ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με τη βεβαιότητα της επιτυχίας

Σήμερα, 1η Νοέμβρη, όλοι οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος βρίσκονται μπροστά σε μια καινούρια πολιτική μάχη, την πολιτική μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που γίνεται προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Πρόκειται για μια τιμητική μάχη, που, με έναν τρόπο, ανοίγει - και θα στηρίξει αποφασιστικά - τις τιμητικές πολύμορφες εκδηλώσεις που προβλέπεται να οργανωθούν όλο το χρόνο, που γιορτάζονται τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, με στόχο την ενίσχυση του Κόμματος, την προώθηση της πολιτικής και των Θέσεών του, τη στήριξη του αγώνα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και, γενικότερα, των λαϊκών συμφερόντων.

Το γεγονός ότι η Εξόρμηση οργανώνεται προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, που συμπίπτουν με τα 80 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και με τα 150 χρόνια από τη συγγραφή του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" των ιδρυτών του επιστημονικού σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ενγκελς, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, προσδιορίζουν την ιδιαίτερη ιδεολογικοπολιτική σημασία της, πάντα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την ανάγκη να πραγματοποιήσει το Κόμμα μας ένα μεγάλο άνοιγμα στους εργαζόμενους της χώρας.

Είναι αυτός ένας, ακόμα, ουσιαστικός λόγος που οι Κομματικές Οργανώσεις, όλες οι δυνάμεις του Κόμματος, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί δραστηριοποιούνται από την πρώτη στιγμή για την επιτυχία της Εξόρμησης. Ετσι, χτες παραμονή της Εξόρμησης, σ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις επικρατούσε κλίμα αγωνιστικής έξαρσης και αποφασιστικότητας για την υπερεκπλήρωση των πλάνων της σημερινής πρώτης μέρας, αλλά και για την υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου που έχει θέσει το Κόμμα. Καθώς ήδη είχε αρχίσει η προεργασία από χτες, πολλοί σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος προσέρχονταν και παρέδιδαν τα πρώτα ποσά που συγκέντρωσαν από τις συνδρομές πολλών εργαζομένων και φίλων του Κόμματος. Τόσο στα γραφεία της ΚΟΑ και της ΚΟΠ, σε άλλες οργανώσεις περιοχών, αλλά σε πάρα πολλές ΚΟΒ χτες οργανώθηκαν πανηγυρικές εκδηλώσεις, προπαρασκευαστικές για τη σημερινή πανεξόρμηση, για την κάλυψη των πλάνων τους, αλλά και για την οργάνωση συνολικά της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης.

Οπως υπογράμμισαν στο "Ρ" στελέχη της ΚΟΑ, της ΚΟΠ και της ΚΟΘ, το κλίμα που επικρατεί στις οργανώσεις και όλους τους συντρόφους είναι πολύ αισιόδοξο και εκφράζεται η βεβαιότητα πως το αποτέλεσμα θα είναι "νικηφόρο". Η σημερινή πρώτη κινητοποίηση, και το αίσθημα ευθύνης με το οποίο οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος αντιμετωπίζουν την Οικονομική Εξόρμηση, επιβεβαιώνει την αισιοδοξία ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Ολοι στη μάχη!

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης καλεί το ΚΚΕ με ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ, όλους τους κομμουνιστές και τους φίλους του Κόμματος. Απευθύνεται σ' όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να ενισχύσουν τη δική τους δύναμη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Η οικονομική εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρης - Δεκέμβρης και προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ, συμπίπτει χρονικά και με τα 80χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, καθώς και με τα 150 χρόνια από τη συγγραφή του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" των ιδρυτών του επιστημονικού σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ενγκελς.

Αυτά τα γεγονότα προσδιορίζουν την ιδιαίτερη ιδεολογικοπολιτική σημασία που αποκτά η Οικονομική Εξόρμηση, πάντα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την ανάγκη να πραγματοποιήσει το κόμμα μας ένα μεγάλο άνοιγμα στους εργαζόμενους της χώρας μας.

Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Η πλατιά δραστηριότητα που μπορούμε και πρέπει να αναπτύξουμε, θα αποτελέσει μια ακόμα καλή προσπάθεια, για να εξηγηθεί στους εργαζόμενους η πολιτική του ΚΚΕ για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο πάλης. Μπορεί να γίνει μια ακόμα αφετηρία για τη συσπείρωση περισσότερων εργατών και εργατριών στους συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και για την ένταξη στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ πολλών νέων πρωτοπόρων εργαζομένων, αγροτών, σπουδαστών και επιστημόνων.

Ταυτόχρονα η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει το ΚΚΕ ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες της ταξικής πάλης.

Για την υπερεκπλήρωση των οικονομικών πλάνων έχει ιδιαίτερη πολιτική και διαπαιδαγωγική σημασία η καλύτερη δυνατή οργάνωση της άμιλλας που προκήρυξαν οι κομματικές οργανώσεις, καθώς και η προσωπική οργάνωση της δουλιάς του κάθε κομμουνιστή, της κάθε κομμουνίστριας.

Η Γραμματεία της ΚΕ εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δε θα μείνει έξω από τη μεγάλη πολιτικοοικονομική προσπάθεια του κόμματός μας. Η επίθεση που έχει ξετυλιχτεί εναντίον του ΚΚΕ από κυβερνητικά και άλλα "Κέντρα" είναι σίγουρο πως θα γίνει ένα επιπλέον έναυσμα της ακόμα μεγαλύτερης δραστηριοποίησης όλων μας.

Η Γραμματεία της ΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά. Πηγή των εσόδων του ΚΚΕ είναι κατά κύριο λόγο η οικονομική συνεισφορά των ανθρώπων του μόχθου. Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει και ενίσχυση της φωνής του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Η πρώτη μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης, που άρχισε, θα γίνει αφετηρία υπερεκπλήρωσης των οικονομικών πλάνων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ".

Αντικομμουνισμός "χωρίς σύνορα"

Θα 'ταν περίεργο, η κρατική ΝΕΤ, η οποία εξελίσσεται σε αιχμή της αντιΚΚΕ προπαγάνδας, να περιοριστεί μόνο στην αξιοποίηση του Φαράκου και να μην στρέψει τα αντικομμουνιστικά της βέλη κατά της Οχτωβριανής Επανάστασης και της Κούβας.

Πολύ περισσότερο, που στο δημοσιογραφικό της δυναμικό προστέθηκε τελευταία ο γνωστός παλιός ΕΚΚΕτζής Κούλογλου, πρώην σύντροφος των νυν καθοδηγητών της ΝΕΤ, Τσουκάτου και Πανταγιά. Ετσι, έδεσε το επιτελείο της ΝΕΤ με τους πρώην "υπερεπαναστάτες".

Ο Στ. Κούλογλου, στις δύο εκπομπές του, "ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", που βγήκαν στον "αέρα" στις 23 και 30 Οκτώβρη, αντίστοιχα, χρησιμοποιεί διαφορετικές ταχτικές, με τις οποίες, όμως, δεν καταφέρνει να κρύψει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από την παραχάραξη της αλήθειας, τη συκοφάντηση της Οχτωβριανής Επανάστασης, του Φ. Κάστρο, του ΚΚ Κούβας, το χυδαίο αντικομμουνισμό.

Στην πρώτη, για την Οχτωβριανή Επανάσταση,ο Κούλογλου καλύπτει όλη την εκπομπή με ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει την πραγματικότητα, σχετικά με την αθλιότητα στην οποία ζουν τα παιδιά της σημερινής Ρωσίας. Κάνει, όμως, την εξής λαθροχειρία.Ενώ το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε το διάστημα 1993 - '94, δηλαδή στη Ρωσία του Γιέλτσιν, ο Κούλογλου, όχι μόνο δεν αναφέρει το χρόνο γυρίσματος, αλλά στην πολύ σύντομη παρέμβασή του, που κάνει στην αρχή του ρεπορτάζ, έντεχνα πλασάρει στον τηλεθεατή ότι την ευθύνη για την κατάντια της σημερινής Ρωσίας την έχει η Οχτωβριανή Επανάσταση και ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ! "Αλλά ας δούμε πώς κατέληξε η Οκτωβριανή Επανάσταση", τονίζει στη σύντομη εισαγωγή του, προβάλλοντας στη συνέχεια το ντοκιμαντέρ της περιόδου του Γιέλτσιν...

Στο δεύτερο, για την Κούβα,"ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", κινείται στο ρυθμό της CIA. Ο Κούλογλου ακολουθεί, στην ουσία, τη γνωστή προπαγανδιστική συνταγή παραποίησης της αλήθειας, που συχνά χρησιμοποιεί η αμερικανική αυτή υπηρεσία: "Για να περάσεις και να εμπεδώσεις στο κοινό 10 ψέματα, πρέπει να πεις και 1 - 2 αλήθειες".

Ο Κούλογλου, για να εξασφαλίσει κάποια αληθοφάνεια, αναφέρεται στο "εμπάργκο", στη διείσδυση του ξένου κεφαλαίου, λόγω των δυσκολιών της Κούβας, στις επιπτώσεις της διείσδυσης, παρουσιάζοντας δηλώσεις του Φ. Κάστρο από διάφορες ομιλίες. Ομως, στην προσπάθειά του να "αποδείξει" ότι ο Φιντέλ, το ΚΚ Κούβας δεν έχουν την υποστήριξη του κουβανέζικου λαού, στηρίζεται στις "μαρτυρίες" τριών (!) όλων και όλων προσώπων.Οι δύο είναι πόρνες και ο τρίτος είναι ο φυγάς αντικαθεστωτικός συγγραφέας Ντιάζ,επίσης πράκτορας της CIA και νοσταλγός του Μπατίστα!!

Τις "μαρτυρίες" των τριών αυτών προσώπων, οι οποίες καλύπτουν τα 3/4του συνολικού χρόνου της εκπομπής,τις βάζει "σφήνα" μετά από κάθε τοποθέτηση του Φιντέλ και, με τη βοήθεια του "μοντάζ", ο Κούλογλου πιστεύει ότι μακιγιάρισε τον αντικομμουνισμό του και απέδειξε την εναντίωση του λαού στο σοσιαλισμό.

Πρόκειται για "μαρτυρίες" του τύπου: "Επί Κάστρο, η κουβανική νεολαία από 14 - 16 ετών εκπορνεύεται στους ξένους όσο ποτέ άλλοτε", "η ανάπτυξη εκπαίδευσης στην Κούβα και η ίδρυση των περισσότερων σχολείων έγιναν επί Μπατίστα", "η βούληση του Κάστρο δεν είναι να βελτιώσει τη ζωή των Κουβανών, αλλά να πεθάνει στην εξουσία", "ο Κάστρο είναι αυταρχικός ηγέτης τύπου Φράνκο, Στάλιν" κλπ.

Αυτό, λοιπόν, είναι το "αντικειμενικό" ρεπορτάζ του κυρίου Κούλογλου. Συμπληρωμένο, βέβαια, και από την εμφάνιση του γνωστού και επίσημου πράκτορα της CIA Ροντρίγκες, ο οποίος δηλώνει ότι "με κάθε τρόπο πρέπει να δολοφονηθεί ο Κάστρο".

Αυτό σημαίνει "αντικομμουνισμός χωρίς σύνορα". Κατά τ' άλλα, η ΝΕΤ "εκσυγχρονίζεται"...

Ν. Κ.

ΚΟΒ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Με χαμόγελα ικανοποίησης

Μεγάλη η κίνηση χτες το βράδυ στην ΚΟΒ Ελληνικού. Τυπικά, επρόκειτο για μια εκδήλωση για το άνοιγμα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυσή του. Ουσιαστικά όμως, για τους κομμουνιστές του Ελληνικού, τα χαμόγελα έφτασαν γρήγορα, αφού το πλάνο του 20% για την πρώτη μέρα είχε, ήδη, καλυφθεί.

Η Τούλα Καταφυγή, γραμματέας της ΚΟΒ, μας είπε ότι το κλίμα είναι πολύ καλό, ενώ δήλωσε σίγουρη πως το πλάνο της Οργάνωσης θα υπερκαλυφθεί και αυτή τη φορά, παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο. Η σιγουριά αυτή δεν είναι μαξιμαλισμός. Οπως μας είπε, η Οργάνωση του Ελληνικού έχει αγωνιστικούς δεσμούς με τον κόσμο και η ανταπόκρισή του ήταν πάντα μεγάλη. Την ίδια αισιοδοξία εξέφρασε και ο Δημήτρης Μπαζιόνης, ο οποίος μας είπε ότι ο λαός είναι κοντά στο Κόμμα και με μεγάλη χαρά προσφέρει ό,τι μπορεί από το υστέρημά του.

Στη χτεσινή σεμνή εκδήλωση για την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης, έδωσε σύντομο χαιρετισμό και ο παλαίμαχος κομμουνιστής Διαμαντής Μαυροδόγλου,ο οποίος, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Κόμματος, τόνισε ότι "δεν υπάρχει κατάκτηση μικρή ή μεγάλη της εργατικής τάξης, χωρίς να έχει τη σφραγίδα του ΚΚΕ". Αναφερόμενος στην Οικονομική Εξόρμηση, τόνισε: "Το Κόμμα ζητάει να δουλέψουμε με όρεξη για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του για την ιστορική του αποστολή" και πρόσθεσε ότι το Κόμμα στηρίζεται στη δραχμή του λαού, ο οποίος αισθάνεται και καταλαβαίνει ότι έχει τη στήριξη και τις πλάτες του Κόμματος που παλεύει για τα προβλήματά του.

Ενας από τους πρωτοπόρους στην κάλυψη των πλάνων της Οργάνωσης του Ελληνικού είναι και ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Κορτζίδης,ο οποίος δήλωσε στο Ρ: "Η Οικονομική Εξόρμηση συνδέθηκε με τα 80χρονα του ΚΚΕ. Πιστεύω ότι αυτή η ημερομηνία είναι σημαντικό ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για τους κομμουνιστές, αλλά για όλο τον εργαζόμενο λαό. Αυτό προσθέτει καινούρια καθήκοντα στους κομμουνιστές για να αυξήσουν τη δουλιά τους, να γίνουν πιο πρόθυμοι για να πάει το ΚΚΕ μπροστά. Είναι η μοναδική ελπίδα για ολόκληρο τον λαό μας". Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι τα ποσοστά που παίρνει το Κόμμα στο Ελληνικό δείχνουν πως ο λαός του Ελληνικού είναι ενωμένος με το ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι ασκούνται πιέσεις πάνω του. "Πρέπει να κατέβουμε με το λαό, να ακούσουμε τα παράπονά του, τις απόψεις του να παλέψουμε για τα προβλήματά του".

ΚΟΒ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Η καλύτερη απάντηση

Το 27% της κάλυψης του πλάνου από την ΚΟΒ Ευγένειας στο Κερατσίνι είναι η καλύτερη απάντηση των μελών και των οπαδών του ΚΚΕ στην αντικομμουνιστική επίθεση, στη συκοφαντία και στη διαστρέβλωση της ιστορίας του Κόμματος της εργατικής τάξης. "Οι εργαζόμενοι παρά την κακή οικονομική τους κατάσταση, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης δεν αρνούνται να δώσουν χρήματα στο Κόμμα", υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΚΟΒ Β. Τσονακίδης.

Η επιτυχία αυτή, που σημειώνεται από την παραμονή ακόμα της Οικονομικής Εξόρμησης για το 80χρονα του ΚΚΕ, δεν εφησυχάζει τα μέλη και τους οπαδούς του στην Ευγένεια. "Καμία επανάπαυση. Η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Θα γυρίσουμε την περιοχή και θα χτυπήσουμε όλες τις πόρτες", είναι η απόφαση που πήραν.

Στα γραφεία της ΚΟΒ είχε διοργανωθεί μία μικρή γιορτή. Κόσμος μπαινόβγαινε, φέρνοντας τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ενας σύντροφος μπαίνει βιαστικά αφήνει ένα φάκελο και ετοιμάζεται να φύγει. "Πάρε κάτι. Τουλάχιστον ένα ποτήρι κρασί", του λένε. Και η απάντηση: "Τι να κάτσω σύντροφοι; Καρφιά έχει η καρέκλα μου", λέει και φεύγει. Εχει να δει ακόμα πολύ κόσμο.

"Η προσπάθειά μας συνδέεται και με την άνοδο της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη". Ταυτόχρονα προχωράμε στην κομματική οικοδόμηση. Να μπει νέος κόσμος στο Κόμμα. Εργάτες, γυναίκες, νέοι. Ο,τι και να κάνουν, δε θα τους περάσει. Εχουμε ιστορία 80 χρόνων και συνεχίζουμε", λέει ο γραμματέας της ΚΟΒ.

"Σήμερα πήρα λεφτά από δύο πρώην μέλη του Κόμματος. Τους μίλησα και δεν αρνήθηκαν να συνεισφέρουν. Να πιάσουμε όσους έχουν φύγει από το Κόμμα και να τους μιλήσουμε", προτείνει ένας άλλος σύντροφος. Ολοι συμφωνούν.

Ο γραμματέας σημειώνει ότι όση σημασία έχει να υπερκαλυφθεί το πλάνο, άλλη τόση έχει και από πόσα άτομα θα συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα.

Ο λαός μας λέει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Η αρχή που έγινε σίγουρα προδικάζει και το αποτέλεσμα.

ΚΟΒ ΚΑΤΩ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Με γιορτή και πανηγύρι

Παραμονή της πρώτης μέρας της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 80χρονα του Κόμματος η χτεσινή και η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ της Κάτω Αργυρούπολης κάλυψε κιόλας το 20% και πλέον του πλάνου της.Η επιτυχία αυτή της Οργάνωσης γιορτάστηκε από τα μέλη της με ένα μικρό, αλλά ζεστό και συντροφικό γλέντι.

Ο γραμματέας της Αχτίδας της Νοτιοανατολικής Αττικής Κ. Κασιδίκωστας στο σύντομο χαιρετισμό του έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και μίλησε για τους αγώνες των κομμουνιστών, που στάθηκαν πρωτοπόροι στις μάχες της εργατικής τάξης. Κάλεσε τους συντρόφους του να συνεχίσουν και σήμερα πιο δυναμικά, πιο μαχητικά τους αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία με όραμα το σοσιαλισμό.

Μέσα στο γιορτινό, αλλά και συνάμα αγωνιστικό αυτό κλίμα, μιλήσαμε με τρεις ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας και ζητήσαμε να μας μεταφέρουν την εικόνα από την έως τώρα επαφή τους με τον κόσμο. Ο 78χρονος Ν. Καλοπίτας είναι 56 χρόνια μέλος του ΚΚΕ. Η εμπειρία του μεγάλη, ακόμα πιο σημαντικά τα λόγια του: "Η Οικονομική Εξόρμηση έχει τεράστια σημασία για το Κόμμα μας. Το κατοστάρικο του εργάτη, του υπαλλήλου, του νεολαίου έχει τη δική του ουσία. Ο κόσμος μάς σέβεται και ζητάει να πάμε κοντά του. Η ευθύνη είναι δική μας. Πρέπει να φτάσουμε και στην τελευταία γειτονιά, στο τελευταίο σπίτι, πρέπει να μιλήσουμε, να κουβεντιάσουμε και να προωθήσουμε τις ιδέες του Κόμματός μας".

Ο 45χρονος Αλέκος Παπανικολάου τόνισε ότι ο κόσμος θα στηρίξει και θα ενισχύσει την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, γιατί γνωρίζει ότι είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο.

Τέλος η 16χρονη Αλεξάνδρα Τ.,μέλος της ΚΝΕ, μας είπε πως δεν έχει παρόμοια εμπειρία από Οικονομική Εξόρμηση, είναι όμως αισιόδοξη: "Πιστεύω ότι οι νέοι θα ανταποκριθούν, όπως ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα του 23ου Φεστιβάλ. Είναι για μας μια καλή ευκαιρία να έρθουμε για μια ακόμα φορά σε πλατιά επαφή με τους νέους".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τη σιγουριά της ορθότητας των θέσεών μας

Με τη σιγουριά της ορθότητας των θέσεων του Κόμματος και τη βεβαιότητα ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι θα στηρίξουν και οικονομικά το ΚΚΕ, το σταθερό συμπαραστάτη στα προβλήματα και τους αγώνες τους, οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης μπαίνουν δυναμικά και τολμηρά στη μάχη για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Σήμερα, πρώτη μέρα της Εξόρμησης, στόχος της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης είναι να πιάσει το 20% του πλάνου της και, όπως όλα δείχνουν, είναι εφικτός.

Εδώ και μέρες, προετοιμάστηκε με μεθοδικότητα η δουλιά των Οργανώσεων, τα κουπόνια έφτασαν έγκαιρα στα χέρια των κομματικών μελών και οι ΚΟΒ έχουν ήδη συζητήσει τα πλάνα τους. Μάλιστα, πολλές οργανώσεις προχώρησαν ήδη σε αναπροσαρμογή από 10 - 20% πάνω, αφού τα πρώτα μηνύματα από τις επαφές με τον κόσμο είναι αισιόδοξα. Τέτοιες οργανώσεις είναι της Δημόσιας Διοίκησης, των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Επαγγελματοβιοτεχνών, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Η ΚΟΒ των Οικοδόμων, σήμερα, πρώτη μέρα της Εξόρμησης, προβλέπει ότι θα καλύψει ήδη το 50% του πλάνου της. Πολλές είναι οι οργανώσεις, που ήδη αναζητούν τον "αντίπαλο" για να ρίξουν το γάντι της άμιλλας. Ομως όπως όλοι ξεκαθαρίζουν, αυτή η Εξόρμηση δεν είναι μόνο οικονομική, πρέπει και θα αποτελέσει το βήμα για το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των οργανώσεων στο λαό και τους εργαζόμενους.

Ο οικονομικός υπεύθυνος της ΚΟΘ Νίκος Νικολαϊδης μίλησε στο "Ρ" για τις πρώτες εκτιμήσεις από τη μέχρι τώρα πορεία προετοιμασίας και σχεδιασμού της Εξόρμησης: "Τόσο η εμπειρία από τις προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις, όσο και τα πρώτα μηνύματα που έρχονται αυτή την περίοδο, δείχνουν καθαρά ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους, απλόχερα ενισχύουν και θα ενισχύσουν και τώρα το ΚΚΕ. Αρκεί οι κομμουνιστές να φτάσουν σ' αυτούς και να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν όλους τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος. Σ' αυτή την Εξόρμηση, φαίνεται ήδη ότι πολλοί περισσότεροι σύντροφοι ξεχύθηκαν και κατάφεραν να εντάξουν τους οπαδούς στη μάχη για την εκλαϊκευση της πολιτικής του ΚΚΕ, στη μάχη να πείσουν τον κόσμο για την αναγκαιότητα ύπαρξης και ενίσχυσής του, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως πολιτικά".

Παράλληλα με τη μάχη άτομο το άτομο, πεντακοσάρικο το πεντακοσάρικο, οι κομμουνιστές ετοιμάζονται να εξορμήσουν και μαζικά σε όλες τις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς. Ηδη, αύριο προγραμματίζονται εξορμήσεις με το "Ρ" και το κουπόνι σχεδόν σε όλες τις συνοικίες και τα χωριά της Θεσσαλονίκης.Στους ίδιους ρυθμούς, κινούνται και οι οργανώσεις της νεολαίας. Η Οργάνωση Σπουδάζουσας κάλεσε σε άμιλλα την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Ολες οι Κνίτικες ΟΒ προγραμματίζουν μαζικό άνοιγμα στη νεολαία και ως στόχο έχουν θέσει τη δραστηριοποίηση της πλειοψηφίας των επιρροών της ΚΝΕ στη δουλιά για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Ηδη, για την επιτυχία της Εξόρμησης, όλα τα μέλη έχουν προκαταβάλει τις συνδρομές του διμήνου, ενώ από μέρες δηλώθηκαν πολλά κόκκινα μεροκάματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ