ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Γενάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
"Ξεκουράζονται" οι Ευρωπαίοι

Στην έδρα τους με εύκολους αντιπάλους, αγωνίζονται Ολυμπιακός, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Φάνης εναντίον Χρήστου, το απόγευμα στα Πατήσια. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αδερφοί Χριστοδούλου θα βρεθούν αντίπαλοι. Απλώς τους είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να αγωνίζονται δίπλα - δίπλα στον Πανιώνιο κι όταν χρειαζόταν να υποστηρίζουν μέχρις εσχάτων ο ένας τον άλλο. Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν πριν το 1987, όταν και πάλι ο Χρήστος αγωνιζόταν στο Σπόρτιγκ. Είχε συμβεί μάλιστα και το αναπάντεχο. Σε μπάσιμο του Χρήστου, ο Φάνης... έφαγε την ντρίπλα, κατέβασε άτσαλα το χέρι του υποπίπτοντας στο 5ο φάουλ, αλλά ο αδελφός έφυγε κι αυτός απ' το παιχνίδι με σπασμένη τη μύτη. Το παιχνίδι θεωρείται υψίστης σημασίας και για τις δύο ομάδες. Ο Σπόρτιγκ αναζητεί τη νίκη επί ισχυρότερου αντιπάλου, ώστε να γίνει φαβορί για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος μετά τις δηλώσεις του Ντ. Ιβκοβιτς ότι η ομάδα του μπορεί και έξοδο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν έχει περιθώρια απωλειών.

Ξεκούραστο απόγευμα περιμένει τους Ευρωπαίους. Ο Παναθηναϊκός απ' τη Γλυφάδα μετακομίζει στη γειτονική Δάφνη για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Αρη, χωρίς τον Σιγάλα και πιθανότατα χωρίς τον Νάκιτς που έχει πρόβλημα στη μέση. Τον Απόλλωνα Πάτρας υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ με το λαβωμένο γόητρο. Το μόνο ευχάριστο για την ομάδα του Ντρ. Σάκοτα είναι η συμμετοχή του Μπούλαρντ. Με τον Απόλλωνα θα αγωνισθεί για πρώτη φορά ο Αυστραλός Αντ. Γκέιτζ που διαδέχθηκε τον Ρ. Τζόρνταν.

Ντέρμπι γοήτρου και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας στο Περιστέρι. Η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει το Παγκράτι, σ' ένα παιχνίδι οριακό για την ομάδα του Στ. Γιατζόγλου και ευκαιρία για την ομάδα του Σπ. Φώσκολου ν' ανέβει βαθμολογικά.

Με το μυαλό στο Σπλιτ, αγωνίζεται ο Ηρακλής στη Λάρισα. Η ομάδα του Σλ. Σούμποτιτς δίνει την Τρίτη δύσκολο παιχνίδι για το ευρωπαϊκό κύπελλο, χωρίς δικαίωμα εξοικονόμησης δυνάμεων στο σημερινό αγώνα.

Την Κυριακή στο Μετς, οι Αμπελόκηποι υποδέχονται την ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Α1Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(14η αγωνιστική)

Δάφνης 17.00: Δάφνη - Παναθηναϊκός (Μπακάλης - Ακελ)

Σπόρτιγκ 17.00: Σπόρτιγκ - Πανιώνιος (Ζαβλανός - Καρούσης)

Αλεξάνδρειο 17.00: ΠΑΟΚ - Απόλλωνας (Μαστραφτσής - Μιναρετζόπουλος)

Λάρισας 17.00: Λάρισα - Ηρακλής (Βιδάλης - Ράλλης)

Περιστερίου 17.00: Περιστέρι - Παγκράτι (Τσανίδης - Βορεάδης)

Στ. Ειρ. Φιλ. 18.45: Ολυμπιακός - Αρης (Κουκουλεκίδης - Σταύρου) ΤV

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Μετς 18.45: Αμπελόκηποι - ΑΕΚ (Παπαδημητρίου - Σπυρίδωνος) TV

Α2 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(13η αγωνιστική)

Πειραιά 17.30: Πειραϊκός - Δημόκριτος

Ν. Αλικαρνασσού 17.30: Ηράκλειο - Παπάγου

Ιλισίων 17.30: Ηλυσιακός - Εσπερος

Αλεξάνδρειο 20.00: Φίλιππος - Κομοτηνή

Νίκαιας 17.30: Ιωνικός Ν. - ΜΕΝΤ

Μίκρας 17.30: Νέστωρας - Ιωνικός Ν. Φ.

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α

Μίλωνα 18.45: Μίλωνας - Πανελλήνιος

Α ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(13η αγωνιστική)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Μίκρας 12.00: Αρης - Θρίαμβος

Καισαριανής 10.30: Αστέρας Εξ. - Φάληρο

Καλαμαριάς 12.00: Καλαμαριά - Ολυμπιακός Β.

Αλεξάνδρειο 12.00: ΜΕΝΤ - Κομοτηνή

Κοντοπεύκου 12.00: Αγ. Παρασκευή - Ακαδημία

Παναθηναϊκού 12.00: Παναθηναϊκός - Ηρόδοτος

Μετς 12.00: Παγκράτι - Σπόρτιγκ

Στο γύψο ο Σιγάλας

Με κάταγμα στο πόδι... κυκλοφορούσε το τελευταίο δεκαήμερο ο Γ. Σιγάλας. Παραμονή, μάλιστα, του αγώνα με την Τσιμπόνα, ζήτησε να του γίνει ένεση ώστε να μην απουσιάσει από το παιχνίδι. Με την επιστροφή της αποστολής από την Κροατία, ο διεθνής γκαρντ υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, η οποία έδειξε κάταγμα στην περόνη. Το πόδι τοποθετήθηκε σε γύψο, για την αφαίρεση του οποίου θα πρέπει να περάσουν το λιγότερο 6 βδομάδες. Αν δεν υπάρξει καμία επιπλοκή στο διάστημα της θεραπείας, ο Γ. Σιγάλας πιθανότατα να μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό μόνο στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα, στην περίπτωση φυσικά που οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν προκριθεί.

ΧΑΝΤ-ΜΠΟΛ
Ντέρμπι κορυφής

Φίλιππος - Δούκας αύριο στη Βέροια

Με το ντέρμπι κορυφής Φίλιππου Βέροιας - Δούκα συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα χάντ-μπολ στην Α1 ανδρών, με το πρόγραμμα της διπλής (13ης και 14ης) αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι:

Σήμερα: Αρίων - Ιωνικός (Πτολεμαφιδας 18.00), Αρχέλαος - Σχ. Ξυνή (Κατερίνης 17.30), ΓΕ Βέροιας - Δούκας (Βέροιας 16.30 απευθείας από την ΕΤ - 3), Φίλιππος - Πανελλήνιος (Βέροιας 18.00), Κιλκίς - Βριλήσσια (Κιλκίς 18.30), ΒΑΟ - Αθηναϊκός (ΒΑΟ 16.00).

Κυριακή: Αρχέλαος - Ιωνικός (14.00), Αρίων - Σχ Ξυνή (13.30), Φίλιππος - Δούκας (Βέροιας 11.00), ΓΕ Βέροιας - Πανελλήνιος (18.00), Κιλκίς - Αθηναϊκός (12.00), ΒΑΟ - Βριλήσσια (15.00)

Με το ντέρμπι της Αναγέννησης Αρτας και της ΓΕ Βέροιας να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, διεξάγεται η 13η αγωνιστική και στην Α1 γυναικών. Το πρόγραμμα: Ν. Ιωνία - Φίλιππος (18.00), Δούκας - Αρης Θ (16.00), Κύκλωπες - Ν. Γενεά (14.00), Αναγέννησα Αρτας - ΓΕ Βέροιας (13.30).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕ+ΔΚΙ
Εύκολο απόγευμα για πρωτοπόρους

Ηρεμία στο φιλέ αυτό το Σάββατο, καθώς στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου δεν υπάρχει ντέρμπι και στα περισσότερα παιχνίδια υπάρχουν ακλόνητα φαβορί. Το πιο αμφίρροπο ματς αναμένεται να γίνει στη Θεσ/νίκη, όπου στο Κατσάνειο συγκρούονται στις 7μμ ο Ηρακλής με τον Αρη. Στους άλλους αγώνες οι ομάδες της κορυφής αναμένεται να περάσουν ένα εύκολο απόγευμα. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός παίζει στις 7μμ στην Αλεξανδρούπολη με τον τοπικό Εθνικό. Η Ορεστιάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ιωνικό ΝΦ στις 8μμ, ενώ Ολυμπιακός και Κτησιφώντας υποδέχονται στις έδρες τους υποδεέστερους αντιπάλους. Στις 4.30μμ στη Δραπετσώνα ο Ολυμπιακός παίζει με τα Γιάννενα (απευθείας μετάδοση από το ΣΚΑ+ΔΚΙ) και ο Κτησιφώντας στις 5.30μμ υποδέχεται την ΑΕΚ. Τέλος, στη Θεσ/νίκη (γήπεδο Καλαμαριάς) στις 6μμ παίζουν Εσπερος - ΠΑΟΚ.

Για την Α2 των ανδρών παίζουν: Δημόκριτος - Μακεδονικός (6μμ), Φάρος - Σέρρες (6μμ), Κομοτηνή - Πανελλήνιος (6μμ), Μίλωνας - Ζαφειράκης (5μμ), Εβρος - Ιωνικός Ν. (6μμ), Ναυπηγεία - Φιλία (7μμ).

Ντέρμπι στις γυναίκες

Αντίθετα από τους άνδρες στις γυναίκες υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Φιλαθλητικό σήμερα στις 6μμ στο κλειστό της Λεωφόρου. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση πίσω από τα Βριλήσσια. Τα άλλα παιχνίδια: ΣΗΜΕΡΑ Ιωνικός ΝΦ - Σίρις (6μμ), ΑΥΡΙΟ Νίκη - Κοζάνη (12.00), Δραπετσώνα - Βύρωνας (12.00), Πανελλήνιος - Αγ. Σώστης (3μμ), Βριλήσσια - Αρης (2μμ)

ΠΑΛΗ

Με τη συμμετοχή 550 αθλητών συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο τα τοπικά πρωταθλήματα παίδων ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης. Οι αγώνες της Ν. Ελλάδας θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Ανω Λιοσίων. Της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Σιδηρόκαστρο, της Κεντροδυτικής Μακεδονίας στο γυμναστήριο της Μίκρας, της Κεντρικής Ελλάδας στο γυμναστήριο Λάρισας και της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας στο Βασιλικό Χαλκίδας.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Εχασαν την ευκαιρία

Η τύχη δε γύρισε προχτές την πλάτη μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο Σπόρτιγκ. Η ομάδα των Πατησίων έχασε την ευκαιρία να φύγει για πρώτη φορά στην ιστορία της νικήτρια από το Παρίσι και, παράλληλα, να διεκδικήσει με αξιώσεις την 3η θέση του Α ομίλου στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Με τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα (εκπρόθεσμο σύμφωνα με τους παράγοντες του Σπόρτιγκ), η Ορσί πήρε τη νίκη με 71 - 69.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Α όμιλος

Ορσί (Γαλ. ) - Σπόρτιγκ 71 - 69

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τούνσγκραμ (Ουγγ. ) 87 - 81

Βαλένθια (Ισπ. ) - Ρουζομπέροκ (Σλοβακ. ) 71 - 42

Η βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 14, Βαλένθια 14, Ορσί 13, Σπόρτιγκ 11, Ρουζομπέροκ 10, Τούνσγκραμ 10.

Βόμιλος

Βούπερταλ (Γερμ. ) - Λιουμπλιάνα (Σλοβ. ) 77 - 68

Γαλατά Σαράι (Τουρκ. ) - Ντιναμό Κιέβου 62 - 64

Κόμο (Ιτ. ) - Πράγα (Τσεχ. ) 91 - 65

Η βαθμολογία: Κόμο 16, Βούπερταλ 14, Λιουμπλιάνα 12, Πράγα 10, Γαλατά Σαράι 10, Ντιναμό Κιέβου 10.

Μητέρα, η Στέφκα

Μητέρα έγινε από χτες η πρωταθλήτρια και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο ύψος, Βουλγάρα Στέφκα Κονσταντίνοβα. Η διάσημη αθλήτρια απέκτησε ένα γιο όπως ανακοινώθηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Σόφιας. Υπενθυμίζεται ότι η Κονσταντίνοβα που είναι παντρεμένη με τον προπονητή της Νικολάι Πετρόφ είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος το 1987 με 2μ. και 9 εκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ