ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΧΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πήραν κεφάλι... και συνεχίζουν πρώτοι!

Οι μέσοι όροι και τα γενικά ποσοστά, ασφαλώς και έχουν μεγάλη αξία, αφού δείχνουν τη συνολική εικόνα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση που γίνεται λόγος για την Οικονομική Εξόρμηση και τη συμβολή της ΚΟΑ στην κάλυψη και υπερκάλυψη του πλάνου του Κόμματος έχει μεγάλη αξία ότι η μεγαλύτερη οργάνωση του Κόμματος, στις πρώτες δεκαπέντε μέρες, προχωρά με γοργά βήματα, προσεγγίζοντας ή και ξεπερνώντας το 30% του πλάνου της. Ομως, σ' αυτά τα ποσοστά, "κρύβονται" - και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού πρόκειται για μέσους όρους - η ιδιαίτερη πρωτοποριακή συμβολή ορισμένων οργανώσεων που τράβηξαν μπροστά και με διαφορά(!) από τις άλλες οργανώσεις. Κι εδώ λόγος γίνεται για τη Βόρεια Αχτίδα της ΚΟΑ που, για την ώρα τουλάχιστον... γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, για να περιοριστούμε μόνον σ' αυτή την επίκαιρη πολιτική μάχη, στη μάχη της κάλυψης και υπερκάλυψης του φιλόδοξου οικονομικού πλάνου προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Πρωτοπόρος των πρωτοπόρων οργανώσεων της ΚΟΑ, λοιπόν, η Βόρειοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ που είχε καλύψει, μέχρι χτες στις πρώτες δεκαπέντε μέρες της δίμηνης, Νοέμβρη - Δεκέμβρη, Οικονομικής Εξόρμησης, το 47,11% του πλάνου της και, σήμερα, υπολόγιζαν να "πιάσουν" το 50%! Σ' αυτό το ποσοστό, συμπυκνώνεται, βεβαίως, η ακούραστη πρωτοπόρα δουλιά της Οργάνωσης, των συντρόφων, φίλων και οπαδών του Κόμματος, η θέληση και αποφασιστικότητά τους να συμβάλουν στο καλύτερο δυνατό στην υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου - πέρα από το πλάνο της Οργάνωσης. Πώς, όμως κατάφεραν αυτά τα αποτελέσματα, να φτάσουν σ' αυτό το μοναδικό ρυθμό στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης οι σύντροφοι της Βόρειοδυτικής Αχτίδας και πώς συνεχίζουν, τώρα;

Η μάχη πρέπει να κερδηθεί

"Εμείς, ξεκαθαρίσαμε ένα πράγμα από την αρχή", θα μας πουν από το Αχτιδικό Γραφείο: "Οτι τούτη η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή πολιτική μάχη γιατί έχει να κάνει με τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Οτι πρέπει να συμβάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε - γι' αυτό χρειάζεται και η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος - να μάθουν όλοι, οι εργαζόμενοι πρώτα απ' όλους, τη ζωντανή ιστορία, την πραγματική ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Πολύ περισσότερο που, όπως γίνεται, τώρα, με την κρατική ΝΕΤ, διάφορα "Κέντρα" πασχίζουν να παραχαράξουν την ιστορία και λασπολογούν με τον αχαλίνωτο αντικομμουνισμό κατά του ΚΚΕ. Ε, λοιπόν, εμείς οι κομμουνιστές θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Και, ένας τρόπος για να δείξουμε, άμεσα, πως το ΚΚΕ είναι το κόμμα και η απαντοχή των εργαζομένων, είναι να υπερκαλύψουμε τα πλάνα μας!".

"Αυτό, που γίνεται λοιπόν στην Αχτίδα μας, εξηγούν οι σύντροφοι του Αχτιδικού γραφείου στο "Ρ", δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, σε καμία προηγούμενη Οικονομική Εξόρμηση δεν είχαμε τέτοια πλατιά κινητοποίηση των μελών, των φίλων και των οπαδών μας στην περιοχή. Οργανώσαμε τη δουλιά μας και από την πρώτη μέρα της Εξόρμησης συμμετείχε το 80% των μελών μας. Ετσι έρχονται τα καλά αποτελέσματα. Σ' αυτά τα αποτελέσματα είναι ξεχωριστή, σημειώνουν, η συμβολή ορισμένων ΚΟΒ. Εχουν ξεχωρίσει περισσότερο όπως εκείνες του Περισσού, της Κεντρικής Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης, Αλσούπολης, Κλωστοϋφαντουργών και Νεάπολης.

Προσωπικός σχεδιασμός

Αλλο, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δουλιάς μας, εξηγούν τα μέλη του Αχτιδικού Γραφείου, είναι πως βασιζόμαστε στον οβολό των ίδιων των εργαζομένων που, πραγματικά, δίνουν από το υστέρημά τους, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια, ΕΒΕ, συνταξιούχοι και νεολαίοι. Η επιτυχία μας ως τώρα, οφείλεται στη συγκεκριμένη προσωπική δουλιά των συντρόφων, που με τον προσωπικό σχεδιασμό τους, δουλεύουν μεθοδικά, για να φθάσουμε όσο το δυνατό σε περισσότερους εργαζόμενους. Παράλληλα, οι ΚΟΒ οργανώνουν εκδηλώσεις για τα 80χρονα, συνεστιάσεις και συγκεντρώσεις όπου γίνεται και οικονομική δουλιά. Πολλοί είναι και οι οπαδοί, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, που χρεώθηκαν κουπόνια και κινητοποιούνται μαζί μας. Προσπαθούμε, ταυτόχρονα, να κάνουμε μεγαλύτερο άνοιγμα και στους οπαδούς αλλά και ευρύτερα στους εργαζόμενους. Σ' αυτήν τη δουλιά βασίζουμε και την αισιοδοξία μας για να βγούμε μέχρι το τέλος πρώτοι.

Τέλος, υπογραμμίζουν, το αισιόδοξο και μαχητικό κλίμα που έχουμε κατακτήσει, έχει ως αποτέλεσμα πολλές ΚΟΒ να βάζουν άμιλλα μεταξύ τους για την υπερκάλυψη των πλάνων τους. Ενώ, στα πλαίσια της άμιλλας, έχουμε αποφασίσει να συνεισφέρουμε "κόκκινα μεροκάματα" για την Εξόρμηση. Κι όμως, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο: Παλεύουμε με περηφάνια για το Κόμμα μας το ΚΚΕ", κλείνουν τη σύντομη συζήτηση μαζί τους, οι σύντροφοι του Αχτιδικού Γραφείου και, διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν πιο αποφασιστικά πιο πρωτοπόρα.

Προσφορές
  • Ο Γιάννης Ζήκος προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του "Ριζοσπάστη", 100.000 δρχ. στη μνήμη του συντρόφου και φίλου του Τίμου Περλέγκα, των συναγωνιστών του Μπάμπη Γκότζου και Γιάννη Παπανικολάου, καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών συναγωνιστών του από την Αρτα.
  • Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) προσφέρει, μέσω ΝΕ Φθιώτιδας, 40.000 δρχ.
  • Ο Ι. Τσιριγώτης προσφέρει 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ και για τα 80χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης στη μνήμη του πατέρα του αγωνιστή Μιχάλη Τσιριγώτη.
  • Ο Απόστολος Ζαπάντης,αντιστασιακός, προσφέρει ως πρώτη δόση 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου.
  • Ο Νίκος Παπαδόπουλος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Καλαμαριάς, 100.000 δρχ. στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του ΚΚΕ.
  • Ο Παρασκευάς Πατριαρχέας προσφέρει, μέσω ΚΟ Καλαμάτας, 10.000 δρχ. στη μνήμη των ηρωικών νεκρών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.
  • Ο Κώστας Νικολούδης,αντιστασιακός, από τα Ρίγκλια Μεσσηνιακής Μάνης προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟ Καλαμάτας, στη μνήμη του αδελφού του Σταύρου Νικολούδη, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.
  • Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης προσφέρουν 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Ηλιούπολης, στη μνήμη του αγωνιστή Πέτρου Γιαλή, που έφυγε πρόσφατα.
  • Ο Μιχάλης Σπηλιόπουλος,αντιστασιακός, προσφέρει 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και της Οχτωβριανής Επανάστασης.
  • Η Α. Α. προσφέρει, μέσω ΚΟΒ ΔΕΗ, ως πρώτη δόση 200.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών της Αννας και Πανογιάννη Καραβία, καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών κομμουνιστών από την Ιθάκη.
  • Ο Νίκος Παπανικολάου προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Λόφου Σφαγείων Καλλιθέας, στη μνήμη του αδελφού του, αγωνιστή, αντιστασιακού, συνδικαλιστή, Κώστα Παπανικολάου.
  • Ο Αλέκος Γιασεμάκης και η σύζυγός του προσφέρουν 30.000 δρχ. ως πρώτη δόση, μέσω ΝΕ Εύβοιας, στη μνήμη των γονιών τους και όλων των νεκρών αγωνιστών.
Πασαλάρης ανανήψας!

Στα μυστικά αρχεία των τριών Μεγάλων Δυνάμεων - της Βρετανίας, της Αμερικής και της Ρωσίας - ψάχνει ο κάποτε... "ΕΠΟΝίτης" Πασαλάρης, γνωστός αρθρογράφος του "Ελεύθερου Τύπου", την ιστορία της Δεκαετίας 1940 - 50. Και αν μεν αναζητούσε τα εγκλήματα των Αγγλων και των Αμερικανών σε βάρος του λαού μας, θα μπορούσε, ίσως, να τα επιβεβαιώσει μέσα από τα αρχεία των Αγγλοαμερικάνων. Αλλά δεν πρόκειται περί αυτών. Ο Χρ. Πασαλάρης αναζητά ποιοι και πόσοι από τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ, τους καπεταναίους της ΟΠΛΑ και... τους "στρατηγούς" του ΕΛΑΣ υπήρξαν πράκτορες της Ιντέλιτζενς Σέρβις ή της CIA, ποιοι - απ' αυτούς - έγιναν όργανα της ξενοκρατίας!

Αλλά, τότε, αναρωτιέται ο κοινός αναγνώστης, γιατί ο Χρ. Πασαλάρης δεν ψάχνει, γύρω του, στην τάξη που υπηρετεί και στηρίζει ιδεολογικά με τα γραπτά του, τώρα, και όπου μπορεί να αναζητήσει και τους εγκληματίες και τους πράκτορες και τους προδότες, αλλά, αντί να κάνει αυτό το απλούστερο... ξοδεύεται άσκοπα ψάχνοντας τα μυστικά αρχεία των Μεγάλων Δυνάμεων, της Νέας Τάξης; Είναι φανερό ότι ο Χρ. Πασαλάρης δεν ενδιαφέρεται γι' αυτά, για την πραγματική αλήθεια. Ισα ίσα για να συσκοτίσει αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα θέλει, που αποτελεί και το στίγμα για την άρχουσα τάξη που υπηρετεί. Γιατί αυτή η τάξη είναι που εξέθρεψε τους δοσίλογους, τους συμβιβασμένους και υπηρέτες των κάθε λογής κατακτητών, είτε για τους Γερμανούς ναζί πρόκειται, είτε για τους Αγγλους της δεύτερης κατοχής, είτε για τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, που, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους δεύτερους, μακέλεψαν τον ελληνικό λαό.

Γι' αυτό, ο Χρ. Πασαλάρης προλογίζοντας το βιβλίο του φίλου του Καράγιωργα "Η ΟΠΛΑ χωρίς θρύλο", ψάχνει "άλλοθι" για τα εγκλήματα της ολιγαρχίας. Και, ακολουθώντας το γνωστό... "όταν η αλήθεια δε συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο γι' αυτήν", δε διστάζει να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να αναζητά προδότες και εγκλήματα στους αγωνιστές του λαού, στο ΚΚΕ και τον ηρωικό ΕΛΑΣ που - όπως αναφέρει εκφράζοντας τον... αποτροπιασμό του ο Χρ. Πασαλάρης - "λίγο έλειψε να οδηγήσουν την Ελλάδα στο ανατολικό μπλοκ"! Φαίνεται, όμως, ότι πέρα από τον καημό του και τις υπηρεσίες που επιδιώκει να προσφέρει στην τάξη που υπηρετεί, ο Χρ. Πασαλάρης ψάχνει τα δικά του "άλλοθι" - πειστήρια προς τα αφεντικά του, ότι, πραγματικά, ανένηψε από το νεανικό του λάθος να γίνει ΕΠΟΝίτης!

Αλλά, γιατί τέτοιες ανασφάλειες κ. Πασαλάρη; σας έμαθαν πια!

Γ. Ζ.

ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση και την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), η ΚΟΒ Ασπρων Χωμάτων "Νίκος Μπελογιάννης" οργανώνει τιμητική εκδήλωση, το Σάββατο 15 Νοέμβρη και ώρα 7.00 μμ, στα γραφεία της (Κρήνης 72 - Ασπρα Χώματα) και καλεί όλους τους φίλους να πάρουν μέρος.

ΚΟΒ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεστίαση για τα 80χρονα

Η ΚΟΒ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γιορτάζοντας τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, οργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ συνεστίαση στη "Συντροφιά" (Πόλεως - Προκοπίου Νίκαια). Η συνεστίαση, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φίλοι και σύντροφοι, γίνεται στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Συνταγματάρχης και στρατιώτης νεκροί σε τροχαίο

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε χτες στις 11.45 το πρωί επί της Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Σουφλίου, όταν στρατιωτικό όχημα συγκρούστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες με τρακτέρ. Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα ο συνταγματάρχης Οικονομικού Γρηγοράκης Εμμανουήλ,κάτοικος Ξάνθης και ο στρατιώτης Πεζικού Ράπτης Δημήτριος του Γεωργίου, 20 ετών, κάτοικος Ορφανίου Καβάλας. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ενώ διατάχθηκε προανάκριση για τη διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ