ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του ΘΕΟΔΟΣΗ Ι. ΖΕΡΒΑ από το Ευπάλιο Δωρίδας, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, συνταγματάρχη Πυροβολικού, που πέθανε στις 8 Νοέμβρη 1998, τα αδέρφια του Χρήστος Ζέρβας και Ειρήνη, χήρα Χρήστου Μίχου ,προσφέρουν 60.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

Προσφέρω 5.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πάνω Πετραλώνων, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΥΤΙΚΑΡΗ από τα Παλαιά Σφαγεία (φωτογραφία) και του Δ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ δημάρχου Βύρωνα επί σειρά ετών, που ήταν συμφοιτητές στη Νομική και σύντροφος στον αγώνα με τον αδελφό μου ΠΑΝΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ,που τον δολοφόνησαν το 1948.

Κατερίνα Κασαπίδου, από τα Παλαιά Σφαγεία

* * *

Η Ν. Κ. Γ. πρόσφερε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη του συζύγου της, σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του.

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ και της γυναίκας μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, προσφέρω για τα 80χρονα του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, 50.000 δρχ.

Ο σύντροφος Κώστας Κουλούρης

* * *

Ο ΜΗΤΣΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ από την Περαχώρα Κορινθίας ήταν από τους πρωτεργάτες της Εθνικής Αντίστασης στην Κορινθία και τη Μεγαρίδα. Επιστρέφοντας από διάσκεψη, που έγινε στη Στρέγοβα Καλαβρύτων στις 8 Δεκέμβρη 1943, έπεσε σε μπλόκο Γερμανών στο χωριό. Μετά από προδοσία, τον εντόπισαν που έφευγε και τον εκτέλεσαν.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε 15.000 δρχ.

Ο αδελφός του Σοφοκλής και ο ανιψιός του Δημήτρης

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων αδελφών μας ΓΙΩΡΓΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε πριν από 5 χρόνια. ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο και ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ (φωτογραφία), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που πέθανε πριν από ένα χρόνο και για τη γιορτή του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 6.000 δρχ.

Οι αδελφές τους

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΒΥΡΙΝΗ,για τη γιορτή του και τη συμπλήρωση 19 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη", τον αχώριστο σύντροφό του, καθώς και στο Παράρτημα Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ, 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Μαρία Βυρίνη

* * *

Σήμερα, 8 Δεκέμβρη κλείνουν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος της ζωής μου και πατέρας των παιδιών μας ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΟΝΤΙΚΑΣ.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε στη ΝΕ Λάρισας 20.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η συντρόφισσα της ζωής Μαρία

Τα παιδιά του Δημήτρης και Κατερίνα, Γιώργος και Βαγγελή Τέλιου

* * *

Πέρασαν 2 χρόνια από τις 8 Δεκέμβρη 1996, που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 77 χρόνων ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΟΣ από το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, μέλος του ΚΚΕ. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, της οποίας ήταν μέλος.

Η οικογένειά του

* * *

Ο Χρυσόστομος Μπαζής πρόσφερε 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΗ,παλαιού μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ελένη Βασίλη προσφέρει 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ