ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Μάη 1996
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πούλμαν για την Κερασίτσα

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη δρομολογεί πούλμαν για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει από την Κερασίτσα και θα καταλήξει στην Τρίπολη, την Κυριακή 12 Μάη.

Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει από την πλατεία Κάνιγγος στις 9π.μ. και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 3844853 και 8234296.

Στα "Παναθήναια"

Εκδήλωση στα πλαίσια του 10ήμερου Ειρήνης, διοργανώνουν την Τετάρτη 8 Μάη, οι Επιτροπές Ειρήνης Αμπελοκήπων - Γκύζη - Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου, μαζί με τα αντίστοιχα Παραρτήματα της Εθνικής Αντίστασης και τους Συλλόγους Δημοκρατικών γυναικών. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο πάρκο"Παναθήναια" και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

ΡΕΘΥΜΝΟ
Σήμερα η πορεία ειρήνης

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το Δεκαήμερο Ειρήνης στο Νομό Ρεθύμνου με την πορεία από τη Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία θα τιμήσουν τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και των άλλων αγωνιστών, που έδωσαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολιών - Μυσσυρίων, η Εφημερίδα "Κριτική Επιθεώρηση", ο Δικηγορικός Σύλλογος, η ΠΕΑΕΑ, το Σωματείο Οικοδόμων.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει στις 2.30 μμ από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη για το Αρκάδι. Η πορεία θα τερματίσει στις 7.30 μμ στην παραλία, μπροστά στο Λύκειο Ελληνίδων. Στην πορεία θα συμμετάσχει και θα μιλήσει και ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ θα πάρει μέρος και η Μαρία Χουρδάκη.

Μετά το τέλος της πορείας, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον σύλλογο Περιβολιών - Μυσσυρίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ