηγορεί τον παίκτη ότι αδιαφορεί για την αποθεραπεία του μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις 2/2 εξαιτίας κατάγματος στην κάτω γνάθο. Ο γιατρός της ΑΕΚ υποστηρίζει ότι την Κυριακή βγήκε με δική του ευθύνη από το νοσοκομείο κι από τη Δευτέρα δεν τον ξαναεπισκέφθηκε όπως όφειλε για αποθεραπεία.

Το ΤΑΚ ΑΕΚ πάντως δεν ανησυχεί και θεωρεί τα όσα συνέβησαν αναγκαίο κακό. Ο ΠΕΛ αδιαφόρησε για την υγεία του προς χάριν της γυναίκας και της κορούλας του.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Προβάδισμα Κόμο, Βούπερταλ

Οι πρωταθλήτριες Ιταλίας, Κόμο, και Γερμανίας, Βούπερταλ, ετοιμάζουν τα εισιτήριά τους για τη Σόφια, που θα φιλοξενήσει στις 19 και 21 Μάρτη, το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών γυναικών. Η Κόμο στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης νίκησε στην Τουρκία τη Γαλατασαράι με 82 - 69 και η Βούπερταλ την Ντιναμό στο Κίεβο με 75 - 62. Στη Γαλλία η Μπριζ νίκησε την ισπανική Βαλένθια με 88 - 78, αλλά όπως και ο Σπόρτιγκ χρειάζεται τουλάχιστον μία εκτός έδρας νίκη για να προκριθεί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ