ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Με χρήματα των αγροτών τα κερδοσκοπικά παιχνίδια

Οι επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη νομισματική κρίση, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας

Παρακρατώντας τα χρήματα των φτωχών Ελλήνων αγροτών, η κυβέρνηση έπαιξε διάφορα παιχνίδια με τους κερδοσκόπους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νομισματικής κρίσης. Την παραπάνω καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μπούτα επιβεβαίωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής,ανακοινώνοντας ότι τα παρακρατηθέντα ποσά θα αρχίσουν να δίνονται τις επόμενες μέρες. Η καταγγελία του Β. Μπούτα αφορούσε την παρακράτηση της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς και όπως κατήγγειλε ο βουλευτής δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και όχι μόνο στους ελαιοπαραγωγούς, αλλά και σε μία σειρά άλλα προϊόντα.

Ο Β. Μπούτας τόνισε ότι παρόλο που οι επιδοτήσεις είναι μικρές, εντούτοις είναι απαραίτητες για τους φτωχούς αγρότες και είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα για παιχνίδια με κερδοσκόπους και αεριτζήδες. Η κυβέρνηση, τόνισε, πρέπει να λύνει τα προβλήματα και όχι να δημιουργεί καινούρια στις πλάτες των φτωχών αγροτών. Με την τακτική αυτή, είπε ο Β. Μπούτας, οδηγείτε τους αγρότες στο δρόμο του αγώνα και γι' αυτό να μην ψάχνεται για υποκινητές. Η πολιτική σας είναι ο πραγματικός υποκινητής και γι' αυτό σε κάθε ευκαιρία ποινικοποιείτε τις κινητοποιήσεις, τόνισε ο βουλευτής, φέρνοντας ως παράδειγμα και το επίκαιρο συμβάν στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όπου για να προστατευτούν τα συμφέροντα της καναδικής πολυεθνικής, ανασύρθηκε χουντικός νόμος, ο οποίος απαγορεύει τη συγκέντρωση πάνω από πέντε ατόμων.

Τέλος ο Β. Μπούτας ζήτησε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων με τους ανάλογους τόκους, αφού οι αγρότες όταν καθυστερούν έστω και λίγο τις δόσεις προς την Αγροτική Τράπεζα, τότε επιβαρύνονται με υπέρογκους τόκους.

Ο υφυπουργός Γεωργίας αφού είπε ότι τη χρηματιστηριακή κρίση την πλήρωσε όλη η χώρα, αναφερόμενος στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, επανέλαβε την αυταρχική θέση της κυβέρνησης ότι υπάρχουν νόμοι που όταν παραβιάζονται, τότε υπάρχουν κυρώσεις.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Εγκατάλειψη, με στόχο το ξεπούλημα

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μήτσου Κωστόπουλου, σε επερώτηση της ΝΔ για την ΥΠΑ

Το θέμα των προσανατολισμών της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος,με αφορμή τη συζήτηση Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στην υπηρεσία αυτή του δημοσίου.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στην Επερώτηση της ΝΔ δε γίνεται λόγος για σοβαρά θέματα της ΥΠΑ (αεροδρόμιο Σπάτων, κερδοφόροι τομείς αεροδρομίων κλπ.), αποκρύπτοντας ουσιαστικά τους κυβερνητικούς στόχους. Οπως επισήμανε ο Μήτσος Κωστόπουλος στόχος της κυβέρνησης είναι "να σωρευτούν λειτουργικά προβλήματα, να διαμορφώνεται μια ορισμένη συνείδηση στον ελληνικό λαό, ώστε στο τέλος να διαμορφωθούν οι γενικότερες συνθήκες για τη διάλυση αυτής της υπηρεσίας. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή την αλήθεια πρέπει να την έχουν καλά στο μυαλό τους τόσο οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, όσο και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Τα προβλήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των μέσων, τα προβλήματα που αφορούν την κατάρτιση και την επανακατάρτιση των εργαζομένων στα νέα μέσα, τα προβλήματα στην ασφάλεια των αεροδρομίων, μπορούσαν και μπορούν να αντιμετωπιστούν στη βάση των προτάσεων των εργαζομένων και της ομοσπονδίας τους, αλλά δεν αντιμετωπίζονται. Κι έτσι φτάνουμε σήμερα σε ένα σημείο να γίνονται συζητήσεις για την ασφάλεια των ελληνικών αεροδρομίων, των πιο ασφαλών διεθνώς για πολλά χρόνια με μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους και όχι σε εκείνους που πραγματικά τις έχουν"

ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Εκδήλωση για τα 80χρονα του ΚΚΕ

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 80χρονα της ίδρυσης και ηρωικής δράσης του ΚΚΕ διοργανώνει η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη 26 Νοέμβρη, στις 7.00 μμ,στην αίθουσα της Πινακοθήκης Λιβαδειάς.Θα μιλήσει ο Τάσος Χρονάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του Κόμματος. Μετά την ομιλία, η χορωδία της ΠΕΑΕΑ θα αποδώσει "τραγούδια της ζωής και του αγώνα". Θα απαγγείλει ο Τίτος Βανδής.Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση αντιστασιακής φωτογραφίας.

Αυθαιρετούν οι ασφαλιστικές εταιρίες

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

"Τα μέτρα που υποχρεώθηκε να πάρει η κυβέρνηση, με το κλείσιμο ασφαλιστικών εταιριών, δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στον κλάδο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο". Τα παραπάνω υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου κατά τη διάρκεια Επίκαιρης Ερώτησής του στη Βουλή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις ασφαλιστικές εταιρίες των αυτοκινήτων.

Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης γιατί καθυστέρησε να ελέγξει το χώρο και να προλάβει τις εξελίξεις πριν υποχρεωθεί να πάρει τα μέτρα ανάκλησης των αδειών από τις έξι ασφαλιστικές εταιρίες. Επίσης, τόνισε ότι δε γίνονται έλεγχοι αν οι ασφαλιστικές εταιρίες πληρώνουν τους ασφαλισμένους και αν τους πληρώνουν κανονικά, υπογραμμίζοντας ότι από το 1994 η ασφαλιστική αγορά έχει απελευθερωθεί και τα ασφάλιστρα έχουν αυξηθεί υπερβολικά. Ζήτησε δε να εξυγιανθεί πλήρως η κατάσταση και να δοθεί ένα τέλος στην εκμετάλλευση των κατόχων αυτοκινήτων.Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης,είπε ότι οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων που ήταν ασφαλισμένοι στις έξι εταιρίες που έκλεισαν θα αποζημιωθούν πλήρως από επικουρικό ταμείο που υπάρχει και σε ένα μήνα θα πρέπει να διαλέξουν καινούρια εταιρία. Οσον αφορά τα ασφάλιστρα, είπε δε θα υπάρξει καμία αύξηση μέσα στο 1998, αφού οι αυξήσεις που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά μεγάλες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ