ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τρίζει η καρέκλα του Χοντλ

Φαίνεται ότι η ήττα της Αγγλίας από τη Ρουμανία με σκορ 2 - 1, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον Γκλεν Χοντλ, αφού η φημολογία που θέλει την "καρέκλα του να τρίζει" πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η αγγλική εφημερίδα "ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ" χαρακτηρίζει τον Χοντλ ως "παλαιομοδίτη" και προπονητή που δεν ξέρει να "παίζει".

Σε πρωτοσέλιδό της, η "ΣΑΝ" γράφει: "Μπέκαμ και Οουεν έλαμψαν, όταν η Αγγλία έχανε τη μάχη". Η εφημερίδα αναφερόμενη στον Μπέκαμ τονίζει: "Πάλεψε σαν λιοντάρι στο κέντρο" και συνεχίζει, σχολιάζοντας ειρωνικά την τακτική του προπονητή των λιονταριών: "Η αλλαγή του Χοντλ, ο 17χρονος Οουεν, ήταν ο παίχτης που πέτυχε το γκολ!".

Εν τω μεταξύτα μεγάλα γραφεία στοιχημάτων της Βρετανίας, ήδη δέχονται στοιχήματα για το πόσες μέρες θα καθήσει ακόμη στον πάγκο της εθνική Αγγλίας, ο Χοντλ.

Μάλιστα τα στοιχήματα δεν σταματάνε εδω αφου επεκτείνονται και στο ποιιοι μπορεί να είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του. Το μεγάλο φαβορί για να πάρει τη θέση του Χοντλ είναι ο προπονητής της Μίντλεσμπρο, Μπράιαν Ρόμπσον, ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει και η περίπτωση του τεχνικού της Μπλάκμπερν, Ρόι Χόντγκσον.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ 2-1
Χοντλ κατά παικτών του!..

Με ήττα της Αγγλίας εντός και εκτός τερέν ολοκληρώθηκε προχτες η δεύτερη αγωνιστική του 7ου ομίλου. Στο "Μουνισιπάλ" έχασε από τη Ρουμανία με 2-1, ενώ στην Τουλούζη, για μια ακόμα φορά ντροπιάστηκε από τους "φιλάθλους" της που προκάλεσαν πάλι φασαρίες. Οι Βαλκάνιοι, που επικράτησαν δίκαια, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Τα "λιοντάρια", για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε την Κολομβία. Το ίδιο όμως θέλουν και οι Λατινοαμερικανοί...

Στο πρώτο ημίχρονο αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες ν' ανοίξουν το σκορ, με πιο κλασική το δοκάρι του Ιλίε (28). Τελικά τα κατάφεραν πρώτοι οι Ρουμάνοι με τον Μολντοβάν (47). Οι Αγγλοι πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν 2-3 ευκαιρίες. Ομως ο πάγκος δε βοηθούσε. Η εμμονή του Χοντλ να κρατάει δίπλα του τους Οουεν και Μακ Μάναμαν στοίχιζε. Αμφότεροι, μαζί με τον Μπέκαμ έχουν θέση στην αρχική 11άδα. Και αποδείχτηκε αυτό, αφού όταν μπήκε ο Μακ Μάναμαν, όχι μόνο η απόδοση αυξήθηκε, αλλά και ισοφάρισε (83). Στο 89 λάθος μαρκάρισμα του Λε Σο επέτρεψε στον Πετρέσκου να κάνει το 2-1 και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Οουεν είδε την μπάλα, από το σουτ που επιχείρησε, να χτυπάει δοκάρι. Ο Γάλλος Μαρκ Μπατά "κιτρίνισε" τους Χάτζι, Γκεόργκε Ποπέσκου, Τσιομποτάριου.

Ο Γκλεν Χοντλ κατηγόρησε τους αμυντικούς του: "Πίστευα ότι εμείς θα ήμασταν η ομάδα που θα... τιμωρούσε τους Ρουμάνους, αλλά τους δώσαμε δύο γκολ από δραματικά λάθη της άμυνάς μας. Είχαμε πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν τις εκμεταλευτήκαμε. Ταυτόχρονα τους δώσαμε δύο ηλίθιες ευκαιρίες, που τις εκμεταλεύτηκαν".

Από την πλευρά του, ο Ανγχελ Ιορντανέσκου, ήταν φανερά ικανοποιημένος: "Η επιτυχία ήρθε από το βάθος της καρδιάς μιας ομάδας που έχει δουλέψει πάρα πολύ. Το παιχνίδι ήταν πολύ θεαματικό και αρκετά καλό ποιοτικά, όμως τα λάθη των Αγγλων, έκαναν τη διαφορά. Τώρα θα κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο".

ΑΓΓΛΙΑ: Σίμαν, Νέβιλ, Ανταμς, Κάμπελ, Αντερσον, Μπάτι, Ινς (33' Μπέκαμ), Σκόουλς, Λε Σο, Σέριγχαμ (73' Οουεν), Σίρερ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στελέα, Πετρέσκου, Τσιομποτάριου, Ποπέσκου, Φιλιπέσκου, Μοντεάνου, Χάτζι (73' Στίνγκα, 85' Μαρινέσκου), Γκάλτσα, Ποπέσκου, Μολντοβάν (87' Λάκατους), Ιλίε.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΑΟΜΙΛΟΣ

Βραζιλία5 - 1 6

Νορβηγία3 - 3 2

Σκοτία2 - 3 1

Μαρόκο2 - 5 1

ΕΓΙΝΑΝ: Βραζιλία - Σκοτία 2 - 1, Μαρόκο - Νορβηγία 2 - 2, Σκοτία - Νορβηγία 1 - 1, Βραζιλία - Μαρόκο 3 - 0.

Δεν υπολογίζονται τα χτεσινοβραδινά παιχνίδια Βραζιλία - Νορβηγία και Σκοτία - Μαρόκο.

Β ΟΜΙΛΟΣ

Ιταλία7 - 3 7

Χιλή4 - 4 3

Αυστρία 3 - 4 2

Καμερούν 2 - 5 2

ΕΓΙΝΑΝ: Ιταλία - Χιλή 2 - 2, Καμερούν - Αυστρία 1 - 1, Χιλή - Αυστρία 1 - 1, Ιταλία - Καμερούν 3 - 0, Ιταλία - Αυστρία 2 - 1, Χιλή - Καμερούν 1 - 1.

Γ ΟΜΙΛΟΣ

Γαλλία7 - 0 6

Δανία 2 - 1 4

Ν. Αφρική 1 - 4 1

Σ. Αραβία 0 - 5 0

ΕΓΙΝΑΝ: Σ. Αραβία - Δανία 0 - 1, Γαλλία - Ν. Αφρική 3 - 0, Ν. Αφρική - Δανία 1 - 1, Γαλλία - Σ. Αραβία 4 - 0.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 24/6 Γαλλία - Δανία και Ν. Αφρική - Σ. Αραβία.

Δ ΟΜΙΛΟΣ

Νιγηρία 4 - 2 6

Παραγουάη 0 - 0 2

Ισπανία 2 - 3 1

Βουλγαρία 0 - 1 1

ΕΓΙΝΑΝ: Παραγουάη - Βουλγαρία 0 - 0, Ισπανία - Νιγηρία 2 - 3, Νιγηρία - Βουλγαρία 1 - 0, Ισπανία - Παραγουάη 0 - 0.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 24/6 Ισπανία - Βουλγαρία και Νιγηρία - Παραγουάη.

Ε ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία5 - 0 4

Μεξικό5 - 3 4

Βέλγιο2 - 2 2

Ν. Κορέα1 - 8 0

ΕΓΙΝΑΝ: Ν. Κορέα - Μεξικό 1 - 3, Ολλανδία - Βέλγιο 0 - 0, Βέλγιο - Μεξικό 2 - 2, Ολλανδία - Ν. Κορέα 5 - 0.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 25/6 Ολλανδία - Μεξικό και Βέλγιο - Ν. Κορέα.

ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία4 - 2 4

Γιουγκοσλαβία 3 - 2 4

Ιράν2 - 2 3

ΗΠΑ 1 - 4 0

ΕΓΙΝΑΝ: Γιουγκοσλαβία - Ιράν 1 - 0, Γερμανία - ΗΠΑ2 - 0, Γερμανία - Γιουγκοσλαβία 2 - 2, ΗΠΑ - Ιράν 1 - 2.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 25/6 Γερμανία - Ιράν και ΗΠΑ - Γιουγκοσλαβία.

Ζ ΟΜΙΛΟΣ

Ρουμανία3 - 1 6

Αγγλία3 - 2 3

Κολομβία1 - 1 3

Τυνησία 0 - 3 0

ΕΓΙΝΑΝ: Αγγλία - Τυνησία 2 - 0, Ρουμανία - Κολομβία 1 - 0, Κολομβία - Τυνησία 1 - 0, Ρουμανία - Αγγλία 2 - 1.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 26/6 Ρουμανία - Τυνησία και Κολομβία - Αγγλία.

Η ΟΜΙΛΟΣ

Αργεντινή 6 - 0 6

Κροατία 4 - 1 6

Ιαπωνία 0 - 2 0

Τζαμάικα1 - 8 0

ΕΓΙΝΑΝ: Αργεντινή - Ιαπωνία 1 - 0, Τζαμάικα - Κροατία 1 - 3, Ιαπωνία - Κροατία 0 - 1, Αργεντινή - Τζαμάικα 5 - 0.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 26/6 Αργεντινή - Κροατία και Ιαπωνία - Τζαμάικα.

Χάνεις, απολύεσαι...

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Τυνησίας, Χένρι Κάσπερτσακ, πλήρωσε το... τίμημα για τις δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες για το Ζ' Ομιλο του παγκόσμιου κυπέλλου της Γαλλίας.

Εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τυνησίας ανακοίνωσαν σήμερα στην Τύνιδα την απόλυσή του. Ετσι τη θέση του Κάσπερτσακ θ' αναλάβει προσωρινά ο Αλί Σελμί και θα κοουτσάρει την ομάδα στον τελευταίο αγώνα της, που θα γίνει την Παρασκευή κόντρα στη Ρουμανία.

Μαραντόνα: "Στημένο το Μουντιάλ"

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατάφερε για μία ακόμη φορά να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, υποστήριξε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, το παγκόσμιο κύπελλο είναι "φτιαγμένο" και θα το κατακτήσει η Γαλλία.

"Είμαι σίγουρος ότι όλα έχουν κανονιστεί από πριν", είπε μεταξύ άλλων ο Ντιεγκίτο σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Μπλάτερ ανακοίνωσε πως είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA, αφού τον επέλεξε η πλειοψηφία των μελών της διεθνούς ομοσπονδίας. Ολα αυτά είναι ψέματα. Τα πάντα κανονίστηκαν από πριν, μαζί με τον Μισέλ Πλατινί και τον Λέναρτντ Γιόχανσον, τον άλλο υποψήφιο για την προεδρία. Ολοι στη ΦΙΦΑ είναι διεφθαρμένοι".

Εξω φρενών ο Φογκτς

Πυρ και μανία έγινε χτες τα ξημερώματα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γερμανίας Μπέρτι Φογκτς, όταν εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του έκανε γνωστό ότι σκοπεύουν να αποσύρουν την ομάδα από το Μουντιάλ, λόγω των σοβαρών επεισοδίων, που δημιούργησαν νεοναζί στην πόλη Λανς μετά τον αγώνα με τη Γιουγκοσλαβία.

"Εξαγριώθηκα μόλις στις 2 τα ξημερώματα ρωτήθηκα για την περίπτωση αυτή. Τι φταίει η ομάδα για τα όσα συνέβησαν;", είπε ο Φογκτς και συνέχισε: "Πληγώθηκα πολύ από τη γερμανική ομοσπονδία, η οποία σχεδίαζε κάτι τέτοιο. Ενιωσα ότι είχα δεχτεί ατομική επίθεση. Η γερμανική ομάδα πάντα αφήνει άριστες εντυπώσεις σε όποια διοργάνωση κι αν παίρνει μέρος".

Ο Φογκτς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι θα προτιμούσε η Γερμανία να χάσει από τη Γιουγκοσλαβία, παρά να χαροπαλεύει αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος από τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Η γερμανική ομοσπονδία είχε αποφασίσει αρχικά να αποσύρει την ομάδα από τη διοργάνωση. Ομως, μετά από πιέσεις παραγόντων της ΦΙΦΑ, ανακάλεσε την απόφασή της.

Νέα επεισόδια από Αγγλους

Αναστάτωση προκάλεσαν, στο κέντρο της Τουλούζ, αρκετές εκατοντάδες Αγγλων χούλιγκαν, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας τους με τη Ρουμανία. Ενας Αγγλος οπαδός, τα στοιχεία του οποίου δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των ταραχών που συνέβησαν τα ξημερώματα στο κέντρο της Τουλούζ, όταν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άλλος Αγγλος οπαδός συνελήφθη, ότανπερίπου 2.000 συμπατριώτες του εισέβαλαν στο κέντρο της Τουλούζ, φωνάζοντας συνθήματα στα αγγλικά. Την ίδια στιγμή, οι περίοικοι, που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία της πόλης, άρχισαν να διαλύονται, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως συνελήφθησαν και αρκετοί Γάλλοι.

Η αστυνομία από την πλευρά της, δεν επενέβη άμεσα, κρατώντας κάποια απόσταση από τους Αγγλους χούλιγκαν, οι οποίοι σταδιακά άρχισαν να διασκορπίζονται και ειδικότερα όταν αντελήφθησαν πως τα νυκτερινά κέντρα της Τουλούζ ήταν κλειστά.

Επίσης ένας Βρετανός δημοσιογράφος έπεσε θύμα επίθεσης των Αγγλων χούλιγκαν, ενώ δύο ακόμη φωτογράφοι ξυλοκοπήθηκαν από τους εξαγριωμένους οπαδούς.

Πανηγυρισμοί στο Βουκουρέστι

Αντίθετα, σαφώς πιο καλή ήταν η εικόνα στο Βουκουρέστι την ίδια ώρα, όπου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους, παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στη ρουμανική πρωτεύουσα, για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη της ομάδας τους.

  • Ανεπανόρθωτη ζημιά στον εγκέφαλο υπέστη τελικά ο 43χρονος Γάλλος αστυνομικός Ντανιέλ Νιβέλ, που τραυματίστηκε την Κυριακή μετά από επίθεση Γερμανών χούλιγκαν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται. "Νομίζουμε ότι του έβγαλαν το κράνος και μετά τον χτύπησαν" επισήμανε γιατρός του νοσοκομείου.

Οι παίκτες της Εθνικής Ρουμανίας πανηγυρίζουν μετά τη νίκη τους επί των Αγγλων



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ