ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητείται ψυχραιμία

Ζάχοβιτς, Ατματζίδης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σήμερα το απόγευμα στη Ν. Φιλαδέλφεια σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους βέβαια για τους ομάδες τους
Ζάχοβιτς, Ατματζίδης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σήμερα το απόγευμα στη Ν. Φιλαδέλφεια σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους βέβαια για τους ομάδες τους
Γιορτή ή ενταφιασμός του ποδοσφαίρου; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα στο οποίο καλούνται να δώσουν σήμερα απάντηση όλες οι συνιστώσες (οπαδοί, διοικήσεις, παίκτες κλπ.) δύο εκ των μεγαλυτέρων και ιστορικότερων ομάδων της χώρας. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (18.30, MEGA) σ' ένα κρίσιμο (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά) αγώνα, στα πλαίσια του Κυπέλλου. Το κλίμα έχει «βαρύνει» επικίνδυνα. Σε βαθμό που οι εκτός παιδιάς... επιδόσεις ν' απασχολούν περισσότερο. Τα στελέχη αμφοτέρων των ΠΑΕ, λοιπόν, οι καθ' ύλην αρμόδιοι (αθλητικές αρχές, διαιτησία, Αστυνομία κλπ.), κυρίως όμως οι οπαδοί, δίνουν εξετάσεις συμπεριφοράς και επιπέδου. Ο καθένας επιβάλλεται ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Από την άλλη το αποτέλεσμα θα καθορίσει αρκετά την αγωνιστική πορεία των αντιπάλων.

Για τους γηπεδούχους η θετική κατάληξη, εντός και εκτός γηπέδου, είναι μονόδρομος απ' όποια πλευρά και να εξεταστεί. Το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Παθιακάκης, όπως φάνηκε στις χτεσινές του δηλώσεις: «Ούτε έκτροπα πρέπει να γίνουν στο αυριανό παιχνίδι, ούτε ακρότητες. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα γιορτή». Οσο για τα δρώμενα πάνω στο... πράσινο χαλί: «Πρέπει να μπούμε στον αγώνα λες και το αποτέλεσμα ήταν 0-0, να παίξουμε ήρεμα και ανάλογα με την εξέλιξη να τα δώσουμε όλα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο και να σκεφθείς ότι θα παίξεις για το 1-1. Σε ένα ντέρμπι πρέπει κάποιος να έχει ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση, πάθος και θέληση για να φτάσει στη νίκη. Νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει αυτά τα στοιχεία και θα πάρει την πρόκριση. Από τη δική μας απόδοση θα εξαρτηθεί κατά πόσο διαφορετικός θα 'ναι ο Ολυμπιακός από το πρώτο παιχνίδι. Είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολύ καλούς παίκτες».

Εστειλε, όμως, και ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους παίκτες: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες εάν έχουμε άσχημη απόδοση. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά».

Η ενδεκάδα παραμένει γρίφος, αφού ο Ελληνας τεχνικός κράτησε «κλειστά τα χαρτιά» του. Μάλλον όμως θα ξεκινήσουν οι Ατματσίδης, Δέλλας, Καψής, Κωστένογλου, Κοπιτσής, Λάκης, Πετκόφ, Σαβέβσκι, Ζήκος, Μαλαδένης, Νικολαΐδης.

Στην αντίπερα όχθη ο Αλμπέρτο Μπιγκόν χτες πέρασε μια άσχημη μέρα, αφού Ζάχοβιτς, Χούτος και Γιαννακόπουλος αντιμετώπισαν ξαφνικό πρόβλημα υγείας και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη και έτσι η πιθανή 11άδα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

«Οποιος κερδίσει θα πάρει το Κύπελλο», τόνισε ο Ιταλός κόουτς.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αγωνία σε Μόναχο, Ρότερνταμ

Σε Μόναχο και Ρότερνταμ πέφτουν τα φώτα στη σημερινή δεύτερη δόση της τέταρτης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας της Μπάγιερν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και της Φέγενορντ με τη Λάτσιο αποτελούν τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια για τον τρίτο και τέταρτο όμιλο, αντίστοιχα. Οι Βαυαροί υποδέχονται στο ντέρμπι του Γ` ομίλου τη Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ και, παράλληλα, αποχαιρετούν τον 38χρονο Λόταρ Ματέους που περνάει τον Ατλαντικό για να ενταχθεί στο ρόστερ των New Jersey Metrostars. Η ήττα στο Μπερναμπέου με 4-2 για τη Ρεάλ κάνει το σημερινό παιχνίδι να είναι «μονόδρομος» για τους Ισπανούς. Ενδεχόμενη νέα αποτυχία βάζει σε περιπέτειες τους Μαδριλένους, αφού Ντιναμό Κιέβου και Ρόζενμποργκ καραδοκούν. Οι Μπάμπελ (τραυματίας) και Γερεμίετς (τιμωρημένος) δεν παίζουν για την Μπάγιερν, ενώ για τους Μαδριλένους οι Σάβιο, Σέζαρ και Μπάλιτς (τραυματίες). Στο Λέρκενταλ του Τρόντχαϊμ, η Ρόζενμποργκ παίζει το τελευταίο της χαρτί, υποδεχόμενη την Ντιναμό Κιέβου. Στον άλλο όμιλο, η Φέγενορτ υποδέχεται τη Λάτσιο του Σβεν Γκόραν Ερικσον και με νίκη σιγουρεύει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Ιταλοί συγκατοικούν με την Τσέλσι στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς και θέλουν μόνο τη νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν στο θεσμό. Η Φέγενορτ είναι πλήρης ενώ η Λάτσιο θα στερηθεί των υπηρεσιών των Φαβάλι, Αλμέιδα (τραυματίες), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μιχαΐλοβιτς. Στο Στάμφορντ Μπριτζ, η Τσέλσι θέλει ρεβάνς για την προ εβδομάδας ήττα από τη Μαρσέιγ (1-0) στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας, όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά και για βαθμολογικούς. Φέγενορτ - Λάτσιο 21.45 Τσέλσι - Μαρσέιγ. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1) Φέγενορτ 6 β., 2) Τσέλσι 4 β., 3) Λάτσιο 4 β., 4) Μαρσέιγ 3 β.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Επικίνδυνη έξοδος

Στην Εδεσσα αγωνίζεται ο πρωτοπόρος Ακράτητος κόντρα στην τοπική ομάδα για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Η ομάδα των Λιοσίων θα προσπαθήσει να περάσει αλώβητη από την πόλη της Μακεδονίας προκειμένου να κρατήσει την διαφορά από τον δεύτερο Ναυπακτιακό Αστέρα που υποδέχεται το Λεωνίδιο. Οι παίκτες του Αστέρα θέλουν την νίκη κόντρα στην έταιρη ομάδα της Πελοπονήσσου, που βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας και ελπίζουν σε στραβοπάτημα των Αθηναίων στην Εδεσσα και να μειώσουν την διαφορά που τους χωρίζει.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν ως εξής: Θεσπρωτός- Μαρκό, Κιλκισιακός- Χαλκηδόνα, Ατρόμητος- Ποσειδών Μηχ., Εθνικός Κ.- Αγερσανί, Λύκοι- Δόξα Βύρωνα, Κερατσίνι- Νεάπολη, Νίκη Β.-Απόλλων Κ. Β. και Καρδίτσα- Κοζάνη.Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 16.00.

ΠΑΟΚ
Χαμόγελα Μπάγεβιτς

Νέα αρχή για τον ΠΑΟΚ αποτέλεσε η επιβλητική νίκη με 4-0 της περασμένης Κυριακής επί του Ηρακλή, στο μεγάλο σαλονικιώτικο ντέρμπι. Ο «δικέφαλος» του Βορρά «δωροδόκησε» με 4 τέρματα τον αντίπαλό του, ο οποίος σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να βγάλει το... ρόπαλό του και να αντισταθεί στη «δίψα» της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς για νίκη. Ο «Ντούσκο» μίλησε χτες για τα οφέλη της συγκεκριμένης νίκης λέγοντας: «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο σε μια στιγμή που κάνουμε προσπάθεια να φτιάξουμε την ομάδα και που μας έλειπαν τα αποτελέσματα». Ωστόσο, ο Σερβοέλληνας τεχνικός απαίτησε διάρκεια και προσγείωση στην πραγματικότητα: «Είμαστε στο σωστό δρόμο. Το 4-0, όμως, δεν πρέπει να μας κάνει υπερόπτες. Οφείλουμε να συνεχίσουμε πιο δυνατοί. Διαθέτουμε υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές θέσεις». Οσον αφορά στη σχέση του με την ομάδα του, είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω δεθεί συναισθηματικά με τον ΠΑΟΚ».

ΠΑΟ
Για Θεσσαλονίκη... Αθήνα

Η Θεσσαλονίκη θα αναδείξει φέτος τον πρωταθλητή της μεγάλης κατηγορίας, υποστήριξε χτες ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Κυράστας. Ο «πράσινος» τεχνικός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παραδέχτηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα αποτελέσματα της ομάδας του κόντρα στον Ηρακλή και τον Αρη αλλά και του Ολυμπιακού με την «Ενωση» και τον ΠΑΟΚ θα κρίνουν ποιος τελικά από τους δύο «αιώνιους» θα πάρει τον τίτλο: «Ο Ολυμπιακός, πριν τον μεταξύ μας αγώνα, παίζει με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και δεν μπορούμε από τώρα να προεξοφλήσουμε τι θα γίνει. Τα δύο δικά μας παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη με Ηρακλή και Αρη, το ματς του Ολυμπιακού στην Τούμπα και το μεταξύ μας παιχνίδι, θα ξεκαθαρίσουν το ποια ομάδα θα βρεθεί στην κορυφή. Δεν μπορώ να προδικάσω αποτελέσματα, όμως 12 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες έχουν ξεχωρίσει πολύ από τους υπόλοιπους διεκδικητές». Οσον αφορά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που ο ίδιος πιστεύει ότι θα είναι η πιο κρίσιμη για την ανάδειξη του πρωταθλητή, είπε: «Η εκτίμησή μου είναι πως μέχρι το τέλος του Μάρτη δε θα έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ή θα είναι τέτοια η διαφορά που δύσκολα θα μπορεί κάποιος να πει κάτι με σιγουριά».

ΠΟΛΟ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Με στόχο τη διάκριση

Με ένα όνειρο... τρελό αλλά σίγουρα όχι απατηλό, τα κορίτσια της Γλυφάδας ρίχνονται σήμερα στη μάχη του «φάιναλ έιτ» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο της Κολοκυνθούς. Με τον αέρα της οικοδέσποινας και τη συμπαράσταση των οπαδών της, η Γλυφάδα θα προσπαθήσει να μην αφήσει την ευκαιρία για διάκριση να πάει χαμένη. Τα κορίτσια του ΑΝΟΓ, που δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης καλούνται να κάμψουν την αντίσταση της ρωσικής Ουραλότσκα. Την αποστολή της ελληνικής ομάδας αποτελούν οι: Κοζομπόλη, Ζαχαράκη, Ελληνάκη, Πάτερου, Καραπατάκη, Καλογερά, Οικονομοπούλου, Μωραΐτη, Μιχαηλίδη, Λάγιου, Μωραϊτίδου, Ιωσηφίδου, Βάσου, Μακαρονά, αλλά και η Βραζιλιάνα Καμίλα Πεντρόζε, η οποία έχει ενσωματωθεί στην ομάδα τους τελευταίους δυόμισι μήνες. Ο προπονητής του ΑΝΟΓ, Φώντας Μουδάτσιος, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πρόκληση που έχει η ομάδα του, τόνισε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως και τα τελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, τα οποία διοργανώνει η Βουλιαγμένη. Για τη Γλυφάδα αποτελεί μεγάλη πρόκληση η συμμετοχή στο "φάιναλ έιτ" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Για να πετύχουμε τον πρώτο στόχο μας, που είναι η πρόκριση στην τετράδα, θα πρέπει να δώσουμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ο στόχος είναι δύσκολος και μεγάλος, αλλά τα κορίτσια και καλή προετοιμασία έχουν κάνει και πολύ καλή ψυχολογία έχουν. Το θέμα είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη». Το σημερινό πρόγραμμα είναι: 16.30: Χοχενλίμπουργκερ - Οριζόντε, 18.00: Ντονκ - Σκιφ Μόσχας, 19.30: Τελετή έναρξης, 20.00: Ουραλότσκα - Γλυφάδα, 21.30: Μεντιτεράνι - Ζέντες.

Πολιτικός ... τζόγος

Η προεκλογική περίοδο καλά κρατεί και χθες το ΠΑΣΟΚ, διά ...μέσου του ΟΠΑΠ, έκανε μια ακόμη πομπώδη εκδήλωση για να πει, τι; Απολύτως τίποτα. Ν' αναμασήσει τι πρόσφερε ο οργανισμός στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ξέρετε, αλήθεια, τι πρόσφερε; Πολλαπλάσιο τζόγο, αφού τα τυχερά παιχνίδια σε λίγα χρόνια θα ξεπερνούν σε αριθμό τα δάχτυλα των δυο χεριών, με την πρόφαση ότι όλα θα τα εισπράξει ο «πολιτισμός και ο αθλητισμός».

Το ότι ο απλός μεροκαματιάρης πολίτης «βομβαρδίζεται» καθημερινά από ΛΟΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ είναι κάτι φυσιολογικό για τη δική τους λογική. Βλέπεται, περισσεύουν από τα ...μπατζάκια του λαού τα χρήματα και πρέπει να τα «καταθέσουν» υπέρ «βωμών και εστιών».

Χθες στο Ζάππειο είχαμε μια προεκλογική «πασαρέλα», όπου πέρασαν για να διασκεδάσουν πολιτικοί των «μεγάλων» κομμάτων. Να κάνουν δημόσιες σχέσεις να τους δείξουν τα κανάλια. Να κάνουν ...λεζάντα, βρε αδελφέ. Στις 9 Απρίλη, θα πάρουν απάντηση από αυτούς που θα ρίξουν κόκκινο δαγκωτό.


Α..ΠΑΓ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ