ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Αυγούστου 1998
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΜΩΡΑΪΤΗ,στη μνήμη του προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 30.000 δρχ. Κατερίνα, Νικόλας, Αλεξάνδρα.

  • Επίσης στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΜΩΡΑΪΤΗ τ' αδέλφια του προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 30.000 δρχ.

***

Ο αγωνιστής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ από το Δραγώγι Ολυμπίας, πρόεδρος του χωριού του επί 25 χρόνια, στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και ως πρόεδρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Το 1942 πιάστηκε από τους Ιταλούς και βασανίστηκε επί δύο μήνες στα μπουντρούμια της Ασφάλειας Πύργου και της Γκεστάπο Καλαμάτας, χωρίς να πει λέξη. Το σπίτι του και όλη η οικογένειά του ήταν στη διάθεση της οργάνωσης.

Μετά τη Βάρκιζα, άρχισαν οι διώξεις. Στις 29 Αυγούστου 1945, τρομοκράτες της περιοχής, με την ανοχή της Αστυνομίας, τον πέταξαν από παράθυρο του δεύτερου ορόφου του Ξενοδοχείου Κουρμαδά στην Ανδρίτσαινα.

Με τη συμπλήρωση 53 χρόνων από τη δολοφονία του, στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της αγωνίστριας γυναίκας του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ,που πέθανε πριν από 34 χρόνια και της αγωνίστριας κόρης του ΓΙΩΤΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ,η οποία πέθανε πριν από 3 μήνες και, αντί για μνημόσυνο, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 50.000 δρχ., μέσω ΚΟ Αθήνας.

Γιάννης Νικολάου Τζαβέλλας

***

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1908. Γόνος μεγάλης αντάρτικης οικογένειας. Προπηλακισμοί, κυνηγητά, ξυλοδαρμοί, φυλακές, εξορίες, θάνατοι. Κοινή μοίρα πολλών ανθρώπων του τόπου ετούτου. Ενας ατέλειωτος έρωτας επανάστασης για σοσιαλισμό και δικαιοσύνη. Στις 27 του περασμένου Ιούλη η ζωντανή ιστορία του μύθου έγινε μύθος της ιστορίας. Οσοι συμπορευτήκαμε στα τελευταία σιωπηλά γεροντικά του χρόνια, ας ξεχάσουμε τ' ανθρώπινα. Ας κρατήσουμε μονάχα το μεγάλο του ΝΑΙ και το μεγάλο του ΟΧΙ. Βλαστάρια δικής του σποράς, ας τον κατευοδώσουμε μ' ένα στερνό, δικό του μήνυμα.

Η ιστορία δεν τέλειωσε. Αλλάζει σελίδα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο "Ρ", μέσω της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, 100.000 δρχ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΤΣΟΚΑΛΙΔΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΚΟΥΒΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΛΙΟΤΣΙΚΑ ΜΙΧΑΛΗ,ο Βασίλης Μεγκίσογλου, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Ν. Ξάνθης, προσφέρει 50.000 δρχ. στη ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

***

Ο Απόστολος Ζελίδης προσφέρει στη μνήμη αγωνιστών 10.000 δρχ.

***

Στις 2.8.98 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του συντρόφου μας ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ από τον Καταχά Πιερίας. Στη μνήμη του οι σύντροφοί του Κώστας Παπακήπης, Γιώργος Μαρουφίδης, Γιάννης Κουσίδης, και η σύζυγός του Ελένη, προσφέρουν 15.000 δρχ. στη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ για τα 80χρονα του Κόμματος.

***

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ του Ανέστη γεννήθηκε το 1926 στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και την άνοιξη του '44 έγινε αντάρτης του ΕΛΑΣ και συμμετείχε στις δυνάμεις κρούσεως. Πήρε μέρος σε πολλές ανατινάξεις γεφυρών και της σιδηροδρομικής γραμμής. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας κυνηγήθηκε όπως όλοι οι κομμουνιστές και κατέφυγε στο βουνό αντάρτης. Εντάχθηκε στον τιμημένο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σκοτώθηκε το 1947 περνώντας τον Αλιάκμονα σε μάχη με τον Εθνικό Στρατό. Για τη μαχητικότητά του και την ανδρεία του προβιβάστηκε σε ανθυπολοχαγό του ΔΣΕ. Στη μνήμη του η αδελφή του Κυριακή Γεωργιάδου και ο γαμπρός του Αναστάσιος Γεωργιάδης, προσφέρουν 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 15.000 δρχ. στη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ.

***

Πέρασαν έξι μήνες που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΖΗΣΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΣ από το χωριό Αγναντιά Καλαμπάκας. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στη ΝΕ Τρικάλων 10.000 δρχ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του.

***

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που μας έφυγες για το αιώνιο ταξίδι σου, στις 20 - 7 - 1998, λατρεμένε μας πατερούλη και παππούκο ΜΙΧΑΛΗ Χ. ΛΙΑΡΟΜΜΑΤΗ.

Εφυγες απαλά και γλυκά στις 3.300 το απόγευμα, ανήμερα του Αϊ - Λιος, οκτώ χρόνια μετά το χαμό της πολυαγαπημένης σου συντρόφου, μανούλας και γιαγιάς Αλεξάνδρας Μ. Λιαρομμάτη.

Αναπολούσες συχνά το τραγούδι που ακούγατε με τη μανούλα: "Το γλυκό τ' αηδόνι μου 'πε πως θαρθείς/ στρώνω το σεντόνι για να κοιμηθείς"... Οκτώ χρόνια το 'στρωνε η μανούλα, καλέ μας, και τώρα βρίσκεσαι στην αγκαλιά της. Το τελευταίο ξεπροβάδισμά σου έγινε στις 22 - 7 - 1998 ανάμεσα στους γαλήνιους λόφους της αρχαίας Ολυμπίας, κι έμεινες εκεί, στο μέρος που αντιπροσωπεύει τον αγώνα και την ειρήνη, αγκαλιά με τα οστά της γυναίκας σου.

Πίστευες ακράδαντα στα ιδανικά που στοχεύουν στην πανανθρώπινη δικαιοσύνη, στην αγάπη, στον αλτρουισμό και την παγκόσμια ειρήνη.

Γεννήθηκες στο χωριό Κοσκινά, της Αρχαίας Ολυμπίας. Υπήρξες σπουδαστής του ΕΜΠ και αποφοίτησες από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών το 1935. Ξεκίνησες τη σταδιοδρομία σου ως πολιτικός μηχανικός το 1935 από τη Νομαρχία Σπάρτης. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκες την αγαπημένη σου Αλεξάνδρα και αποκτήσατε τη μονάκριβη κόρη σας Γωγούλα.

Το 1937 μπήκες στη σχολή εφέδρων αξιωματικών του πυροβολικού. Ησουν αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της Γερμανο - ιταλικής κατοχής και δούλεψες στη διακίνηση του παράνομου Τύπου. Υπάλληλος του υπουργείου Δημοσίων Εργων, εργάστηκες για την ανασυγκρότηση διαφόρων περιοχών της χώρας. Ηγήθηκες της Διεύθυνσης Οικισμού του υπουργείου Δημοσίων Εργων και συνταξιοδοτήθηκες ως επίτιμος επιθεωρητής.

Η κόρη σου, που μένει στην Αμερική με τον άντρα της και τα παιδιά τους, σε επισκέπτονταν δύο φορές το χρόνο από τότε που έχασες τη σύντροφό σου. Κι όπως τακτοποιούσες όλα τέλεια στη ζωή σου, χωρίς να κουράζεις κανέναν, έτσι κανόνισες να φύγεις όταν η κόρη σου και ο άντρας της βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Σε θυμόμαστε χαρούμενο, με τα πράσινα μάτια σου να λάμπουν την τελευταία φορά που φάγαμε μαζί. Μίλησες τότε και στο νεότερο εγγονό σου στην Αμερική και του ευχήθηκες ό,τι καλύτερο στη σταδιοδρομία του ως γιατρός.

Αμερικανοί φίλοι που σε γνώρισαν, στις επισκέψεις σου στην Αμερική, μας έγραψαν μαθαίνοντας το χαμό σου: "Αγαπούσαμε και θαυμάζαμε τον πατέρα σας και αισθανόμαστε τιμή που τον γνωρίσαμε. Υπήρξε για μας πρότυπο, για το τι θα θέλαμε να είμαστε στη ζωή και θα τον έχουμε στην καρδιά μας για πάντα. Η σοφία του, η αγάπη και η αφοσίωσή του στην οικογένειά του και τα ιδανικά του, το πνευματώδες χιούμορ του, ήταν αξίες που σπάνια συναντά κανείς στη ζωή. Αυτός ο γοητευτικός άντρας μας κέρδισε ολοκληρωτικά".

Σήμερα, 30 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής της λατρεμένη σου γυναίκας Αλεξάνδρας, σε τιμούμε στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στο κοιμητήριο του χωριού σου, με τη συντροφιά στενών συγγενών και φίλων και τη δική σου έντονη παρουσία. Αφησες πίσω το σπαραγμό στην καρδιά μας αλλά και μια απέραντη γλύκα. Γλύκα όπως εσύ ξέρεις να δίνεις, ακόμα και τώρα.

Είμαστε υπερήφανοι για σένα και ξεκουράσου λατρεμένε μας, με τη βεβαιότητα ότι δικαίωσες το πέρασμά σου από τη ζωή.

Στην πάντα άσβηστη για μας μνήμη σου προσφέρουμε 100.000 δρχ. στα ΜΜΕ του ΚΚΕ, σαν σύμβολο για την επιτυχία των σκοπών και στόχων τους.

Η κόρη σου και ο άντρας της Γωγώ και Νίκος και τα παιδιά τους Μιχάλης και Γιάννης Κωλέττης.

***

Στις 30/8 συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού ΝΩΝΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ.

Ο Νώντας Αποστολίδης γεννήθηκε το 1925 στο Μεταλλικό Κιλκίς.

Το 1943 σε ηλικία 18 χρόνων εντάσσεται στο ΕΑΜ νέων και αργότερα στην ΕΠΟΝ και στο ΚΚΕ. Πέρασε τα 55 από τα 73 χρόνια της ζωής του στις επάλξεις του αγώνα για τα δίκαια του λαού μας, πάντα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Στέλεχός του, γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς και τα τελευταία χρόνια συνεχώς πρόεδρος του Παραρτήματος Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ. Δεκαεφτά χρόνια φυλακών και εξορίας ήταν το τίμημα της αγάπης του για Ελευθερία και Δημοκρατία. Δικάστηκε για την ιδεολογία του. Στάθηκε αλύγιστος σε όλες τις δύσκολες στιγμές, έμεινε όρθιος ακόμη και όταν τον εκβίαζαν και έτσι όρθιος πέρασε στην αιωνιότητα. Ξεχώριζε για την ηρεμία και νηφαλιότητά του και τη βαθιά του πίστη στο Κόμμα και στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 25.000 δρχ. στη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη". Η οικογένειά του.

***

Στις 4/9/1998 συμπληρώνεται το 40ήμερο που έφυγε για πάντα από τη ζωή ο αγαπημένος μας φίλος, ο σεμνός αγωνιστής, μέλος και στέλεχος του ηρωικού ΚΚΕ, σύντροφος ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (ΝΩΝΤΑΣ).

Καταγόταν απ' το γνωστό στο πανελλήνιο για τους αγώνες του το Μεταλλικό του Ν. Κιλκίς.

Δε θεωρώ πως είμαι ο καταλληλότερος να γράψω για τα δύσκολα νεανικά του χρόνια, τους αγώνες του μέσα από τις ένδοξες γραμμές της ΕΠΟΝ, της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ. Αλλά υπήρξα μάρτυρας και εγώ των μαύρων εκείνων χρόνων της διακυβέρνησης της χώρας μας από τους ξένους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τραμπούκους της Δεξιάς ως το 1948, που βρέθηκα στις Σοσιαλιστικές Χώρες - στην αναγκαστική υπερορία. Δεν μπορώ να γράψω επίσης για τις επανειλημμένες συλλήψεις, τις σκηνοθετημένες σε βάρος του δίκες και καταδίκες σε πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες, καθώς και τα φριχτά βασανιστήρια που υπέστη όντως ακόμα νέος σε ηλικία - ΕΠΟΝίτης - στο Σταθμό Χωροφυλακής του Χέρσου και σε συνέχεια στο Κιλκίς και άλλους γνωστούς τόπους κολαστηρίων.

Πολλοί απ' αυτούς, φυσικά, με συνοπτικές διαδικασίες των λεγόμενων εκτάκτων στρατιωτικών δικαστηρίων στάλθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα... Μπορώ όμως να ξέρω πολύ καλά ποιος ήταν ο ανιδιοτελής σύντροφος Νώντας, ο ήπιος χαρακτήρας, ο αλληλέγγυος και στοργικός για τους συντρόφους του, τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα για τους νέους. Ξέρω καλά τις δυσκολίες, τους μόχθους και θυσίες μαζί με την ακατάβλητη και αγαπητή του συντρόφισσα στη ζωή Σάρα, για την αγάπη που έτρεφαν, τη στοργή τους για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των αγαπημένων τους παιδιών Μαρίας και Τασούλη, ώστε να βγουν έντιμοι και χρήσιμοι στην κοινωνία.

Γνωρίστηκα με τον σ. Νώντα πολύ πιο αργά - στα μέσα του 1981 - όταν ακόμα κυβερνούσε τη χώρα μας η μισαλλόδοξη Δεξιά και σε λίγο παρέλαβαν τα ηνία της χώρας οι γνωστοί σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ (Οκτώβρης του 1981). Επέστρεψα τότε στην Ελλάδα, χωρίς μόνιμη παραμονή και ελληνική ιθαγένεια, από την πρώην Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας. Στάλθηκα από το Κόμμα για κομματική δουλιά στο Κιλκίς, όπου δουλέψαμε μαζί ως μέλη του Γραφείου της ΝΕ Κιλκίς, και λίγο αργότερα, όταν ο σ. Νώντας ανέλαβε Γραμματέας της ΝΕ ήμουν ο πιο άμεσος συνεργάτης του (λόγω του ότι δούλευα ως επαγγελματικό στέλεχος). Το σπίτι του ήταν και σπίτι μου. Δεν υπήρχαν μεταξύ μας μυστικότητες κ. ά., αλλά ανοιχτόκαρδη και αδελφική, συντροφική συνεργασία, παρά τα δικά μου κατά καιρούς ξεσπάσματα και νευρικότητες, ορισμένες φορές. Ηταν ο σ. Νώντας αδαμάντινος χαρακτήρας, σύντροφος και φίλος.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι προσφέρουμε, μαζί με τη σύζυγό μου Ελένη, 10.000 δρχ., μέσω της ΝΕ Κιλκίς, για τα 80χρονα του ηρωικού ΚΚΕ.

Φωτιάδης Ευστάθιος.

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής προκοπής ΣΟΦΙΑΣ Στ. ΠΙΠΙΛΑ,προσφέρουμε στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης" 5.000 δρχ.

Οικογένεια Κώστα Πίπιλα.

***

Στις 23 Ιουλίου, ύστερα από βαριά αρρώστια έπαψε να χτυπά η καρδιά του αξέχαστού μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου συμπληρώνονται 40 ημέρες χωρίς τον αγαπητό μας σύζυγο, πατέρα και παππού.

Ο Θεόδωρος Καλαφάτης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Ριάκιο Κοζάνης το 1924. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο χωριό δουλεύοντας στα λίγα προσφυγικά χωράφια της οικογένειας.

Το 1942 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο "Βέρμιος". Μετά την απελευθέρωση κυνηγήθηκε για τα φρονήματά του και ταυτόχρονα εκτόπισαν και τους γονείς του. Το 1947 πήρε το δρόμο για το ΔΣΕ, όπου του δόθηκε η αποστολή στη Γιαύκα Μπουτσάκιο, μετά χρησιμοποιήθηκε ως σύνδεσμος μεταξύ Πιερίας - Βερμίου - Καϊμάκ Τσαλάν.

Με την οπισθοχώρηση του 1949 εγκαταστάθηκε στη Φιλιππούπολη της ΛΔ της Βουλγαρίας, όπου δούλεψε σε διάφορες δουλιές παίρνοντας μέρος στη σοσιαλιστική ανοικοδόμηση. Στα 55 του χρόνια συνταξιοδοτήθηκε εκπληρώνοντας την αποστολή της συνείδησής του ως μέλος του ΚΚΕ, όπως και ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης.

Επαναπατρίστηκε το 1983 με όλη την οικογένειά του. Οι υποχρεώσεις του δε σταματούν. Ανέλαβε υπεύθυνα τη λέσχη της ΠΕΑΕΑ Ελευθερίου - Κορδελιού προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορούσε να εκπληρώσει έναντι στο προσωπικό του καθήκον.

Η οικογένεια Καλαφάτη προσφέρει: 5.000 στο ΚΚΕ, 5.000 στην ΠΕΑΕΑ, 5.000 στην ΠΕΕΠΠ.

***

Στις 23 Ιούλη έφυγε από τη ζωή ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΥΒΑΚΗΣ.Γεννήθηκε το 1929 στην Κοκκινιά. Από μικρό παιδί έζησε τη φτώχεια, την ξένη καταπίεση, την κοινωνική αδικία, τον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Στάθηκε πάντα πιστός στα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού και υπηρέτησε συνδικαλιστικά, από τον κλάδο των τσαγκαράδων την ιδεολογία του.

Θα τον θυμούμαστε πάντα με το χαμόγελο και την ανθρωπιά, που τόσο απλόχερα χάριζε στον κόσμο. Η οικογένειά του με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, προσφέρει 50.000 δρχ., στο "Ριζοσπάστη", που ήταν πάντα ο αχώριστος σύντροφός του.

  • Πριν λίγες μέρες έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπητός μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΥΒΑΚΗΣ.

Ηταν πολύ καλός άνθρωπος.

Στον κλάδο των τσαγκαράδων τον αγαπούσαν όλοι οι συνάδελφοί του. Ηταν προικισμένος με πλούσια ανθρωπιά και καλοσύνη για τους συναδέλφους του. Είχε μεγάλη συνέπεια στη ζωή του. Λυπηθήκαμε πολύ Κώστα για τον χαμό σου. Θα σε θυμούμαστε πάντα. Προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ. Ο καλός σου Γιαννακός Μ.

***

Στις 30 Αυγούστου 1995, έφυγε από τη ζωή ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αλαμάνας).Στη μνήμη του αείμνηστου συζύγου και πατέρα, από το Πουρνάρι Συκουρίου Λάρισας, αγωνιστή και μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρουμε αντί μνημοσύνου στο ΚΚΕ 20.000 δρχ, μέσω Ν.Ε Λάρισας, του οποίου υπήρξε μέλος και στέλεχος επί 54 χρόνια. Από το 1941 μέχρι το θάνατό του το 1995.

Η σύζυγός του Δήμητρα Μπαλογιάννη. Ο γιός του Χρήστος Μπαλογιάννης.

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΗΛΙΑ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ,που έφυγε από τη ζωή στις 27 Ιουλίου 1998, σε ηλικία 95 ετών, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού οπαδού του ΚΚΕ ως τη στερνή του πνοή, και που την Κυριακή, 30 Αυγούστου τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνό του στην εκκλησία της Παναγίας στα Κοριανά Κεγαλληνίας, προσφέρουμε στη ΝΕ και προς τιμή των 80 χρόνων της υπάρξης του ΚΚΕ, 50.000 δρχ. Στην αγαπημένη του εφημερίδα, το "Ριζοσπάστη" 25.000 δρχ., και στο παράρτημα Αργοστολίου της ΠΕΑΕΑ 25.000 δρχ.

Οι κόρες του, οι γαμπροί του και τα εγγόνια του:

Αγγελική Παγουλάτου. Ουρανία και Γιώργος Σβορώνος. Αγάπη και Κώστας Ρασσιάς. Αικατερίνη και Βαγγέλης Τσάσης. Διονυσία και Παναγής Μαρακάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ