ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Η ομάδα των Πανευρωπαϊκών

Δεν επιφύλασσε εκπλήξεις η ανακοίνωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τον ελληνικό στίβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική αποστολή στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αφού θα περιλαμβάνει 49 αθλητές και αθλήτριες. Μόνη εκκρεμότητα που απομένει είναι η επιλογή του τρίτου του μήκους, ανάμεσα στον Χατζόπουλο και τον Φιλίνδρα.

ΑΝΔΡΕΣ: 100μ., 200μ., 4χ100μ.: Παυλακάκης, Παπαδιάς, Παναγιωτόπουλος, Γενοβέλης, Αλεξόπουλος, Σαρρής (Χοϊδης, Τσιούρης), 400μ., 4χ400μ.: Κεντέρης, Δημότσιος, Σαρρής, Ιακωβάκης, 800μ., 1.500μ.: Στρουμπάκος, 1500μ.: Παπούλιας, 110μ. εμπόδια: Σιατούνης, 400μ. εμπόδια: Ιακωβάκης, 3.000μ. στιπλ: Γιαννέλης, Παπούλιας, Μαραθώνιος: Ανδριόπουλος, Πόλλιας, 20 - 50.000μ. βάδην: Καστάνης, Δέκαθλο: Κορκίζογλου, Υψος: Κοκότης, Λιάπης, Μήκος: Κουκοδήμος, Βασδέκης, Φιλίνδρας ή Χατζόπουλος, Τριπλούν: Μελέτογλου, Λένης, Ακόντιο: Γκατσιούδης, Πολυμέρου, Σφύρα: Πολυχρονίου, Παπαδημητρίου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 100μ.,200μ.,4χ100μ.: Θάνου, Κόφφα, Κουτρούλη, Τσώνη, Πατσού, 400μ.: Πανάγου, Μαραθώνιος: Πολύζου, Σούμα, Υψος: Μπακογιάννη, Επί κοντώ: Τσιλιγγίρη, Μήκος: Ξάνθου, Βασδέκη, Αθανασίου (Τσιαμήτα), Τριπλούν: Βασδέκη, Τσιαμήτα, Δίσκος: Κελεσίδου, Τσικούνα, Βόγγολη, Ακόντιο: Τζελίλη.

Ντοπέ η Τσεντεμεϊδου

Ντοπαρισμένη με αναβολική ουσία πιάστηκε η πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας Ελένη Τσεντεμεϊδου σε έλεγχο που έγινε από τον ΣΕΓΑΣ, κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (17-19/7) και του Διεθνούς Ολυμπιακού μίτινγκ (27/7). Η Τσεντεμεϊδου που το Σάββατο στην Πάτρα ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ με βολή 18.53 θα κληθεί να δηλώσει αν επιθυμεί την εξέταση του δεύτερου δείγματος. Η πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας κινδυνεύει με δίχρονη τιμωρία.

Η Κελεσίδου

Η Αναστασία Κελεσίδου κατέλαβε την τρίτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διεξήχθη στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της δισκοβολίας πήρε την τρίτη θέση με βολή στα 63.62 μέτρα. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Γερμανίδα Φράνκα Ντιτζ με 65.92μ και τη δεύτερη η Ρουμάνα Νικολέτα Γκράτσου με 64.64μ.

Το Παγκόσμιο Εφήβων

Ο Γιάννης Μπαρλής με βολή 68.36 πήρε την τέταρτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων - Νεανίδων, στο Ανσί της Γαλλίας. Η ομάδα στα 4χ400 ήταν έβδομη με 3.08.54 και ο Δημ. Πιέτρης όγδοος στα 110εμπ. με 14.82.

  • Στο μεταξύ το Σάββατο, στα "Τοφάλεια", η Τσιλιγγίρη πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 4.01 (προηγούμενο της Ιακωβάκη με 3.97). Επίσης πολύ καλή επίδοση πέτυχε ο Γ. Παναγιωτόπουλος στα 100μ. με 10.19.
ΚΑΝΑΔΑΣ - Π. ΡΙΚΟ 81-94

Ξύπνησε το Π. Ρίκο

Τα "κακά" παιδιά του Κάρλο Μοράλες είναι εδώ... Το Πουέρτο Ρίκο παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο, συνέντριψε τον Καναδά 94-81 και κράτησε ζωντανό το όνειρο της 8άδας. Η παρέα του Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ έκανε την καλύτερη εμφάνισή της σ' αυτό το Μουντομπάσκετ. Ισως γιατί το "ζιζάνιο" είχε άξιους συμπαραστάτεςτον "τριποντάκια" Εντι Καζιάνο και τον γερο-Βέγκα.

Οι Καναδοί στο πρώτο μέρος ήταν μέσα στο ματς, αλλά στην επανάληψη έπαθαν "μπλακ άουτ" και από την ισοπαλία βρέθηκαν νωρίς νωρίς στο -20. Ετσι αποχαιρέτησαν την οκτάδα.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Βίκερι 3 (1 τρ.), Χάμιλτον 2, Φράνσις 2, Εντζόκου 11, Μπάρετ 5, Χάλας 3 (1 τρ.), Κιν 8, Γκουαρασί 10, Μιξ 12, Νιούτον 25 (1 τρ.), Ντάνιελς.

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ: Ορτίθ 15, Καζιάνου 23 (5 τρ.), Τραβιέζο 2, Μινσί 5 (1 τρ.), Κάρτερ 14 (1 τρ.), Κολόν 11, Βέγκα 16 (1 τρ.), Λεόν 8, Ε. Σαντιάγκο, Ν. Σαντιάγκο, Σότο.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ 75-63

Ζωντανή η Αυστραλία

"Ηρθαμε στην Αθήνα για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα", επανέλαβε ουκ ολίγες φορές, ο προπονητής της Βραζιλίας Γκ. Ρούμπενς, αλλά οι παίκτες, ειδικά στο Β ημίχρονο των αγώνων που έδωσαν, θύμιζαν κουρασμένα παλικάρια... Στο ημίχρονο προηγήθηκαν 35-31 της Αυστραλίας, όμως στην επανάληψη δεν έκοψαν τη συνήθεια. Οι Αυστραλοί, που σιγά σιγά βρίσκουν το ρυθμό τους και σήμερα θα διεκδικήσουν μία θέση στην τετράδα του ΣΤ ομίλου, με κορυφαίο τον Ρότζερς της Ρεάλ, πήραν τη νίκη με 75-63. Η Βραζιλία θα πρέπει να νικήσει σήμερα την Αργεντινή για να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου. ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Φονσέκα 5 (1), Πικόκα 12, Βαρεχάο, Φεράτσιου 12, Ρούμπενς, Πέγκολο 9 (1), Ζόσουελ 8, Κλάφκε 15 (1), Χέρκε 2.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ρόναλντσον 5 (1), Μάχερ 3 (1), Φίσερ 2, Μακίνον 1, Γκέιζ 16 (2), Χιλ 13 (3), Ανστι 9, Βλάχοβ 6, Ρότζερς 20.

ΤΕΝΙΣ

Ηττα από τη Σουηδία υπέστη η Εθνική μας ομάδα τένις με 0-3, στον πρώτο της αγώνα στη Βενετία, στο πλαίσιο της τελικής φάσης του "ΓΚΑΛΕΑ ΚΑΠ" (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 χρόνων). Η ελληνική ομάδα, που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, αντιμετωπίζει σήμερα τη Ρωσία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΝΕΩΝ
Φως στο τούνελ

Ικανοποιητική εμφάνιση των νέων "δελφινιών". Δεύτερο χάλκινο η Δάφνη. Η Μπλιάμου νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 πεταλούδα

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε τους αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης νέων - νεανίδων η Κατερίνα Μπλιάμου, που κατέρριψε και το στοιχειωμένο ρεκόρ στα 100μ πεταλούδας γυναικών, το οποίο κατείχε από το 1987 η Ελλη Ρουσάκη.

Η 17χρονη αθλήτρια από τις Σέρρες, στον τελικό του αγωνίσματος τερμάτισε στην τέταρτη θέση με χρόνο 1.02.44 καταρρίποντας το παλιό 1.02.87, που κατά σύμπτωση η Ρουσάκη το είχε σημειώσει πριν από 11 χρόνια στο ίδιο κολυμβητήριο. Σε γενικές γραμμές η ελληνική παρουσία σε αυτό το πρωτάθλημα κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, αφού για πρώτη φορά τα "δελφίνια" μας κατάφεραν να δώσουν το "παρών" σε 8 μεγάλους τελικούς και σε 11 μικρούς, ενώ παράλληλα να κατακτήσουν και τρία χάλκινα μετάλλια, αφού εκτός της Μπλιάμου η Αρτεμις Δάφνη το Σάββατο πήρε το δεύτερο προσωπικό της μετάλλιο, τερματίζοντας τρίτη στα 200μ Μ.Α. με χρόνο 2.19.41, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ (2.22.30 το παλιό).

ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Τρίτη η Ελλάδα

Με το χάλκινο μετάλλιο στις βαλίτσες της επιστρέφει από το Μίλφιλντ της Αγγλίας η Εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων που πήρε την τρίτη θέση, επικρατώντας στο μικρό τελικό της Ιταλίας με 6-5.

Οι "γοργόνες" μας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και με κορυφαία την Αντωνάκου, που αναδείχτηκε και πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, με 12 γκολ, έφθασε στη μεγάλη νίκη.

"Αγωνιστήκαμε με ψυχή και πίστη. Μετά την ήττα από τη Ρωσία στα ημιτελικά πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα στο μικρό τελικό και τα καταφέραμε", δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πετράκης.

Τα επτάλεπτα του αγώνα ήταν: 1-2, 3-1, 0-0, 2-2. Τα γκολ για την Εθνική μας σημείωσαν οι: Αντωνάκου 2, Μανέτα 2, Ρούμπεση 1, Πετσάλη 1. Για τις Ιταλίδες σκόραραν: Καστελάνι 2, Μποσούργι 1, Ντι Μάριο 1, Ιμπαράτο 1.

ΠΑΟ
Διπλή ικανοποίηση

Πλήρης ικανοποίηση. Αυτό είναι το συναίσθημα που επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά την ολοκλήρωση των φιλικών αγώνων που έδωσε στην Ιταλία και ειδικότερα μετά τη νίκη επί της Μίλαν με 2-1, στο τελευταίο παιχνίδι.

"Πήγαμε πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια και ειδικά σε αυτό με τη Μίλαν, αφού πέρα από το αγωνιστικό μέρος θα ανεβάσει και την ψυχολογία των παικτών", δήλωσε ο Βασίλης Δανιήλ.

Τα ευχάριστα όμως για τους "πράσινους" δεν τελειώνουν εδώ... Η απόδοση του Κροάτη διεθνή Αλιόσα Ασάνοβιτς, που στον αγώνα με τη Μίλαν πραγματοποίησε την "παρθενική" του εμφάνιση με την Παναθηναϊκό, έκανε τον Ελληνα τεχνικό να... πετάξει στον έβδομο ουρανό.

Ο Παναθηναϊκός αναμενόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα αργά χτες το βράδυ, όπου την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ θα δώσει το πρώτο φιλικό ενώπιον των φιλάθλων του, με αντίπαλο τον Ιωνικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ψάχνει τον αντι-Αντζα

Στο κυνήγι για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Παρασκευά Αντζα, που το Σάββατο υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού στην προπόνηση και θα λείψει από την ενεργό δράση τουλάχιστον για έξι μήνες, βρίσκεται ο Ολυμπιακος.

Το πρώτο φαβορί για αντικαταστάτης του Αντζα είναι ο Τραϊανός Δέλλας, που αγωνίζεται στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ηδη από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σοβαρότητα του τραυματισμού του Αντζα άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις με τον μάνατζερ του πρώην παίκτη του Αρη, χωρίς όμως τίποτα να θεωρείται σίγουρο.

Από κει και πέρα ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Γιαννόπουλο της Προοδευτικής, ενώ ακούγεται και το όνομα του Θανάση Κωστούλα της Καλαμάτας. Υπάρχουν βέβαια και ελάχιστες πιθανότητες για απόκτηση ξένου παίκτη, αφού άλλωστε τα περιθώρια για κάποια μεταγραφή λήγουν και τυπικά σήμερα το μεσημέρι.

ΙΤΑΛΙΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 61-60

"Εσπασαν" καρδιές

Ματς για γερές καρδιές ήταν αυτό που η Ιταλία κέρδισε στον πόντο (61-60) τη μέχρι χτες αήττητη Γιουγκοσλαβία. Εντονο σασπένς στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου η νίκη άλλαξε χέρια αρκετές φορές για να κάτσει τελικά η... μπίλια στους "Ατζούρι"

Ο αγώνας ήταν πολύ "σφιχτός", αφού οι δύο μονομάχοι έριξαν το βάρος τους στη σκληρή άμυνα. Καμιά από τις δύο ομάδες δεν πήρε διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων (ημίχρονο 25-29) και έτσι το τέλος ήταν χιτσκοκικό.

Είκοσι τέσερα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή οι "πλάβι" πέρασαν μπροστά 60-59 με μια ραβέρσα του Ρέμπρατσα. Ο ψύχραιμος Γκριγκόρ Φούτσκα με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για τους Ιταλούς, αφού ο Ομπράντοβιτς αστόχησε σε σουτ, με καλές προϋποθέσεις. Από τη νικήτρια ξεχώρισαν οι Φούτσκα, Μάγερς, ενώ από τους Βαλκάνιους μορφή ήταν ο Ζέλικο Ρέμπρατσα.

Καλή η διαιτησία των Βιρόβνικ, Πάικ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπονόρα 6, Μπαζίλε 2, Ντελ Πολ 2, Φούτσκα 16 (2 τρ.), Γκαλάντα 9 (1 τρ.), Μάγερς 12 (2 τρ.) Μενεγκίν 5, Κιάτζιτς 3, Νταμιάο 6, Ποτζέκο, Αμπιο.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Μποντίρογκα 10, Σκεπάνοβιτς 5 (1 τρ.), Ομπράντοβιτς 12 (1 τρ.), Λουκόφσκι 3 (1 τρ.), Μπέριτς 6, Τζόρτζεβιτς 1, Ρέμπρατσα 16, Τομάσεβιτς 7, Τόπιτς, Μπουλάτοβιτς.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 84-75

Εκλεισε την παρένθεση

Μια παρένθεση και μόνο ήταν για τον Γ. Καζλάουσκας, η άσχημη απόδοση στον αγώνα με την Αυστραλία. "Ανασυνταχτήκαμε ψυχολογικά και κερδίσαμε την Αργεντινή με 84-75" υπογράμμισε. Το παιχνίδι κρίθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Παίξαμε με 4 κοντούς και τον Στόμπεργκας στη θέση του φόργουορντ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί υπεροχή σ' αυτή τη θέση και να έρθει η διαφορά των 19 πόντων στο 30 (65-46)", τόνισε ο Αρτ. Καρνισόβας.

Σήμερα οι Αργεντίνοι αντιμετωπίζουν τη Βραζιλία. Η Αργεντινή με νίκη και παράλληλη ήττα της Αυστραλίας από τις ΗΠΑ, θα ελπίζει για την τετράδα.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Γιασικεβίτσιους 4, Ζουκάουσκας 2, Στόμπεργκας 19, Τζατσέσας 6, Λουκμίνας 14 (4), Αντομάιτις 4, Καρνισόβας 11 (1), Μασκολιούνας 2, Εϊνίκις 11, Πρασκεβίτσιους 11.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Νικόλα 9, Σκονοκίνι 9 (1), Μοντέκια 11 (3), Ντε Λα Φουέντε 2, Σάντσεζ, Μιλανέζιο 2, Εσπίλ 18 (2), Οσέλα 4, Ομπέρτο 11, Γκινομπίλι 9 (2), Βολκοβίσκι.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Η λήξη του 64ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, που διεξήχθη στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων, βρήκε το ΝΟ Ιωαννίνων να σαρώνει τα μετάλλια και να καταλαμβάνει, με 16 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα, την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΝΟΒ - Αργοναύτες, που κέρδισε 7 χρυσά και 2 χάλκινα και ανέδειξε για 10η συνεχόμενη χρονιά Πανελληνιονίκη στο αγώνισμά του, τον αθλητή του Κ. Καρυώτη. Την τρίτη θέση πήρε ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με 5 χρυσά, 5 ασημένια και 1 χάλκινο.

ΒΟΛΕΪ

Σπουδαία επιτυχία για το δίδυμο του μπιτς-βόλεϊ Σφυρή-Καραντάσιου, πήραν την 9η θέση στο τουρνουά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στο Εσπίνιο της Πορτογαλίας. Με στόχο την καλή προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αναχωρεί σήμερα για το Ισραήλ η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ ανδρών, όπου θα δώσει φιλικούς αγώνες με το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ