ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ 2 - 2
Μοιράστηκαν πρόκριση και εντυπώσεις

Οι Μεξικάνοι ισοφάρισαν στην εκπνοή την Ολλανδία, που στο α' ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο

Ποιος είπε ότι οι Μεξικάνοι είναι τεμπέληδες; Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι απέδειξαν ότι διαθέτουν απίστευτα ψυχικά αποθέματα και άριστη φυσική κατάσταση. Οπως και στον αγώνα με το Βέλγιο, χρειάστηκε να κάνουν μια βόλτα στην κόλαση, πριν περάσουν στον παράδεισο. Μέχρι να καταλάβουν ότι οι Ολλανδοί δε συγχωρούν, βρέθηκαν να χάνουν και πάλι με 0 - 2. Στο 4, ο Κοκού μετά από μακρινή μπαλιά του Μπέργκαμπ βρέθηκε πίσω από τη μεξικάνικη άμυνα και με δυνατό σουτ άφησε άναυδο τον Κάμπος. Τα γκολ των Ολλανδών διπλασίασε ο Ρόναλντ ντε Μπουρ στο 18, όταν με έξοχο πλασέ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μεξικάνου τερματοφύλακα. Η πρόκριση έδειχνε να έχει πετάξει. Την ώρα που οι παίκτες του Μ. Λαπουέντε έδειχναν να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα της Ολλανδίας, το Βέλγιο που διεκδικούσε ένα από τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης από τον Ε όμιλο, είχε ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι με τη Ν. Κορέα. Η επανάληψη ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό. Οι Ολλανδοί στο 50 είχαν δοκάρι σε σουτ του Κοκού. Το Μεξικό, με τον Αρελάνο στη θέση του Λούνα, άρχισε μετά το 60 την ύστατη προσπάθεια. Η ψυχολογία του αγώνα άλλαξε ριζικά μετά το 71, όταν έγινε γνωστό από το Παρίσι ότι η Ν. Κορέα ισοφάρισε το Βέλγιο. Το Μεξικό, που προκρινόταν πλέον και με ήττα, απέβαλε το άγχος, βγήκε στην αντεπίθεση και κατάφερε να κερδίσει και τις εντυπώσεις. Στο 74 ο Πελάεθ με κεφαλιά αιφνιδίασε τον Βαν ντε Σαρ, που είδε μπροστά του τους Μπλάνκο, Μπογκάρντε να διεκδικούν ανεπιτυχώς την μπάλα, στο 88 ο Μπλάνκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Ισπανός επόπτης είδε ότι βρισκόταν σε οριακή θέση οφσάιντ, για να φτάσουμε στα δραματικά τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Χερνάντεθ στο 94 εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο γκέλα του Σταμ, για την απόκτηση του οποίου πριν δυο μήνες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε στην Αϊντχόβεν 9 δισ. δρχ. και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2 - 2. Οι Ολλανδοί δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε σέντρα. Πάντως αυτό δεν τους ενόχλησε. Εκτός από την πρόκριση πήραν και την πρώτη θέση, με διαφορά τερμάτων από το Μεξικό και περίμεναν να μάθουν, αν στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τη Γιουγκοσλαβία ή τη Γερμανία.

Κίτρινες κάρτες: Σταμ, Νούμαν (Ολλ.), Καρμόνα, Πελάεθ, Χερνάντεθ (Μεξ.).

Κόκκινη κάρτα: Ραμίρεθ (Μεξ.).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βαν ντε Σαρ, Σταμ, Φρανκ ντε Μπουρ, Νούμαν (70 Μπογκάρντε), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Γιονγκ (70 Βίντερ), Ντάβιντς, Οφερμαρς, Κοκού, Μπέργκαμπ (77 Χασελμπάικ), Ράισινγκερ.

ΜΕΞΙΚΟ: Κάμπος, Καρμόνα, Σουάρεθ, Σάντσες (55 Πελάεθ), Βίλα, Νταβίνο, Ραμίρεθ, Αλμ. Γκαρσία, Χερνάντεθ, Μπλάνκο, Λούνα (46 Αρελάνο).

ΒΕΛΓΙΟ - Ν. ΚΟΡΕΑ 1 - 1
Αντίο με ισοπαλία

Αξιος... αποκλεισμός για την ομάδα του Βελγίου, η οποία παρά το ότι είχε αναλογικά τον πιο εύκολο αντίπαλο στην τελευταία ημέρα του Ε' Ομίλου του Μουντιάλ '98, τη Νότια Κορέα, δεν κατάφερε να επικρατήσει παραχωρώντας ισοπαλία με 1 - 1. Ετσι, σε συνδυασμό με το ισόπαλο 2 - 2 της Ολλανδίας με το Μεξικό, οι "κόκκινοι διάβολοι" αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τέρμα του Λουκ Νίλις, ενώ οι Νοτιοκορεάτες ισοφάρισαν στο 71' με τον Γιου Σανγκ - Τσουλ.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Βραζιλιάνος Μάρτσιο Ρεζέντε Ντε Φρέιτας, που "κιτρίνισε" τους Μπόρκελμανς, Τάε - Γιουνγκ, Λιμ - Σανγκ, Μιν - Σουνγκ και Γιούνγκ - Ζι.

O προπονητής της ομάδας, Ζορζ Λέεκενς φανερά απογοητευμένος επισήμανε: "Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα έπρεπε να μας δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ομως, στην ουσία μας φόρτωσε με άγχος. Μετά το γκολ, αδικαιολόγητα πατήσαμε φρένο. Οσο για το δεύτερο ημίχρονο, νομίζω ότι μας έλειψε η ποιότητα στο παιχνίδι μας".

ΒΕΛΓΙΟ: Βάντε Βάλε, Στάλενς, Ντεφλάντρ, Βίντοβιτς, Μπόρκελμανς, Κλεμέντ (75' Μπέντζα), Σίφο (66' Βαν ντερ Ελστ), Βίλμοτς, Βαν Κερκόφεν, Ολιβέιρα (46' Μπέντζα), Νίλις.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Μπιούνγκ - Γι, Σανγκ - Χουνγκ (67' Χιούνγκ - Σέοκ), Μιούνγκ - Μπο, Τάε - Γιούνγκ, Σανγκ - Τσουλ, Μινγκ - Σανγκ, Ντο - Κέουν (46' Γιονγκ - Σου), Σουνγκ - Γιονγκ (46' Λιμ - Σανγκ), Σέοκ - Γιου, Σουνγκ - Γιονγκ, Γιούνγκ - Βον.

ΑΕΚ
Πληρώνει... πολυεθνικές αμαρτίες

Σε νέο κυκεώνα περιπετειών οδηγείται η ΑΕΚ από την πολυεθνική ιδιοκτήτριά της. Από χθες βρίσκεται και επίσημα μια... ανάσα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της. Μ' έγγραφο που έστειλε η ΟΥΕΦΑ ανακοινώνει πως αν ως τις 20 Ιούλη η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ δεν έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς θα της απαγορευτεί η συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (σ.σ. στη θέση της θα δηλωθεί ο Ιωνικός). Μοναδική περίπτωση να μη συμβεί αυτό είναι η ΕΠΟ "με γραπτή δήλωσή της" ως την παραπάνω ημερομηνία να επιβεβαιώσει ότι "το σωματείο δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχο της ENIC και πως κανένα άτομο δεν πρόκειται ν' ανακατευτεί εμμέσως ή αμέσως με οποιαδήποτε ιδιότητα στη διαχείριση και την αθλητική παρουσίαση του σωματείου απ' αυτή την ημερομηνία ή κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου '98 - '99".

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση η διοίκηση της ΠΑΕ το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι να υποσχεθεί ότι "κατόπιν τούτου η ΑΕΚ σε συνεργασία με την ENIC θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που τους δίνει η απόφαση ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής της ΑΕΚ στη φετινή διοργάνωση".

Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή ανακοινώνει προσπάθεια να πωληθεί η εταιρία. Το ερωτηματικό που τίθεται όμως είναι για ποιο λόγο δεν το λέει "καθαρά". Μήπως θα γίνει προσπάθεια εικονικής μεταβίβασης; Οπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα είχε συμβεί κάτι ανάλογο στην ομάδα, χωρίς μάλιστα κανείς να το γνωρίζει. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία όμως ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να το δεχτεί. Και σε αντίθεση με τους Ελληνες υπεύθυνους θέλει και μπορεί να το ελέγξει...

Από την άλλη, η πώληση είναι διαπιστωμένα χρονοβόρα διαδικασία. Πώς θα μπορέσουν εντός 26 ημερών να την πραγματοποιήσουν στην Ενωση; Μήπως θα δοθεί στον πρώτο "αετονύχη" με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Σ' αμφότερες τις περιπτώσεις η ΑΕΚ μπαίνει σ' επικίνδυνα μονοπάτια με απρόβλεπτες συνέπειες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολυεθνική εταιρία πάνω απ' όλα θα βάλει το συμφέρον της και όχι φυσικά το καλό του δικεφάλου... Πολύ νωρίς οι ελπίδες κάποιων για "νέα εποχή", όπως ονόμασαν το ξεπούλημα, αποδείχτηκαν φρούδες και επικίνδυνες.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ

ΑΟΜΙΛΟΣ

Βραζιλία6 - 3 6

Νορβηγία 5 - 4 5

Μαρόκο5 - 5 4

Σκοτία2 - 6 1

ΕΓΙΝΑΝ: Βραζιλία - Σκοτία 2 - 1, Μαρόκο - Νορβηγία 2 - 2, Σκοτία - Νορβηγία 1 - 1, Βραζιλία - Μαρόκο 3 - 0, Βραζιλία - Νορβηγία 1 - 2, Σκοτία - Μαρόκο 0 - 3.

ΒΟΜΙΛΟΣ

Ιταλία7 - 3 7

Χιλή4 - 4 3

Αυστρία 3 - 4 2

Καμερούν 2 - 5 2

ΕΓΙΝΑΝ: Ιταλία - Χιλή 2 - 2, Καμερούν - Αυστρία 1 - 1, Χιλή - Αυστρία 1 - 1, Ιταλία - Καμερούν 3 - 0, Ιταλία - Αυστρία 2 - 1, Χιλή - Καμερούν 1 - 1.

ΓΟΜΙΛΟΣ

Γαλλία 9 - 1 9

Δανία 3 - 3 4

Ν. Αφρική 3 - 6 2

Σ. Αραβία 2 - 7 1

ΕΓΙΝΑΝ: Σ. Αραβία - Δανία 0 - 1, Γαλλία - Ν. Αφρική 3 - 0, Ν. Αφρική - Δανία 1 - 1, Γαλλία - Σ. Αραβία 4 - 0, Γαλλία - Δανία 2 - 1, Ν. Αφρική - Σ. Αραβία 2 - 2.

ΔΟΜΙΛΟΣ

Νιγηρία 5 - 5 6

Παραγουάη 3 - 1 5

Ισπανία 8 - 4 4

Βουλγαρία 1 - 7 1

ΕΓΙΝΑΝ: Παραγουάη - Βουλγαρία 0 - 0, Ισπανία - Νιγηρία 2 - 3, Νιγηρία - Βουλγαρία 1 - 0, Ισπανία - Παραγουάη 0 - 0, Ισπανία - Βουλγαρία 6 - 1, Νιγηρία - Παραγουάη 1 - 3.

ΕΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία7 - 2 5

Μεξικό7 - 5 5

Βέλγιο3 - 3 3

Ν. Κορέα2 - 9 1

ΕΓΙΝΑΝ: Ν. Κορέα - Μεξικό 1 - 3, Ολλανδία - Βέλγιο 0 - 0, Βέλγιο - Μεξικό 2 - 2, Ολλανδία - Ν. Κορέα 5 - 0, Ολλανδία - Μεξικό 2 - 2, Βέλγιο - Ν. Κορέα 1 - 1.

ΣΤΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία4 - 2 4

Γιουγκοσλαβία 3 - 2 4

Ιράν2 - 2 3

ΗΠΑ 1 - 4 0

ΕΓΙΝΑΝ: Γιουγκοσλαβία - Ιράν 1 - 0, Γερμανία - ΗΠΑ2 - 0, Γερμανία - Γιουγκοσλαβία 2 - 2, ΗΠΑ - Ιράν 1 - 2.

Δεν περιλαμβάνονται οι αγώνες Γερμανία - Ιράν και ΗΠΑ - Γιουγκοσλαβία.

ΖΟΜΙΛΟΣ

Ρουμανία3 - 1 6

Αγγλία3 - 2 3

Κολομβία1 - 1 3

Τυνησία 0 - 3 0

ΕΓΙΝΑΝ: Αγγλία - Τυνησία 2 - 0, Ρουμανία - Κολομβία 1 - 0, Κολομβία - Τυνησία 1 - 0, Ρουμανία - Αγγλία 2 - 1.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 26/6 Ρουμανία - Τυνησία και Κολομβία - Αγγλία.

ΗΟΜΙΛΟΣ

Αργεντινή 6 - 0 6

Κροατία 4 - 1 6

Ιαπωνία 0 - 2 0

Τζαμάικα1 - 8 0

ΕΓΙΝΑΝ: Αργεντινή - Ιαπωνία 1 - 0, Τζαμάικα - Κροατία 1 - 3, Ιαπωνία - Κροατία 0 - 1, Αργεντινή - Τζαμάικα 5 - 0.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ: 26/6 Αργεντινή - Κροατία και Ιαπωνία - Τζαμάικα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
Οποιος χάσει... χάνεται

Τον υπέρ πάντων αγώνα τους, που θα κρίνει το μέλλον τους στο φετινό Μουντιάλ, δίνουν σήμερα Κολομβία και Αγγλία, όπου ο νικητής περνάει στην επόμενη φάση, ενώ ο ηττημένος λέει πρόωρα το "αντίο". Ας σημειωθεί παράλληλα ότι οι Εγγλέζοι ευνοούνται και σε περίπτωση ισοπαλίας, αφού ήδη έχουν πετύχει 3 γκολ, ενώ έχουν δεχτεί 2, σε αντίθεση με τους Κολομβιανούς που ο συντελεστής τους είναι 1/1.

Η ήττα της Αγγλίας από τη Ρουμανία ήταν το γεγονός που ουσιαστικά έβαλε τους Κολομβιανούς στο χορό της πρόκρισης, σε συνδυασμό και με τη νίκη τους επί της Τυνησίας.

Ετσι λοιπόν οι Κολομβιανοί θέλουν σήμερα να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη...

Ο τεχνικός της ομάδας, Ερναν Ντάριο Γκόμεζ, ελπίζει ότι ήρθε η ώρα οι παίκτες του να δείξουν ένα πιο καλό πρόσωπο από αυτό που έχουν δείξει μέχρι τώρα, που σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει ετοιμάζει μια έκπληξη, όσον αφορά τη σύνθεση της ομάδας. Και αυτό γιατί όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Πρεσιάδο που πέτυχε το χρυσό γκολ στον αγώνα με την Τυνησία, αφού ο Κολομβιανός τεχνικός δείχνει να προτιμάει το δίδυμο Βαλένσια - Ντε Αβιλα.

"Το να ξεκινάς ένα παιχνίδι δεν είναι το ίδιο με το να το τελειώνεις. Πιστεύω ότι καλύτερο είναι να ξεκινήσουμε βασιζόμενοι στην εμπειρία", επισήμανε ο Γκόμεζ.

Αλλαγές όμως στην ενδεκάδα ετοιμάζει και ο Γκλεν Χοντλ, αφού η ήττα από τη Ρουμανία άνοιξε τους "ασκούς του Αιόλου" στη "Γηραιά Αλβιόνα" για τον Αγγλο τεχνικό.

Ετσι λοιπόν, με βάση και το γεγονός ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει, ο Χοντλ δεν έχει καιρό για άλλα πειράματα. Γι' αυτό το λόγο σκέφτεται να βάλει για πρώτη φορά από την αρχή των 18χρονο άσο της Λίβερπουλ Μάικλ Οουεν, ενώ λύθηκαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν οι Κάμπελ Σκουλς και Ινς. Αντίθετα, πρόβλημα υπάρχει ακόμα με τον Σουθγκέιτ, που θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του.

Ελπίδες, τέλος

Η ΦΙΜΠΑ σηκώνει τα χέρια ψηλά

Κι οι τελευταίες ελπίδες που έτρεφε η ΦΙΜΠΑ, να έρθουν οι Αμερικανοί με τους επαγγελματίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκμηδενίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Η συνάντηση παικτών και ΝΒΑ δεν κατέληξε πουθενά και άλλη δεν προβλέπεται το επόμενο διάστημα. Οπως δήλωσε χτες ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Γ. Βασιλακόπουλος, "είχα μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στιβ Μιλς, αντιπρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης του ΝΒΑ και μέλος της ομοσπονδίας μπάσκετ των ΗΠΑ, αλλά η ενημέρωση δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική. Δεν καταθέτουμε τα όπλα, το παλεύουμε, αλλά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και για να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο, οι δυνατότητες της ΦΙΜΠΑ και της ΕΟΚ για παρέμβαση προς τους Αμερικανούς είναι ελάχιστες για να μην πω μηδενικές". Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΟΚ δηλώνει ικανοποιημένος από την κίνηση των εισιτηρίων, τα οποία στην ελληνική αγορά θα διατίθενται από τη Δευτέρα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ομπρέλα προστασίας

"Τα διαιτητικά στάνταρ στο Μουντιάλ της Γαλλίας είναι υψηλότερα από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Ντέιβιντ Ουίλ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι είπε ότι μόλις σε τρία από τα 40 παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έμεινε ευχαριστημένος από τα σφυρίγματα των "αρχόντων", χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει.

Ανέφερε ακόμα ότι η βαθμολογία των διαιτητών και των βοηθών τους μέχρι στιγμής είναι πολύ υψηλή, από 8.3 έως 10 και από 8.5 έως 10 αντίστοιχα, ενώ επισήμανε ότι περιμένει ακόμη καλύτερες διαιτησίες μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. "Εγιναν ορισμένα λάθη, που όμως οι διαιτητές δεν είχαν την πολυτέλεια να τα δουν στο βίντεο και σε αργή κίνηση ή σε φωτογραφίες μετά το τέλος του αγώνα", είπε ο Ουίλ, ο οποίος ακόμη διευκρίνισε ότι οι διαιτητές κάνουν πράξη τα όσα τους είπε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για τα σκληρά φάουλ.

Αναφορικά με τις κόκκινες κάρτες, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της FIFA είπε ότι παρά τους αυστηρούς κανονισμούς για τα μαρκαρίσματα από πίσω και τα τάκλιν, οι διαιτητές προτιμούν να δείξουν κίτρινη κάρτα και πολύ δύσκολα αποβάλλουν κάποιο παίκτη. Ο ίδιος πάντως, έβγαλε... κόκκινη κάρτα στην ιδέα να έχουν οι διαιτητές στη διάθεση τους βίντεο και γουόκι τόκι, ώστε να μπορούν να βλέπουν πιο καθαρά μια φάση. "Τα λάθη είναι μέρος του ποδοσφαίρου" είπε χαρακτηριστικά ο Ουίλ.

"Ιστορίες" μπίρας

Δέκα με δώδεκα τόνους σκουπίδια μάζεψαν οι υπηρεσίες καθαριότητας της Τουλούζ, μετά το τέλος του αγώνα της Αγγλίας με τη Ρουμανία από τους δρόμους της πόλης. "Τα περισσότερα από τα σκουπίδια αυτά ήταν μπουκάλια και κουτάκια από μπίρα", αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα "Depeche du Midi".

Να σημειωθεί ότι για το φόβο επεισοδίων, τα μπαρ και τα εστιατόρια της Τουλούζ έκλεισαν στις 11 το βράδυ και όχι στις 3 τα ξημερώματα, όπως συμβαίνει καθημερινά. "Αν θέλεις να έχεις εμπορικές σχέσεις με τους Αγγλους, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μπίρα και καλές... τουαλέτες", είπε ιδιοκτήτης ενός μπαρ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αν ένας Αγγλος έβλεπε πως η... ουρά για να μπει στην τουαλέτα ήταν μεγάλη, περνούσε την ώρα του πίνοντας μια μπίρα.

ΠΟΛΟ
Διαμαρτυρία Βουλιαγμένης

Τη διαμαρτυρία της για τα όσα συνέβησαν στους δυο ημιτελικούς αγώνες για το Κύπελλο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, εκφράζει με χτεσινή της ανακοίνωση η ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, "η Βουλιαγμένη εκφράζει τη λύπη της για τα όσα συνέβησαν στους δυο αγώνες με τον Ολυμπιακό. Δυο κάκιστοι διαιτητές, με επιδεικτική έλλειψη αμεροληψίας, αδίκησαν την ομάδα του ΝΟΒ και υποβάθμισαν τους κρίσιμους αυτούς για το Κύπελλο αγώνες".

Επίσης, στην ανακοίνωση των "μπέμπηδων" γίνεται λόγος για έλλειψη αστυνομικής προστασίας (στο δεύτερο αγώνα που έγινε στον Πειραιά), αλλά και στη συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού, και καλεί τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος.

"Η ΕΚΟΦ ας αντιληφθεί τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική υδατοσφαίριση και ας λάβει τα μέτρα που επιβάλλονται".

ΒΟΛΕΪ
Στη Δράμα οι κληρώσεις

Στη Δράμα στις 22 Ιούλη θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων βόλεϊ Α1 και Α2 ανδρών και γυναικών στα πλαίσια της αγωνιστικής περιόδου 1998.

Την εκδήλωση των κληρώσεων θα "φιλοξενήσει" το πάρκο Νησάκι της πόλης, όπου οι προσκεκλημένοι θα απολαύσουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των 18 ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες κατηγορίες του αθλήματος, καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Τραγωδία σε αγώνες πάλης

Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών από την κατάρρευση εξώστη σε γήπεδο ελεύθερης πάλης, στην πόλη Καμπαρντίνο - Μπαλκάρια, της νότιας Ρωσίας.

Οπως ανέφεραν οι αρχές 22 άτομα έχασαν ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν από "εγκληματική αμέλεια" των κατασκευαστών σύμφωνα με το πρακτορείο "ΙΝΤΕΡΦΑΞ".

Το πρακτορείο "ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ" υπενθύμισε ότι ένα παρόμοιο ατύχημα σημειώθηκε σε αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Αρχανγκέλακ, τον περασμένο Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 112 άνθρωποι, κυρίως παιδιά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

Αργεντινή - Κροατία (Μπορντό, Λεσκίρ, 5.00 μμ ΕΤ 1)

Ιαπωνία - Τζαμάικα (Λιόν, Γκερλάντ, 7.00 μμ μαγνητοσκόπηση ΝΕΤ)

Κολομβία - Αγγλία (Λανς, Φελίξ Μπολέρ, 10.00 μμ ΕΤ 1)

Ρουμανία - Τυνησία (Παρίσι, Σεν Ντενί, 12.15 μαγνητοσκόπηση ΝΕΤ)

ΤΖΑΜΑΪΚΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ
Αγώνας γοήτρου

Ενας αγώνας χωρίς ουσιαστική αξία, αλλά με πολλή σημασία, όσον αφορά το μέλλον, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο αγώνας των χαμένων του 8ου ομίλου μεταξύ της Τζαμάικας και της Ιαπωνίας.

Και αυτό, γιατί οι δυο χώρες μπορεί να μην έχουν καμιά ελπίδα για τη συνέχεια, αλλά η παρουσία τους σε αυτή τη διοργάνωση άνοιξε νέους ορίζοντες για το ποδόσφαιρό τους.

Αλλωστε, αυτό επισήμανε και στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Τζαμάικα Ρενέ Σιμόες, που τόνισε "ότι και οι δυο σημερινοί αντίπαλοι, παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια, θα πρέπει πάνω από όλα να το διασκεδάσουν, γιατί ήδη έχουν πετύχει πολλά. Οι Ιάπωνες και οι Τζαμαϊκανοί φίλαθλοι θα πρέπει να είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι για τους εαυτούς τους".

Από πλευράς Ιαπωνίας, ο Σ. Ονο επισήμανε ότι ακόμα και την τελευταία αγωνιστική μια νίκη σε Μουντιάλ πάντα μετράει, έστω και εάν δεν υπάρχει συνέχεια.

"Αλλωστε, θα πρέπει να νικήσουμε για να δείξουμε ότι οι ασιατικές ομάδες δεν είναι κατώτερες σε τίποτα", συμπλήρωσε ο διεθνής Ιάπωνας παίκτης.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ
Μονόπλευρο ενδιαφέρον

Με στόχο τη νίκη, που θα τη φέρει οριστικά πρώτη στον όμιλο, η Ρουμανία κοντράρεται σήμερα με την αδιάφορη Τυνησία, που, ήδη, έχει πει "αντίο" στα όνειρα για διάκριση σε αυτό το Μουντιάλ.

Αν και το παιχνίδι δείχνει θεωρητικά εύκολο για τους Βαλκάνιους, ο Ανχελ Ιορντανέσκου προσπαθεί να προσγειώσει τους παίκτες του μετά τη νίκη επί της Αγγλίας, επισημαίνοντάς τους ότι μπορεί η πρόκριση να έχει κριθεί, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν και στην πρώτη θέση.

"Για να μείνουμε πρώτοι, πρέπει να κερδίσουμε σήμερα. Οι Τυνήσιοι μπορεί να είναι αδιάφοροι, αλλά όμως αυτό δε σημαίνει ότι έτσι θα παρουσιαστούν και στο παιχνίδι. Μπορεί να μην έχουν κάποιον παίκτη ηγέτη, αλλά όμως έχουν ένα πολύ καλό οργανωμένο σύνολο", δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός που απ' ό,τι φαίνεται θα ξεκουράσει ορισμένους βασικούς παίκτες. Συγκεκριμένα, ίσως χρησιμοποιηθούν από την αρχή οι Μαρινέσκου, Νικουλέσκου, αλλά και ο έμπειρος Λάκατους.

Στην αντίπερα όχθη, οι Τυνήσιοι, που δε θα έχουν πλέον στον πάγκο τον Χένρι Κασπερατσακ, παρά τις καλές εμφανίσεις τους με Αγγλία και Κολομβία, δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμούς που θα τους έδιναν κάποιες ελπίδες για τη συνέχεια. Σήμερα θέλουν να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι παραπάνω...

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΡΟΑΤΙΑ
Μάχη για την πρώτη θέση

Την πρώτη θέση του ομίλου διεκδικούν σήμερα Αργεντινή και Κροατία, αφού και οι δυο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Βέβαια, οι Αργεντινοί έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα για να κόψουν πρώτοι το νήμα, αφού ευνοούνται ακόμα και στην περίπτωση που το σημερινό παιχνίδι λήξει ισόπαλο.

Με την τύχη του τα έχει βάλει τις τελευταίες ημέρες ο Ντανιέλ Πασαρέλα, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα με τις συμμετοχές βασικών του παικτών. Συγκεκριμένα ο τεχνικός της Αργεντινής δε θα έχει στη διάθεσή του τον έμπειρο αμυντικό Ρομπέρτο Σενσίνι, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και υποβάλλεται σε θεραπεία. Πιθανότερος αντικαταστάτης του θα είναι ο Πάμπλο Παζ.

Εκτος όμως του Σενσίνι, ο Πασαρέλα αντιμετωπίζει πρόβλημα και με τον Ζανέτι που χτύπησε στη μέση στον αγώνα με την Τζαμάικα και ενδεχόμενα τη θέση του πάρει ο Μαουρίτσιο Πινέντα.

Παράλληλα, ο Πασαρέλα σκέφτεται να προφυλάξει και τον Τσαμότ που έχει κίτρινη κάρτα.

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει τα ίδια λάθη, όπως στον αγώνα με την Ιαπωνία, δηλώνει ο τεχνικός των Κροατών, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, που τονίζει ότι δε φοβάται την Αργεντινή.

Στον αγωνιστικό τομέα ο "Τσίρο" θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σλάβεν Μπίλιτς,ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ζβοντιμίρ Μπόμπαν.

Ο Χερνάντεζ πανηγυρίζει την ισοφάριση του Μεξικού


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ