ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ ΑΓΟΡΑ
Στο τσιγκέλι της αδιαφορίας!

Περιοδεία του υποψήφιου της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, Σπύρου Χαλβατζή

Βαρβάκειος Αγορά, λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οι μικροεπαγγελματίες της αγοράς, όλο και περισσότερο, νιώθουν τα προβλήματα να βαραίνουν την πλάτη τους. Ολο και περισσότερο βιώνουν την εκμετάλλευση, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις των διαφόρων υπουργών, βουλευτών, δημάρχων και νομαρχαίων, που κατά καιρούς τους έταξαν "λαγούς με πετραχήλια".

Εκεί, στις 6.30 το πρωί χτες, βρέθηκε ο Σπύρος Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ). Και αυτή η περιοδεία δεν ήταν σαν τις άλλες. Εκεί, δεν υπήρχαν υποσχέσεις για έργα, που τελικά θα έμεναν υποσχέσεις. Δεν υπήρχαν "παχιά λόγια". Υπήρχαν μόνο λίγα, λιτά λόγια και μία υπόσχεση: Του αγώνα. Εκεί, ο Σπ. Χαλβατζής, άκουσε και είδε τα προβλήματα των ανθρώπων. Αντίκρισε την αγανάκτησή τους, που το μόνο που ζητούσαν ήταν αξιοπρέπεια στη ζωή, ενώ ήταν φανερή η διάθεση πολλών από αυτούς να αντισταθούν στη λαίλαπα μέτρων της κυβέρνησης.

Στην αρχή της περιοδείας του, ο Σπ. Χαλβατζής συναντά έναν πωλητή, ο οποίος - χωρίς να ξέρει τον υποψήφιο της ΝΑΣ - του λέει: "Μας έβαλαν εδώ μέσα στη στρούγκα και μας παράτησαν. Εγώ, για να σου πω την αλήθεια, ΚΚΕ ψηφίζω. Ποιους να ψηφίσω; Τους κηφήνες;".

Ενας άλλος πωλητής, που βρίσκοται στην αγορά από το 1952, λέει στον υποψήφιο για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ: "Από τότε, δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοια κατάσταση εδώ. Παιδιά, βρίσκονται στην περιοχή με μια σύριγγα στο χέρι. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Και τα οικονομικά μας είναι σε δύσκολη κατάσταση. Κάποια λεφτά που έχεις στην τσέπη τα χάνεις σχεδόν αμέσως", λέει ο πωλητής. Η απάντηση του Σπ. Χαλβατζή δίνει το στίγμα: "Πρέπει να αντισταθούμε και να παλέψουμε. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια δύναμη που με ισχυρή παρουσία να μπορεί να λέει "όχι"".

Καθώς συνέχιζε την περιοδεία του, οι ευχές για "καλή επιτυχία", διαδέχονταν η μία την άλλη. "Χωρίς τη βοήθεια όλων, δεν πρόκειται να υπάρξει επιτυχία", ήταν η απάντηση του υποψήφιου της ΝΑΣ.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της ΝΑΣ κατευθύνθηκε προς την κρεαταγορά. Εκεί, οι μικροεπαγγελματίες ήταν επίσης αγανακτισμένοι για την κατάσταση που επικρατεί. Οταν ρωτήσαμε έναν πωλητή, για τις δουλιές, αυτός μας απάντησε χαρακτηριστικά: "Δουλιές; Μα, για να υπάρχουν δουλιές, πρέπει ο κόσμος να έχει λεφτά. Κι πώς θα υπάρχουν δουλιές, όταν ο κόσμος παίρνει 200.000 δραχμές το μήνα;".

Διέξοδος η οργανωμένη πάλη

Αμέσως μετά το τέλος της περιοδείας του στη Βαρβάκειο Αγορά, ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε στο "Ρ": "Είναι φανερό ότι υπάρχει αγανάκτηση στους πωλητές εδώ στην κεντρική αγορά της Αθήνας για τα προβλήματα που συνεχώς οξύνονται. Αλλωστε, εκτός από την πτώση του τζίρου, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και με τα ασφαλιστικά ταμεία και το συνταξιοδοτικό των μικροεπιχειρηματιών. Υπάρχει αγανάκτηση απέναντι στην ασκούμενη φορολογική πολιτική, αλλά και απέναντι στη δημοτική αρχή εμφανίστηκαν πολλοί αγανακτισμένοι για τα υψηλά τέλη ή τα πρόστιμα που επιβάλλει".

Και ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιά κατέληξε: "Φαίνεται μια διάθεση ότι η αντίσταση αναπτύσσεται και εδώ. Ωριμάζουν και στην κρεαταγορά οι διεργασίες. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια να παρέμβουμε και να διευκολύνουμε την εξέλιξη αυτών των διεργασιών, έτσι ώστε οι μικροεπαγγελματίες να βρουν διέξοδο μέσα από την οργανωμένη πάλη από το συνδικάτο τους".

Δραστηριότητες ΝΑΣ

ΑΘΗΝΑ:

- Ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής θα επισκεφτεί σήμερα στις 9 π.μ. τα νοσοκομεία "Αιγινήτειο" και"Αρεταίειο", ενώ στις 7.30 π.μ. ο Γιώτης Μανωλάκος,υποψήφιος της ΝΑΣ, θα επισκεφτεί τις δευτερεύουσες υπηρεσίες του ΟΤΕ στο Νέο Κόσμο.

- Σήμερα στις 7 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση της ΝΑΣ στο Πνευματικό Κέντρο της Παλιάς Πεντέλης, με θέμα το Πεντελικό Ορος. Θα μιλήσει ο υποψήφιος της ΝΑΣ Αντώνης Ραλλάτος.

- Αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ. ο Σπ. Χαλβατζής θα επισκεφτεί το Λαϊκό Νοσοκομείο στο Γουδί, ενώ την ίδια ώρα, ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Θεοχάρης Παπαμάργαρης και ο Βασίλης Δημόπουλος,υποψήφιος της ΝΑΣ, θα επισκεφτούν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην Κάνιγγος, την Ομόνοια και την Αγορά. Ακόμα, στις 8.30 π.μ., ο Γ. Μανωλάκος θα επισκεφτεί το γκαράζ του ΟΤΕ στην Καλλιθέα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ:

Η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη θα περιοδεύσει σήμερα στην Α Πειραιά, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά και υποψήφιος της ΝΑΣ Γιώργος Λαγονίκας θα περιοδεύσει στη Δραπετσώνα.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ:

Κλιμάκιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7.30 π.μ. περιοδεία στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ, στις 7.30 π.μ. Στις 12.30 μ.μ. η ΝΑΣ διοργανώνει συζήτηση, με θέμα: "Η προβολή των θέσεων των συνδυασμών, απέναντι στα φαινόμενα φίμωσης που εμφανίζονται με διάφορους τρόπους στο χώρο των ΜΜΕ", στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας (Φιλελλήνων και Δημητριάδος). Στις 8 μ.μ. κλιμάκιο της ΝΑΣ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο χωριό Στεφανοδίκειο.

- Αύριο Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη, κλιμάκιο της ΝΑΣ θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου, Νέας Ιωνίας και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Βόλου και Νέας Ιωνίας, στις 8.30 π.μ. Στις 11.30 π.μ. ο υποψήφιος νομάρχηςΑπόστολος Νάνος θα επισκεφτεί το εργοστάσιο "Κανάκης". Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στη Λεωφόρο Δημητριάδος, στο κέντρο του Βόλου.

ΝΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Ναυπάκτου

Περιοδεία, στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Ναύπακτο, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) Αιτωλοακαρνανίας με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Τίμο Παπανικολάου.Εκεί, αφού συζήτησε με τους πλημμυροπαθείς, επισήμανε τις ευθύνες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Τέλος, τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, καθώς και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα υποδομής, ώστε να μην αντιμετωπίσει η περιοχή τέτοια φαινόμενα.

Συγκεντρώσεις ετεροδημοτών

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Κεφαλονιάς - Ιθάκης Αττικής στήριξης των Αγωνιστικών και Νομαρχιακών Κινήσεων πραγματοποιεί συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 21 του Σεπτέμβρη,στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα Λογιστών (οδός Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν: Ο υποψήφιος νομάρχης Δημήτρης Ματζουράτος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αργοστολίου και Ληξουρίου, Διονύσης Τζανάτος και Βαγγέλης Φαράκλος αντίστοιχα.

  • Η Επιτροπή Ηλείων Αττικής καλεί όλους τους φίλους, οπαδούς και μέλη του ΚΚΕ σε συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 23 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη), με θέματα: "Οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και τα τοπικά προβλήματα".
Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Χαλκιδικής

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Χαλκιδικής" και ο υποψήφιος νομάρχης, Νίκος Παρθενιώτης,παρουσιάζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Κίνησης την Κυριακή 20 του Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο "Εξι Βρύσες" στον Πολύγυρο. Η μέχρι τώρα πορεία του προεκλογικού αγώνα της ΝΑΣ στο νομό είναι ενθαρρυντική και δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι το ψηφοδέλτιο, όπως έχει καταρτιστεί, θα γίνει πραγματικός πόλος συσπείρωσης όλων των δυνάμεων που αγωνιούν και παλεύουν για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο πλευρό του λαού και μπροστάρη στους αγώνες για τη λύση των προβλημάτων του.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική

Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ, που ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και η ΔΕΗ, ζήτησε από τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υποψήφιος νομάρχης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης" Μιχάλης Σπυριδάκης.

Η πολιτική αυτή, τόνισε ο Μιχ. Σπυριδάκης, "έχει επώδυνες συνέπειες για τους εργαζόμενους, κυρίως όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό". Τόνισε ιδιαίτερα την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μετατροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε φορομπηχτικό μηχανισμό και προειδοποίησε ότι αν δεν υπερψηφιστεί η ΝΑΣΘ, όποιος κι αν εκλεγεί από τους άλλους υποψήφιους "θα ακολουθήσει μπαράζ από νέους φόρους".

Πλειοψηφία και αντιπολίτευση, κατέληξε ο Μιχ. Σπυριδάκης, επί τέσσερα χρόνια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, με εξαίρεση τη ΝΑΣΘ, συμφωνούσαν ουσιαστικά στις βασικές κατευθύνσεις και επιλογές και είναι συνυπεύθυνοι για την αρνητική πορεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Την αγωνιστική διάθεση των μικρεμπόρων, διαπίστωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη χτεσινή περιοδεία του στη Βαρβάκειο Αγορά



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ