ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
Σελ. /24
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ενα χρόνο μακριά μας η ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ.

Στα 80 χρόνια του Κόμματος, για 58 χρόνια έβαζες τις πετρούλες σου στο ψηφιδωτό της ιστορίας του, και από τη θέση του λαουρέντη (του απλού δουλευτή) και από τη θέση του βοηθού και από τη θέση του μάστορα και του πρωτομάστορα.

Ησουν δυνατή, όσο και η ιδεολογία σου. Ησουν γενναία, όσο και οι άλλες μικρές και μεγάλες συντρόφισσές σου στα πεζοδρόμια, στις φυλακές, στις εξορίες, στην παρανομία και όπου αλλού σ' έταξε η αγωνιστική σου συνέπεια στα ιδανικά του ΚΚΕ και στην εργατική τάξη.

Φέτος πραγματοποιείται το 24ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "ΟΔΗΓΗΤΗ", που ήσουν η ΜΙΑ από τους τρεις που πρότειναν τη δημιουργία της και μόνο γι' αυτή σου την πράξη οι νέοι και οι νέες θα σε θυμούνται στις συγκεντρώσεις και τις πορείες των αγώνων, για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Ως συνεργάτης σου, ως σύντροφος και αδελφός, καταθέτω 10.000 δρχ. ως ελάχιστη τιμή στο κόμμα, που σε τίμησε και το τίμησες.

Χρ. Λογαράς και όλη η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΜΗΤΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Μελέτης Κανιάρης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΓΑΡΑ, η μάνα του Βάγια προσφέρει 10.000 δρχ. στην ΚΟ Θήβας.

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, παλιού, αξέχαστου συντρόφου, ο σ. Σεραφειμάκης πρόσφερε 20.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 10 Αυγούστου συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΚΙΝΗ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Οι κάτοικοι του χωριού Αμμουδάρα Καστοριάς πήραν μαζικά μέρος στην Εθνική Αντίσταση, από τις γραμμές του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Στον Εμφύλιο, πολλοί ήταν οι κάτοικοι της Αμμουδάρας, που πύκνωσαν τις γραμμές του ΔΣΕ. Γι' αυτό είχε και πολλά θύματα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους νεκρούς αγωνιστές, της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφύλιου, δημοσιεύουμε τα ονόματά τους: ΘΩΜΑΣ Ναούμ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ,υπεύθυνος του ΕΑΜ, πιάστηκε και βασανίστηκε απάνθρωπα για να καταδώσει πού ήταν κρυμμένα όπλα. Πέθανε ηρωικά. ΦΩΤΗΣ Χρ. ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΗΣ,λοχαγός Πεζικού. Σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΙΩΑΝΝΗΣ Κων. ΚΟΚΚΙΝΟΣ,λοχαγός Πεζικού. Σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αθ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΠΑΣΧΑΛΗΣ Αθ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,σκοτώθηκε στη μάχη της Νάουσας. ΛΟΥΚΑΣ Θωμά ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,λοχαγός Πεζικού. Σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ξάνθη ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Βασ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΠΑΥΛΟΣ Χρ. ΓΙΑΝΝΑΔΗΣ,μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΒΑΓΓΕΛΗΣ Δημ. ΜΠΟΥΤΣΙΟΑΔΗΣ,μαχητής του ΔΣΕΣ, σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΙΩΑΝΝΗΣ Κωνστ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ,μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στο Γράμμο. ΕΥΔΟΞΙΑ Μιχ. ΓΙΑΝΝΑΔΟΥ.ΘΕΟΔΟΤΑ Αθ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ,ΞΑΝΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ δολοφονήθηκε από κομιτατζήδες συνεργάτες των Γερμανών.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Χαρ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ,μαχητής του ΔΣΕ. Πέθανε στα Σκόπια. ΚΟΣΜΑΣ Χαρ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ μαχητής του ΔΣΕ. Πέθανε στα Σκόπια. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ιωαν. ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΗΣ,μαχητής του ΔΣΕ, πέθανε στην Ελλάδα.

Στη μνήμη των παραπάνω αγωνιστών, ο Χρήστος Ριζόπουλος, από την Αμμουδάρα, πρόσφερε 3.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο.

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα και παππού

ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΧΑΤΖΗΦΩΤΗ

κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 4.8.1998 στις 16.00 μ.μ. από την εκκλησία του Νεκροταφείου Κόκκινου Μύλου.

Η κόρη του, ο εγγονός του.

Τα ανίψια και οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ