ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Φουλ επίθεση οι Πειραιώτες

Σε δίλημμα βρίσκεται ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Περσίας για το πώς θα παρατάξει την Πειραϊκή ομάδα στο σημερινό ματς με τον Πανηλειακό στον Πύργο. Ο 39χρονος τεχνικός έχει βρει τους 10 από τους 11 εκλεκτούς και η μια θέση θα αποφασιστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από τις βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών, δίνει προβάδισμα στον Νίκο Νταμπίζα αντί του Αλέξη Αλεξανδρή και του Γρηγόρη Γεωργάτου που προέρχεται από τραυματισμό αλλά είναι κανονικά στην αποστολή. Ο Περσίας θα παρατάξει φουλ επιθετικό σχήμα με Ιβιτς - Γιουσκόβιακ και Καραπιάλη που θα βγαίνει από τα χαφ. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του κόουτς των ερυθρολεύκων: "Φυσικά πάμε στον Πύργο με μοναδικό στόχο τη νίκη. Σεβόμαστε τον Πανηλειακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον φοβόμαστε. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα φύγουμε με χαμόγελα από τον Πύργο. Είναι αλήθεια ότι το βαρύ τερέν δε μας ευνοεί, αφού είμαστε τεχνική ομάδα".

Εκτός απροόπτου τη βασική 11άδα θα απαρτίσουν οι: Ράντος, Καλατζής, Καραταϊδης, Ιωαννίδης, Σκαρτάδος, Πασσαλής, Καρασαββίδης, Καραπιάλης, Ιβιτς, Γιουσκόβιακ και Νταμπίζας.

Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα βρεθούν 5.000 οπαδοί του, κάτι που σημαίνει ότι ο Πύργος θα βαφτεί σήμερα στα... κατακόκκινα.

Στο στρατόπεδο του Πανηλειακού ο Αντώνης Γεωργιάδης μάλλον θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς που είναι τραυματίας. Ο Σέρβος επιθετικός δηλώνει έτοιμος, όμως ο έμπειρος τεχνικός δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του, αφού η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν είναι η καλύτερη δυνατή για την επανεμφάνιση ενός παίκτη με πρόβλημα στο γόνατο. Ο Α. Γεωργιάδης αναφερόμενος στη συνάντηση είπε: "Ελπίζω να πιάσουμε μια καλή απόδοση ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ασφαλώς είναι το φαβορί. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα παρατήσουμε το ματς. Ο Πανηλειακός έχει τις δυνατότητες να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ζητάμε τη συμπαράσταση του κοινού μας, αφού και οι αντίπαλοί μας θα κατεβάσουν πολύ κόσμο στο γήπεδο". Ωρα έναρξης 3.30μμ και θα μεταδοθεί από το καλωδιακό κανάλι ΦΙΛΜΝΕΤ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Η Νίκη απειλεί το ρεκόρ της

Μονομαχία Ξανθού - Πατουλίδου στη σημερινή πρεμιέρα

Στο μήκος γυναικών και στη μονομαχία Ξανθού - Πατουλίδου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στη σημερινή πρώτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων, όπου θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. "Απουσία θα πάρουν" η Κατερίνα Θάνου που προτιμά τα μίτινγκ του εξωτερικού, ο Κώστας Κουκοδήμος που έπεσε θύμα της γρίπης και ο Λάμπρος Παπακώστας που βρίσκεται στη Βραζιλία.

Σήμερα, εκτός από το μήκος των γυναικών, όπου η Νίκη Ξανθού θα προσπαθήσει να καταρρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (6.71), ενδιαφέρον παρουσιάζουν το ύψος των γυναικών, όπου η Μπακογιάννη θα προσπαθήσει να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, τα 60εμπ των ανδρών με τη συμμετοχή των Μπίσμπα και Μάγγου, τα 60μ των γυναικών με την Κατερίνα Κόφφα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τα 60μ των ανδρών με τους Αλεξόπουλο, Γενοβέλη, Τερζιάν, Ζησιμίδη, τα 400μ των ανδρών με την παρουσία του Κώστα Κεντέρη, η σφαίρα γυναικών με την Κυριακίδου να προσπαθεί να καταρρίψει το "γέρικο" ρεκόρ της Σαρούδη.

Το σημερινό πρόγραμμα αρχίζει το πρωί στις 8 με τους προκριματικούς και το απόγευμα στις 3μμ. Η ΕΤ-1 θα μεταδώσει τους αγώνες από τις 3.20μμ ως τις 6μμ.

Αύριο το ενδιαφέρον κλέβουν τα 200μ γυναικών με την Κόφφα, η σφαίρα των ανδρών με τον Λεωνίδη και το μήκος ανδρών με τον Βασδέκη. Το αυριανό πρόγραμμα αρχίζει το πρωί στις 8.30μμ και το απόγευμα στις 3μμ.

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση.

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιείται σήμερα στο περιθώριο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Στη συνέλευση που θα ξεκινήσει στις 10πμ, αναμένεται έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοίκηση Μολυβά και το ΑΚΑΣ που εκφράζει πλέον το επίσημο ΠΑΣΟΚ στο χώρο του ΣΕΓΑΣ (Σαβράμης, Βογιατζής, Ξεκαλάκης). Με ενδιαφέρον αναμένεται η καταγραφή της επιρροής της αντιπολίτευσης στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Ηδη το ΑΚΑΣ εμφανίζεται να επηρεάζει σίγουρα πενήντα σωματεία, όσα υπέγραψαν και τη διακήρυξή του.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Σήμερα οι παγκόσμιοι

Δήμας και Κακιασβίλι αγωνίζονται σήμερα στο "Τόφαλος - Κακούσης"

Με τη συμμετοχή των Π. Δήμα, Κ. Κακιασβίλι, Γ. Τζελίλη και Β. Μήτρου, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα, στο γυμναστήριο του Μίλωνα, το διεθνές τουρνουά άρσης βαρών με την επωνυμία "Τόφαλος - Κακούσης". Στους χτεσινούς αγώνες επικράτησαν τα φαβορί, ενώ είχαμε και τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ.

Οι νικητές κατά κατηγορία:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:46κ: Σπάλα 27,5+35=62κ. 50κ: Αηδονίδου 60+72,5=132,5κ.,54κ: Στρούμπου 75+90=165κ., 59κ: Καραμπέρη 57,5+75=132,5κ., 64κ: Χατζηιωαννίδου 85+110=195κ., 70κ: Τάτση 91+120=201 (οι επιδόσεις αποτελούν πανελλήνια ρεκόρ).

ΑΝΔΡΕΣ:54κ: Γεωργίου 98+120=217,5 (πανελλήνια ρεκόρ ελπίδων). Στην ίδια κατηγορία ο Κούφας έκανε πανελλήνια ρεκόρ παίδων με 80+87,5=167,5κ.59κ: Πολανίδης 115+150=265.

Το σημερινό πρόγραμμα: 10.00: 76, 83, +83κ. γυναικών. 12.00: 70κ. ανδρών. 14.00: 76κ. ανδρών. 16.00: 83κ. ανδρών. 18.00: 91, 99κ. ανδρών.

@
  • Μετά από αρκετές αναβολές ολοκληρώθηκε τελικά η μεταγραφή του Φαουστίνιο Ασπρίγια από την Πάρμα στην Νιούκαστλ, η οποία προηγείται στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό δήλωσε χτες ο δικηγόρος της ιταλικής ομάδας, Λεάντρο Κανταμέσα. Το κόστος της μετακίνησης ανέρχεται στα 10,1 εκατ. δολ., δηλαδή περίπου 2,5 δισ. δρχ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Δανία... ..2 Ρουμανία... ... 2

Η Δανία, μια από τις αντιπάλους της Εθνικής μας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ '98, σε αγώνα του διεθνούς τουρνουά στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Ρουμανία 2 - 2. Τα γκολ των Δανών πέτυχαν οι Γιάκομπ Λάουρσεν (36) και Ερικ Μπο Αντερσεν (74) και των Ρουμάνων οι Ιον Βλαντόιου (20 πέν. ) Ντάνιελ Προντάν (45).

@
  • Στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ, Κ. Τριβέλλα, συναντήθηκαν χτες ο Ολεγκ Μπλαχίν και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γ. Καλύβας. Σκοπός της συζήτησής τους ήταν να καθοριστεί ο τρόπος καταβολής των περίπου 32,5 εκ. δρχ. τα οποία οφείλει ο δικέφαλος του βορρά στον Ουκρανό τεχνικό.
ΑΕΚ
Ενδεκάδα - γρίφος

Ταξίδι στην Πάτρα για την ΑΕΚ, που θα προσπαθήσει να περάσει αλώβητη και από την πρωτεύουσα της Αχαϊας, ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Μπάγεβιτς όπως φάνηκε από τη χτεσινή προπόνηση προσανατολίζεται να προφυλάξει κάποιους βασικούς για τον αγώνα της Τετάρτης. Σ αυτούς περιλαμβάνεται σίγουρα ο Νίκος Κωστένογλου, που μπορεί να αποθεραπεύτηκε αλλά έμεινε εκτός αποστολής και στην Πάτρα θα ταξιδέψει μόνο για ψυχολογικούς λόγους.

Οι Τσάρτας, Σαμπανάτζοβιτς και Μπορμπόκης δεν ολοκλήρωσαν το διπλό, αφού αντικαταστάθηκαν από τους Σαραβάκο, Μαλαδένη και Κοπιτσή, αντίστοιχα. "Οχι για ιατρικούς λόγους, αλλά επειδή θέλω να δοκιμάσω εναλλακτικές λύσεις αναφορικά με βασικούς παίχτες που κινδυνεύουν από κάρτες", παραδέχτηκε ο Μπάγεβιτς.

  • Αποφασισμένος να εφαρμόσει τις επιλογές του στη συμπλήρωση των μελών του ΔΣ φαίνεται ο Μ. Τροχανάς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΠΑΕ, την απόφαση για την επιλογή "χρεώνεται" όλο το συμβούλιο, ενώ στους Γεωργακάκη, Κούγια προστέθηκε και ο Κ. Σουξές (από τους στενούς συνεργάτες του Μ. Τροχανά στη SόΕ).

Σε αντίθεση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας προχτές, για "ψήφο εμπιστοσύνης" των προσώπων και κυρίως του γνωστού ποινικολόγου σε ανοιχτή συγκέντρωση, από την ανακοίνωση προκύπτουν άλλα.

Οτι θα αποφασιστούν τα ειδικά καθήκοντα που πρόκειται να αναλάβουν και όχι η αποδοχή ή μη της εισόδου τους στην ΠΑΕ.

Ετοιμη για νέο πανελλήνιο ρεκόρ είναι η Νίκη Ξανθού
ΠΑΟ
Ετοιμος ο Μπορέλι

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι, 18 μέρες μετά την αρθροσκόπηση μηνίσκου στην οποία υπεβλήθη, είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί στον αυριανό αγώνα πρωταθλήματος με τον Αθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο προπονητής του τριφυλλιού Χουάν Ραμόν Ρότσα συμπεριέλαβε τον Αργεντίνο διεθνή παίκτη στην αποστολή και μάλλον θα αγωνιστεί κάποιο χρονικό διάστημα αν το επιστρέψει η εξέλιξη του παιχνιδιού. Το βέβαιο είναι ότι ο Μπορέλι θα είναι πανέτοιμος για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης με την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο. Αντίθετα από την αποστολή αποκλείστηκε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο βραχύσωμος μέσος νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης. Εκτός του Νιόπλια, εκτός βρέθηκαν και οι Αλεξόπουλος, Καφφές, Καρβάλιο, Μπασινάς και Χαλκιάς. Ο "πράσινος" κόουτς αναφερόμενος στον αγώνα με τους "λόρδους" είπε: "Ο Αθηναϊκός βρίσκεται σε ανοδική πορεία στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία. Θα παίξει χωρίς άγχος και αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Εμείς θα παίξουμε σοβαρά και πειθαρχημένα και πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης". Πιθανή 11άδα για το τριφύλλι: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Μάρκος, Δώνης, Βαζέχα, Αλεξούδης και Μάρκος.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ
Μέρα της Λεωφόρου

Οι άνδρες του ΠΑΟ υποδέχονται τον Κτησιφώντα, ενώ στις 7μμ γίνεται το ντέρμπι γυναικών ΠΑΟ - Ιωνικού ΝΦ

Ενα από τα τελευταία εμπόδια στο δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου, καλείται να ξεπεράσει σήμερα ο ΠΑΟ, υποδεχόμενος τον Κτησιφώντα. Οι φιλοξενούμενοι ενδιαφέρονται εξίσου για τη νίκη, αφού σε αντίθετη περίπτωση λιγοστεύουν οι ελπίδες τους για είσοδο στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 4.45μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από τον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα όλοι οι διώκτες των "πράσινων" αγωνίζονται εκτός έδρας. Ο Αρης έχει δύσκολο έργο στην Αλεξανδρούπολη απέναντι στον Εθνικό (7μμ). Η Ορεστιάδα αγωνίζεται στην Καλαμαριά με τον Εσπερο στις 5.30μμ, ενώ ο Ολυμπιακός στις 6μμ παίζει στη Νάουσα με τον ουραγό Ζαφειράκη. Κρίσιμο παιχνίδι για τη μάχη της σωτηρίας γίνεται στα Γιάννενα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΟΚ (6μμ). Τέλος, στο Κατσάνειο παίζουν Ηρακλής - Μίλωνας (7.30μμ).

Γυναίκες: Ντέρμπι στη Λεωφόρο

Ντέρμπι τίτλου σήμερα στη Λεωφόρο στην Α1 γυναικών. Ο ΠΑΟ υποδέχεται στις 7μμ τον ισόβαθμό του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας Ιωνικό ΝΦ. Η νικήτρια της συνάντησης θα αποκτήσει προβάδισμα έδρας στα πλέι οφ. Σήμερα παίζουν ακόμα Σίρις - Φιλαθλητικός στις 5μμ. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής γίνονται αύριο: Αρης - Λάρισα (Αλεξάνδρειο 12.00), Βύρωνας - Αγ. Σώστης (12.00), Κοζάνη - Νίκη Αλεξ. (12.00), Ολυμπιακός - Βριλήσσια (5μμ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ