ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
Σελ. /56
ΚΕΝΗ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή, 7 Ιούνη, στις 12.00 το μεσημέρι, γίνεται στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νεκροταφείο Ζωγράφου το χρονιάτικο μνημόσυνο της

ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ Κ. ΑΡΜΠΙΛΙΑ

μέλους του ΚΚΕ και της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου", δημοτικής συμβούλου του Δήμου Ζωγράφου.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

Η οικογένεια Β. Κ. Αρμπιλιά

* * *

Την Κυριακή, 7 Ιούνη, στις 9.30 π.μ., στο Νεκροταφείο Κόκκινου Μύλου Νέας Φιλαδέλφειας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του κομμουνιστή συντρόφου μας

ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ

που μας άφησε πρόσφατα σε προχωρημένη ηλικία.

Ο Γιάννης Τσαγκαράκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στους αγώνες του λαού για λευτεριά, ανεξαρτησία, ειρήνη, κοινωνική πρόοδο και σοσιαλισμό. Μέσα από τις γραμμές της προδικτατορικής ΕΔΑ και αργότερα του ΚΚΕ, πάλεψε με πίστη, αφοσίωση και συνέπεια για τα μεγάλα οράματα της εργατικής τάξης και του λαού. Πρώτος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, ακόμα και όταν η ηλικία του δημιουργούσε αξεπέραστα εμπόδια.

Ο σύντροφός μας διώχτηκε για τις ιδέες του από το μισαλλόδοξο κράτος. Υπερασπίστηκε το ΚΚΕ στη λυσσασμένη επίθεση που οργανώθηκε για τη διάλυσή του, από το 1989 και μετά. Εμεινε αταλάντευτος στο κομμουνιστικό μετερίζι. Συνέχισε τη δράση του ακόμα και μετά το οδυνηρό πλήγμα και την πίκρα που του επιφύλαξε ο χαμός του μικρότερου γιου του, τη μνήμη του οποίου επανειλημμένα τίμησε, με προσφορές στο ΚΚΕ, από τις στήλες του "Ριζοσπάστη".

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων, της οποίας ήταν μέλος ως το τέλος της ζωής του, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον μεγαλύτερο γιο του και τους άλλους συγγενείς του.

Τα μέλη της ΚΟΒ Αμπελόκηπων


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσας και φίλης μας ΜΑΡΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ,που "έφυγε" ξαφνικά στις 29 Μάη 1998 και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολωνακίου, και 5.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη".

Γιάννης και Ντίνα

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ,η σύζυγός του Σταματία Μαυρίδου πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στις 28 Μάη έκλεισαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μαρία Παπαβασιλείου πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Πέθανε στην Αθήνα και κηδεύτηκε στο Κωσταλέξι Φθιώτιδας στις 6 Μάη 1998, ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΩΜΑΣΤΙΑΣ.Γεννήθηκε το 1921 στο Κωσταλέξι από γονείς αγρότες. Οταν τελείωσε το Δημοτικό, μπήκε στη βιοπάλη και γνώρισε τη σκληρή ζωή του αγρότη, δουλεύοντας στα χωράφια από το πρωί ως το βράδυ. Το 1937, στα 16 χρόνια του, οργανώθηκε στο Αντιδικτατορικό Μέτωπο και αρνήθηκε να γίνει μέλος της ΕΟΝ.

Στις αρχές του 1942, οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Το 1943 πρωτοστάτησε στην οργάνωση των νέων του χωριού του στην ΕΠΟΝ. Το Μάρτη του 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ και το Μάρτη του 1944 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ. Υπηρέτησε στο 13ο Λόχο Μηχανικού της ΧΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, ως τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε, πιάστηκε, βασανίστηκε από τρομοκράτες της Δεξιάς και αναγκάστηκε να καταφύγει στην Αθήνα. Εκανε διάφορες δουλιές για να επιζήσει. Το 1948 στρατεύτηκε και στάλθηκε στο Μακρονήσι. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, έμεινε στην Αθήνα και δούλευε ως σερβιτόρος.

Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, στο κόμμα που τον δίδαξε να αγωνίζεται για την προκοπή του ελληνικού λαού.

Στη μνήμη του, τα αδέρφια του Βασίλης, Ελένη και Στέλιος Στρωματιάς πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", μέσω ΝΕ Φθιώτιδας.

* * *

Ο Χρυσόστομος Μπαζής από το Μαρούσι πρόσφερε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ο Σωτήρης Χίνος πρόσφερε 10.000 δρχ. στην ΠΕΑΕΑ.

* * *

Ο Πέτρος Καλύβας από τη Βραζιλία πρόσφερε στην ΠΕΑΕΑ 5.500 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ προσφέρω 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

Γεωργία Ευσταθίου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ