ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα
  • Εντυπωσιακή συγκέντρωση χτες στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στη Βουλή από πολλές χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους
  • Απαίτησαν την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου και έστειλαν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν τους κοινούς αγώνες για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση

Την πρώτη δυναμική απάντηση σε αυτούς που επιβουλεύονται το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών του, έδωσε χτες το βράδυ ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά στο πανεκπαιδευτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κάνιγγος από το Συντονιστικό των φορέων της εκπαίδευσης και των εργαζομένων, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική επέλαση της κυβέρνησης.

Μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό σε παλμό και όγκο συλλαλητήριο, για να απαιτήσουν όλοι μαζί την άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, που ετοιμάζεται να ψηφίσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση.

Δεκάδες ήταν οι μαζικοί φορείς που συμμετείχαν στο χτεσινό συλλαλητήριο. Αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ,της ΑΔΕΔΥ,της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,του Συνδικάτου "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",του συνδικάτου μετάλλου "Προμηθέας",του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών,της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας,Ενώσεις Αντιστασιακών,σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια. Ολοι δήλωναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κυβέρνηση να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Τα συνθήματα στα πανό το ίδιο κατηγορηματικά: "Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο - Συντονιστικό φορέων", "Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας παιδείας - Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας", "Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα - ΔΟΕ", "Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, κάτω τα χέρια απ' την επετηρίδα - Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών" κ.ά.

Στο χτεσινό συλλαλητήριο συμμετείχε και χαιρέτισε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλ. Παπαρήγα.Επίσης παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΣΥΝ ο Π. Λαφαζάνης και ο Π. Φλαμπουράρης, και οι βουλευτές του ΔΗΚΚΙ Γ. Τσαφούλιας και Γ. Ρόκκος, καθώς και αντιπροσωπεία της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής και Οικολογικής Αριστεράς. Μόνος δρόμος ο αγώνας

Πρώτος στη χτεσινή συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, Σ. Κορομπίλης,ο οποίος τόνισε πως ό,τι είχε κατακτήσει ο λαός τα τελευταία χρόνια στο θέμα της παιδείας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να το αφαιρέσει με το νομοσχέδιο που θέλει με απολυταρχικό τρόπο να ψηφίσει στη Βουλή. Πρόσθεσε ακόμη ότι η αυταπάτη του διαλόγου, που τόσο πολύ ευαγγελίζεται η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, καταρρίφτηκε με την προσπάθειά της αυτή να ψηφίσει το νομοσχέδιο χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους διάλογος και κατέληξε λέγοντας ότι ο μόνος δρόμος από δω και στο εξής για την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο το λαό είναι ο δρόμος του αγώνα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Κ. Κυριακοπούλου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως "μια απροκάλυπτη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα του λαού", επισήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να πει πως το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρουσιάζει προβλήματα και μάλιστα σημαντικά, και τόνισε ότι τα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τη λύση των προβλημάτων αυτών. Η Κ. Κυριακοπούλου έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν παίρνουν κανενός είδους βελτίωση, παρά μόνον ανατροπή.

Λαϊκό ζήτημα

Ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, είπε στην ομιλία του ότι η παιδεία είναι πάνω απ' όλα λαϊκό ζήτημα και όταν η ΕΕ, η ολιγαρχία και η ελληνική κυβέρνηση θίγουν τα μορφωτικά δικαιώματα του λαού, τότε πρέπει όλος ο λαός ενιαία να αντιστέκεται. Το χτύπημα στην παιδεία, είπε, που κάνει η κυβέρνηση, γίνεται παράλληλα με τα καθημερινά χτυπήματα που δέχεται ο λαός στα δικαιώματά του στην εργασία. Η σημερινή συγκέντρωση είναι μια πολύ καλή αρχή για τους αγώνες που έρχονται, κατέληξε.

Ο Η. Βρεττάκος,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, στην ομιλία του είπε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σοβαρά προβλήματα, για τα οποία όμως οι εκπαιδευτικοί φορείς χρόνια τώρα παλεύουν για να επιλυθούν χωρίς να εισακούονται από τις κυβερνήσεις, κάτι που έγινε για άλλη μια φορά από τη σημερινή κυβέρνηση. Αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης της επετηρίδας, είπε ότι αποσκοπεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και στην εισαγωγή των πελατειακών σχέσεων στην εκπαίδευση, κάτι που είναι αλληλένδετο με την προσπάθεια ανατροπής των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων συνολικά στο χώρο του δημοσίου.

Στην ομιλία του ο Μ. Πέτσας,μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, είπε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή επιδιώκει την ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, τη συνολική υποβάθμιση των σπουδών, μέσω της λυκειοποίησης των ΑΕΙ και της αποσύνδεσης του πτυχίου από τα επαγγελματικά δικαιώματα. "Ανοιχτοί ορίζοντες" στην εκπαίδευση θα είναι μόνο για όσους θα μπορούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χρ. Χρήστου,που τόνισε ότι η επετηρίδα διορισμού των εκπαιδευτικών είναι ο μοναδικός αδιάβλητος θεσμός διορισμού και ότι η κατάργησή της θα εισαγάγει τις πελατειακές σχέσεις στην εκπαίδευση. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Τσούλιας,ο οποίος τόνισε ότι οι καθηγητές σε καμιά περίπτωση δε θα δεχτούν τετελεσμένες αποφάσεις και ότι ζητούν τώρα διάλογο αλλά ουσιαστικό. Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που συμφωνούν στην κατάργηση της επετηρίδας, ότι προσπαθούν να πλήξουν το κύρος ενός καταξιωμένου στις συνειδήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου θεσμό με "ανεύθυνο και λαϊκίστικο τρόπο".

Στη χτεσινή συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και εκπρόσωπος των μαθητών.

Η πορεία

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Κάνιγγος περίπου στις 8.30 και πορεύτηκαν μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου με κατεύθυνση τη Βουλή.

Από το πρώτο βήμα οι χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το στίγμα τους: "Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, με αγώνες μαζικούς θα ανατραπεί", "Μέτωπο αγώνα πανεκπαιδευτικό, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος". Τα δύο αυτά συνθήματα κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Η συμμετοχή στην πορεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές έδωσαν δυναμικό "παρών" σε μια λαοθάλασσα που ξεχύθηκε στο κέντρο της αυγουστιάτικης και ακόμα σε διακοπές Αθήνας, κάτι που επισήμαναν και μέσα από τα συνθήματά τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η χτεσινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή. Αυτό άλλωστε ήταν και το κύριο μήνυμα που έστελναν μέσα απ' τα συνθήματά τους: "Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας", "Αυτή μας η πορεία είναι η αρχή, έρχονται αγώνες πανεκπαιδευτικοί",ενώ ιδιαίτερα τονιζόταν η ανάγκη για συντονισμένο αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα "Καθηγητές, εργάτες, αγρότες, σπουδαστές, ενάντια στη λιτότητα και τις περικοπές","Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό ενότητα και πάλη".

Καθώς η πορεία πλησίαζε στη Βουλή δυνάμωναν τα συνθήματα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο: "Αυτά τα μέτρα δεν είναι της παιδείας, είναι του Λαμπράκη και της ολιγαρχίας", "Οχι στο νόμο τον αντιεκπαιδευτικό, θέλουμε παιδεία για όλο το λαό", "Τίποτα τίποτα δε μας σταματά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά".

Οταν η πορεία έφτασε στη Βουλή, τους διαδηλωτές περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ δεν έλειψαν και κάποια μικροεπεισόδια που τροφοδοτήθηκαν από την προκλητική παρουσία των αστυνομικών.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων, που οργάνωσαν το συλλαλητήριο, επέδωσε ψήφισμα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, με το οποίο καλούν την κυβέρνηση να μην ψηφίσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους για λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες της νέας γενιάς.

Μαρίνα ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ

Φώτης ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Εντυπωσιακή κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, έδωσαν χτες και στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι, σε μια εντυπωσιακή για την εποχή κινητοποίηση.

Στις 7 το απόγευμα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Λίγο αργότερα, οι εκπαιδευτικοί και οι αδιόριστοι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς κατέφταναν στο χώρο της Καμάρας.

Στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Παιδαγωγικού του ΑΠΘ, Χ. Φρέγκογλου. "Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση κατ' εντολή της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Του νομοσχεδίου που ξεθεμελιώνει και τα τελευταία ίχνη του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, μέσα από την ίδρυση νηπιαγωγείων και δημοτικών που απαιτούν δίδακτρα, τις πολλαπλές εξετάσεις στο λύκειο, που ρίχνουν τους μαθητές στην αγκαλιά της παραπαιδείας, την κατάργηση της επετηρίδας και την καθιέρωση των διάφορων προγραμμάτων, που ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης", είπε ο Χ. Φρέγκογλου και κάλεσε όλους τους πολίτες να αγωνιστούν ενωμένοι για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση.

Η πορεία

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα δύο σημεία των συγκεντρώσεων και βγήκαν στο δρόμο, καταλαμβάνοντας και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας. Από την Καμάρα οι εκπαιδευτικοί και οι αδιόριστοι, από τη Βενιζέλου οι φοιτητές, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι, ύψωσαν τα πανό, πήραν στα χέρια τις πικέτες και ξεκίνησαν για τη μεγάλη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. "Αρσένη - Αρσένη άκουσε καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά", φώναζαν και προειδοποιούσαν την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τις επιλογές της: "Οσο τις Βρυξέλλες έχετε οδηγό, εμείς στην αντεπίθεση μαζί με το λαό".

Στη συμβολή Εγνατίας - Αγίας Σοφίας, η πορεία των φοιτητών και των εργαζομένων περίμενε για να ανταμώσει με τους εκπαιδευτικούς και τους αδιόριστους. "Αγώνας μαζικός πανεκπαιδευτικός, είναι η απάντηση από δω και μπρος". Το σύνθημα αντηχούσε και τότε όλοι μαζί συνέχισαν. Με μια φωνή περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι βροντοφώναξαν "Οχι στην παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς".

Η πορεία συνεχίστηκε. Οι διαδηλωτές πέρασαν την Τσιμισκή, τη Βενιζέλου και κατέληξαν στην Αγίου Δημητρίου έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν τα ψηφίσματά τους, με τα οποία απαιτούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και προειδοποιούν ότι ενωμένοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για παιδεία στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, για ίσες ευκαιρίες στη δουλιά και τη μόρφωση.

Η χτεσινή κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων έδωσε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Παράλληλα όμως πήραν την απάντησή τους και οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ, που αρνήθηκαν να μπουν μπροστά και να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με το πρόσχημα ότι δεν το έχουν διαβάσει και πως δεν υπήρξε αντίδραση της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων της πόλης.

Την αγωνιστική πρόταση κατέθεσε η "Εργατική Ενότητα". Ομως, με φτηνές δικαιολογίες οι άλλες παρατάξεις προσπάθησαν να κρύψουν την αλήθεια. Οτι, δηλαδή, οι εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι και διορισμένοι, οι μαθητές, οι φοιτητές και οι γονείς, είναι ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά έτσι ότι οι συγκεκριμένες ηγεσίες προσπαθούν να καθυποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης και να το αποτρέψουν να αγωνιστεί μέσα από ένα μέτωπο για αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν παιδεία, χωρίς ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Αννα ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ

23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Με τους νέους της μειονότητας στη Θράκη

Εκδηλώσεις στην Κομοτηνή και στον Κένταυρο Ξάνθης το Σαββατοκύριακο, με ομιλητή τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Σοφιανό

Αφιερωμένες στα προβλήματα της νεολαίας της μειονότητας και ιδιαίτερα στα προβλήματα της εκπαίδευσης και των ναρκωτικών, που αφορούν το σύνολο της νεολαίας του τόπου, είναι οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν το Σαββατοκύριακο οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στον Κένταυρο Ξάνθης και την Κομοτηνή.

Τις θέσεις και τις προτάσεις της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και των ναρκωτικών θα καταθέσει αύριο Σάββατο στον Κένταυρο της Ξάνθης και την Κυριακή στην Κομοτηνή,ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

Με μια σειρά από εξορμήσεις αλλά και άλλες δραστηριότητες, που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην περιοχή προσέγγισαν τη νεολαία της μειονότητας και συζήτησαν μαζί τους για όσα τους απασχολούν. Το πρόβλημα της μόρφωσης, της ανεργίας, της άθλησης και της ψυχαγωγίας ήταν τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τη νεολαία.

Η κατάσταση στη μειονοτική εκπαίδευση εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα, ενώ η πολύ κακή κτιριακή υποδομή, τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κυρίως στα ορεινά, η κατά 100% απουσία μειονοτικών δασκάλων αποφοίτων Ανώτατης Ακαδημίας, σε συνδυασμό με τα καινούρια νομοθετήματα που προωθεί η κυβέρνηση, αποδεικνύουν πως δε θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές

Στο μεταξύ, οι Οργανώσεις της Αθήνας της ΚΝΕ, εντείνουν του ρυθμούς τους για τις προετοιμασίες για το κεντρικό τετραήμερο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα πραγματοποιηθεί στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια και με κεντρικό σύνθημα "Εχουμε τα ίδια όνειρα, έχουμε τον ίδιο εχθρό - μαζί στην αντεπίθεση". Παράλληλα, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτή τη βδομάδα είναι οι εξής:

  • Σήμερα:

- Στη Λίμνη Ευβοίας με θέμα: "Η νεολαία καταγγέλλει τον ιμπεριαλισμό, παλεύει για τα δικαιώματά της, την ειρήνη, το σοσιαλισμό".

- Στις Θεσπιές Βοιωτίας,με θέμα τα προβλήματα των νέων αγροτών.

- Στο Κερατσίνι,στην πλατεία Λαού,με θέμα το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

- Στο πάρκο της παραλίας Λευκάδας,με θέμα ο αγώνας κατά των ναρκωτικών.

  • Επίσης, από αύριο μέχρι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα Θεσσαλονίκης τουρνουά μπάσκετ αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.
  • Αύριο, Σάββατο:

- Στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων,με θέμα τα ναρκωτικά.

- Στη Σπάρτη.

- Στους Γόνους Λάρισας.

- Στην παραλία Κορίνθου στη θέση Καλάμια,με θέμα την παιδεία και τα μέτρα Αρσένη. Θα μιλήσει η Ελένη Κατροδαύλη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στον παραλιακό χώρο της Ηγουμενίτσας,με θέμα την παιδεία και ομιλητές τον Χρήστο Τσιαντή,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Γεράσιμο Αραβανή,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Την Κυριακή:

- Στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας,με θέμα την ανεργία.

- Στη Βέροια.

- Στο Αίγιο,στο Αθλητικό Γυμνάσιο, τέρμα Μητροπόλεως. Θα μιλήσει ο Ν. Καραθανασόπουλος,γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ.

- Στην Τσαριτσάνη Λάρισας.

- Στις Καρουσάδες Κέρκυρας,με θέμα την παιδεία.

  • Το Σάββατο και την Κυριακή:

- Στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης.

- Στην Καλαμάτα,με ομιλητή τον Δ. Παπαδημητρίου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Τη Δευτέρα:

- Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης,με θέμα: "Ειρήνη: Νεανική αντεπίθεση στον ιμπεριαλισμό".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ