ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τις μέρες αυτές ο ελληνικός λαός έγραψε μια από τις ηρωικότερες σελίδες της ιστορίας του για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Η παγκόσμια προοδευτική κοινή γνώμη παρακολούθησε με κρατημένη την ανάσα τον εξαήμερο μεγαλειώδη αγώνα της ελληνικής φοιτητικής και εργαζόμενης νεολαίας, της εργατικής τάξης και του λαού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας ενάντια στη σιδερόφρακτη αμερικανονατοϊκή δικτατορία της χούντας.

Στις έξι αυτές μέρες τα νιάτα της Ελλάδας, η εργατική τάξη και ο λαός της Αθήνας αψηφώντας τους πραιτοριανούς της δικτατορίας (αστυνομία - λοκατζήδες - πεζοναύτες - ΕΣΑ - θωρακισμένα) σήκωσε πολύ ψηλά τη σημαία της πάλης για το γκρέμισμα της λαομίσητης χούντας. Η αδούλωτη Αθήνα ξανάζησε τις μεγάλες μέρες της Εθνικής μας Αντίστασης κατά της ναζιστικής - φασιστικής κατοχής. Οι γεμάτες ηρωισμό και αυτοθυσία σκηνές της εποχής εκείνης επαναλήφθηκαν στο κέντρο, στους δρόμους, στο Πολυτεχνείο, στα γιαπιά και στις συνοικίες της πρωτεύουσας. Με προτεταμένα τα στήθη του ο λαός της Αθήνας υπεράσπισε το αναφαίρετο δικαίωμά του να ζήσει λεύτερος, απαλλαγμένος από την ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του. Υπεράσπισε μπροστά στην έκπληκτη ανθρωπότητα την τιμή της Ελλάδας. Ο μεγαλειώδης αυτός αγώνας ενάντια στη δικτατορία και στους πάτρωνές της ξέσκισε το προσωπείο της δήθεν πολιτικοποίησης και πορείας προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία και επιβεβαίωσε τη θέση του κόμματός μας ότι μόνο η ενιαία, συνεπής, μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να γκρεμίσει το λαομίσητο καθεστώς της χούντας. Ανεμοσκόρπισε το πείραμα της δοτής μαρκεζινικής πρωθυπουργίας και τίναξε στον αέρα τα όνειρα των συμβιβαστών κάθε απόχρωσης. Στιγμάτισε στα μάτια όλου του κόσμου τη μαρκεζινική κυβέρνηση, σαν κυβέρνηση δολοφόνων του λαού και της νεολαίας.

Εντρομη η χούντα και η μαρκεζινική μαριονέτα της μπροστά στο λαϊκό ξεσήκωμα, μετέτρεψε ξανά την Ελλάδα σε περιχαρακωμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αχόρταγη από το αίμα που έχυσε, ξανάφερε τις φρικτές μέρες των ομαδικών συλλήψεων, των βασανιστηρίων, των έκτακτων στρατοδικείων, των αστυνομικών μπλόκων, των προπυλακισμών και της καταπάτησης κάθε ίχνους ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ατομικής ελευθερίας.

Με το στρατιωτικό νόμο και όλα τα καταπιεστικά μέτρα της η χούντα και η μαρκεζινική μαριονέτα της, υπολογίζει να κάμψει την αντίσταση και το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας. Επιδιώκει επίσης με ψευδόλογες ανακοινώσεις να μετατοπίσει τις ευθύνες που έχει για το ματοκύλισμα του λαού της Αθήνας. Ομως ας μη γελιέται. Κανένας δεν πρόκειται να ξεγελαστεί και να πτοηθεί. Ο λαός θα ανασυντάξει τις δυνάμεις του, θα αναπληρώσει τις απώλειές του και ξανά ενωμένος και περισσότερο οργανωμένος θα δώσει τις αυριανές μάχες πιο αποφασιστικά για την οριστική συντριβή της δικτατορίας, για την επιβολή της λαϊκής κυριαρχίας.

Στην πάλη του αυτή, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα έχει συμπαραστάτες τον δημοκρατικό ελληνισμό στο εξωτερικό, την παγκόσμια προοδευτική ανθρωπότητα, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης.

Το Γραφείο του Κλιμακίου της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σ' ολόκληρο τον ελληνικό λαό και στα πρωτοπόρα νιάτα και τον καλεί να συνεχίσει απτόητος τον αγώνα του για τη δημοκρατία, τη λευτεριά και την εθνική ανεξαρτησία.

Αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της φασιστικής χουντικής θηριωδίας.

Εκφράζει τη συμπάθειά του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, των διωκομένων και συλληφθέντων.

Καλεί όλες τις αντιδικτατορικές δυνάμεις, τα κόμματα και οργανώσεις να συνεχίσουν αδιάλλαχτα την πάλη τους και ενωμένοι, σύμφωνα με τη λαϊκή επιταγή, να παλέψουμε για την ανατροπή της δικτατορίας και τη λαϊκή κυριαρχία. Αμεσα για την κατάργηση των έκτακτων μέτρων, την απόλυση όλων των συλληφθέντων, την ηθική και υλική ενίσχυση των θυμάτων του αγώνα, την υπεράσπιση των οικονομικών και πολιτικών αιτημάτων του λαού και της νεολαίας.

Καλεί τους κομμουνιστές και τους οπαδούς του ΚΚΕ, τα μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, όλους τους νέους της Αριστεράς να μπουν στην πρώτη γραμμή των αγώνων που ξετυλίγονται για τις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, για τη δικαίωση των αιτημάτων της φοιτητικής και εργαζόμενης νεολαίας, για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, για τη νίκη της λαϊκής κυριαρχίας, για μια νέα δημοκρατία.

Το Γραφείο του Κλιμακίου της ΚΕ του ΚΚΕ

Αθήνα 20 - 11 - 1973.

Η 55η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Πέρασαν 55 χρόνια από τ

Η 55η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πέρασαν 55 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Είναι χρόνια πλούσια σε αγώνες που οργάνωσε και καθοδήγησε το κόμμα μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού. Από τις πρώτες μέρες της εμφάνισής του στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας μας, το ΚΚΕ μπήκε επικεφαλής των μαζικών αγώνων των εργαζομένων για τα ζωτικά τους ζητήματα, πάλεψε στην πρώτη γραμμή στους αγώνες για τη λευτεριά και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο.

Χάρη στον καθοδηγητικό ρόλο του ΚΚΕ, που είναι εξοπλισμένο με την επαναστατική θεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού και την ακούραστη δουλειά των κομμουνιστών, ανεβαίνει σε ανώτερα επίπεδα η οργανωμένη ταξική πάλη, αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς το μαζικό εργατικό κίνημα και οι αγώνες της αγροτιάς και των μεσαίων στρωμάτων των πόλεων. Αποτέλεσμα αυτών των αγώνων είναι οι σημαντικές κατακτήσεις που αποσπούν οι εργαζόμενοι από τις κυρίαρχες τάξεις, η βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής και ο περιορισμός ως ένα βαθμό της εκμετάλλευσης που γίνεται σε βάρος τους.

Το ΚΚΕ παίρνει δραστήρια μέρος σε όλους τους πατριωτικούς αγώνες που διεξάγει ο λαός μας. Ιδιαίτερα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες του πολέμου και της κατοχής, αυτό πρώτο σηκώνει ψηλά τη σημαία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και μπαίνει επικεφαλής του κινήματος της εθνικής μας αντίστασης. Με τη δράση του αυτή και με τις πολυάριθμες θυσίες των μελών και των οπαδών του, το ΚΚΕ αποκτάει απαράγραπτους πατριωτικούς τίτλους, διατρανώνει στην πράξη τον πατριωτικό του χαρακτήρα.

Μέσα στη φωτιά του αγώνα το ΚΚΕ καλλιεργεί και δυναμώνει τους δεσμούς του με το λαό, απλώνει την επιρροή του μέσα στην εργατική τάξη και τα άλλα στρώματα των εργαζομένων.

Ενα μεγάλο μέρος της δουλειάς και της δράσης του ΚΚΕ αυτά τα 55 χρόνια είναι αφιερωμένο στους αγώνες κατά του φασισμού, στους αγώνες για τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία. Οι αγώνες αυτοί του ΚΚΕ και του δημοκρατικού μας κινήματος έχουν μεγάλη απήχηση στα πλατιά λαϊκά στρώματα, καλλιεργούν μέσα στο λαό και αναπτύσσουν το πνεύμα της αντίστασης εναντίον του φασισμού, το πνεύμα της ανειρήνευτης πάλης ενάντια σε όλους τους τυράννους, ντόπιους και ξένους.

Συνέχεια αυτών των αγώνων είναι και ο σημερινός αντιδικτατορικός αγώνας εναντίον της μισητής φασιστικής στρατοκρατικής διχτατορίας, που εδώ και εξίμισι χρόνια καταδυναστεύει το λαό μας και ξεπουλάει τη χώρα μας στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές. Στις πρώτες γραμμές αυτού του αγώνα παλεύουν οι κομμουνιστές, για την ανατροπή του νεοφασισμού και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Αλλος δρόμος για την επίτευξη αυτού του μεγάλου σκοπού δεν υπάρχει, έξω από τον ανειρήνευτο και αποφασιστικό αγώνα με ενωμένες όλες τις αντιδιχτατορικές δυνάμεις. Μόνο η ενιαία πάλη των εργαζομένων για τα άμεσα καθημερινά τους προβλήματα, μόνο ο ενιαίος και συντονισμένος αγώνας όλου του δημοκρατικού λαού μας μπορεί να βάλει τέρμα στην τυραννία, να αποκαταστήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.

Γι' αυτό και το ΚΚΕ διακηρύσσει την ανάγκη της αποχής από τις λεγόμενες πολιτικές διαδικασίες που αποβλέπουν στη μεταμφίεση και νομιμοποίηση της δικτατορίας. Και στη βάση αυτή καλεί όλα τ' άλλα κόμματα και οργανώσεις σε συνεργασία για το συντονισμό του αγώνα, θέτοντας ως μοναδικό όρο τη συμφωνία όλων πάνω σ' ένα κοινό πλαίσιο συγκεκριμένων στόχων και αιτημάτων, τα οποία καθορίζουν το περιεχόμενο της λαϊκής κυριαρχίας. Ενα τέτοιο κοινό πλαίσιο είναι μια εγγύηση μπροστά στο λαό. Προσανατολίζει προς ένα κοινό σκοπό όλους τους αγωνιστές και τους συσπειρώνει ανεξάρτητα από πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση.

Για την πραγματοποίηση της ενότητας όλων των αντιδικτατορικών δυνάμεων και την παραπέρα ανάπτυξη του αγώνα, οι κομμουνιστές κινητοποιούν όλες τις δυνάμεις τους. Συνεχίζοντας τις ηρωικές παραδόσεις του ΚΚΕ και εμπνεόμενοι από την ακλόνητη πίστη στην αλήθεια και τη ζωτική δύναμη της μαρξιστικής - λενινιστικής διδασκαλίας που επιβεβαιώνεται κάθε μέρα από τις μεγάλες επιτυχίες των σοσιαλιστικών χωρών και του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ ρίχνονται με πάθος στον αγώνα για το θρίαμβο και στη βασανισμένη πατρίδα μας των ιδεών της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής προόδου.

Ετσι υποδέχονται και γιορτάζουν την 55η επέτειο της ίδρυσης του ΚΚΕ.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες και αναπτύσσουν τις κινητοποιήσεις τους για ν' αποσυρθεί και να ματαιωθεί οριστικά ο αντεργατικός κώδικας εργασίας και επιψηφισθεί νέος κώδικας που να εξασφαλίζει και να διευρύνει τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων.

***

Οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι της ΔΕΗ καταγγέλλουν πως με τον κανονισμό που εισηγείται το ΔΣ της επιχείρησης καταργούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων και σφαγιάζονται ασφαλιστικά οι ασφαλισμένοι. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι θα κατέβουν σε απεργία για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κανονισμού.

***

Το προσωπικό γραφείων και κίνησης των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων πέτυχε κατόπιν διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων αύξηση των αποδοχών κατά 23% σε δύο δόσεις.

***

Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι πέτυχαν με τη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε αυξήσεις από 25-32%.

***

Οι υπάλληλοι της εταιρείας Υδάτων κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης στο θέατρο "Παππά" πήραν απόφαση να καταγγείλουν τη συλλογική σύμβαση που υπάρχει, γιατί με την αύξηση του τιμαρίθμου εξανεμίστηκε η αγοραστική δύναμη των απολαβών τους.

***

Οι φαρμακοϋπάλληλοι, οι υπάλληλοι πρακτορείων, οι υπάλληλοι ζαχαροπλαστείων, καθώς και άλλων κλάδων διεκδικούν αυξήσεις κατά 25-30%.

***

Το προσωπικό που εργάζεται στις 42 ξένες αεροπορικές εταιρείες προγραμμάτισε κάθοδο σε απεργία γι' αύξηση 20% των μισθών.

***

Οι εμποροϋπάλληλοι ζητούν αύξηση 35% γιατί, όπως τονίζουν, οι μισθοί του μεγαλύτερου αριθμού των εμποροϋπαλλήλων βρίσκονται στο επίπεδο των 2.800 δρχ.

***

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ διεκδικούν σαν άμεσο και προσωρινό μέτρο την αύξηση των συντάξεων κατά 30% και την αναπροσαρμογή των συντάξεων σύμφωνα με τις εκάστοτε αυξήσεις των μισθών και ημερομισθίων.

***

Οι απολυθέντες με τα έκτακτα μέτρα δημόσιοι υπάλληλοι συγκαλούν Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αθήνα για την εξέταση των προβλημάτων τους και λήψη σχετικών αποφάσεων.

***

Οι εργαζόμενοι της Λειβαδιάς

Στις αρχές του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε γενική Συνέλευση των εργατών και εργατριών στο εργοστάσιο κατασκευής προσοψίων.

Μέσα σε αγωνιστικό πνεύμα πήραν την απόφαση, σε περίπτωση άρνησης της επιχείρησης να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά τους γι' αύξηση του μεροκάματου σύμφωνα με την αύξηση του τιμαρίθμου, να κατέβουν σ' απεργία.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Οι άθλιες συνθήκες εργασίας στο συγκρότημα Ανδρεάδη

Είναι γνωστό ότι για τους μεγαλοεφοπλιστές, τους μεγαλοτραπεζίτες και τους μεγαλοβιομηχάνους, η περίοδος της χουντοκρατίας είναι η εποχή της πιο άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της ασυγκράτητης ασυδοσίας στο θέμα των παραβιάσεων ακόμα και στοιχειωδών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας που απόμειναν από τη χούντα. Μια σχετική εικόνα αυτών των παραβιάσεων δίνει η κατάσταση που επικρατεί γενικά στις επιχειρήσεις Ανδρεάδη. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα επαρχιακά υποκαταστήματα της τράπεζας του συγκροτήματος.

Παραβιάζεται συστηματικά το ωράριο εργασίας με παράταση της μεσημεριάτικης δουλιάς και με υποχρέωση των υπαλλήλων να παίρνουν δουλιά στο σπίτι. Ακόμα και τις Κυριακές και τις γιορτές δουλεύουν χωρίς πληρωμή και ο κ. καθηγητής με θράσος προβάλλει σαν δικαιολογία ότι τάχα οι υπάλληλοι "δεν έχουν οικογενειακή ή άλλη απασχόληση και πάνε στο υποκατάστημα για να περάσουν την ώρα τους".

Η τράπεζα τρώει τις άδειες των υπαλλήλων. Τους βάζει και υπογράφουν κι ύστερα στη διάρκεια της αδείας τους πάνε στο υποκατάστημα και δουλεύουν.

Δε μονιμοποιούνται οι γυναίκες (διατρήτριες), για να μπορεί η τράπεζα να τις διώχνει όποτε θέλει χωρίς αποζημίωση. Η ένταση της δουλιάς είναι τέτοια που ύστερα από ορισμένο διάστημα τα δάχτυλά τους παθαίνουν αδράνεια.

Οι μισθοί είναι κατώτεροι από όλες τις άλλες τράπεζες. Ο Ανδρεάδης τους έκοψε τελευταία και τα ασφάλιστρα που έπαιρναν, με την πρόφαση ότι ο νόμος δεν το επιτρέπει.

Η διεύθυνση της τράπεζας καταπατά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Οταν το συνδικαλιστικό όργανο δεν της είναι αρεστό το καταργεί. Καταπατά επίσης ωμά τον οργανισμό προσωπικού: Σταμάτημα των προαγωγών σε οργανικές θέσεις, ελλιπές προσωπικό κλπ.

Η διεύθυνση κάνει τρομακτικές μεταθέσεις υπαλλήλων που έχουν οικογένειες για να εκφοβίσει έτσι τους άλλους να κάτσουν φρόνιμα.

Γενικά έχουν δημιουργηθεί συνθήκες εξουθενωτικής δουλιάς και υπάρχει πνεύμα φυγής γι' αναζήτηση δουλιάς σε άλλες τράπεζες ή επιχειρήσεις.

Η φυγή δεν μπορεί ν' αποτελέσει λύση για τη μάζα των υπαλλήλων. Η λύση αυτή ρίχνει τους υπαλλήλους από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας είναι η λύση. Κι αυτό το ξέρουν καλά όλοι οι υπάλληλοι. Γι' αυτό πρέπει να κινηθούν για να διεκδικήσουν καλύτερες ώρες δουλιάς και καλύτερες αποδοχές.

Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Ο λαϊ

Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Ο λαϊκός σίφουνας με πρωτοπορία την εργατική τάξη και τα νιάτα της Ελλάδας γκρέμισαν τη χουντική μονοκρατορία του Παπαδόπουλου και το άθλιο κατασκεύασμά του, την ψευτοκυβέρνηση Μαρκεζίνη. Το νέο χουντικό στρατιωτικό πραξικόπημα έβαλε απλώς την ταφόπετρα.

Ανεξάρτητα απ' αυτό και τις προθέσεις της στρατιωτικής κλίκας που βρίσκεται πίσω από την "πολιτική" κυβέρνηση του πράκτορα των Αμερικανών Ανδρουτσόπουλου, ο λαός πανηγύρισε τον ενταφιασμό της Παπαδοπουλικής μονοκρατίας σαν νίκη δική του.

Δεν έχει αυταπάτες για τους νέους εθνοσωτήρες. Και αυτοί ήρθαν στην εξουσία με τα αμερικανικά τανκς, τα ίδια που είχαν εγκαταστήσει και τον Παπαδόπουλο έξι ολόκληρα χρόνια. Γι' αυτό θα συνεχίσει τους αγώνες του, οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, για την κατάκτηση της λευτεριάς, τη δημοκρατία, για το αναφαίρετο δικαίωμά του ν' αποφασίζει για τις τύχες του, για να βάλει τέρμα στην κηδεμονία των ξενοκίνητων στρατιωτικών κλικών που εν ονόματι του δήθεν εθνικού συμφέροντος διεκδικούν το δικαίωμα να καθορίζουν τη ζωή του τόπου μεταβάλλοντας την Ελλάδα μας στη χειρότερη μορφή "δημοκρατίας της μπανάνας".

Τα στρατευμένα παιδιά του λαού και ο τίμιος αξ/κος δεν μπορούν να έχουν καμιά σχέση με τους επαγγελματίες των στρατιωτικών πραξικοπημάτων, που κάθε τόσο φιγουράρουν στο προσκήνιο της τελευταίας 25ετίας στη χώρα μας. Γι' αυτό πρέπει να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, που είναι σάρκα από τη σάρκα του, στο σημερινό δύσκολο αγώνα του. Οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία μας, ολόκληρος ο ελληνικός λαός απαιτεί:

- Να σταματήσει το ανθρωποκυνηγητό και ν' απολυθούν οι εκατοντάδες των συλληφθέντων αυτές τις μέρες καθώς και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι.

- Να καταργηθούν όλοι οι ανελεύθεροι χουντικοί και προχουντικοί νόμοι.

- Ν' αποκατασταθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες των Ελλήνων.

- Να δοθεί γενική αμνηστεία και ν' αποδοθεί η Ελληνική ιθαγένεια σ' όσους τη στερήθηκαν σε όλα αυτά τα χρόνια της ανωμαλίας.

- Να σχηματιστεί κυβέρνηση από όλες τις αντιδικτατορικές δυνάμεις που θα εξασφαλίσει στο λαό το δικαίωμά του ν' αποφασίσει για το μέλλον της χώρας μας.

Οι αντιδικτατορικές δυνάμεις ας ενώσουν και συντονίσουν τις προσπάθειές τους για γρηγορότερη κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας που θα είναι προς το συμφέρον ολόκληρου του Εθνους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ