ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Ανοίγει αύριο τις πύλες του στα Ιλίσια

Μια νεανική πολιτεία στην πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει τη μεγάλη συνάντηση της νέας γενιάς με την ΚΝΕ και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Από αύριο Πέμπτη και για τέσσερις μέρες, η καρδιά της αγωνιζόμενης νεολαίας θα χτυπά στα Ιλίσια.Το 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή",πιστό στο ραντεβού του με τους νέους, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους, σε ένα χώρο που θα συνυπάρχουν η πολιτική και πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ. Ολα θα είναι έτοιμα αύριο το απόγευμα, καθώς ολοκληρώνονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι τελευταίες προετοιμασίες, ενώ, ήδη, από χτες άρχισαν να καταφθάνουν και οι πρώτες από τις 40 περίπου ξένες αντιπροσωπείες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Μαζί με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ έχουν οι συζητήσεις που διοργανώνονται. Από αυτές, ξεχωρίζει η συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,την Παρασκευή,στην οποία θα συμμετάσχουν οΣπ. Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ, ο Λεν. Αυδής,υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Θεοχ. Παπαμάργαρης, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ, ο Π. Κοσιώνης,υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας και ο Π. Σαλπέας,υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Επίσης, η συζήτηση για την ΟΝΕ το Σάββατο,όπου θα λάβουν μέρος ευρωβουλευτές από διάφορα κόμματα. Παράλληλα, θα γίνουν συζητήσεις και στα διάφορα περίπτερα του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις τέσσερις μέρες του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη

Κεντρική εξέδρα: Στις 8.00 ο Μανώλης Μανουσέλης σε latin ρυθμούς. Στις 9.00 οι Διονύσης Τσακνής - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.Στις 11.00 ο Σωκράτης Μάλαμας.

Μουσική Σκηνή: Στις 8.00 "Χάραξις",στις 10.00 "Μάτζικ ντε Σπελ".Λαϊκό Στέκι:Πολυφωνικά Ηπείρου στις 8.00, στις 9.00 ο Πέτρος Γαϊτάνος και στις 11.00 ρεμπέτικο γλέντι με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 8.00 χορευτικό πρόγραμμα, στις 9.00 οι "Ακατονόμαστοι" και στις 10.00 ερασιτεχνικό συγκρότημα από τον Πειραιά.

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη

Κεντρική Εξέδρα: Στις 8.00 το Συγκρότημα Συνδικάτων της Δανίας.Στις 9.00 η Αφροδίτη Μάνου,στις 10.00 ο Μίλτος Πασχαλίδης και στις 11.00 οιΠΥΞ ΛΑΞ.

Μουσική Σκηνή: Στις 8.00 συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις 9.30 ο Μανώλης Φάμελος και στις 11.00 "Υπόγεια Ρεύματα".

Λαϊκό Στέκι: Στις 8.00 ΛΑΜΟΣΑ,στις 9.00 η Γιώτα Βέη,στις 10.00 οι Αρχοντες και στις 11.00 το αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 8.00 Χορευτικό από Συλλόγους Μεταναστών,στις 9.00 - 10.00 συζήτηση για την καλλιτεχνική παιδεία,στις 10.00 - 10.30 Αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη.Στις 10.30 Κουαρτέτο Πνευστών.

Σάββατο 19 Σεπτέμβρη

Κεντρική Εξέδρα: Στις 8.00 η Μαρία Δημητριάδη και ο Γιάννης Θωμόπουλος,στις 9.00 η ομιλία του Νίκου Σοφιανού,στις 10.00 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,στις 11.30 οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Παντελής Θαλασσινός.

Μουσική Σκηνή: Στις 7.30 Συζήτηση για την ΟΝΕ, που πλασάρεται ως η νέα "μεγάλη ιδέα", στις 10 μ.μ. Κουβανέζικο Συγκρότημα CHICUELO SON στις 11.00 Μάτζιος.

Λαϊκό Στέκι: Στις 8.00 ο Σύλλογος Διάδοσης Δημοτικών Χορών και τραγουδιών,στις 10.00 ο Λάκης Χαλκιάς και στις 11.30 ο Βαγγέλης Κορακάκης.

Χώρος Τέχνης και Δημιουργίας: Στις 7.30 παραδοσιακή μουσική, στις 8.30 αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη,στις 10 συναυλία με τον Στ. Ψαραδάκο, στις 11 μουσική με το συγκρότημα "Παλιά Ρεζέρβα".

Κυριακή 20 Σεπτέμβρη

Κεντρική Εξέδρα: Στις 7.15 Παιδική Χορωδία Τυπάλδου,στις 8.00 ομιλία της Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα,στις 9.00 Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη,με τους Μ. Μητσιά,Μ. Φαραντούρη,Σ. Λεονάρδου,στις 10.00 ο Γιώργος Νταλάρας.

Μουσική Σκηνή: Στις 7.00 η Χαρά Αργυροπούλου,στις 9.00 ελληνικό ροκ με το συγκρότημα "VADE RETRO", στις 10.00 συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Λαϊκό Στέκι: Στις 7.00 ο Σύλλογος Φαρακλάδων Κεφαλλονιάς "Εύγερος",στις 9.00 η Αναστασία Μουτσάτσου και στις 10.30 ο Μπάμπης Τσέρτος.

Χώρος τέχνης και Δημιουργίας: Στις 7.00 αφιέρωμα στην τζαζ,στις 9.00 Αφιέρωμα στην Κατερίνα Χαριάτη,στις 9.30 αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι, στις 10.30 παραδοσιακή μουσική.

Μήνυμα νεανικής αντεπίθεσης

Συνέντευξη Τύπου του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Σοφιανού, για τους στόχους και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ

Το μήνυμα της νεανικής αντεπίθεσης ταξιδεύει με τα νεανικά φτερά του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" σε όλη την Ελλάδα. Αποδέκτες του η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας, που και φέτος αναμένεται να συμμετάσχει μαζικά στο κεντρικό τετραήμερο, το οποίο ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Χτες, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕΝίκος Σοφιανός,παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα που έβγαλε η Οργάνωση από τη διαδρομή του Φεστιβάλ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αναλύοντας τους στόχους και τις προτάσεις της ΚΝΕ στη νεολαία, στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα σ' όλους τους νέους να συμμετάσχουν στις κεντρικές εκδηλώσεις.

Σχολιάζοντας την απουσία των ΜΜΕ ο Ν. Σοφιανός τόνισε: "Μπορεί τα ΜΜΕ να μην προβάλλουν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", παρ' όλα αυτά ξεκινά τις εκδηλώσεις του έχοντας γίνει ήδη γνωστό στη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας της Αθήνας. Εκατοντάδες χιλιάδες έντυπα υλικά έχουν μοιραστεί χέρι το χέρι στα λύκεια, τις πλατείες, τις γειτονιές, σ' όλους τους χώρους που συχνάζει, σπουδάζει η νεολαία. Το Φεστιβάλ έχει στείλει το μήνυμά του και γι' αυτό είμαστε σίγουροι για τη μεγάλη επιτυχία του κεντρικού τετραήμερου των εκδηλώσεών που ξεκινούν την Πέμπτη στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια. Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην επαρχία. Ηταν ένα μεγάλο ταξίδι με εκατοντάδες εκδηλώσεις που έγιναν στις γειτονιές, σε χώρους δουλιάς, σε σχολεία, σε σχολές, στις μεγάλες αλλά και στις μικρότερες πόλεις, στα χωριά όλης της Ελλάδας".

Η νεολαία ανοιχτή στην πρόταση του ΚΚΕ

Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη διαδρομή του 24ου Φεστιβάλ, ο Ν. Σοφιανός τόνισε: "Απ' αυτή τη μεγάλη διαδρομή του Φεστιβάλ κρατάμε ορισμένα συμπεράσματα. Κρατάμε το συμπέρασμα ότι η νεολαία - με τις ανησυχίες, το ριζοσπαστισμό και τη διάθεση αμφισβήτησής της - σήμερα είναι ανοιχτή στην πολιτική πρόταση που προβάλλει το ΚΚΕ. Είναι ανοιχτή στις προτάσεις, στις θέσεις, αλλά και στην πρόταση διεξόδου που της προτείνουμε.

Βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η Οργάνωσή μας έχει κατακτήσει μια σταθερή, συνεχή πολιτική επικοινωνία με τη νεολαία,που εκφράζεται και από την επιτυχία των εκδηλώσεων, αλλά και από την ένταξη εκατοντάδων νέων ανθρώπων στις γραμμές της ΚΝΕ όλο αυτό το διάστημα. Και βγάζουμε το συμπέρασμα επίσης ότι η νεολαία μπορεί και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στο μήνυμα που μπορεί να δοθεί από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Μήνυμα ενίσχυσης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, των ψηφοδελτίων λαϊκής συσπείρωσης, που σε δήμους και νομούς συμμετέχουν κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές".

Η οργή να εκφραστεί με αγώνες

Για το ίδιο το Φεστιβάλ και τις κεντρικές του εκδηλώσεις ο Ν. Σοφιανός τόνισε: "Αυτός ο νεανικός, πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός που εμείς ξεκινήσαμε πριν από 24 χρόνια και ουσιαστικά είμαστε οι μόνοι που συνεχίζουμε, για άλλη μια χρονιά θα αγκαλιαστεί από τη νεολαία, θα εκφραστούν οι ανησυχίες, οι αναζητήσεις, οι προβληματισμοί. Θα συναντηθούν αυτές οι ανησυχίες με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, ειδικότερα σε μια περίοδο που οι νέοι έχουν τη δυνατότητα και με την ψήφο τους - όχι όμως μόνο με αυτήν - να στείλουν μήνυμα καταδίκης στην πολιτική που αφαιρεί βίαια τα δικαιώματά τους στο χώρο δουλιάς, στα μορφωτικά, δημοκρατικά, κοινωνικά δικαιώματά τους.

Υπάρχει η δυνατότητα και πιστεύουμε ότι θα εκφραστεί μέσα από τη συμμετοχή των νέων στις εκδηλώσεις αυτού του κεντρικού τετραήμερου, να συζητήσουμε, να μεταφέρουμε τις δικές μας προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, να προτείνουμε λύσεις. Λύσεις, που οδηγούν στη βασική διαπίστωση που κάνει η Οργάνωσή μας και που προτείνει στη νεολαία ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση που αυτή βιώνει, απέναντι σε αυτά τα αδιέξοδα, η οργή της πρέπει να εκφραστεί με όρους κινήματος.Πρέπει, χρειάζεται και μπορούν να δυναμώσουν οι αγώνες των μαθητών, φοιτητών, εργατών, νέων αγροτών για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν, για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, για να μπορέσουν να συμβάλλουν και αυτοί στο άνοιγμα δρόμου - διεξόδου για τη χώρα μας".

Οι νέοι κοντά στη δημιουργία

"Το Φεστιβάλ - συνέχισε ο Ν. Σοφιανός - μέσα από την 24χρονη διαδρομή του έχει κατορθώσει να συνδέσει την πολιτιστική του πρόταση, μέσα από την προβολή του έργου καλλιτεχνών, επωνύμων ή και λιγότερων γνωστών, με το πλατύ κοινό της νεολαίας. Εχει κατορθώσει να φέρει χιλιάδες νέους κοντά στη δημιουργία, το έργο καλλιτεχνών όλων των εκφράσεων του πολιτισμού.

Σ' αυτά τα χρόνια που πέρασαν, αλλά και σήμερα ποτέ δεν κρύψαμε ποιοι είμαστε, ποτέ δεν κρύψαμε τις θέσεις μας, ποτέ δεν κρύψαμε τις προτάσεις μας. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι αγκαλιαστήκαμε στο παρελθόν και αγκαλιαζόμαστε σήμερα από χιλιάδες νέους που έρχονται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας. Ειδικότερα φέτος θέλουμε και με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ να τιμήσουμε την 30χρονη ιστορική διαδρομή της Οργάνωσής μας, που συμπίπτει και με τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ".

Ενιαία απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης

Για το πολιτικό μέρος του Φεστιβάλ ο Ν. Σοφιανός επισήμανε: "Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεχωρίζουμε το πολιτικό μέρος, μιας και το Φεστιβάλ πρώτα από όλα είναι μια μεγάλη πολιτική διοργάνωση της ΚΝΕ με τη στήριξη του ΚΚΕ, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.Ξεχωρίζουν οι πάνω από 30 ενότητες, οι οποίες παρουσιάζουν τα προβλήματα της νεολαίας, τις θέσεις μας γι' αυτά, τις προτάσεις μας για τις άμεσες διεκδικήσεις και την ανάγκη διεξόδου".

"Σ' αυτές τις ενότητες, τόνισε, δε θέλουμε να παρουσιάσουμε αποσπασματικά το τι συμβαίνει στη νεολαία, να περιγράψουμε την άσχημη κατάσταση και να βάλουμε τις δικές μας λύσεις. Θέλουμε μέσα από την παρουσίαση των προβλημάτων και των θέσεών μας να αναδείχνεται η ανάγκη της ενιαίας απάντησης απέναντι σ' αυτή την κοινή επίθεση που κάνει το κεφάλαιο μέσα από την ΟΝΕ, μέσα από την πορεία δηλαδή της σύγκλισης και του Μάαστριχτ.Μια επίθεση η οποία εκφράζεται και εκφράστηκε και στο παρελθόν με μια σειρά νομοθετήματα, μέτρα και νόμους, όπως η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, η αφαίρεση των δικαιωμάτων με το νόμο για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η συμπίεση των κοινωνικών δικαιωμάτων με την υπογραφή της Συνθήκης του Σένγκεν, οι θέσεις που πλασάρονται για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της λογικής των υποκατάστατων στη νεολαία, τα προβλήματα που ξεκινάνε, τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ένταση του αυταρχισμού, με τον οποίο απαντάει η κυβέρνηση στις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις. Σ' αυτές τις ενότητες θα δίνεται η δυνατότητα για πολλές συζητήσεις με τη νεολαία, για ένα ζωντανό διάλογο γνωριμίας με την Οργάνωσή μας".

Τρεις κεντρικές συζητήσεις

"Σημαντική στιγμή για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, τόνισε ο γραμματέας της ΚΝΕ, θα είναι οι τρεις κεντρικές συζητήσεις: Για την πορεία προς την ΟΝΕ και για όλα όσα ακούγονται από τις άλλες δυνάμεις για την οικονομική και νομισματική πολιτική, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του ΚΚΕ. Για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην οποία θα πάρουν μέρος υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ, όπως ο Σπ. Χαλβατζής, ο Λεων. Αυδής, ο Π. Κοσιώνης, ο Θ. Παπαμάργαρης και άλλοι. Συζήτηση θα γίνει και για τον πολιτισμό στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Φυσικά, όπως σε κάθε Φεστιβάλ, κορυφαία στιγμή του προγράμματός του θα είναι η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα,την Κυριακή και η ομιλία από πλευράς της ΚΝΕ το Σάββατο".

Μεγάλη συμμετοχή ξένων αντιπροσωπειών

"Εκτός από αυτές τις συζητήσεις, συνέχισε, θέλουμε να διοργανώσουμε στον κάθε χώρο του Φεστιβάλ μικρότερες συζητήσεις. Ειδικά στο χώρο της Διεθνούπολης,που φέτος θα φιλοξενήσει πάνω από 40 κομμουνιστικές, αριστερές, προοδευτικές οργανώσεις από όλες τις ηπείρους, με ιδιαίτερη συμμετοχή από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Η παρουσία αυτών των δεκάδων ξένων αντιπροσωπειών πιστεύουμε ότι δείχνει όχι μόνο το αυξημένο κύρος και την επιρροή που έχει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν για τη δουλιά και τη δράση της Οργάνωσής μας, μέσα από τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας. Κατά τις μέρες του Φεστιβάλ, θα συνέλθει και η Σύνοδος του Γραφείου της ΠΟΔΝ".

Ο Ν. Σοφιανός συνέχισε: "Για την Οργάνωσή μας, η παρουσία δεκάδων καλλιτεχνών είναι εξίσου σημαντική. Πιστεύουμε ότι βγαίνει η πρόταση που θέλουμε να δώσουμε στη νεολαία, μέσα από τη δουλιά που θα παρουσιάσει ο καθένας από τις τέσσερις εξέδρες του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ της Οργάνωσής μας τα τελευταία χρόνια έχει κατορθώσει ξανά να αγκαλιαστεί από τη μεγάλη μάζα της νεολαίας. Περίτρανη απόδειξη είναι η συμμετοχή χιλιάδων νέων στο περσινό Φεστιβάλ, που σηματοδότησε και μια τομή στη δράση και την ιστορία του θεσμού και είναι σίγουρο ότι η νεολαία θα ανταποκριθεί και στο φετινό. Το δείχνουν οι δεκάδες εξορμήσεις που έχουν γίνει και συνεχίζονται αυτές τις μέρες, τα μηνύματα που παίρνουμε, τα χιλιάδες εισιτήρια που ήδη έχουν κοπεί από νεανικές παρέες".

Μήνυμα αντεπίθεσης

Καταλήγοντας ο γραμματέας της ΚΝΕ είπε: "Αυτό που θέλουμε εμείς να μεταδώσουμε από την περίοδο του καλοκαιριού, θα το εντείνουμε και τις μέρες που απομένουν, αλλά και το διάστημα αμέσως μετά το Φεστιβάλ και μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, είναι ότι σε μια περίοδο που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα θυμηθούν τη νεολαία δείχνοντας ένα όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον θέλοντας να πάρουν την ψήφο της, εμείς θα συνεχίσουμε για όλα όσα προβληματίζουν, απασχολούν, ενδιαφέρουν τους νέους.Αυτό κάναμε και σε μη προεκλογικές περιόδους και αυτό δηλώνουμε στις χιλιάδες συζητήσεις που κάνουμε και θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους νέους και με την εκλογική τους στάση να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και τους συνενόχους, να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης, διεκδικώντας με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις τα δικαιώματά τους, την προοπτική τους, στηρίζοντας και μέσα από τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια λαϊκής αντεπίθεσης και συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ".

Τουρνουά πινγκ πονγκ

H Aθλητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ διοργανώνει, στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ, τουρνουά πινγκ πονγκ κατά τις μέρες του Φεστιβάλ. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, Πέμπτη, από τις 6 το απόγευμα στο περίπτερο του αθλητισμού.

Αφιέρωμα στον κινηματογράφο

Την ξεχωριστή του θέση θα έχει στο φετινό φεστιβάλ ο κινηματογράφος με προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ και τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ.

Την Πέμπτη,θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ντοκιμαντέρ των Χαϊνόφσκι και Σόιμαν που είναι αφιερωμένα στην αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Το πρώτο έχει σαν θέμα τα 25 χρόνια από την ανατροπή του Αλιέντε και το δεύτερο στον αγώνα του Βιετνάμ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει το διήμερο αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών, το οποίο θα περιλαμβάνει προβολές και συζητήσεις με τους σκηνοθέτες.

Την Κυριακή θα προβληθεί η ταινία του Μιχαήλ Ρομ "Αληθινός Φασισμός"

Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά στις 11.30 μ.μ. Επίσης, καθημερινά από τις 8.00 μ.μ. θα γίνονται προβολές παιδικών ταινιών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ