ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δόθηκαν χτες οι βαθμοί για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σε όλα τα Λύκεια της χώρας βρίσκονται από χτες οι αναλυτικές βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Γενικές Εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι βαθμοί αναρτήθηκαν χτες στα Λύκεια και γνωρίζοντάς τους οι υποψήφιοι μπορούν κατά προσέγγιση να υπολογίσουν εάν εισάγονται σε κάποια σχολή, ωστόσο η αγωνία τους θα λήξει γύρω στα τέλη του Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις.

Ο κάθε υποψήφιος για να υπολογίσει τα μόριά του θα πρέπει να πολλαπλασιάσει το μεν βασικό μάθημα με το συντελεστή 1,15, τα υπόλοιπα με 0,95 και τα ειδικά μαθήματα με 2. Το άθροισμα των μορίων θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το 10.

Φέτος εισάγονται 23.010 στα ΑΕΙ, 20.490 στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές σχολές 1.251, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου 60, στην Αστυνομική Ακαδημία και στην Πυροσβεστική Ακαδημία 1.650 και 25 αντίστοιχα.

Οπως ήδη έχει δημοσιεύσει ο "Ρ", αναμένεται να παρουσιαστεί πτώση στις βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού η επίδοση των υποψηφίων των φετινών Γενικών Εξετάσεων ήταν αισθητά χαμηλή.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι περσινές βάσεις των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και των Σχολών ΑΕΙ, καθώς και ο αριθμός εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά Δέσμες. Οι υποψήφιοι υπολογίζοντας την ακριβή βαθμολογία τους, μπορούν να υπολογίσουν περίπου και πού έχουν περάσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ