ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Μάρτη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Φλερτάρει τελικό ο Ολυμπιακός

Τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων θέλει να βάλει από σήμερα η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στη Σλοβακία με αντίπαλο τη Νοβάκι στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τον αποκλεισμό της ισπανικής Καταλούνια στην προημιτελική φάση, προβάλλουν πλέον από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από το σημερινό παιχνίδι.

Χωρίς βέβαια να υποτιμούν τους Σλοβάκους που πάνω από όλα παραμένουν μια επικίνδυνη ομάδα, ικανή να κάνει τη ζημιά στις τάξεις της ελληνικής ομάδας, επικρατεί η αισιοδοξία ότι σήμερα θα κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.Ο Νίκος Λουκάτος δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Οπως τόνισε σε δηλώσεις του για το παιχνίδι ο Ελληνας τεχνικός, "χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού οι Σλοβάκοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι αλλά αν ο Ολυμπιακός παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του δε θα υπάρξουν προβλήματα. Πάμε για νίκη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια ισοπαλία ή μια ήττα με μικρή διαφορά, δε μας δίνει την ευκαιρία να παλέψουμε στη ρεβάνς".

Εξάλλου η Βουλιαγμένη αγωνίζεται σήμερα στην Ιταλία για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Καπ όπου αντιμετωπίζει την Πεσκάρα σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες όσον αφορά τη συνέχεια... Τόσο η ελληνική ομάδα όσο και η Πεσκάρα έχουν από δυο βαθμούς και είναι οι βασικοί αντίπαλοι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση. Ο τεχνικός των "μπέμπηδων" Γιάννης Γιανουρής, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Κουτσογιάννη (τραυματίας) και του Τρμπόγιεβιτς (ίωση) αλλά όπως τονίζει θα παλέψουν μέχρι τέλους προκειμένου να φύγουν αλώβητοι από την ιταλική έδρα.

  • Το ντέρμπι της Χίου με τη Γλυφάδα (Χίος 20.00) ξεχωρίζει στη σημερινή 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Εθνικός - Χανιά (Πειραιάς 17.30), ΟΦΘ - Ηλυσιακός (Ποσειδώνειο 18.00), Πάτρα - Κέρκυρα(Πάτρα 20.00). Την Τετάρτη θα γίνουν τα παιχνίδια Βουλιαγμένη - Πανιώνιος(18.00), Χαλκίδα - Ολυμπιακός (17.30).
Φάση από τον πρώτο αγώνα ΠΑΟ-Προοδευτικής στο ΟΑΚΑ όπου είχαν κερδίσει

Φάση από τον πρώτο αγώνα ΠΑΟ - Προοδευτικής στο ΟΑΚΑ, όπου είχαν κερδίσει οι "πράσινοι"

ΕΠΑΕ
Κόντρας... συνέχεια

Η ΕΠΑΕ κάλυψε πλήρως χτες τον προϊστάμενο της νομικής της υπηρεσίας, Τ. Μπαλτάκο απ' την επίθεση που του εξαπέλυσε πρόσφατα ο Ολυμπιακός. Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ διαφωνώντας με αρνητική γνωμοδότησή του, για τη δυνατότητα "σπασίματος" της συμφωνίας ΕΠΑΕ - SUPERSPORT, είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του υποστηρίζοντας ότι υφίσταται ασυμβίβαστο, γιατί διατηρεί θέση νομικού συμβούλου και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην απάντηση της διοργανώτριας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων παρουσιάζονται τρεις λόγοι με βάση τους οποίους η άποψη του Ολυμπιακού είναι λανθασμένη. "Λόγω αρχαιότητας είναι προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας, γι' αυτό του ζητήθηκε γνωμοδότηση. Είναι δικηγόρος της ΕΠΑΕ με αντιμισθία και εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχει ασυμβίβαστο γιατί ΕΠΑΕ και ΚΑΕ ούτε συναρτώνται ούτε "συναντώνται"". Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει πως"η επιλογή των συνεργατών γίνεται με απόφαση του ΔΣ".

Βέβαια το παραπάνω θέμα αποτελεί την... κορυφή του παγόβουνου και ουσιαστικά δεν εστιάζεται στο πρόσωπο. Η διαμάχη ΕΠΑΕ - Ολυμπιακού αφορά σοβαρότερα και βαθύτερα θέματα, με σημαντικότερο τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα. Απλά στο παιχνίδι τακτικής και εντυπώσεων χρησιμοποιούνται όλα τα... χαρτιά.

O Λέχμαν στη Μίλαν

Στη Μίλαν θα αγωνίζεται από την επόμενη περίοδο ο Γερμανός τερματοφύλακας της Σάλκε, Γενς Λέχμαν, ο οποίος υπέγραψε ήδη συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων χρόνων, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε ντέλο Σπορτ".

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο μάνατζερ του 28χρονου Λέχμαν, Αντρέ Γκος, μετά τη συμφωνία με τη διοίκηση της Μίλαν, μετέβη στο Κόμο, προκειμένου να βρει και το σπίτι όπου θα μένει ο πελάτης του.

Το τέλος ενός θρύλου

Ο Φερντινάντ Πόρσε, ο άνθρωπος που δημιούργησε ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, την περίφημη "Πόρσε", πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρίας. Ο Φερντινάντ Πόρσε άφησε την τελευταία του πνοή στο Τσελ αμ Ζέε, στην Αυστρία.

Η γερμανική εταιρία σπορ αυτοκινήτων "Πόρσε" ιδρύθηκε από τον Φερντινάντ και τον πατέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Οι πρώτες "Πόρσε" κατασκευάστηκαν το 1948 στο Γκμιντ της Αυστρίας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε ο τομέας παραγωγής της εταιρίας στη Στουτγκάρδη, στη Γερμανία. Οι "Πόρσε" είναι από τα πιο πετυχημένα σπορ αυτοκίνητα στα παγκόσμια ράλι τα τελευταία πενήντα χρόνια.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΟ
"Καίγονται" για τους βαθμούς

"Το ματς με την Προοδευτική είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού η ομάδα του Κορυδαλλού παλεύει για τη σωτηρία της. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί και στα ενενήντα λεπτά ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης", δήλωσε ο τεχνικός του τριφυλλιού Βασίλης Δανιήλ για το σημερινό εκτός έδρας ματς με τη βυσσινί ομάδα.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός "τρέμει" την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αφού το βαρύ τερέν θα εξυπηρετήσει τους αντιπάλους που θα αντιπαραθέσουν δύναμη στο περισσότερο τεχνικό παιχνίδι του ΠΑΟ.

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και έτσι οι πράσινοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Νικοπολίδη, Αποστολάκη, Γ.Χ. Γεωργιάδη, Γκούμα ή Μπασινά, Λαγωνικάκη, Νικολαϊδη, Κολιτσιδάκη, Μιλόγεβιτς, Βαζέχα, Μίκλαντ, Αλεξούδη.

Στην αντίπερα όχθη ένας παλιός άσος του τριφυλλιού, ο Νίκος Καρούλιας θα βρεθεί απέναντι στη μεγάλη του αγάπη: "Είμαι επαγγελματίας προπονητής και σέβομαι το ψωμί που τρώω. Θέλουμε τη νίκη αφού είμαστε σε δεινή βαθμολογική κατάσταση και αυτό θα επιδιώξουμε. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όπως και με την ΑΕΚ. Απλώς χρειάζεται μεγάλη πίστη και προσπάθεια που πιστεύω ότι έχουν οι παίκτες μου".

Απών από το σημερινό ματς για τους γηπεδούχους θα είναι ο τραυματίας τερματοφύλακας Κόλεφ καθώς και οι τιμωρημένοι Ζαϊμι, Αγγελόπουλος και Δήμος. Αντίθετα επιστρέφει ο Παντελίδης που εξέτισε την ποινή του.

Το ματς αρχίζει στις 4.45μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Στοχεύει μετάλλιο

Υποψηφιότητα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου έβαλε η εθνική ομάδα του ανσάμπλ γυναικών, που συμμετέχει στο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής "Καλαμάτα Καπ", που άνοιξε χτες την αυλαία του στην πόλη της Μεσσηνίας.

Η ελληνική ομάδα, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρόγραμμα με τις 5 μπάλες, συγκέντρωσε 19.650 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εμφάνισης των ομάδων. Αύριο αγωνίζεται στο πρόγραμμα με τα δυο στεφάνια, καθώς και στις τρεις κορδέλες, όπου θα ολοκληρωθεί και η βαθμολογία.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν η Ισπανία με 19,516 βαθμούς και η Λευκορωσία με 19,466 βαθμούς.

Το μίτινγκ συνεχίζεται σήμερα με το γενικό αγώνα στο ατομικό και ομαδικό και ολοκληρώνονται την Κυριακή με τα τελικά των οργάνων.

ΑΕΚ
Κάλυψε τον Ντου Ντου ο Βαμβακάς

Πλήρης κάλυψη στον Ντουμιτρίου, που ταυτόχρονα αποτελεί "άδειασμα" κάποιων παραγοντίσκων, είναι η χτεσινή δήλωση του γυμναστή της ΑΕΚ, Γ. Βαμβακά. "Δεν είναι αλήθεια πως έχω παραγκωνιστεί από τον κύριο Ντουμιτρίου. Δεν είμαι φυτό. Αν συνέβαινε αυτό θα 'χα φύγει", ανέφερε και πρόσθεσε: "Στην προπόνηση σίγουρα δεν κάνω ό,τι θέλω. Τότε θα 'μουν εγώ ο προπονητής. Κάθε τεχνικός έχει το δικό του πρόγραμμα. Πάνω σ' αυτό το πλάνο δουλεύω και εγώ, σε μια αρμονική συνεργασία".

Η παρέμβαση του καθ' ύλην αρμόδιου, στη φιλολογία που εσκεμμένα ανέπτυξαν ορισμένοι τις τελευταίες μέρες, με προφανή σκοπό να πλήξουν το κύρος του προπονητή, εκθέτει ανεπανόρθωτα εγκεφάλους αλλά και εκτελεστικά όργανα.

Στο μεταξύ, η ομάδα προετοιμάζεται για το δύσκολο παιχνίδι στην Πάτρα, όπου φυσικά μοναδικός σκοπός είναι το διπλό. Απ' την αποστολή αποκλείστηκαν οι τραυματίες Μαρτσέλο, Μανωλάς, ενώ δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει και ο Δώνης (3 κίτρινες). Εναντίον της Παναχαϊκής επανέρχεται ο Κοπιτσής που εξέτισε την ποινή του και μάλλον θα εκτοπίσει απ' τη βασική 11άδα τον Τόμιτς. Μάλλον θα ξεκινήσουν ακόμα οι: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Ντόμπος, Κωστένογλου, Κασάπης, Μαλαδένης, Μαχαιρίδης, Σαβέφσκι, Νικολαϊδης, Καλιτζάκης.

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής ανοίγει σήμερα στο Θριάσιο Πεδίο και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα. Εκεί στις 3μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) η δεύτερη της βαθμολογίας ομάδα του Χρήστου Αρχοντίδη θα φιλοξενήσει την αδιάφορη βαθμολογικά Καλλιθέα του Πέτρου Μίχου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μονόδρομος η νίκη

Μονόδρομο αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη στο αυριανό ματς με τον Ιωνικό στο Ολυμπιακό στάδιο. Αυτό άλλωστε παραδέχτηκε και ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Αν δεν κερδίσουμε τον Ιωνικό, θα χάσουμε πολλά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που το έχει αποδείξει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Εχει κίνητρο όπως κι εμείς και πρέπει να αγωνιστούμε με σοβαρότητα και πειθαρχία ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, που θα μας κρατήσουν στην κορυφή".

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ντούσκο θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κυριάκου Καραταϊδη που είναι τραυματίας, καθώς και του Γιώργου Αμανατίδη, που όμως θα είναι στον πάγκο των Πειραιωτών. Ετσι δίπλα στον Ανατολάκη στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς.

Ο Ολυμπιακός το πιθανότερο να παραταχθεί αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο με τους: Τοχούρογλου, Μαυρογενίδη, Βαρεσάνοβιτς, Ανατολάκη, Πασσαλή, Πουρσανίδη, Γιαννακόπουλο, Καραπιάλη, Αλεξανδρή, Ιβιτς και Τζόρτζεβιτς.

Στο πλευρό των "ερυθρολεύκων" αναμένεται να βρεθούν πάνω από 25.000 φίλαθλοι.

Με σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί ο Ιωνικός αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ δε θα έχει στη διάθεσή του τους Κλάεβιτς, Φίλη, Φρούσο, ενώ ετοιμοπόλεμοι θα είναι οι Αντριόλι, Γυριχίδης, Νταρακλίτσας. Ο Ελληνοπολωνός τεχνικός των Νικαιωτών απέφυγε τις δηλώσεις, όμως όλοι αντιμετωπίζουν το ματς με ηρεμία, αφού όπως δηλώνουν το άγχος θα το έχει ο Ολυμπιακός και όχι ο Ιωνικός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ