ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Θεσσαλονίκη κλέβει την παράσταση

Φιλοξενεί σήμερα τα μεγάλα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού και Ηρακλή - ΠΑΟ στη φάση των "16". Τα άλλα σημερινά παιχνίδια

Με ματς - "φωτιά" ανοίγει σήμερα η προκριματική φάση των "16" στο Κύπελλο Ελλάδας. Επτά αγώνες θα γίνουν και οι περισσότεροι παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Εκ πρώτης όψεως τρεις κλέβουν την παράσταση. Πρόκειται για τις συναντήσεις ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, Ηρακλή - Παναθηναϊκού και Ιωνικού - ΟΦΗ. Η ΑΕΚ λογικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι στους "Λύκους". Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια των πρώτων αγώνων:

Απουσίες σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Στην Τούμπα που αναμένεται να κατακλυστεί από 20.000 και πλέον οπαδούς του ΠΑΟΚ, στις 4.30μμ ΕΤ-1, ο "δικέφαλος" θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που προέρχονται από μεγάλη νίκη επί του Αρη, είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του αγώνα. Ο τεχνικός των Πειραιωτών τονίζει: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για μας. Η Τούμπα είναι μια καυτή έδρα και πρέπει να αγωνιστούμε ακόμη πιο σοβαρά και πειθαρχημένα ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα". Απών θα είναι ο τιμωρημένος με τρεις κίτρινες κάρτες Ιβιτς και τη θέση του διεκδικεί ένας εκ των Καρασαββίδη, Κακλαμάνου. Πιθανή 11άδα: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Καρασαββίδης ή Κακλαμάνος, Σαμπανάτζοβιτς, Γκώνιας, Αλεξανδρής, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ ο Γκίντερ Μπένγκστον προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Θόδωρου Ζαγοράκη που έχει πρόβλημα στον αστράγαλο. Την τελευταία στιγμή ο Σουηδός θα πάρει την οριστική του απόφαση.

Ηρακλής - ΠΑΟ

Στις 7 το απόγευμα στο Καυτατζόγλειο (απευθείας μετάδοση ΕΤ-1) ο Ηρακλής θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό. Και οι δυο ομάδες προέρχονται από άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ο Βέλιμιρ Ζάετς τονίζει για τον αγώνα: "Ο Ηρακλής ακόμη και σ' αυτή την περίοδο, που δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα, είναι επικίνδυνος. Θα τα δώσει όλα αφού η μόνη του διέξοδος είναι πλέον το Κύπελλο. Οσον αφορά εμάς, πιστεύω πως θα είμαστε δυνατοί και θα φτάσουμε στο καλό αποτέλεσμα".

Στην 11άδα αναμένεται να επανέλθουν οι Καλιτζάκης, Γκούμας που εξέτισαν την ποινή τους, ενώ αποκλείστηκε ο τραυματίας Κόλα. Θέση διεκδικεί και ο "παροπλισμένος" Σπύρος Μαραγκός. Πιθανή σύνθεση: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Γκούμας, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι, Βαζέχα, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Αλεξούδης ή Μαραγκός.

Τα άλλα ματς

Εύκολο μεσημέρι αναμένεται να περάσει θεωρητικά η ΑΕΚ απέναντι στους "Λύκους". Ο Πέτρος Ραβούσης πάντα συγκρατημένος τόνισε για το ματς: "Είναι μια άγνωστη ομάδα. Είναι ένα ματς κυπέλλου που πάντα είναι διαφορετικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση από το πρώτο ματς. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα". Ο Ελληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους: Ατματζίδη, Κοπιτσή, Β. Καραγιάννη, Ντόμπος, Μαχαιρίδη, Βλάχο, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μαρτσέλο, Κωστή, Νικολαϊδη.

Ο Ιωνικός στη Νεάπολη θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ. Το συγκρότημα του Ολεγκ Μπλαχίν βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση στα τελευταία ματς, σε αντίθεση με τους Κρητικούς που είναι σε καλή φόρμα.

  • Τα άλλα ματς: Στη Βέροια η "Βασίλισσα" θα κοντραριστεί με τον Απόλλωνα σε ένα ακόμη ζευγάρι ομάδων Α Εθνικής. Ο Ιάλυσος στη Ρόδο θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό, ενώ τέλος στην Καισαριανή ο εντυπωσιακός φέτος Εθνικός Αστέρας θα προσπαθήσει να βγάλει εκτός θεσμού μια ακόμη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας (μετά την Καστοριά) όπως είναι ο Πανηλειακός. Αναμφίβολα όμως το μεγάλο φαβορί για την είσοδο στους "8" του Κυπέλλου είναι το συγκρότημα του Βασίλη Δανιήλ. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 2.45μμ. Αύριο θα γίνει και η συνάντηση Αρη - Παναχαϊκής.

Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 11 του Δεκέμβρη.

ΑΕΚ
Σιγουριά Ραβούση

Ψύχραιμος εμφανίστηκε ο προπονητής της ΑΕΚ. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στο θέμα των πριμ

"Η ποιότητα της ΑΕΚ επιτρέπει στον κόσμο της να νιώθει σιγουριά. Εχει τις δυνατότητες να προχωρήσει μ' επιτυχία. Αν δεν μπορεί η ομάδα της ΑΕΚ, ποιος μπορεί τότε; Μπορούμε...". Ο Π. Ραβούσης χωρίς να παραγνωρίζει πως... είναι μια ώρα δύσκολη του χωρισμού η ώρα, προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στο τμήμα. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ίσως η δυσκολότερη ως τώρα στην καριέρα του, παρουσιάστηκε πανέτοιμος και διπλωματικότατος.

Πάσχισε φιλότιμα να ξεπεράσει τους σκοπέλους χωρίς να... ρίξει λάδι στη φωτιά. Αλλες φορές το κατάφερε και άλλες όχι. Παραδέχτηκε πως το θέμα των πριμ υφίσταται σ' αντίθεση μ' όσα είχε ισχυριστεί ο Μ. Τροχανάς: "Η πραγματικότητα είναι πως δεν είχε λυθεί τελείως το πρόβλημα. Είχε μείνει κάποιο περιθώριο πριν το παιχνίδι ή μετά (Εδεσσαϊκό) να λυθεί. Αυτά είναι θέματα που συζητάνε διοίκηση - παίχτες και είμαι σίγουρος πως θα τα βρουν. Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Απλά δεν έχει δοθεί λύση, η οποία δεν έπρεπε να είναι χρονοβόρα".

Στην ερώτηση αν όλα αυτά επηρεάζουν την αγωνιστικότητα, στηρίχτηκε στο επιβαλλόμενο, που όμως δεν καλύπτει το πραγματικό: "Προβλήματα τέτοια έχουν δημιουργηθεί πολλές φορές, τα έζησα και εγώ ως παίχτης. Οταν όμως μπαίνεις στο γήπεδο πρέπει να τα ξεχνάς όλα και να προσπαθείς για το καλύτερο. Ανθρώπινο είναι κάποιος ή κάποιοι να μην μπορούν να ξεπεράσουν ορισμένα προβλήματα. Συζητήσαμε με τους παίχτες και κατάλαβαν ότι μ' επιτυχίες ξεπερνιούνται πιο εύκολα οι δυσκολίες. Αυτές έρχονται με προσπάθεια και πιστεύω πως θα το κάνουν περισσότερο, αν και ως την Κυριακή ελπίζω να'χουν λυθεί τα θέματα που υπάρχουν".

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να 'χει δίκαια πικραθεί ο μεγαλομέτοχος, γιατί "όταν υπάρχει συνεργασία δεν είναι πάντα όλα καλά. Υπάρχουν πράγματα που σε ικανοποιούν και άλλα που σε πειράζουν. Ισως κάποιες στιγμές τον πικράναμε και έτσι το εξέφρασε".

Για την αναβάθμιση Γιδόπουλου επισήμανε πως η συνεργασία τους είναι άψογη και αμφότερες οι πλευρές πασχίζουν για το καλό του συλλόγου. Απέκλεισε την πιθανότητα να πουληθεί παίχτης το Δεκέμβρη ανεξάρτητα απ' το τίμημα, όχι όμως και ν' αγοραστεί: "Θα συζητήσουμε και θα δούμε. Αν υπάρξει κάτι, πρώτα θα το μάθουν οι παίχτες".

  • Μετά τους Ατματζίδη - Κασάπη, και ο Μιχάλης Βλάχος παραιτήθηκε από την αρχηγία. Χρέη αρχηγού εκτελούν εκ περιτροπής οι παλιότεροι απ' τους "κιτρινόμαυρους".
Ωρα Ευρώπης για τους νέους

Η Εθνική νέων παίζει σήμερα κόντρα στους Γιουγκοσλάβους την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η... πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική νέων είναι σήμερα το μεσημέρι (3μμ). Στο εθνικό στάδιο των Τρικάλων υποδέχεται την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας στα πλαίσια του οικείου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σ' έναν αγώνα "χωρίς αύριο". Οποια από τις δύο ομάδες κερδίσει, θα βρεθεί ένα... βήμα απ' την τελική φάση του θεσμού, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ευνοείται η Ιταλία. Ο "τυχερός" στον ενδιάμεσο γύρο θ' αντιμετωπίσει τον πρώτο του 11ου ομίλου (Ρουμανία, Ισραήλ, Μολδαβία, Ουκρανία) και ο νικητής των διπλών αναμετρήσεων θα βρεθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης (Ρέκιαβικ 22/7 - 1/8/97).

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Α. Παπαεμμανουήλ, δήλωσε: "Πρόκειται επί της ουσίας για αγώνα - νοκ άουτ καθώς όλα παίζονται σ' αυτό το ματς. Εχουμε κι εμείς όμως εξίσου καλή ομάδα. Πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε και να βρεθούμε σε πορεία πρόκρισης για την τελική φάση".

Οι 21 διεθνείς που βρίσκονται στα Τρίκαλα είναι οι: Κωνσταντόπουλος (Αμπελόκηποι), Κοτσόλης (Παναθηναϊκός), Χωριανόπουλος (Παναθηναϊκός), Παπουτσής (Ολυμπιακός), Καραχρήστος (Κόρινθος), Παντέλλας (Παναρκαδικός), Κατσαβάκης (Βέροια), Αθανασιάδης (Δόξα Δράμας), Μούτσιος (Δόξα Δράμας), Κωνσταντινίδης (Νάουσα), Γρόσσης (Νάουσα), Καφές (Πόντιοι Βέροιας), Αραμπατζής (Πόντιοι Βέροιας), Λουμπούτης (Αρης Θ.), Πατσατζόγλου (Ξάνθη), Κυριαζής (Ηρακλής), Αγγελόπουλος (Τρίκαλα), Μπάκος (Τρίκαλα), Μάνος (Καλλινίκη Φλώρινας), Σταυρακάκης (ΟΦΗ), Δεδίνης (Βέροια). Διαιτητής θα είναι ο Δανός Γιορν Λάρσεν.

Μάλλον θα ξεκινήσουν οι Κωνσταντόπουλος, Χωριανόπουλος, Μπάκος, Κυριαζής, Αγγελόπουλος, Γρόσσης, Παπουτσής, Πατσατζόγλου, Λουμπούτης, Καφές, Κωνσταντινίδης.

Στους ως τώρα αγώνες είχαμε: Ελλάδα - Ιταλία 0 - 0, Ιταλία - Ελλάδα 2 - 0, Γιουγκοσλαβία - Ελλάδα 0 - 1, Γιουγκοσλαβία - Ιταλία 2 - 1, Ιταλία - Γιουγκοσλαβία 1 - 1. Στη βαθμολογία: Ιταλία (4 αγ.) 5 β., Ελλάδα (3) 4, Γιουγκοσλαβία (3) 4.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο Ζαχαριάδης στη Νεάπολη

Ο Θανάσης Ζαχαριάδης του Συνδέσμου Αθήνας θα σφυρίξει στον αγώνα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Στο Χαριλάου στον αγώνα Αρης - ΑΕΚ θα είναι ο Γιώργος Μπίκας, ενώ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ ο Ναούμ Μιντιούρης. Στα άλλα ματς της 10ης αγωνιστικής θα διαιτητεύσουν: Βέροια - Πανηλειακός (Βασσάρας), Ηρακλής - Καλαμάτα (Κασναφέρης), ΟΦΗ - Απόλλωνας (Παπαχίτζιος), Καστοριά - Αθηναϊκός (Στεφανόπουλος), Καβάλα - Παναχαϊκή (Ψυχομάνης), Ξάνθη - Εδεσσαϊκός (Τεβεκέλης).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Σήμερα ο Βορράς

Το κυρίως... πιάτο της 8ης αγωνιστικής του βόρειου ομίλου στη Γ Εθνική θα γίνει σήμερα με τη διεξαγωγή οκτώ αγώνων. Το ενδιαφέρον των φίλων της κατηγορίας θα στραφεί σε τρία γήπεδα. Στον Τύρναβο ο ένας εκ των δύο πρωτοπόρων θα υποδεχτεί τον Πιερικό. Αντίθετα ο έτερος του "ρετιρέ", Ορέστης, έχει δύσκολο έργο στους Αμπελόκηπους με το δυνατό φέτος Αστέρα. Σημαντικό παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στην Αρτα όπου η Αναγέννηση θα φιλοξενήσει τον Αετό Σκύδρας. Ας δούμε αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα: Αμπελόκηποι - Ορέστης, Καρδίτσα - Αλμωπός, Κολινδρός - Απόλλωνας Λάρισας, Μηχανιώνα - Ηρακλής Πτολεμαϊδας, Ολυμπιακός Βόλου - Λαμία, Τύρναβος - Πιερικός, Αρτα - Αετός, Γιαννιτσά - Νιγρίτα.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής θα είναι η κύρια επιθετική αιχμή του Ολυμπιακού

Ο Αλέξης Αλεξανδρής θα είναι η κύρια επιθετική αιχμή του Ολυμπιακού σήμερα στην Τούμπα

Παγκόσμια η "Κυρία"

Η Γιουβέντους κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο νικώντας με 1-0 τη Ρίβερ Πλέιτ

"Παγκόσμια κυρία", έγινε από χτες η Γιουβέντους, που νίκησε στο Τόκιο την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Ενα γκολ του Ντελ Πιέρο στο 81 διαμόρφωσε το τελικό 1 - 0 υπέρ των Ιταλών που είναι από χτες η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Γιουβέντους στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου, αφού το 1985 είχε ξανακερδίσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο όταν νίκησε την Αρζεντίνος Τζούνιορς με 4 - 2 στα πέναλτι. Στο χτεσινό παιχνίδι η Γιουβέντους αν και ξεκίνησε δυνατά πιέζοντας τους Αργεντινούς δεν είχε καταφέρει να παραβιάσει την εστία του τερματοφύλακα της Ρίβερ Πλέιτ. Χρειάστηκε να φτάσει στο 81 όταν μετά από κόρνερ του Ντι Λίβιο ο Ντελ Πιέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής.

"Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι που μπορούσε να γίνει και καλύτερο εάν δεν υπήρχαν τα προβλήματα θερμοκρασίας και η διαφορά της ώρας δε μας είχε επηρεάσει", τόνισε μετά το παιχνίδι ο προπονητής των Γιουβεντίνων, Μαρτσέλο Λίπι.

Η φετινή νίκη της Γιουβέντους ήταν η 15η νίκη ευρωπαϊκής ομάδας στην 35χρονη ιστορία του θεσμού, ενώ τις άλλες 20 φορές το Κύπελλο έχει ταξιδέψει για τη Λατινική Αμερική. Υπενθυμίζεται ότι το περσινό Διηπειρωτικό Κύπελλο το είχε κατακτήσει ο Αγιαξ που νίκησε την Γκρέμιο της Βραζιλίας με 5 - 4 στα πέναλτι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ