ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Ιούλη 1998
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αποχαιρετώντας τον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ,που πέθανε πρόσφατα, εκ μέρους της Εθνικοτοπικής Ικαρίας, ο γραμματέας της Λευτέρης Κουτούφαρης είπε: Είναι βαθιά η θλίψη όλων μας, γιατί χάσαμε ένα αναντικατάστατο μέλος της κοινωνίας μας. Ο Αντώνης Καλαμπόγιας ανάλωσε, στην κυριολεξία, όλη του τη ζωή, για να προσθέσει, χωρίς καμιά αμφισβήτηση, έναν ογκόλιθο, στο οικοδόμημα του σοσιαλισμού, στην εξάλειψη της αδικίας, στο σταμάτημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γενικά σε ό,τι υψηλό και ωραίο ομορφαίνει τη ζωή και τον άνθρωπο. Η προσφορά του, συγκινητική και γόνιμη, ιδίως στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ικαρία. Η παρουσία του, άλλωστε, στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας του ΚΚΕ, που για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος της ΚΕ του, μαρτυρά την πίστη, τα ιδανικά και την αξία του αγωνιστή Αντώνη Καλαμπόγια.

Οταν φεύγουν άνθρωποι σαν τον Αν. Καλαμπόγια και μάλιστα νέοι, το κόμμα μας γίνεται φτωχότερο. Η Ικαρία χάνει τα άξια παιδιά της, η εργατική τάξη στερείται από τα βασικότερα στηρίγματά της.

Ομως, ο σπόρος, που επί τόσα χρόνια έσπερνες, σύντροφε Αντώνη, δε θα πάει χαμένος. Το παράδειγμά σου θα το ακολουθήσουν άλλοι αγωνιστές...

Εκ μέρους όλων των μελών της Εθνικοτοπικής Ικαρίας, μεταφέρω στην αγαπημένη του οικογένεια τα πιο θερμά συλλυπητήρια και τη διαβεβαιώνω ότι τούτες τις δύσκολες ώρες είμαστε κοντά τους. Απευθύνουμε, επίσης, τα συλλυπητήριά μας στην ΚΕ του ΚΚΕ.

Αιώνια θα είναι η μνήμη σου, σύντροφε Αντώνη.

Ο Λ. Κουτούφαρης απηύθυνε στην οικογένεια του νεκρού αγωνιστή και στην ΚΕ του ΚΚΕ τα θερμά συλλυπητήρια της Συντακτικής Επιτροπής της ικαριώτικης εφημερίδας "Νέα Ικαρία".

* * *

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΑΛΟΔΗΜΑΣ γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας. Παλιός κομμουνιστής, ήταν οργανωτής της νικηφόρας μάχης κατά του Ιταλού Φεστούτσιο, που έγινε στις 27 Ιούλη 1943 από τις πρώτες ανταρτοομάδες του ΕΛΑΣ έξω από τον Κοσμά.

Δολοφονήθηκε, έπειτα από προδοσία από παρακρατικούς τρομοκράτες, το 1949. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ..

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Μ. Μ. και Αθηνά Τσιγκάρη

* * *

Συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο της αγωνίστριας ΠΟΠΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Οι φίλες της Γεωργία Μαχαίρα και Αθηνά Τσιγκάρη

* * *

Στις 12 Ιούλη 1998 πέθανε η σύζυγός μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ,αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Ηταν νοσοκόμα του ΕΕΣ και στα Δεκεμβριανά, που κατέλαβαν οι Χωροφύλακες τον Ερυθρό Σταυρό, άρπαξαν όλα τα υπάρχοντά της.

Μετά την Απελευθέρωση απολύθηκε από τη δουλιά της.

Στη μνήμη της, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που τον διάβαζε καθημερινά.

Αργυρός Παπαγεωργάκης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ, ο Γιώργος Λεμονίδης πρόσφερε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Δώδεκα Αποστόλων"

* * *

Στη μνήμη του αδερφού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΣΣΙΣΚΟΥ, ΕΛΑΣίτη, που σκοτώθηκε σε μάχη με Γερμανούς το 1943 στον Αλιάκμονα. Καθώς και στη μνήμη του συγχωριανού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΛΑ, ΕΛΑΣίτη, που σκοτώθηκε μαζί του. Του αδερφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΝΤΖΙΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος χάθηκε στο Καϊμακτσαλάν και του γαμπρού μου ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΟΛΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στο Γράμμο, όλοι καταγόταν από το χωριό Διάκο Γρεβενών, προσφέρω 5.000 δρχ. στη ΝΕ Γρεβενών και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Κώστας Βέντζιος

(Ο Κ. Βέντζιος παρακαλεί όποιον ξέρει για την τύχη του αδερφού του Χρήστου Βέντζιου, να του γράψει στη διεύθυνση: Ευαγγελιστρίας 49 Γρεβενά, ΤΚ 51100).

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ,για τα 5 χρόνια από το θάνατό του και του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ,που έφυγε από κοντά μας πρόσφατα, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Δ. Λ.

***

Στη μνήμη του ΑΡΓΥΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ και για τα 80χρονα του ΚΚΕ η Ι. προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

  • Επίσης στη μνήμη του Αργύρη Ιωάννου και αντί για στεφάνι στον τάφο του, η οικογένεια Δημήτρη Μωραϊτη πρόσφερε 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Αύριο, Κυριακή 26 Ιούλη, στις 11.00 π.μ., θα γίνει στο Νεκροταφείο Ηλιούποληςτο μνημόσυνο του

ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ

Επίτιμου προέδρου του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ.

  • Στη μνήμη του Κώστα Καραγιώργου, η Μαρία Μυριανθοπούλου πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγίου Κωνσταντίνου" Ηλιούπολης, και τα μέλη του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.
ΠΕΝΘΟΣ

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, παππού και θείο

ΣΤΑΥΡΟ ΓΑΓΚΟ

κηδέψαμε στις 23 Ιούλη 1998 από την εκκλησία του Κοιμητηρίου Ηλιούπολης.

Τα παιδιά του Μανόλης και Αλίκη

Τα εγγόνια του Χριστίνα και Σταύρος

Τα αδέρφια του, οι λοιποί συγγενείς



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ