ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ,μέλους του ΚΚΕ, Ακροναυπλιώτη και Μακρονησιώτη, προσφέρω 40.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παντελεήμονα" Αχαρνών.

Προσφέρω, επίσης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, αντί για στεφάνι στον τάφο της ανιψιάς μου ΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ και 5.000 δρχ. στη μνήμη της ΜΑΙΡΗΣ ΖΕΡΒΑ,μέλους του ΚΚΕ.

Μεταξία Γιακουμή

* * *

λ9

Την Κυριακή, 23 Νοέμβρη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα Αγίας Παρασκευής, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΚΑΠΕΛΑ,μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στη Ματαράγκα Καρδίτσας. Είκοσι χρόνων το 1942 κατατάχτηκε στο 1/38 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και ήταν διοικητής της ΕΠΟΝίτικης ομάδας του Συντάγματος.

Μετά τη Βάρκιζα, διώχτηκε και κατέφυγε στο ΔΣΕ και ονομάστηκε αξιωματικός. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στις ανατολικές χώρες και όταν επαναπατρίστηκε συνέχισε τον αγώνα από τις γραμμές του κόμματός του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ευρυδίκη, τα παιδιά του Νίκος, Ευθυμία, Βέρα και Γιώργος, Σωτήρης και Μελπομένη, και τα εγγόνια του Αναστασία, Ευρυδίκη, Ευριπίδης, Αννα και Ευρυδίκη προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80χρονα.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μας ΑΛΕΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΔΟΒΑΡΗ,που χάσαμε ξαφνικά στις 12 Νοέμβρη 1997, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του από τις ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας

* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,παλαίμαχου αγωνιστή και συνδικαλιστή, προσφέρουμε, μέσω του "Ριζοσπάστη", 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μαίρη Παπανικολάου

Η κόρη του Ρένα Κουτούγερα

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, 24 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, της 17ης Νοέμβρη, μέρας ανατροπής της χούντας και 24 χρόνων από το χαμό της κόρης μας ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ, στις 16 Νοέμβρη 1973, προσφέρουμε 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Νέας Ελβετίας - Φρυγίας για τα 80χρονα της Σοσιαλιστικής Επανάστασης και του ΚΚΕ.

Η μέρα του Πολυτεχνείου είναι αξέχαστη μέρα για μας. Μας θυμίζει την κόρη μας και η κόρη μας μας θυμίζει τον ηρωικό αγώνα του Πολυτεχνείου.

Παναγιώτης και Αρετ. Γερογιάννη

* * *

λ9

Πέρασαν 9 χρόνια από τις 14 Σεπτέμβρη 1988, που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε 30.000 δρχ., μέσω ΚΟ Γαλατσίου.

Ο άντρας της Νίκος Ηλιόπουλος και τα παιδιά της

* * *

λ9

Στις 14 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία μόλις 28 χρόνων, ο αξιολάτρευτος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΚΑΝΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω Δυτικής ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Οι γονείς Μαγδαληνή - Κώστας

Η γυναίκα του Αθανασία

Η κόρη του Γεωργία

Η αδελφή του Αθανασία

* * *

Ο Δημήτριος Σαράντος προσφέρει 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Μπραχαμίου για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ και στη μνήμη της μητέρας του ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ,του Β. ΓΚΙΚΑ και των αγωνιστών ΝΕΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΚΗ από τον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας.

* * *

Στη μνήμη των ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ,καθώς και στη μνήμη των τριών παλικαριών του Υμηττού ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΥΓΕΡΗ,ΚΩΣΤΑ ΦΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και ΘΑΝΟΥ ΚΙΟΚΜΕΝΙΔΗ,προσφέρουμε για τα 80χρονα του ΚΚΕ 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Κώστας και Δήμητρα Δούκα

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΘΑΝΑΣΗ ΑΡΓΥΡΟΥΛΗ, η γυναίκα του και η κόρη του προσφέρουν 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου.

* * *

Ο Θανάσης Κατσώνης προσφέρει 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, στη μνήμη του αδελφού του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ και του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΚΟΥΣΗ, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 με τους 200 πατριώτες στην Καισαριανή.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, αταλάντευτου αγωνιστή για τα ιδανικά του ΚΚΕ, η συντρόφισσα της ζωής του Γεωργία πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ27

Αύριο, 16 Νοέμβρη, γίνεται το μνημόσυνο του αγωνιστή ΦΙΛΙΠΠΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - '41. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή, πήρε μέρος με τα τμήματα του ΕΛΑΣ στο χτύπημα του αστυνομικού τμήματος της Χαραυγής Κοζάνης. Στην ίδια επιχείρηση πήρε μέρος και οΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ,αφόπλισαν τους αστυνομικούς, κατέβασαν τη γερμανική σημαία και ύψωσαν την ελληνική, που κυμάτιζε επί μία βδομάδα.

Στις 3 Φλεβάρη, οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό Λιβερά Κοζάνης και σκότωσαν πολλούς αγωνιστές, μαζί και τον πατέρα του Φίλιππα ΘΕΟΔΩΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και τον υπεύθυνο του ΕΑΜ. Τη θέση του ανέλαβε ο Φίλιππας.

Στη μνήμη του Φίλιππα και του πατέρα του Θεόδωρου, της κόρης μας ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ που πέθανε στις 7 Δεκέμβρη 1995, και του Γιάννη Θεοδωρίδη, ταγματάρχη του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στις τελευταίες μάχες του Γράμμου, προσφέρουμε στην ΚΟ Βέροιας 10.000 δρχ., στο Παράρτημα Βέροιας της ΠΕΑΕΑ 10.000 δρχ., για τα σπαστικά παιδιά 10.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η σύζυγος Παρθενόπη Βασιλειάδη, τα παιδιά του Θεόδωρος και Στέλλα, τα εγγόνια του Φίλιππας, Παρθενόπη, Νικολέτα και ο γιος της Μαργαρίτας Γιάννης.

***

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου της ζωής μου ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΑΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε πριν από 4 χρόνια στις 16 Νοέμβρη 1993, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

Παναγιώτα Ι. Λιάρου

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

λ9

Αύριο, Κυριακή 16 Νοέμβρη, στην εκκλησία του Νεκροταφείου του Περιστεριού, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τζακιού 10.000 δρχ.

Οι οικογένειες των παιδιών του Δημ. και Γεωρ. Κωτσόπουλου

* * *

λ9

Αύριο, Κυριακή 16 Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Νέας Κηφισιάς, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΜΗ

Στη μνήμη της προσφέρουμε 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς.

Τα ανίψια της Μιχάλης και Γεωργία Μανουσάκη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ