ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Μάη 1996
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κροκεών 20.000 δρχ.
  • Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παύλου" - Βάθης 10.000 δρχ. στη μνήμη του γαμπρού του Χρήστου Κοτσώνη από την Καρδίτσα.
  • Ο αντιστασιακός Π. Ε. προσφέρει 10.000 δρχ. στη μνήμη των αγωνιστών Καπετάν Ποδιά και Γ. Βαλαβάνη.
  • Ο Νότιος Τομέας της ΚΝΕ προσφέρει 10.000 δρχ. στη μνήμη και αντί για στεφάνι στον τάφο του αγωνιστή ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΡΑΒΙΔΑ.
  • Τα αδέρφια ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ και ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΟΥΠΗΣ προσφέρουν 17.000 δρχ., μέσω ΚΟ Αιγιάλειας στη μνήμη του Χαράλαμπου Σταυρόπουλου (Γρέβενου).
  • Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΑΚΗΣ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κολοκοτρώνη Κορυδαλλού 20.000 δρχ. στη μνήμη των Αντώνη Αμπατιέλου και Αστραπόγιαννου
  • Ο ΘΑΝΑΣΗΣ και η ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πετρούπολης 10.000 δρχ. στη μνήμη του Παναγιώτη Ανδριανού από τη Σκάλα Λακωνίας και του Παναγιώτη Λαμπράκου από το Φιλίσι Λακωνίας.
  • Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Νικολάου ΖΕΡΒΑΣ (Νικολής) προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Θρακομακεδόνων 50.000 δρχ. στη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.
  • Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ προσφέρει 20.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ "Αγ. Νικόλα" - Αχαρνών στη μνήμη του Μήτσου Παπανικολάου από τη Λίμνη Εύβοιας στελέχους του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης.
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΡΗΤΣΙΝΗΣ από τη Λίμνη Εύβοιας προσφέρει 5.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού του Γιώργου Ρητσίνη μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο.
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΣΔΡΕΒΑΝΗΣ προσφέρει, μέσω ΚΟ Ιωαννίνων 9.000 δρχ.
  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου στη μνήμη του Μάριου Κούτουλα.
  • Ο αντιστασιακός ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ προσφέρει ως τέταρτη δόση 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.
  • Ο ΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ προσφέρει 20.000 δρχ. στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ από την Ηπειρο, καθώς και στη μνήμη των γονιών του Μιλτιάδη και Ουρανίας.
  • Ο αντιστασιακός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από το Χρώμιο Κοζάνης προσφέρει 10.000 δρχ. στη μνήμη των Σωτήρη Σουτζούκη,Ευθυμίου Σκόδρα,Αντώνη Σιαμπανόπουλου,Μανόλη Μανώνα,Αθανασίας Παπανικολάου και Γαρουφαλιάς Μαχτσίρα.
  • Η ΝΤΟΥΛΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ προσφέρει, μέσω της Επιτροπής Ετεροδημοτών Λευκάδας του ΚΚΕ 10.000 δρχ. στη μνήμη του συζύγου της Θεοφάνη Λογοθέτη αγωνιστή της Αντίστασης
  • Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ προσφέρει 10.000 δρχ. στη μνήμη των αγωνιστών - μελών του ΚΚΕ Γέρου Βαλιανάτου,Χρήστου Μαλτέζου,Μαρουκάκη,Ηλέκτρας Αποστόλου,Στέργιου Αναστασιάδη,Γιώργου Ρουμελιώτη,Αντώνη Παπαγγέλου,Θανάση και Θρασύβουλου Βλάση,Βασίλη Κόνιαρη,Νικήτα Χαλάτση,Γιάννη Πλακούδα,Δημήτρη Μίχου,Τάκη Φίτσιου,Κ. Βιδάλη,Σπύρου Καλοδίκη,και Κώστα Γαμβέτα.Και στη μνήμη του Βασίλη Βερβάρη και Κώστα Τζωρτζάτου,που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή.
  • Η ΔΩΡΑ προσφέρει 50.000 δρχ. μέσω ΚΟ Πειραιά στη μνήμη του συντρόφου της Αλέξη.
  • ΣΤΕΛΛΑ ΛΗΜΝΙΟΥ και η ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ προσφέρουν 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης στη μνήμη των συναδέλφων τους Ελένης Χριστοδουλοπούλου και Γιάννη Δέδε εργατών Ιματισμού.
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΟΥΛΑΣ από το Λαύκο Βόλου, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας 10.000 δρχ. στη μνήμη όσων συνέβαλαν στην πολιτική Ιστορία του χωριού του από το 1915 ως σήμερα.
  • Η Γ. Π. ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗ προσφέρει 10.000 δρχ. στη μνήμη του εξαδέλφου της Πλούταρχου Ν. Σιακαντάρη με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του.
  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ αντάρτης του 34ου συντάγματος της 2ης Μεραρχίας προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Αν. Πετραλώνων στη μνήμη των παλικαριών από τα Πάνω Σφαγεία Πουλατζακίδη,Φασίδη,Χ. και Κ. Εξαρχίδη,Ιορδανόπουλου,Τζινίδη,Φουτόπουλου,Καλατζή άξιων παιδιών της ποντιακής γενιάς.
Εκδηλώσεις της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Στα πλαίσια της εξόρμησης για την ενημέρωση του λαού σχετικά με τις Θέσεις του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει, τη Δευτέρα 5 Μάη 1996, στα νέα γραφεία της επί της οδού Αντωνοπούλου 41, στον 4ο όροφο, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Το 15ο Συνέδριο και οι θέσεις του ΚΚΕ για τις γυναίκες". Την παρουσίαση των θέσεων θα κάνει η Βέρα Νικολαϊδου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, την Τετάρτη 8-5-96, στις 7 μμ, στο Δημαρχείο Βόλου, η ΝΕ μαζί με το Ιστορικό Τμήμα του ΚΚΕ, θα κάνουν την παρουσίαση των βιβλίων "ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, Α ΤΟΜΟΣ, 1918 έως 1949" και "ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, 7ος ΤΟΜΟΣ, 1949 έως 1955".

Την παρουσίαση θα κάνουν ο Μ. Μαϊλης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Τ. Μαμάτσης,επικεφαλής του Ιστορικού Τμήματος του Κόμματος.

Τα νέα γραφεία

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ πληροφορεί τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων, τους φίλους κι οπαδούς του Κόμματος κι όλους τους πολίτες της Μαγνησίας, ότι από την 1η Μάη τα γραφεία της βρίσκονται και λειτουργούν επί της οδού Αντωνοπούλου 41 - μεταξύ των οδών Δημητριάδος και Ερμού - στο 2ο και 4ο όροφο. Οι αριθμοί τηλεφώνων παραμένουν ίδιοι, ήτοι 36.200, 33.200 και του ΦΑΞ 35.116.

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημοσίως τους συντρόφους και φίλους του Κόμματος, Βασίλη και Δημήτρη Παπαδούλη και Γιώργο Οικονόμου,οι οποίοι ανέλαβαν, εξ ολοκλήρου, τη δαπάνη για τη διαμόρφωση των νέων γραφείων της, καθώς και τον κύριο Ομηρο Κρούσσο,για τη φιλική τιμή που έκανε για την αγορά των επίπλων.

Στην τελική ευθεία η ΚΝΕ

Στην τελική ευθεία της Οικονομικής Εξόρμησης για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ έχει μπει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, έχοντας καλύψει το 85,5% του πλάνου της. Με το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης στο χέρι, με εξορμήσεις σε χώρους και στέκια νεολαίας, οι νέοι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη, εντείνουν τους ρυθμούς της Εξόρμησης, απευθύνονται στη νεολαία για να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν και αυτή τη μάχη με επιτυχία, καθώς έχουν αποφασίσει να καλύψουν την καθυστέρηση και να υπερκαλύψουν το πλάνο της Εξόρμησης.

Τα ποσοστά κάλυψης των πλάνων των Οργανώσεων της ΚΝΕ, είναι:

1. Γερμανία 185%

2. Αθήνα 109%

3. Σπ. Θεσσαλονίκης 108%

4. Θεσσαλονίκη 90%

5. Κ. Μακεδονία 84%

6. Θεσσαλία 81,5%

7. Αν. Μακεδονία 75%

8. Σπ. Αθήνας 64,5%

9. Πειραιάς 64,5%

10. Στερεά Ελλάδα 62%

11. Βουλγαρία 50%

12. Δ. Ελλάδα 50%

13. Πελοπόννησος 47,7%

14. ΟΒ Ριζοσπάστη 46,4%

15. Αττική 45,8%

16. Δ. Μακεδονία 40%

17. Αιγαίο 25,17%

18. Κρήτη 14,8%

ΚΟΘ
Μνήμη Γ. Τσαρουχά

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου από τη χούντα στελέχους του ΚΚΕ, Γιώργη Τσαρουχά,θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του την Πέμπτη 9-5-96 μετά την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των θυμάτων του Μάη του 1936.

  • Η Στέλλα και ο Μιχάλης Τσαρουχάς στη μνήμη του αδελφού τους Γιώργη Τσαρουχά και του αδελφού τους Κώστα Τσαρουχά (Βολάνη), που σκοτώθηκε μαχόμενος στη θέση Φλαμούρι το 1947, προσφέρουν 20.000 δραχμές στον "Ριζοσπάστη".
Πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ
  • Οι ΚΟ Τραπεζών πραγματοποιούν συζήτηση με θέμα "Οι θέσεις του ΚΚΕ για το 15ο Συνέδριο" αύριο Δευτέρα στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Οι ΚΟ Ηλιούπολης πραγματοποιούν συγκέντρωση με θέμα "Παρουσίαση των ντοκουμέντων της ΚΕ για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ" την Τρίτη 7-5-96, στις 7.30 μ.μ., στο θεατράκι του Δήμου (πίσω από το Δημαρχείο).
  • Οι ΚΟ του 5ου Διαμερίσματος της ΚΟΘ πραγματοποιούν πολιτική συγκέντρωση την Τετάρτη 8-5-96, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Χαριλάου.
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Κρητών του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Εκτίμηση των Εκλογών στην Παγκρήτια Ενωση και εκλογή Γραμματείας της Αγωνιστικής Κίνησης Κρητών Αθήνας" την Τετάρτη 8-5-96, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η ΚΟΒ Βριλησσίων πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Παρουσίαση των ντοκουμέντων της ΚΕ για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ" την Πέμπτη 9-5-96, στις 7.30 μ.μ., στο στέκι νεολαίας (Ολύμπου και Φλωρίνης).
Μπριγάδα για την Κούβα

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που σήμερα τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας συμμετέχει και φέτος στη διεθνή μπριγάδα "Χοσέ Μαρτί", που διοργανώνει το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών από τις 10 Ιούλη μέχρι και τις 3 Αυγούστου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα, Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος, τηλ. 8214.916 (κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 5 - 8 μ.μ.) και στη Θεσσαλονίκη στο τηλ. 910.603.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με την ορμή της πρώτης μέρας

Καθώς μας χωρίζουν λίγες μόνο μέρες από το 15ο Συνέδριο, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ εντείνουν την προσυνεδριακή δράση τους, τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο. Ηδη, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου, η πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης συνεχίζεται με επιτυχία, καθώς η κάλυψη του γενικού πλάνου του Κόμματος έφτασε στο 84,39%. Πολλές οργανώσεις που ήδη κάλυψαν το πλάνο τους, κοντεύουν να καλύψουν και το αναπροσαρμοσμένο πλάνο τους. Μα κι εκείνες που ακόμα δεν έχουν αγγίξει το 100% του δικού τους προγραμματίζουν την έγκαιρη κάλυψή του. Αυτό το στοιχείο δικαιώνει όλους όσοι εκτιμούν πως πριν την έναρξη του Συνεδρίου θα έχουν συγκεντρωθεί τα 500 εκατ. όπως έχει σχεδιαστεί.

Ο Δήμος Καισαριανής, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ), τιμώντας τη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα την Πρωτομαγιά του 1944, πραγματοποιούν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Σήμερα, στις 10 π.μ., θα γίνει πορεία από το παλιό Δημαρχείο (Υμηττού 57 και Ηρώων Σκοπευτηρίου) προς το Σκοπευτήριο. Θα ακολουθήσει τρισάγιο, απαγγελίες, ομιλία του δημάρχου Καισαριανής, χαιρετισμοί αντιστασιακών οργανώσεων, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ