ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πιο σίγουρος δρόμος

Του Βασίλη ΜΠΑΡΕΚΑ*

Ψηφίζω ΚΚΕ για να ενώσω κι εγώ τη φωνή, τη δράση και τον αγώνα μου με τη φωνή, τις αγωνίες και τα προβλήματα όλων των κολασμένων και καταφρονεμένων ανθρώπων, που στον ένα ή στον άλλο βαθμό αποτελούν, καθημερινά, τα θύματα του πανάθλιου και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος.

Ψηφίζω ΚΚΕ για να προετοιμάσουμε, να οργανώσουμε και να εξαπολύσουμε την αντεπίθεσή μας, με στόχο το αποδυνάμωμα, το τσάκισμα και γιατί όχι και την ανατροπή των ταξικών μας αντιπάλων. Της ντόπιας, δηλαδή, και της ξένης πλουτοκρατίας.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι δεν είμαι ούτε μεγαλοεφοπλιστής, ούτε μεγαλοβιομήχανος, ούτε μεγαλέμπορος, ούτε έμπορος ελπίδων, ούτε "ξεπουλητής" οραμάτων και πανανθρώπινων αξιών, για τις οποίες αγωνίστηκαν, μάτωσαν, διώχτηκαν και εκτελέστηκαν εκατομμύρια σύντροφοι αλλά και απλοί τίμιοι αγωνιστές.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι είναι ο πιο σίγουρος δρόμος, μέσα από τον οποίο ο λαός μας θα γνωρίσει και θα ζήσει μια ζωή ανθρώπινη, ειρηνική και δημιουργική.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι η κοσμοθεωρία του, η δράση και οι αγώνες του στοχεύουν στην επικράτηση πανανθρώπινων ιδανικών και αξιών όπως: ειρήνη, φιλία και συνεργασία με όλους τους λαούς, δικαίωμα όλων στη μόρφωση, στη δουλιά, στην περίθαλψη, στην πρόνοια, στη διασκέδαση, στον πολιτισμό και γενικά σε μια ζωή εντελώς διαφορετική από αυτή που σήμερα επιφυλάσσει ο καπιταλισμός στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων όλου του πλανήτη μας.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί δε σκοπεύω να το βάλω στα πόδια εξαιτίας των ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων και της προσωρινής ήττας του σοσιαλισμού στην πρώην ΕΣΣΔ και στις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι οι κομμουνιστές δε χωρίζουν τους ανθρώπους σε μαύρους, λευκούς και κίτρινους, ούτε σε χριστιανούς, μωαμεθανούς, βουδιστές κλπ. Ούτε φυσικά θεωρούν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας τους ανάπηρους ή όσους έχουν αισθητηριακά, αισθητικά ή άλλα παρόμοια προβλήματα.

Ψηφίζω ΚΚΕ διότι ως τυφλός υποχρεούμαι να ενδιαφέρομαι, εκτός από όλα τα προηγούμενα, για την τύχη αυτού του λιγοστού έστω κράτους πρόνοιας που με τόσους και τόσους αγώνες ο χώρος των τυφλών και των αναπήρων έχει κατακτήσει. Είναι κοινοί ψεύτες, ναι κοινοί ψεύτες, οι πρωτοκλασάτοι των δύο αστικών κομμάτων όταν προβάλλουν ζητήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιχειρώντας να δείξουν στο λαό ανθρώπινο πρόσωπο. Καμία όμως σχέση δεν έχει με την ανθρωπιά όποιος συνειδητά υπηρετεί την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, διότι οι καπιταλιστές δε νοιάζονται ούτε για κράτος πρόνοιας ούτε για κανένα άλλο πρόβλημα των ανθρώπων. Τα πιστεύω και τα δόγματά τους είναι η κερδοσκοπία, η καταλήστευση των φυσικών πόρων του πλανήτη, το ξεζούμισμα των εργατών, το τσαλαπάτημα της αξιοπρέπειας των αναπήρων και των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων του λαού μας κλπ.

Επειδή λοιπόν δε διατίθεμαι να διαλέξω το χρώμα του σχοινιού με το οποίο σκοπεύουν να κρεμάσουν μετεκλογικά το λαό μας είτε οι "πράσινοι" είτε οι "μπλε" μαζί με τους μικρότερους δορυφόρους τους, θα ψηφίσω ΚΚΕ.

Κύριε Σημίτη και κύριε Εβερτ, ψηφίζω ΚΚΕ διότι δε θέλω ούτε τις καλύτερες μέρες σας, ούτε την ισχυρή Ελλάδα σας, όπως εσείς την εννοείτε, ούτε τον καπιταλιστικό εκσυγχρονισμό σας, ούτε τα επτά ούτε τα δεκαεφτά ούτε τα είκοσι εφτά μέτρα σας και φυσικά δε θέλω ούτε το κράτος αναλγησίας που εσείς το βαπτίζετε κράτος πρόνοιας.

Εγώ θέλω ανατροπή του καπιταλισμού. Θέλω σοσιαλισμό, θέλω άλλες μέρες. Μέρες κόκκινες. Κατακόκκινες.

* Ο Βασίλης Μπαρέκας είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθήνας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και γραμματέας της ΕΣΚ

ΒΥΡΩΝΑΣ
Με πείσμα και αποφασιστικότητα

Με πείσμα και αποφασιστικότητα, με επιχειρήματα και κυρίως με την παρότρυνση πως "μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και πάλης" θα δώσουν την τελική μάχη των εκλογών οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος στο Βύρωνα. Την υπόσχεση αυτή έδωσαν χτες το βράδυ οι νέοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του δήμου - ένας δήμος με παράδοση στους αγώνες και στην αντίσταση - στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Β Αθηνών, Ορέστη Κολοζώφ, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής του Βύρωνα.

"Αν δεν οργανώσουμε τον κόσμο να αντισταθεί, οι εντολοδόχοι των Βρυξελλών την επομένη των εκλογών θα περάσουν ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο τις μέρες που απομένουν πως η μόνη εναλλακτική λύση είναι η ψήφος στο ΚΚΕ", είπε χαρακτηριστικά ο Ο. Κολοζώφ. Τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όσο και κατά την περιοδεία του σε καταστήματα και καφενεία της περιοχής, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τρία μικρά κόμματα (ΠΟΛ. ΑΝ., ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ), επισημαίνοντας πως η πολιτική τους σε τίποτα δε διαφέρει απ' τα μεγάλα κόμματα του δικομματισμού. "Παρουσιάζονται στο λαό με άλλο προσωπείο, αλλά στην ουσία στηρίζουν όλες τις βασικές επιλογές των άλλων κομμάτων", υπογράμμισε ο Ορ. Κολοζώφ.

Συζητώντας με τους κατοίκους του Βύρωνα, ο υποψήφιος βουλευτής είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματά τους, αλλά και να τους ενημερώσει για κάποια ζητήματα που - όπως φάνηκε - τους απασχολούν ιδιαίτερα. Ο Ορ. Κολοζώφ μίλησε για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη "Λευκή Βίβλο", την ανεργία, για την προώθηση των ευέλικτων μορφών εργασίας και την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. "Τα χειρότερα δεν τα 'χουμε δει ακόμα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ο λαός έχει τη δύναμη να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Το ΚΚΕ μπορεί ν' ανοίξει το δρόμο της πάλης και του αγώνα, να ανοίξει ένα δρόμο με προοπτική", κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

ΚΥΨΕΛΗ
Δεσμευόμαστε να μη συμβιβαστούμε

Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα, με ψήφο στο ΚΚΕ, έστειλαν χτες το βράδυ στον λαό της Κυψέλης οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στην Α Αθήνας Γ. Σκιαδιώτης και Κράτης Κυριαζής.Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Κυψέλης, βρέθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Ηταν εκεί νέοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας, εργαζόμενοι που καθημερινά βιώνουν στο πετσί τους την πολιτική της λιτότητας αλλά και οι απόμαχοι της δουλιάς που βλέπουν τη σύνταξή τους να γίνεται φιλοδώρημα... Σ' όλους αυτούς, οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος, μέσα από τις ομιλίες τους, έδωσαν μιαν υπόσχεση. Το ΚΚΕ δεσμεύεται να είναι παρόν στους αγώνες του λαού και στις 23 του Σεπτέμβρη, δίχως συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντίστασης είναι να εμπιστευθείτε την ψήφο στο ΚΚΕ.

Είναι εγκλωβισμένοι στο πρόγραμμα "σύγκλισης"

Ο Κρ. Κυριαζής στην ομιλία του τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαβεβαιώσεις της για εξάντληση της τετραετίας, προσφεύγει στη λαϊκή εντολή για να δημιουργήσει συνθήκες για την εφαρμογή των εντολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και μάλιστα με ταχύτερους και εντατικότερους ρυθμούς. Παράλληλα, συνέχισε, τα υπόλοιπα κόμματα, που τάχα προβάλλονται σαν αντιπολίτευση, συστοιχίζονται με το κυβερνητικό κόμμα στην αποδοχή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Μια πολιτική που ήδη έχει οδηγήσει 2 εκατομμύρια Ελλήνων να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ολοι μαζί, κατέληξε, δε θέλουν ο ελληνικός λαός να εκλέξει κυβέρνηση που θα προασπίζεται και θα προωθεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, θέλουν να εμποδίσουν κάθε φωνή σθένους, εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας. Θέλουν να εμποδίσουν τη φωνή του ΚΚΕ. Αντισταθείτε! Ψηφίστε ΚΚΕ.

Ηταν το μόνο κόμμα που αντιστάθηκε

Ο Γ. Σκιαδιώτης παίρνοντας τον λόγο επισήμανε ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε κάθε αντιλαϊκό νόμο. Ηταν το μόνο κόμμα που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των αγώνων του λαού μας ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Το ΚΚΕ, συνέχισε, καλεί τους εργαζόμενους και κάθε ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας να αντεπιτεθεί, να δώσει δύναμη στο κόμμα της εργατικής τάξης. Οσο πιο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ, την επόμενη μέρα των εκλογών, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός και οι εργαζόμενοι. Δε δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις και πλαστές παροχές, όπως τα κόμματα του δικομματισμού, υποσχόμαστε αγώνα και αντίσταση.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
"Αντε και καλό βόλι... "

"Αντεπίθεση λαέ. Τώρα ισχυρό ΚΚΕ" και "Ρίξε κόκκινο, είναι και νεανική επιλογή", βροντοφώναξαν χτες νέοι και μεγαλύτεροι Ασπροπυργιώτες στη μαζικότερη και μαχητικότερη συγκέντρωση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Στην πόλη που είναι από τις πρώτες που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ και που χρόνια μολύνεται περιβαλλοντικά, άρχισαν από νωρίς το απόγευμα να συρρέουν στην πλατεία Δημαρχείου κομμουνιστές και κομμουνίστριες, δείχνοντας πεπεισμένοι ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι καθήκον για τη χώρα και κυρίως για τους εργαζόμενους ώστε να αντισταθούν στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη παρουσία είχαν στη συγκέντρωση οι Κνίτες και Κνίτισσες του Ασπροπύργου, που, με τις κόκκινες σημαίες και τα κόκκινα γαρίφαλα στο πέτο, έκαναν ακόμα και τους παλιούς κομμουνιστές να συγκινηθούν με τη δράση τους. Ιδιαίτερα θερμό έγινε το κλίμα, όταν κατέφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Αττική Βάσω Λιάκου,Δήμος Κουμπούρης και Αντώνης Χοροζάνης,όπου όλοι έτρεξαν να τους υποδεχτούν.

Τη συγκέντρωση "άνοιξε" ο Α. Χοροζάνης που τόνισε ότι σήμερα δίνεται η δυνατότητα με την ψήφο στο ΚΚΕ να καταδικάσουμε το δικομματισμό και να περάσουμε σε μια πλατιά αντεπίθεση στην πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού που υποστηρίζουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Στη συνέχεια χαιρέτισε ο βουλευτής Δ. Κουμπούρης, ο οποίος τόνισε ότι οι κομμουνιστές την προεκλογική περίοδο κάνουν συγκεντρώσεις, μιλούν με τους εργαζόμενους και δεν έχουν καμία σχέση με τα πλαστικά σημαιάκια και το φαινόμενο, ο κόσμος να κάθεται στα σαλόνια και να βλέπει τους υποψήφιους από τις τηλεοράσεις.

Κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η Β. Λιάκου, η οποία στην ομιλία της, αναφερόμενη στα προβλήματα της περιοχής, τόνισε ότι το Θριάσιο είναι η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Ελλάδας με το 60% της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και με θνησιμότητα 250%. Το Θριάσιο - συνέχισε - εδώ και πολλά χρόνια δέχεται από τα χιλιάδες εργοστάσια που το περικλείουν όλων των ειδών τους ρύπους. Είναι η περιοχή που πρώτη έχει δεχτεί και με το πιο σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Η ανεργία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, λόγω της αποβιομηχάνισης, ενώ το ίδιο νιώθουν στο πετσί τους οι αγρότες της περιοχής. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η υπερψήφιση του ΚΚΕ, η αναγκαιότητα ύπαρξης κομμουνιστή βουλευτή για μια ακόμη φορά στην περιοχή, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της μέσα κι έξω από τη Βουλή. "Οταν πάμε στην κάλπη ας σκεφτούμε καλά τι θα ψηφίσουμε, κι όπως λέμε στην περιοχή μου "άντε και καλό βόλι" ", κατέληξε η Β. Λιάκου.

Ν. ΣΜΥΡΝΗ
"Τέλειωσαν τα ψέματα"

Κάλεσμα να μην αφήσει ο λαός να πάει χαμένη η ευκαιρία που του δίνεται με τις εκλογές της 22ας Σεπτέμβρη να γεννηθεί καινούρια ελπίδα για τον τόπο με την ενίσχυση του ΚΚΕ, απηύθυνε - μιλώντας στην πλατεία Ιωνίας στη Ν. Σμύρνη - ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Α Αθήνας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ν. Μπατιστάτος.

"Τέλειωσαν τα ψέματα, τόνισε ο Ν. Μπατιστάτος. Υποσχέσεις ακούσατε και στις προηγούμενες εκλογές και το αποτέλεσμα της πολιτικής τους το βλέπετε όλοι. Το βλέπετε στην οικονομία που είναι η βάση της κοινωνικής ζωής. Αυτή είναι η κατηφόρα του Μάαστριχτ όπου οδηγούν οι κυβερνήσεις, για το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Μιλούν για ανάπτυξη, που όμως υπάρχει για το κεφάλαιο όχι για τις τσέπες των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων".

Αναφερόμενος στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε: Είχαμε προειδοποιήσει, όταν όλοι πανηγύριζαν για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και ακόμα νωρίτερα με την ένταξη στην ΕΟΚ. Τελικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις εκτός από το ΚΚΕ συντάχθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ενωση, διακηρύσσοντας ότι είναι μονόδρομος. Ωραίο είναι αυτό το δόγμα, ωραίο όμως γι' αυτούς, για να μην αντιδρά ο λαός. Πέρα όμως από την οικονομία, βλέπουμε την επέκταση της φωτιάς στη γειτονιά μας. Είδαμε εθνικιστικές κραυγές να βγαίνουν από τα στόματα των κυβερνώντων και τελικά ζημιώθηκαν τα συμφέροντα της χώρας".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Αθήνα Α. Παπαϊωάννου,καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της παιδείας και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στην πολιτική του ΚΚΕ, που προτείνει ενιαία παιδεία στη βάση των ίδιων ευκαιριών και την πολιτική των άλλων κομμάτων. Χρησιμοποιώντας την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, ο Α. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην κατάσταση που θα αντικρίσουν οι μαθητές, μπαίνοντας στα σχολεία τους, ενώ προειδοποίησε ότι με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου αναμένεται εκτίναξη της παραπαιδείας και επισήμανε ότι η επαγγελματική κατάρτιση αφήνεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους δύο υποψήφιους βουλευτές, πραγματοποίησε περιοδεία σε εμπορικά μαγαζιά και στέκια της περιοχής.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Στη μάνα της αντίστασης και του αγώνα

Μια περιοδεία υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην Καισαριανή της "Αντίστασης και του Αγώνα" έχει σίγουρα τη δική της ιδιαίτερη σημασία, αλλά και μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση. Ανθρωποι του μόχθου και των αγώνων έσφιγγαν χτες με φανερή συγκίνηση το χέρι του μαχητικού Μήτσου Κωστόπουλου,του "δικού" τους Παναγιώτη Μακρή και της λεβέντισσας παλιάς γειτόνισσας Αννας Φόνσου,όπως την αποκάλεσε μια γερόντισσα, γυρίζοντας τη μνήμη της στα παιδικά χρόνια της ηθοποιού, όταν έμενε στην Καισαριανή. Κατά την περιοδεία, συνάντησαν ανθρώπους γεμάτους αισιοδοξία ότι το ΚΚΕ θα "πάει καλά σ' αυτές τις εκλογές, γιατί είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται με συνέπεια τους εργαζόμενους", αλλά και άλλους απαισιόδοξους, σε βαθμό μοιρολατρίας, να λένε ότι "δε μας σώζει τίποτα" και ότι "μας περιμένουν τρις χειρότερα μετά τις εκλογές".

Αξίζει να επισημανθούν δυο στιγμιότυπα, που προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση στην Αννα Φόνσου.Το πρώτο ήταν όταν αντίκρισε το σπίτι που πέρασε τα παιδικά της χρόνια, στην οδό Δεκελείας 72 τότε, που τώρα έχει μετονομαστεί σε Λεων. Μανωλίδη.Το δεύτερο ήταν όταν αντάμωσε μια ηλικιωμένη Καισαριανιώτισσα, που της θύμισε ότι μια από τις ταινίες της ηθοποιού είχε γυριστεί η μισή στο σπίτι της.

Μετά την περιοδεία, οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β Αθήνας, μίλησαν σε συγκέντρωση, στο πάρκο του Αγίου Νικολάου.Η Αννα Φόνσου,στο σύντομο χαιρετισμό της, με λόγια βγαλμένα από την καρδιά της, είπε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένη που είναι Καισαριανιώτισσα και βρίσκεται ανάμεσα σε Καισαριανιώτες και επισήμανε ότι αισθάνεται υπερήφανη που είναι στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ο Παν. Μακρής τόνισε ότι τα μηνύματα που έχει από την καθημερινή του επαφή με τον κόσμο, είναι ότι η Καισαριανή θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ. Μίλησε με συγκίνηση για την Καισαριανή - παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά του φασισμού - και τους αγώνες των κομμουνιστών και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ρίξουν "κόκκινο" στην κάλπη.

Ο Μ. Κωστόπουλος προειδοποίησε ότι οι δύο εταίροι του δικομματισμού είναι έτοιμοι να βάλουν μπρος, από την επόμενη κιόλας των εκλογών, τα σκληρά τους αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και προέβλεψε ότι το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο στις 23 Σεπτέμβρη. "Το ζήτημα, όμως, είναι να βγει πολύ ενισχυμένο και γι' αυτό καλώ όλους σας και τους αισιόδοξους και τους απαισιόδοξους και τους κριτικούς, να ψηφίσετε "δαγκωτό" ΚΚΕ" κατέληξε ο Μήτσος Κωστόπουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ