ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Απρίλη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σήμερα, 11 Απρίλη, κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΔΗ.

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συζύγου και πατέρα, καθώς και στη μνήμη της μητέρας του ΣΑΛΩΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΔΟΥ προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βάθης - "Αγ. Παύλου".

Η σύζυγος Λίζα Ιγνατίδου

Τα παιδιά του Θανάσης και Ηρακλής Ιγνατίδης

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ προσφέρουμε 20.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Ο σύζυγός της Τριαντάφυλλος

Τα παιδιά της Σωκράτης, Ευανθία

* * *

Συμπληρώνονται σήμερα 5 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου εξαδέλφου και συναγωνιστή ΒΑΪΟΥ ΚΑΝΑΚΗ,που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική του γιορτή, καθώς και στη μνήμη του κουμπάρου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΤΑΛΛΙΔΗ,που πέθανε πριν από 40 μέρες, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Χρήστος Αποστόλου

* * *

Στη μνήμη του ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΙΝΑΨ η σύζυγός του Ελένη Καπετανίδου - Ινάψ πρόσφερε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Στις 5 Απρίλη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που έχασα τον αξέχαστο και αγαπημένο σύντροφό μου στη ζωή και τον αγώνα ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολωνακίου - Λυκαβηττού 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Διαμάντω Μανουσέλη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΓΓΑΛΗ η γυναίκα του, οι κόρες του, οι γαμπροί και τα εγγόνια του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Σπυρίδωνα" 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στις 4 Απρίλη 1998 έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κολωνακίου - Λυκαβηττού 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Οι συγγενείς του

  • Στη μνήμη του Γιάννη Γεωργακόπουλου και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολωνακίου - Λυκαβηττού 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Μ. Χατζηδημητρίου

* * *

Πέρασαν 50 χρόνια από τον Απρίλη του 1948 που ο πατέρας μας, ΗΛΙΑΣ ΛΥΤΡΑΣ,από το Σερνικάκι Φωκίδας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή, πιάστηκε αιχμάλωτος στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του αστικού στρατού. Παρά τα 58 χρόνια του, η ευγενική και αδούλωτη καρδιά του δε συμβιβάστηκε και προσπάθησε να τους ξεφύγει. Τον κυνήγησαν, τον τραυμάτισαν και τον αποτελείωσαν με φρικτά βασανιστήρια. Ετσι άφησε την τελευταία του πνοή στις ματοβαμμένες κορφές της Γκιώνας.

Το ήθος του, η λεβεντιά του, η αυτοθυσία του και η παλικαριά του είναι πλούσια παρακαταθήκη για μας.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παύλου".

Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που πέθανε ο αντιστασιακός ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,μέλος του ΚΚΕ, φιλόλογος, αξιωματικός του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, όπου δίδασκε την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας. Εγραψε βιβλία όπως "Γραμματική της Ελληνικής Γλώσσας", "Τα παραλειπόμενα της Αντίστασης" και άλλα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Ε. Φ. - Μ. Β.

* * *

Η Μαρία Παπαγιάννη πρόσφερε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Κερατσινίου, στη μνήμη του συζύγου της ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και των ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ,ΚΩΣΤΑ ΒΑΣΑΛΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ,ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ και του ποιητή του λαού ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ.

* * *

Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρής γεωπόνος εκπαιδευτικός προσφέρει 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Ο στενός μου φίλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΣΚΑΣ ταξίαρχος ε. α., που πέθανε και κηδεύτηκε στην Αθήνα στις 6 Απρίλη 1998, παρέμεινε πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για γαρίφαλα στον τάφο του προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη συντρόφισσά του Μαρία, τα παιδιά, τα εγγόνια τους και στον αδελφό του Θωμά Παλάσκα.

Βασίλης Σακκέτας.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο, 12 Απρίλη στις 12.45 μ.μ. στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου Νέας Φιλαδέλφειας θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του παλαίμαχου αγωνιστή

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ

στελέχους του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Δέσπω

Τα παιδιά και τα τέσσερα εγγόνια του

* * *

Σήμερα Σάββατο 11 Απρίλη στις 10.40 π.μ. στην εκκλησία του Νεκροταφείου Καλλιθέας τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και αδελφού

ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΣΟΥΡΕΑ

Η σύζυγος Ελπίδα

Η κόρη του Ειρήνη

Η αδελφή του Μαρίνα Δίζη - Πατσουρέα

Οι λοιποί συγγενείς

* * *

Αύριο, Κυριακή 12 Απρίλη στις 11.20 π.μ. στο Νεκροταφείο της Καλλιθέας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οπαδού του ΚΚΕ

ΠΑΥΛΟΥ ΣΔΟΥΚΟΥ

Η οικογένειά του

* * *

Αύριο, Κυριακή 12 Απρίλη στις 10.00 π.μ. στο νεκροταφείο Βύρωνα θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΙΝΑΡΑ

Η γυναίκα του, τα αδέρφια του, οι λοιποί συγγενείς

O ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ του Φιλάρετου και της Ελισσάβετ το γένος Ξαντινίδου, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Αθήνα και η ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΙΑΤΡΑ του Γεωργίου και της Ελένης το γένος Γκατζιάνη, που γεννήθηκε στα Γιάννενα και κατοικεί στην Αθήνα, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στην Αθήνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ