ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μιλάμε απλά και κατανοητά στον κόσμο

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην πανελλαδική σύσκεψη

Στις δυνατότητες που ανοίγονται στην ΚΝΕ για να αγκαλιάσει τη νεολαία με τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει και την ιδιαίτερη συμβολή της Οργάνωσης στην οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης του λαού μας αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Ενα από τα βασικά ζητήματα όπως τόνισε η Αλ. Παπαρήγα για την προσέγγιση του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας είναι η ποιότητα της προπαγάνδας μας:

"Η ποιότητα της προπαγάνδας μας είναι πολιτικό ζήτημα και δεν εννοώ, σύντροφοι, το τι λόγια χρησιμοποιείς, πώς θα είναι ο λόγος, αυτό που λένε σύγχρονος λόγος κλπ, αλλά για την ουσία της προπαγάνδας μας. Πόσο έχουμε επεξεργαστεί εμείς οι ίδιοι την πολιτική μας, ώστε να μιλάμε απλά και κατανοητά στον κόσμο, πόσο καλά ξέρουμε το ακροατήριο που απευθυνόμαστε, για να μπορούμε να βάζουμε την πολιτική μας με τέτοιο τρόπο ώστε να την καταλάβει. Υποφέρουμε πάρα πολύ από αυτό το ζήτημα και δεν το φροντίζουμε όσο πρέπει. Πολλές φορές οι θέσεις μας, ενώ είναι σωστές, φτάνουν στον κόσμο με τη μορφή των συνθημάτων και των αξιωμάτων, που όμως δεν μπορεί εύκολα να τα καταλάβει. Θέλει πάρα πολλή δουλιά για να βελτιωθούμε σ' αυτόν τον τομέα.

Για παράδειγμα: Τα προηγούμενα χρόνια, η νεολαία είχε κάποιες άλλες μνήμες κι εμπειρίες. Θέλετε να πάρουμε την περίοδο του '60; Είχε ακόμα ζωντανούς στη μνήμη της τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης. Σήμερα τα πολύ νέα παιδιά δεν ξέρουν καλά καλά τι θα πει Σοβιετική Ενωση, τι είναι σοσιαλιστικό σύστημα. Κι αν γνωρίζουν κάτι, αυτό γίνεται μέσα από την κυρίαρχη προπαγάνδα της συκοφάντησης, του μηδενισμού, του αντικομμουνισμού. Τα πολύ νέα παιδιά, ό,τι γνωρίζουν, το γνωρίζουν διαστρεβλωμένο. Είναι επίσης απομακρυσμένα από τις εμπειρίες του κινήματος, από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά. Ισως δεν έχετε ζήσει λόγω ηλικίας τις προηγούμενες περιόδους, για να δείτε τι ζωογόνος δύναμη ήταν αυτή. Και τα κενά της τότε προπαγάνδας μας, αν θέλετε, γιατί μην νομίζετε ότι εμείς ήμασταν πιο ικανοί από ό,τι είσαστε εσείς τώρα, καλύπτονταν από το γενικότερο κλίμα.

Με αυτή την έννοια, η επεξεργασία της διαφώτισης μέσα στη νεολαία είναι πολιτικό οργανωτικό ζήτημα, δεν είναι ούτε μίας επιτροπής προπαγάνδας ούτε ενός καλού ρήτορα. Δεν είναι θέμα πολιτικού λόγου, είναι ζήτημα του πώς επεξεργαζόμαστε την πείρα της δράσης μας. Και εδώ θέλει πολύ μεγάλη φροντίδα. Θέλει τέχνη και η τέχνη είναι θέμα πείρας και δουλιάς. Κι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητιούνται και στις ΟΒ και στις ΚΟΒ. Δεν είναι ζήτημα να βρούμε πέντε στελέχη καλούς ομιλητές, μιλάμε για την καθημερινή προπαγάνδα, που είναι όπλο δουλιάς στα σχολεία κλπ. Οι συγκεντρώσεις ασφαλώς είναι μία μορφή, τη χρησιμοποιείς κατά καιρούς, ακόμα το Φεστιβάλ και οι συζητήσεις που γίνονται εκεί, αλλά το βασικό είναι η καθημερινή επαφή που ανοίγει την επικοινωνία".

Παρέμβαση στην πολιτιστική δημιουργία

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και την παρέμβαση που μπορεί και πρέπει να πραγματοποιεί στη σύγχρονη πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία:

"Εκεί μπαίνει κι ένα ζήτημα, ένα ερώτημα. Ποια είναι η προοδευτική πολιτιστική δημιουργία. Γιατί πραγματικά το Φεστιβάλ είναι πολιτικό, αλλά είναι και πολιτιστικό. Να ένα ζήτημα που μπορεί να σας απασχολήσει. Να δουλέψει όλη η ΚΝΕ. Για παράδειγμα, στη δικιά μου γενιά, στη δεκαετία του '60, ήταν ταυτισμένος ο κόσμος με τον Θεοδωράκη, το πολιτικό τραγούδι, το νέγρικο τραγούδι, το τραγούδι για το Βιετνάμ. Δεν ήταν μόνο βέβαια αυτά, αλλά το πολιτικό τραγούδι ήταν η κύρια αιχμή. Σήμερα, πάλι πρέπει να αναστηλωθεί το πολιτικό τραγούδι, αλλά δε φτάνει. Πρέπει να υπάρξουν κι ανάλογοι δημιουργοί. Πάντως είναι θέμα για συζήτηση και πρέπει να χαράξουμε κάποιους άξονες και κάποια κριτήρια. Γιατί, εκτός από το πολιτικό μήνυμα μπορεί να έχει κι άλλα προοδευτικά μηνύματα για όλες τις πλευρές της ζωής. Που βέβαια κι αυτά βοηθάνε στη συνείδηση. Να ένα ζήτημα που μπορεί να πιάσει η ΚΝΕ, όχι μόνο για να το λύσουν κάποια όργανα Κομματικά ή Κνίτικα, αλλά να το ανοίξουμε σε μέλη που ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα.

Παλιά, για παράδειγμα, για να φτάσεις και να λες για τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό στον τομέα του πολιτισμού, έπρεπε να διαβείς πολλούς δρόμους. Σήμερα είναι πιο εύκολο, επειδή ακριβώς και στον τομέα του πολιτισμού και σε πολλούς άλλους τομείς έχουν διεισδύσει τα μονοπώλια και ο ιμπεριαλισμός. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επίσης συγκεκριμένη πολιτική σ' αυτά. Είναι γυμνή αυτή η αντίθεση μονοπώλια - ιμπεριαλισμός σήμερα, από ό,τι ήταν στο παρελθόν. Είναι πιο εύκολη και η πολιτικοποίηση. Δηλαδή, το παραμικρό θέμα σε φέρνει σε μια καλύτερη σύνδεση των προβλημάτων και σε μια καλύτερη θέση από άποψη συνείδησης για την πραγματοποίηση του μετώπου μέσα στη νεολαία και στο λαό. Το Φεστιβάλ δίνει μια δυνατότητα και πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα από πέρσι", κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.

Το 22ο Φεστιβάλ να αγκαλιάσει πλατιά τη νεολαία

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Σοφιανού, στην πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της Οργάνωσης, που έγινε την Κυριακή και στην οποία συζητήθηκαν οι δραστηριότητες και οι στόχοι του φετινού Φεστιβάλ

Το στελεχικό δυναμικό της οργάνωσης έχει σημαντική εμπειρία, σαν οργάνωση έχουμε κάποιο επίπεδο στην καλοκαιρινή μας δραστηριότητα που συνεχίζουμε μόνο εμείς από όλες τις πολιτικές νεολαίες, να κάνουμε δηλαδή, μια δημιουργική συνάντηση του πολιτισμού με την πολιτική μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας.

Να σταθούμε στο γεγονός ότι πέρσι εχτιμήσαμε σαν το μεγαλύτερο άνοιγμα των τελευταίων πέντε - έξι χρόνων, τις 140 περίπου εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να θεωρήσουμε από την αρχή σαν θετικό δεδομένο, ότι έχουμε τα φόντα και από τον ίδιο τον σχεδιασμό που υπάρχει, να στοχεύσουμε ακόμα παραπάνω. Δεν είναι μια λατρεία σε ποσοτικούς δείκτες, είναι όμως μια έκφραση χειροπιαστή της δυνατότητας που έχει η οργάνωση, να διευρύνει το ακροατήριό της, τους ορίζοντές της, να μεγαλώνει το κύρος και την επιρροή της στη νεολαία. Πρέπει όμως εμείς, σαν στελεχικό δυναμικό, φέτος να σταθούμε περισσότερο και καλύτερα σε μια σειρά στοιχεία της καθοδηγητικής μας δουλιάς, τα οποία συμβάλλουν αποφασιστικά στα ποιοτικά βήματα που κάνει το 22ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Στηριζόμενοι στην εμπειρία που έχουμε αποχτήσει, να επιδιώξουμε να αξιοποιηθούν όλες αυτές οι δυνατότητες που μας δίνει ο θεσμός του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που είναι αναγνωρισμένος πλατύτερα στη νεολαία, πλατύτερα και από τη νεολαία την οποία γνωρίζουμε και είμαστε σε επαφή. Ολες αυτές τις δυνατότητες σίγουρα δε θα μπορέσουμε να τις πιάσουμε, να τις καλύψουμε και αυτό το καλοκαίρι. Ομως πρέπει να γίνει ένα σημαντικό βήμα. Με μεγαλύτερες απαιτήσεις θα πρέπει να πάμε σε οργανώσεις που έχουν συγκεντρώσει μια φεστιβαλική εμπειρία, σε οργανώσεις των μεγάλων πόλεων και των πρωτευουσών νομών, που έχουν και το δυναμικό και τα στελέχη και την προηγούμενη δουλιά για να φιλοδοξούμε για ένα ποιοτικό βήμα στο 22ο Φεστιβάλ και με διαφορετικές φυσικά απαιτήσεις σε εκδηλώσεις που κάνουν για πρώτη φορά οργανώσεις μας.

Χρειάζεται να σταθούμε περισσότερο στο θέμα των εκδηλώσεών μας. Πρέπει καλύτερα και το ΚΣ και τα όργανα να κατανοήσουν την ανάγκη της πολύμορφης και πολύπλευρης δράσης του Φεστιβάλ. Αυτό γίνεται επειδή η παρέμβαση της άρχουσας τάξης στη νεολαία έχει τέτοια στοιχεία. Είναι και πολύπλευρη και πολύμορφη. Η προσπάθεια που κάνει η άρχουσα τάξη στη συνείδηση, στην αντίληψη, στη συμπεριφορά, στη στάση της νέας γενιάς, γίνεται μέσα από πολλούς δρόμους, με πολλές μορφές με στόχο φυσικά την παθητικοποίηση, την αδράνεια, την υποταγή, τη λογική της συναίνεσης, με τις όποιες εκφράσεις της φανερώνεται, με τα όποια επιχειρήματα ακούγονται στις συζητήσεις και στις εξορμήσεις που κάνουμε στους χώρους της νεολαίας. Ολα αυτά τα επιχειρήματα, τα οποία πολλές φορές έρχονται στις δουλιές μας από τον ζωντανό διάλογο με τη νέα γενιά, είναι το καταστάλαγμα της επίδρασης που γίνεται στη συνείδηση, στη σκέψη και στη συμπεριφορά του νέου ανθρώπου.

Πάρα πολλές εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες στην ανεργία. Μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτήν, ξεχνώντας το θέμα ρατσισμός - ξένοι εργάτες και τα "επιχειρήματα" που διαμορφώνονται στη συνείδηση της νεολαίας; Το πρόβλημα δε βρίσκεται σε επίπεδα πάρα πολύ υψηλά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ομως, αν δεν πάρουμε μέτρα, αν δεν πιάσουμε στην προπαγάνδα μας το θέμα της εκμετάλλευσης των ξένων εργατών, τις αυταπάτες που καλλιεργούν στη νεολαία ότι για την ανεργία και για τα χαμηλά μεροκάματα ευθύνονται οι ξένοι εργάτες, αν δε δούμε τι γίνεται με τους ξένους εργάτες επειδή μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο και μιλάμε για νεολαία, τότε σίγουρα θα βρίσκει έδαφος στη νέα γενιά η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, θα αποπροσανατολίζεται από την ευθύνη των πολυεθνικών και των κομμάτων τους.

Θα μιλήσουμε για την ανεργία, θα μιλήσουμε και για τα ναρκωτικά. Η έκθεση του ΚΕΘΕΑ είναι αναλυτικότατη. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είναι άνεργοι και αυτοί οι άνεργοι δεν προέρχονται από τις ελίτ συνοικίες της ΑΘήνας. Είναι από τις δυτικές συνοικίες και γενικά από τις φτωχογειτονιές. Δεν υπάρχουν τείχη απέναντι στα προβλήματα τα οποία θέλουμε να αναδείξουμε. Για να είναι πειστικός ο λόγος μας στην προσπάθειά μας να δείξουμε στους νέους την αιτία των προβλημάτων τους και την ανάγκη μιας αγωνιστικής στάσης απέναντι στα προβλήματα, απέναντι στην ίδια τη ζωή, πρέπει να είναι πολύπλευρη αυτή η παρέμβασή μας.

Πρέπει να δούμε πώς το θέμα που επιλέγουμε, θα ξεδιπλώνεται αποκαλυπτικά και πειστικά στο ακροατήριό μας και στην ίδια την οργάνωση που θα δουλέψει αυτό το θέμα. Πάνω σε αυτά τα θέματα τα οποία επιλέγουμε και τα οποία δεν είναι άσχετα μεταξύ τους, πρέπει να ξεκινήσει η δουλιά πατώντας φυσικά στην προηγούμενη εμπειρία της οργάνωσης, στα μέτωπα που έχουμε ανοίξει.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε μια σημαντική δουλιά της Οργάνωσης για την ανεργία, την παιδεία, τα ναρκωτικά, την αντιιμπεριαλιστική δράση της νεολαίας. Αυτή τη δουλιά πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε και να την αναδείξουμε με ακόμα καλύτερους όρους φέρνοντας σε επαφή πιο πολλούς νέους με τις θέσεις μας και την πολιτική του Κόμματος. Αυτή η προσπάθεια και τα αποτελέσματά της θα μας δώσουν νέα ώθηση από τον Σεπτέμβρη, στους στόχους της ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας. Η προβολή των μετώπων πάλης της νεολαίας, η πλατιά συσπείρωση της νεολαίας σ' αυτά τα μέτωπα δράσης, θα δημιουργεί τα "ρυάκια", που με την ολόπλευρη δουλιά της ΚΝΕ, θα συμβάλλουν στις βάσεις για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου που, με τις αποφάσεις του συνεδρίου του Κόμματος, έχουμε σαν άμεσο πολιτικό μας στόχο.

Ο θεσμός του Φεστιβάλ είναι γνωστός στη νεολαία. Η εικόνα της οργάνωσης, με την πραγματικότητα της οργάνωσης, διαφέρει. Η εικόνα που δίνει μια οργάνωση με τους 70.000 - 80.000 επισκέπτες στο κεντρικό Φεστιβάλ, με την πραγματοποίηση των δεκάδων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, είναι σε αντίθεση με την πραγματικότητα της οργάνωσης, με τον ρυθμό ανάπτυξής της. Μπορεί να γίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της ΚΝΕ, με εκατοντάδες νέα μέλη στις γραμμές μας. Πιο πολύ επίσης να μας απασχολήσει, πώς όλη η ΚΝΕ συγκροτημένα θα δίνει τη μάχη της προετοιμασίας των εκδηλώσεων, αξιοποιώντας το μεράκι, τη διάθεση, τα ταλέντα, τις γνώμες και σκέψεις των συντρόφων μας. Αυτές τις δύο διαστάσεις χρειάζεται να τις ιεραρχήσουμε στην καθοδηγητική μας δουλιά, γιατί, σε καθοριστικό βαθμό, θα κρίνουν τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε. Αυτό το μεγάλο άνοιγμα του 22ου Φεστιβάλ που ξεκίνησε στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από τον Μάη, μπορεί να έχει μεγάλη επιτυχία και να αγκαλιάσει πλατιά τη νεολαία.

Η αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στις 6 και 7 Ιούλη, είναι ο πρώτος πανελλαδικός σταθμός του Φεστιβάλ. Αυτή η προσπάθεια είναι μια πλατιά εξόρμηση της ΚΝΕ στους νέους, για να μιλήσουμε για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, για τη δύναμη ταχείας επέμβασης, την κατάσταση στο Αιγαίο, τους νέους εξοπλισμούς, για να καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές στη νέα γενιά. Από την ίδια την επικαιρότητα, αποκτά ειδικό βάρος και παίρνουμε όλα τα μέτρα για την επιτυχία της.

Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα

Αισιοδοξία και γόνιμος προβληματισμός από τα στελέχη της Οργάνωσης

Γόνιμος προβληματισμός, τόσο ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, όσο και για τη γενικότερη παρέμβαση της ΚΝΕ στους χώρους όπου ζει, σπουδάζει, δουλεύει η νεολαία, αναπτύχθηκε μεταξύ των στελεχών της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στον Περισσό και συζήτησαν για τη δραστηριότητα και τους στόχους του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.

Ο γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Νάκης,έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ομιλία του στην ιδεολογικοπολιτική και στην πολιτιστική παρέμβαση που πρέπει να κάνει η ΚΝΕ μέσα από το φεστιβάλ. "Οι φεστιβαλικές δραστηριότητες των Οργανώσεών μας πρέπει να συνδυάζουν και την ιδεολογική πολιτική παρέμβαση, και την πολιτιστική". Σημείωσε επίσης ότι απαιτείται μεγαλύτερη επαφή με τη νεολαία στα ζητήματα της ειρήνης και της ανεργίας. Ο Γ. Νάκης τόνισε ακόμη τη σημασία που έχει ο συνδυασμός του ειδικού προβλήματος με τη γενική πολιτική της Οργάνωσης, κάτι που θα πρέπει να γίνεται σε κάθε εκδήλωση.

Ο Ν. Σερετάκης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εκτίμησε ότι "μετρήσαμε σημαντικά στοιχεία, παρά την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία στήθηκαν". Δίνοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιείται το φεστιβάλ, τόνισε ότι γίνεται στο φόντο σημαντικών εξελίξεων στη χώρα μας, στη γειτονιά και στην περιοχή μας.

Περισσότερη φαντασία και μεράκι

Περισσότερη "φαντασία και μεράκι" και περιορισμό της "λογικής του καθήκοντος", στο στήσιμο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, "για να γίνει το φεστιβάλ όπως το θέλουμε", πρότεινε η Ν. Τσαρουχά,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στην παρέμβασή της.

Φέτος, το φεστιβάλ της ΚΝΕ ξεκίνησε από τους χώρους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στις εκδηλώσεις στους χώρους αυτούς αναφέρθηκε ο Π. Τσοκάνης,ο οποίος εκτίμησε ότι οι τρεις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν στο χώρο των πανεπιστημίων, ως πρώτη πρωτοβουλία, ήταν θετικό βήμα. "Πρέπει να καταλάβουμε όλοι καλά ότι το φεστιβάλ δεν είναι μια στιγμιαία διαδικασία. Χρειάζεται μια συνεχής δουλιά στη νεολαία, όλο το προηγούμενο διάστημα, για τα ζητήματα με τα οποία καταπιανόμαστε στις εκδηλώσεις μας", είπε ο Π. Αλέπης,γραμματέας του ΝΣ Χαλκίδας.

Η Π. Κατσάρα,γραμματέας του Τομέα Νοτίων Συνοικιών Αθήνας, έριξε βάρος στη σημασία του έγκαιρου σχεδιασμού των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων από τα καθοδηγητικά όργανα. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο είμαστε εφοδιασμένοι με περισσότερα επιχειρήματα, απ' ό,τι παλιότερα, αλλά επιπλέον είμαστε εφοδιασμένοι με τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου.

Βάρος στην εργαζόμενη νεολαία

"Αν τα καθοδηγητικά όργανα σε οποιονδήποτε Τομέα δεν έχουν μόνιμη και σταθερή παρουσία στο χώρο τους, είναι φανερό ότι θα συναντήσουν και πρόβλημα με την προετοιμασία του φεστιβάλ στην περιοχή τους", είπε η Ν. Τσαγγάρη,γραμματέας του Εργατικού Τομέα της ΚΝΕ, και συνέχισε: "Πριν από λίγο διάστημα έληξε η καμπάνια εξορμήσεων και περιοδειών του Τομέα μας για την ανεργία. Τώρα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να συσπειρώσουμε στις γραμμές της ΚΝΕ ακόμα περισσότερους νέους εργαζόμενους. Η δραστηριότητα αυτή του Εργατικού Τομέα θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση μιας προφεστιβαλικής εκδήλωσης".

Ο Π. Καμίλος,γραμματέας της Οργάνωσης Αττικής, τόνισε την ιδιαιτερότητα της περιοχής στην οποία ανήκει, τόσο λόγω του μεγέθους της, όσο και των πολλών της προβλημάτων, κυρίως στα ζητήματα του περιβάλλοντος, του ρατσισμού και της ανεργίας, τομείς στους οποίους στοχεύει να επικεντρώσει ιδιαίτερα η Οργάνωση.

"Μέσα από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην εργαζόμενη νεολαία. Αυτό το μέτωπο πρέπει να το προσέξουμε πολύ γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία", είπε ο Κ. Καλαρίτης,γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Αιγάλεω.

Παρέμβαση και αποτελέσματα

Η μεγαλύτερη συμμετοχή νέων στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, εκτός Αθήνας, ήταν το ζητούμενο στις παρεμβάσεις των εκπροσώπων της ΚΝΕ από τις επαρχιακές Οργανώσεις. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, εκεί όπου η ΚΝΕ έχει μεγαλύτερη παρέμβαση, εισπράττει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Ηρ. Τσαβδαρίδης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο αντιιμπεριαλιστικό τριήμερο της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Ιούλη, τονίζοντας την αναγκαιότητα της μεγάλης συμμετοχής σε αυτή την εκδήλωση, αφού όπως είπε η αντιιμπεριαλιστική δράση στις σημερινές συνθήκες λαμβάνει εξέχουσα σημασία.

Αξιοσημείωτη ήταν η εμπειρία που μετέφερε η Α. Κουμέλη,από την Οργάνωση Ιωαννίνων της ΚΝΕ, η οποία τόνισε ότι τα θέματα που απασχολούν τις εκδηλώσεις της Οργάνωσης είναι τα ναρκωτικά, ο πολιτισμός και η ανεργία, που απασχολούν την κοινή γνώμη στην περιοχή, και μίλησε για πετυχημένο άνοιγμα της Οργάνωσης στις περισσότερο γεωργοκτηνοτροφικές περιοχές και σημαντική απήχηση των πολιτικών θέσεων του Κόμματος.

"Εκεί που η Οργάνωση έχει αναπτύξει σταθερούς δεσμούς με τους νέους, έχει και σίγουρα αποτελέσματα από τις φεστιβαλικές της εκδηλώσεις. Η Οργάνωσή μας στην Αιτωλοακαρνανία έχει κάνει έναν έντονο σχεδιασμό εξορμήσεων, συσκέψεων και άλλου είδους παρεμβάσεων στη νεολαία της τοπικής μας κοινωνίας", τόνισε ο Τ. Αγγελόπουλος,από την Οργάνωση της Αιτωλοακαρνανίας.

Προς το 7ο Συνέδριο

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ συνεδρίασε μετά την πανελλαδική σύσκεψη στελεχών και συζήτησε τα θέματα της προετοιμασίας της Οργάνωσης μπροστά στο 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Εξέλεξε Επιτροπή Θέσεων και Επιτροπή Καταστατικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ