ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Απρίλη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Το Ηράκλειο στην Ευρώπη

Το Ηράκλειο ολοκλήρωσε την πολύ καλή παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα. Στη Θεσσαλονίκη επικράτησε του Αρη με 80-68 (41-39) και για πρώτη φορά στην ιστορία του εξασφάλισε συμμετοχή στο Κύπελλο Κόρατς. Οι Κρητικοί άντεξαν στην πίεση του Αρη στο Α ημίχρονο και στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στον πάγκο, κερδίζοντας κατά κράτος τον αντίπαλό τους. Στην προημιτελική φάση των πλέι οφ, το Ηράκλειο θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

ΑΡΗΣ: Χρυσανθόπουλος 6, Σιούτης 2, Αγγελίδης 14, Φλώρος, Ορτμαν 16, Λιαδέλης 22, Γαλακτερός 8.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κόρφας 5, Κάρτερ 16, Χαρίσης 6, Πετρόπουλος 9, Νιξ 29, Παπαχρόνης 10, Γκούντα 5, Χένλαν.

Παπάγου - Περιστέρι 60-71

Ανέκαμψε το Περιστέρι, κερδίζοντας τον Παπάγου στην Κάντζα με 71-60 (32-31). Το παιχνίδι κρίθηκε στο Β ημίχρονο όταν ο Γουντς αποβλήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά στους διαιτητές και η ομάδα του Αργ. Πεδουλάκη μετέτρεψε το 50-46 σε 59-46. Εκτός δεκάδας έμεινε ο Γκούροβιτς, τον οποίο η διοίκηση του Περιστερίου κάλεσε σήμερα σε απολογία. Το τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι των δύο ομάδων θα διεξαχθεί αύριο στις 18.30 στο Περιστέρι (ΑΝΤ-1).

ΠΑΠΑΓΟΥ: Λημνιάτης 3, Χάρις 18, Διαμαντόπουλος 13, Αλμπέρτι, Γουντς 4, Υφαντής 20, Κούβελας 2.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κορωνιός 12, Γκαγκαουδάκης, Χένρι 18, Νόντας 2, Ουότσον 17, Γιάριτς 13, Μυριούνης 3, Αποσκίτης.

  • Για μια θέση στο Κύπελλο Κόρατς αγωνίζονται στις 18.30 στην Πάτρα, Απόλλωνας και Ηρακλής (ΑΝΤ-1). Οι δυο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 και η νικήτρια του σημερινού παιχνιδιού θα μπορεί να υποστηρίζει ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Νέο χτύπημα σε ΕΠΑΕ

Οικονομικός έλεγχος στα οικονομικά της από το ΣΔΟΕ

Δεύτερο χτύπημα μέσα σ' ένα 24ωρο δέχτηκε η νυν διοίκηση της ΕΠΑΕ και όλα πλέον δείχνουν πως τα περιθώρια αντίδρασής της στενεύουν αρκετά. Εντελώς ξαφνικά χτες το πρωί πέντε υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) εισέβαλαν στη Θεμιστοκλέους μπλοκάροντας λογιστήριο και ταμείο. Η εντολή είχε δοθεί απ' τον υφυπουργό Αθλητισμού, Α. Φούρα... Λίγο αργότερα ο Σ. Σφακιανάκης υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της διοργανώτριας και οι εξελίξεις φαντάζουν προδιαγεγραμμένες. Πάντως αργά το βράδυ πληροφορίες υποστήριζαν πως την ανακάλεσε. Εως την ώρα όμως που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν, αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του είχαν "εξαφανιστεί".

Οι 5 "Ράμπο", όπως καλούνται οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, έκαναν ως αργά τ' απόγευμα "φύλλο και φτερό" τα βιβλία στην επαγγελματική ένωση, ελέγχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως τις συμβάσεις με το συνδρομητικό κανάλι και ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία που ανέλαβε τη χορηγία του πρωταθλήματος. Πολύωρες... συζητήσεις είχαν οι εφοριακοί με στελέχη της ΕΠΑΕ, όπως οι κύριοι Καλογιάννης (ταμίας), Παυλόπουλος (γεν. γραμματέας), Κούκης (νομ. σύμβουλος).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η νομική υπηρεσία της ένωσης αρνήθηκε να γνωμοδοτήσει αναφορικά με το εξώδικο των 12 ΠΑΕ. Συνήγορος της ΕΠΑΕ αλλά και του Β. Μητρόπουλου, που είναι ο βασικός μοχλός των οικονομικών δρώμενων, ανέλαβε ο πρώην αθλητικός δικαστής Θ. Γρηγορίου.

Στην τελική τους ευθεία οι εξελίξεις θα μπουν τη Μ. Τρίτη, που συνεδριάζει το ΔΣ και όπως όλα δείχνουν θα ορίσει έκτακτη ΓΣ. Εκτός και αν οι θιγόμενοι καταφέρουν, ως τότε, ν' αλλάξουν τους συσχετισμούς. γεγονός πάντως που φαντάζει τουλάχιστον πολύ δύσκολο. Η φημολογία για τα πρόσωπα που θα πάρουν την προεδρία έχει φουντώσει και μεταξύ άλλων ακούγονται τα ονόματα των Αλαμάνου (Απόλλωνα), Κρυσταλλίδη (ΠΑΟΚ) και Λούβαρη (ΟΣΦΠ). Πάντως ο πρώτος απέκλεισε επιστροφή του τέως προέδρου, Γ. Δέδε, σχολιάζοντας σε σχετική ερώτηση: "Δεν έχουμε Πρωταπριλιά".

ΒΟΛΕΪ
Φαβορί η ΑΕΚ

Υποδέχεται τον ΠΑΟ στη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Το εισιτήριο για την τετράδα που θα τη φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε διοργάνωση ευρωπαϊκού Κυπέλλου, θέλει να σφραγίσει η ΑΕΚ σήμερα, που αγωνίζεται στο "Γ. Μόσχος" με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο αγώνα για την α φάση των πλέι - οφ.

Η νίκη με 3 - 0 του "Δικεφάλου" στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο που ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας των "πρασίνων" φέρνει σήμερα τους Ενωσίτες αγκαλιά με την πρόκριση στο φάιναλ - φορ του πρωταθλήματος.

Με σύμμαχο τη συμπαράσταση των οπαδών της και την ανεβασμένη ψυχολογία οι "κιτρινόμαυροι" φαντάζουν σήμερα το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Ο Στ. Πολύζος θα στερηθεί και σήμερα των υπηρεσιών των Τζούριτς και Φάκα. Από την άλλη στον ΠΑΟ βαραίνουν οι απουσίες παικτών όπως ο Χατζηαντωνίου και ο Σπανός και οι άσχημες εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 16.30 ενώ από τις 17.10 θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ - 1.

Εξάλλου την υπόθεση πρόκριση στην τετράδα αναμένεται να τελειώσει σήμερα και ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει στην Παιανία (18.30) τον Κτησιφώντα. Στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής παίζει το τελευταίο του χαρτί με αντίπαλο τον συμπολίτη του Αρη (Κατσάνειο 19.00) ο οποίος είχε κερδίσει 3 - 0 στο πρώτο αγώνα.

  • Την πρόκριση στο τελικό του πρωταθλήματος στην Α1 γυναικών αναμένεται να σφραγίσουν σήμερα τα Βριλήσσια όπου αντιμετωπίζουν στην Αλεξανδρούπολη την τοπική Νίκη (17.00). Υπενθυμίζεται ότι τα Βριλήσσια είχαν νικήσει στονπρώτο αγώνα με 3 - 0. Επίσης στον άλλο ημιτελικό των πλέι - οφ αύριο ο Φιλαθλητικός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με στόχο να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στου πρώτο παιχίδι της Λεωφόρου με 3 - 0.
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σπόρτιγκ - Θρίαμβος για το Κύπελλο

Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών διεξάγεται αύριο στις 19.30 στο δημοτικό γήπεδο του Αμαρουσίου. Αντίπαλοι ο Σπόρτιγκ και ο Θρίαμβος κι από το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί αν η ομάδα του Νέου Κόσμου ή οι Εσπερίδες θα συμμετάσχουν τη νέα περίοδο στο Κύπελλο Ρονκέτι. Τις άλλες τρεις θέσεις έχουν εξασφαλίσει ο Σπόρτιγκ, η Ακαδημία και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, καθώς η άσχημη φετινή πορεία του Σπόρτιγκ είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρωλίγκας το ελληνικό μπάσκετ για την περίοδο '98 - '99.

  • Η γαλλική Μπουρζ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στον τελικό που φιλοξενήθηκε στην έδρα της, επικράτησε της ισπανικής Γκεταφέ με 7664. Στο μικρό τελικό η Κόμο νίκησε την Ορσί με 7669.
  • Τα παιχνίδια ΕσπερουΝήαρ Ηστ και ΑμαρουσίουΜεντ, ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της Α2 κατηγορίας. Οι αγώνες: Τριανδρίας17.30: Φίλιππος - Ολύμπια, Καλλιθέας 17.30: Εσπερος - Νήαρ Ηστ,Αμαρουσίου 17.30: Μαρούσι - Μεντ, Βυζαντινού 17.30: ΒΑΟ - Μίλωνας,Πειραιά 17.30: Πειραϊκός -Μακεδονικός, Γουδίου 17.30:Αμπελόκηποι -Ιωνικός ΝΦ.
Β' ΕΘΝΙΚΗ

Η αυλαία της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής ανοίγει σήμερα στην Ελευσίνα. Εκεί στις 5μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) η ομάδα του Θριάσιου Πεδίου θα φιλοξενίσει την Δόξα Δράμας και θέλει τη νίκη ώστε να διστηρηθεί σε τροχιά ανόδου.

ΠΑΟ
Σαρωτικές αλλαγές

Με σαρωτικές αλλαγές στην 11άδα, σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, θα παραταχθεί αύριο ο Παναθηναϊκός στην Καβάλα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Βασίλης Δανιήλ θα κάνει τουλάχιστον 4 αλλαγές στην αρχική σύνθεση. Υποψήφιοι είναι οι Νικολαϊδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης. Σιμπνιέφσκι, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος, Στράντλι και Βάντσικ!

"Η Καβάλα είναι σε δεινή βαθμολογική θέση και θα παίξει αποκλειστικά για τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε για το γόητρό μας. Ο ΠΑΟ είναι υποχρεωμένος σε κάθε ματς να παίζει για τους τρεις βαθμούς", τόνισε ο τεχνικός ηγέτης των πρασίνων για τον αγώνα κόντρα στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η βρογχίτιδα "πρόδωσε" την Κλέπκου

Εξηγήσεις από την κολυμβήτρια για την απαγορευμένη ουσία, στο ΔΣ της ΕΚΟΦ

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο στο θέμα της κολυμβήτριας που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας στο χειμερινό πρωτάθλημα ΟΠΕΝ (6 - 8/3). Μετά από μεγάλη μυστικοπάθεια σχετικά με το όνομα της αθλήτριας, η ΕΚΟΦ αποκάλυψε (έστω και εμμέσως) ότι το δείγμα ανήκε στην κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ Κατερίνα Κλέπκου, η οποία κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις στο ΔΣ που πραγματοποίησε χθες η Ομοσπονδία. Στα ούρα της κολυμβήτριας βρέθηκε η απαγορευμένη διεγερτική (και όχι αναβολική, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει η ΕΚΟΦ) ουσία σαλβουταμόλη.

Η αθλήτρια μαζί με τον προπονητή της εξήγησαν ότι η ουσία περιέχονταν στο βρογχολυτικό σπρέι "Αερολιν" το οποίο είχε πάρει κατόπιν ειδικής συνταγής του θεράποντα ιατρού της, αφού εκείνη την περίοδο υπέφερε από βρογχίτιδα.

Οπως τόνισε η Κατερίνα Κλέπκου, η χρήση του φαρμάκου δηλώθηκε κατά τον έλεγχο, αλλά αυτό δεν είχε καταχωρηθεί στο σχετικό έντυπο επειδή δεν είχε μαζί της τη σχετική συνταγή, ενώ αν γινόταν αυτό δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Η κολυμβήτρια και το σωματείο της ζήτησαν χθες προθεσμία για την υποβολή σχετικού υπομνήματος, η οποία της δόθηκε από την ΕΚΟΦ που από την πλευρά της επιφυλάχτηκε να εκδώσει σχετική απόφαση.

Ας σημειωθεί τέλος, ότι η χρήση της σαλβουταμόλης τιμωρείται από τη ΦΙΝΑ με 2 χρόνια αποκλεισμό, ενώ άλλες ομοσπονδίες επιβάλουν την ποινή του τρίμηνου αποκλεισμού ή της επίπληξης.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με στόχο τη νίκη ή την ισοπαλία που θα τον φέρει στον τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 ανδρών, ο Δούκας αντιμετωπίζει τις Σχολές Ξυνή στο κλειστό γυμναστήριο του Μενιδίου. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι ο Δούκας είχε επικρατήσει με 24 - 17. Αν νικήσουν οι Σχολές Ξυνή θα γίνει και τρίτο παιχνίδι στην έδρα του Δούκα.

ΠΟΛΟ
Συγκρούσεις κορυφής

Κρίσιμα ντέρμπι για τις ομάδες που διεκδικούν μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει η 10η αγωνιστική στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην καυτή έδρα της Πάτρας. Οι "ερυθρόλευκοι", μια βδομάδα πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τη Νοβάκι για τον ημιτελικό του Κυπελλούχων, θα προσπαθήσουν να προσθέσουν ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό τους που θα τους εδραιώσει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Από την άλλη όμως οι Πατρινοί, που φέτος έχουν υψηλές βλέψεις, θέλουν τη νίκη ώστε να ανέβουν ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία.

Στη Βουλιαγμένη ο ΝΟΒ εν μέσω οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων υποδέχεται τη Χίο, ξέροντας πολύ καλά ότι το κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού δεν επιτρέπει απώλειες και μάλιστα εντός έδρας. Οι Χιώτες όμως θέλουν να περάσουν αλώβητοι προκειμένου έτσι να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στο στόχο τους που είναι η είσοδος στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Κέρκυρα - Ηλυσιακός (Κέρκυρα 18.00), Χαλκίδα - Γλυφάδα (Χαλκίδα 19.00), Βουλιαγμένη - Χίος (Βουλιαγμένη 20.00), Πάτρα - Ολυμπιακός (Πάτρα 21.00), Εθνικός - Πανιώνιος (Πειραιά 20.00), ΟΦΘ - Χανιά (Ποσειδώνειο 20.30).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Αστέρια στη Μίκρα

Ολα τα αστέρια της ελληνικής ρυθμικής, με εξαίρεση τη Μαρία Πάγκαλου, παίρνουν μέρος σήμερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών στο ατομικό που διεξάγεται σήμερα στο "Σπίτι της Γυμναστικής" στη Μίκρα. Το "παρών" θα δώσουν η Πολυδώρου, η Καρυάμη, η Στράκα, η Γεωργακοπούλου που διεκδικούν τις θέσεις του βάθρου. Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά το πρωί στις 10.00 και το απόγευμα στις 3μμ.

  • Με πολλές ελπίδες για μετάλλια θα εκπροσωπηθεί η ελληνική ενόργανη γυμναστική στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών - εφήβων (23 - 26/4) και γυναικών - νεανίδων (30/4 - 3/5) στην Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι ελληνικές ομάδες απαρτίζονται από τους: Ανδρες: Μελισσανίδης, Ταμπάκος, Ελησσιάδης, Κεντημένος, Τσολακίδης. Εφηβοι: Μάρας, Φανδρίδης, Τζαβάρας, Πατρινός, Ξυλογιάννης. Γυναίκες: Τσαβδαρίδου, Καργιώτη, Παρασκευοπούλου, Μπεκιάρη, Χατζηαθανασίου. Νεάνιδες: Ταμουρίδου, Χριστοφορίδου, Καστρίτση, Ισαακίδου, Παπάκου.
  • Στη Βουλγαρία βρίσκεται από χθες η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών που την Κυριακή (15.00) αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα της γειτονικής χώρας, στα πλαίσια των προκριματικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ χθες η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών έκανε δεκτή την προσφυγή του Ντόμπριτσα Σπάσιτς και υποχρεώνει την ΠΑΕ Εθνικός να του καταβάλλει 16.501.000 εκατ. δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ