ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Ιούνη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Υπό διωγμόν το μπάσκετ

Αδεια τα ταμεία της Ομοσπονδίας

Κι όμως, η εσωκομματική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ, επηρεάζει αρνητικά και το μπάσκετ. Δεν εξηγείται αλλιώς η αδιαφορία που σύμφωνα με την Ομοσπονδία επιδεικνύει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρ. Φούρας, προς το άθλημα με τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις την τελευταία δεκαετία.

Στο αποκορύφωμα της περιόδου κι ενώ ετοιμάζονται οι αποστολές των Εθνικών ομάδων ελπίδων, εφήβων, νεανίδων και κορασίδων για την τελική φάση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και των ανδρών για την παρθενική εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα ταμεία της Ομοσπονδίας είναι άδεια.

Το τελευταίο τρίμηνο και ειδικότερα από τη στιγμή που ο υφυπουργός απάλλαξε των καθηκόντων του ΓΓΑ τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας Γ. Βασιλακόπουλο, χρονολογείται η αλλαγή στάσης της αθλητικής ηγεσίας. Ενώ την τελευταία πενταετία, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα η ΕΟΚ είχε εισπράξει ποσοστό τουλάχιστον 50% της επιχορήγησης, φέτος έχει μπει στο ταμείο της μόνο το 24%, ενώ κι οι διεθνείς περιμένουν ακόμη να εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος του πριμ για την πρόκριση στην Ατλάντα. Ο υφυπουργός στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της Ομοσπονδίας για συνάντηση και λύση του προβλήματος, παραπέμπει σε συμβούλους του. Χωρίς ρευστό ούτε για συνάλλαγμα, η ΕΟΚ προβληματίζεται αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις της, ή αν θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αναβάλλει τα τοπικά πρωταθλήματα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η προετοιμασία των Εθνικών ομάδων, το πρόγραμμα των οποίων τη Δευτέρα περιλαμβάνει τους αγώνες:

Ανδρών - ΟΑΚΑ 19.00: Ελλάδα - Νιου Χαμπσάιρ

Εφήβων - Εκπ. Πλάτων 20.00: Ελλάδα - Ρωσία

Νεανίδων - Εκπ. Πλάτων 16.00: Ελλάδα - Ιταλία

Γ. Γ.

ΣΤΙΒΟΣ
Ολα τα αστέρια στα "Παπαφλέσσεια"

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα στο στάδιο της Καλαμάτας τα "26α Παπαφλέσσεια", με την αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου, αλλά και ορισμένων καλών ξένων αθλητών να δίνουν το "παρών". Σημαντικότερες ξένες συμμετοχές αυτές των Μπλαντένοφ (Βουλγαρίας) στο μήκος, με ατομική επίδοση 8.40, του Γιουγκοσλάβου άλτη του ύψους Ζόριτς με 2.31, καθώς και της σπρίντερ στα 200 μέτρα Γκεοργίεβα. Από ελληνικής πλευράς θα έχουμε τους Γενοβέλη, Τερζιάν, Αλεξόπουλο στα 100, Παναγιωτόπουλο στα 200, Κεντέρη στα 400, Παπούλια στα 1.500, Βασδέκη, Χατζόπουλο στο μήκος ανδρών, Νίκη Ξανθού στο μήκος γυναικών και Κατερίνα Κόφφα στα 100. Με τη συμμετοχή των πρωταθλητών-τριών αυτών όλα δείχνουν πως και πάλι θα "απειληθούν" οι πανελλήνιες επιδόσεις. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ-1 στις 6.15μμ.

ΒΟΛΕΪ
Στα "κόκκινα" ο Μοντάλι

Ο φημισμένος Ιταλός προπονητής για ένα χρόνο στο τιμόνι του Ολυμπιακού

Και με τη... βούλα πλέον ο διάσημος Ιταλός προπονητής Τζιάν Πάολο Μοντάλι είναι ο νέος προπονητής βόλεϊ του Ολυμπιακού! Ο πολυνίκης κόουτς υπέγραψε χθες μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους με αμοιβή 50 εκατομμύρια δραχμές και στη συνέντευξη Τύπου στη λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι εξήγησε τους λόγους που προτίμησε την ελληνική ομάδα: "Στην Ιταλία είχα κατακτήσει τα πάντα. Χρειαζόμουν μια αλλαγή. Να βρεθώ σε μια ομάδα που θα πλάσω ώστε να γίνει ο πόλος έλξης του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Πάνω απ' όλα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των παικτών". Ο Μοντάλι άνοιξε τα χαρτιά του και για τις μεταγραφικές κινήσεις των Πειραιωτών: "Αν δεν πάρουμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης, προτιμώ να δουλέψω με νεαρούς ταλαντούχους Ελληνες παίκτες". Σίγουρα δε θα αποκτηθούν ακραίοι, αφού έχει σε μεγάλη εκτίμηση, όπως τόνισε, τους Χριστοφιδέλη, Γκιούρδα.

Ο Μοντάλι γεννήθηκε πριν από 36 χρόνια στην Πάρμα όπου και αγωνίστηκε ως παίκτης. Ως προπονητής έχει κατακτήσει τα πάντα και θεωρείται ο κορυφαίος Ευρωπαίος. Μετρήστε τίτλους: Τρία πρωταθλήματα Ιταλίας με Πάρμα, Σίσλεϊ. Ενα κύπελλο πρωταθλητριών με τη Σίσλεϊ. Τέσσερα κυπελλούχων με Πάρμα και Σίσλεϊ, Ενα Κύπελλο Συνομοσπονδίας με τη Σίσλεϊ. Ο Μοντάλι που είχε πρόταση να αναλάβει την Εθνική Ιαπωνίας, περίμενε μέχρι τις τελευταίες μέρες πρόταση από την Εθνική ομάδα της Ιταλίας, όμως η καθυστέρηση τον έφερε στον Ολυμπιακό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ