ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
"Συνεχίζουμε μαζί, θα νικήσουμε μαζί"

Μήνυμα νίκης έστειλε χτες το βράδυ ο δημοκρατικός λαός της Πετρούπολης

Το μήνυμα της νίκης ήρθε από... ψηλά. Από την άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου, τα νταμάρια της Πετρούπολης. Ο λαός της πόλης έκανε σαφές πως η μάχη της Κυριακής θα είναι νικηφόρα. Για το δήμο και την προοπτική του, για τους αγώνες που έρχονται. Για τη "Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης",που γνωρίζουν και εμπιστεύονται εδώ και είκοσι χρόνια.

Με μια δυναμική πορεία από την είσοδο της πόλης μέχρι και το εκλογικό κέντρο και με πανό που έγραφαν: "Η Πετρούπολη που μοχθεί, αγωνίζεται, ονειρεύεται, θα νικήσει ξανά", "Η Πετρούπολη τιμά την ιστορία και τους αγώνες της και ψηφίζει Γ. Γιώγο", ο λαός της Πετρούπολης ενωμένος έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα πως δε θα σκύψει το κεφάλι. Θα ψηφίσει και πάλι την παράταξη που έκανε την πόλη τους σύγχρονη και ανθρώπινη, που στάθηκε στους αγώνες του πάντα πρωτοπόρα.

Σε ένα εκλογικό κέντρο που από νωρίς το απόγευμα ήταν κατάμεστο από τον κόσμο που είχε πάει όχι μόνο για τη συγκέντρωση, αλλά και για να βοηθήσει στις τελευταίες προετοιμασίες, ο δήμαρχος της Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος κάλεσε τους δημότες να ενωθούν για ακόμα μία φορά και να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γρηγόρης Πετράκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους Πετρουπολιώτες να αναδείξουνε στο δήμο ανθρώπους δοκιμασμένους στους αγώνες, να υπερψηφίσουνε τον Γ. Γιώγο.

Μια δημοκρατική επιλογή

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Χρήστος Λυμπερόπουλος,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό "Δύναμη Δημιουργίας" του Κ. Χριστόπουλου, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, γραμματέας της ΠΑΣΚ, ο οποίος και τόνισε: "Η Πετρούπολη πρέπει να έχει δήμαρχο και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός είναι μόνο ο Γιώργος Γιώγος. Είναι μια επιλογή δημοκρατική, γιατί μας ενώνουν κοινοί αγώνες. Δε θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω ένα ψηφοδέλτιο συντηρητικό, που αντιστρατεύεται εξ ορισμού την πορεία και τη δράση του λαϊκού κινήματος. Η βάση του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Γ. Γιώγο με μεγάλη πλειοψηφία".

"Για την τελική νίκη"

"Το εκλογικό αποτέλεσμα για το συνδυασμό μας την προηγούμενη Κυριακή ήταν κυριολεκτικά ένας άθλος, που απέδειξε την αναγνώριση και την εκτίμηση που τρέφει ο λαός της πόλης μας στο πρόσωπό μας". Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Γιώγος.Ηταν - σημείωσε - η καλύτερη ενθάρρυνση να ριχτούμε στη μάχη για τη δεύτερη Κυριακή. Το ίδιο δυνατά, με το ίδιο πείσμα, με σύμπνοια, ομόνοια και ευπρέπεια, όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας δίνουν τον αγώνα τους για την τελική νίκη. Ενας αγώνας, στον οποίο - όπως τόνισε ο Γ. Γιώγος - δεν είμαστε μόνοι μας.Γιατί λογαριάζουμε τις ψήφους μας σαν ψήφους ενότητας για τα προβλήματα της πόλης. Γι' αυτό και δεν το βάλαμε ποτέ κάτω.

Αναφερόμενος ο υποψήφιος δήμαρχος στον αντίπαλό του, έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο στα δημοτικά μας πράγματα. "Αποφάσισε από κει που κάθεται, κατά Φάληρο μεριά, να ανηφορίσει στην πόλη μας και να της προσφέρει υπηρεσίες δημάρχου. Να τη σώσει από τον κομματισμό και τους κομμουνιστές. Ακόμα και από την Κα Γκε Μπε, όπως λέει ο ίδιος". Και ο Γ. Γιώγος διευκρίνισε: "Αρχισε από τη λάσπη, στο πρόσωπο του δημάρχου, του προηγούμενου δημάρχου, των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Ο Κούγιας δεν έχει τίποτα το κοινό με τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού και της Δημοτικής Αρχής της Πετρούπολης, που πάλεψαν όλοι μαζί δεκαετίες τώρα, για να κάνουν την Πετρούπολη μια σύγχρονη πόλη, μια πόλη ανθρώπινη. Ο Αλ. Κούγιας είναι η σημερινή απειλή για τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις. Στόχος του είναι η άλωση του Δήμου. Το εμπόδιό του εμείς. Γίναμε το αμόνι που πάνω του χτύπησαν όλα τα σφυριά και αντέξαμε",συνέχισε ο Γ. Γιώγος.

"Γιατί σε μας, στη "Δημοκρατική Συνεργασία" ο λαός της Πετρούπολης είδε τη μόνη δύναμη που θα μπορούσε να σταθεί νικηφόρα και μας ψήφισε χωρίς επιφύλαξη - τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος. Είδε τον αγωνιστικό προσανατολισμό μας απέναντι στην απειλή που έρχεται και μας έδωσε θετική ψήφο. Συντάχθηκε μαζί μας, ξεπερνώντας κομματικές προκαταλήψεις και τεχνητές αντιπαλότητες. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, ο απλός ψηφοφόρος της ΝΔ μας στήριξε. Ολους αυτούς τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, τους βλέπουμε με εκτίμηση και βαθύ σεβασμό".

Χρέος όλων μας

"Θα δώσουμε νικηφόρα μάχη. Είναι υπόθεση και χρέος όλων των δημοτών μας. Και αυτών που ψήφισαν Χριστόπουλο και Μπουρνά, που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αντίστοιχα. Είναι χρέος ακόμα κι αυτών που ψήφισαν Κούγια να κάνουν την υπέρβασή τους και να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά",ήταν το μήνυμα που έστειλε στο τέλος της ομιλίας του ο Γ. Γιώγος. "Το ψηφοδέλτιό μας θα γίνει και πάλι το ψηφοδέλτιο της νίκης. Το θέλουμε, το μπορούμε, θα το πετύχουμε. Η πόλη μας δε χρειάζεται κομματική επιλογή ή ψήφο. Απλώνουμε σε όλους τους δημότες, έντιμα και καθαρά, χέρι συνεργασίας". Αλλωστε - κατέληξε ο Γ. Γιώγος - η Πετρούπολη ξεχωρίζει ανάμεσα στους δήμους της Αθήνας. Κι αυτό οφείλεται στον ενωμένο αγώνα της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", με επικεφαλής τον Νίκο Παξιμαδά,που έδωσε λύσεις και προοπτική στην πόλη μας. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί, μαζί και θα νικήσουμε"!

Ο κατήφορος έχει... όνομα: Κούγιας

Οι προβοκατόρικες μέθοδοι και οι δολοπλοκίες αποδεικνύεται ότι αποτελούν δευτέρα φύση του υποψήφιου δημάρχου Πετρούπολης - γνωστού συνηγόρου διαφόρων κυκλωμάτων - Α. Κούγια.

Από χτες το πρωί συνεργεία του Κούγια κατακλύζουν με κατάπτυστα και προβοκατόρικα τρικάκια την πόλη. Στο μεν ένα καταγγέλλει τη σημερινή Δημοτική Αρχή ότι εφάρμοσε πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" και σε πράσινο φόντο - όχι τυχαία - καλεί τον Πετρουπολιώτη να μην πέσει τάχα "για άλλη μια φορά θύμα του ΚΚΕ".

Ο "οχετός" συνεχίζεται με ένα δεύτερο τρικάκι, όπου θρασύτατα αναφέρει: "Να διώξουμε όσους μας εκμεταλλεύονται"!!! Ισχυρίζεται μάλιστα ότι "ενωθήκαμε όλοι για αυτό". Ισχυρισμούς που του επιστρέφει ο λαός της Πετρούπολης, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι, ακόμα και αυτοί που ψήφισαν άλλους συνδυασμούς την περασμένη Κυριακή, τάσσονται στο πλευρό της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" και του δημάρχου Γιώργου Γιώγου. Επιπλέον και πολλοί υποψήφιοι άλλων συνδυασμών με σχετικές δηλώσεις τους.

Ο κατήφορος όμως δεν έχει τέλος. Σε μια νέα "διακήρυξη", υποψήφιοι - μπλε, πράσινοι και μαύροι - του συνδυασμού Κούγια βαφτίζουν τους εαυτούς τους σαν "αριστερούς πολίτες" και μάλιστα της "γενιάς του Πολυτεχνείου". Αυτοί λοιπόν οι "αριστεροί" κάνουν λόγο τάχα για "άκρως συντηρητική Δημοτική Αρχή" που πρέπει να καταψηφιστεί. Και στο όνομα της "Αριστεράς και του οράματος του σοσιαλισμού" (!!!) ζητούν να ψηφιστεί ο Κούγιας.

Ενα είναι σίγουρο, ότι ο Κούγιας και το συνονθύλευμά του αποδεικνύονται εκτός των άλλων και άκρως επικίνδυνοι για την Πετρούπολη και θα πάρουν από το λαό την κατάλληλη απάντηση.

Οι αγωνιστικοί συνδυασμοί του β' γύρου

Οι συνδυασμοί, με επικεφαλής μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος ή ανεξάρτητους, που παίρνουν μέρος στο β γύρο και υποστηρίζονται από το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις είναι οι παρακάτω:

ΒΥΡΩΝΑ: Ρογκάκος Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Κορτζίδης Χ.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Κατημερτζής Γ.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Γιώγος Γ.

ΤΑΥΡΟΥ: Βακαλόπουλος Π.

ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Πατσιλινάκος Γ.

ΝΙΚΑΙΑΣ: Νικολαϊδου Β.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Θεμελής Ν.

ΑΥΛΩΝΟΣ: Κυριακού Δ.

ΑΡΤΑΚΗΣ: Χατζηγιαννακέρης Τ.

ΠΑΛΗΚΗΣ: Φαρακλός Ευάγγ.

ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Γιακαλής Αθ.

ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Τσιοτινός Σπ.

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Μαγκούτας Ευάγγ.

ΚΟΖΙΑΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ρίζος Ι.

ΚΑΜΠΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Παπαγεωργίου Δ.

ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Χασάπης Κ.

ΓΟΜΦΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Τόλιας Ν.

ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Κολοβός Χαρ.

ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ: Στρουμπούλης Γ.

ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Αρμενιάκος Βασ.

ΖΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σιαπατόρης Ν.

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΑΡΤΑΣ: Μαυρομάτης Απ.

ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Ζήσης Χρ.

ΒΕΡΜΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σιδηρόπουλος Σοφ.

ΣΑΜΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Μονιάς Γερ.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ: Αδαμόπουλος Κ.

ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Βαλιώτης Ευάγγ.

ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ: Σταμούλος Στυλ.

ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ: Κοχύλας Κ.

ΗΡΑΚΛΕΩΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Σταμπολίδης Χρ.

ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Παπαντώνης Ευθ.

ΧΑΣΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Μωϋσιάδης Θεόδ.

ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Παπαγγελής Νικ.

ΘΕΣΠΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Κουρούνης Χρ.

ΡΟΔΟΥ: Κόκκινος Μάνος

ΚΟΡΕΣΤΙΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Γιούτσος Χρ.

ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Πανταζής Χρ.

ΠΑΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Αργουζής Νικ.

ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑΣ ΛΕΣΒΟΥ: Βουνάτσης Θεοδ.

ΠΕΤΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ: Κοτζαμπάσης Ιγν.

ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ: Αποστόλου Ευάγγ.

Μ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Παπαναστασίου Κ.

ΤΥΜΦΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Κοτούμπας Γεώργ.

ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Τσιγάρας Δ.

ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ζάρρας Δ.

ΜΟΡΒΗΣ ΑΧΑΪΑΣ: Παναγιωτόπουλος Ανδρ.

ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Τζάνης Απ.

ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Κολέτας Λεων.

ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Λειβαδίτης Π.

ΒΟΥΛΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κιούκης Δ.

ΑΚΡΑΤΑΣ ΑΧΑΪΑΣ: Μελής Π.

ΜΕΣΑΤΙΔΟΣ ΑΧΑΪΑΣ: Γιέμος Γ.

ΔΑΥΛΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Ουρανού Εφη

ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Παυλιώτης Ιωάνν.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ: Καγιδόγλου Ν.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ: Λισελής Αγγ.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΒΡΟΥ: Δερμετζόπουλος Α.

ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αποστολάκης Γ.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μπόζιαρης Αθ.

ΔΩΔΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μπούκας Ιωάν.

ΕΚΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ζάχαρης Χ.

ΜΟΛΟΣΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μούσης Κ.

ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Νάστος Δ.

ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σεντελές Ι.

ΣΕΛΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Γούσσης Χ.

ΠΑΣΑΡΩΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Παπαϊωάννου Θ.

ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Βάσιος Α.

ΜΕΝΕΘΑΪΔΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Παπαζάχος Β.

ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Βασιλείου Α.

ΤΣΟΤΙΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Γκάσης Ε.

ΚΙΛΕΛΕΡ ΛΑΡΙΣΑΣ: Εξαρχος Α.

ΠΟΛΥΔΑΜΑΝΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μπαλατσός Ε.

ΕΣΟΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Γκάγκας Λ.

ΑΦΕΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Μυτιληναίου Σ.

ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ: Μοσχίδης Γ.

ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ: Γκούρος Γ.

ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Καούρης Γ.

ΙΑΣΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ: Καζάκης Σ.

ΑΧΙΝΟΥ ΣΕΡΡΩΝ: Φωτιάδου Ε.

Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ: Καλαϊτζίδης Δ.

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ: Αντωνόπουλος Ν.

ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ: Μοσχονάς Μιχ.

ΝΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΟΧΙ στον εκβιασμό

Με άκυρο, λευκό ή και αποχή καλεί τους ψηφοφόρους της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Αιτωλοακαρνανίας, να απαντήσουν στα εκβιαστικά διλήμματα των δύο υποψήφιων νομαρχών που πέρασαν στο δεύτερο γύρο.

"Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες του νομού μας, γίνεται δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή συναίνεση, στην ενσωμάτωση και υποταγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση", τονίζει η ΝΑΣ στην ανακοίνωσή της. Στη συνέχεια καλεί τους ψηφοφόρους της να καταψηφίσουν και τους δύο υποψήφιους νομάρχες του δεύτερου γύρου, καθώς είναι υποστηριχτές στο μονόδρομο της φτώχειας και των ιδιωτικοποιήσεων και της μετατροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε φορομπήχτη. "Και ο ένας και ο άλλος είναι υπάλληλοι των Βρυξελλών και της αντιλαϊκής πολιτικής", τονίζει χαρακτηριστικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ