ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 31 Γενάρη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΣ,από την Αγόριανη Δομοκού Φθιώτιδας, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Καταγόταν από οικογένεια που έγινε ολοκαύτωμα στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Μαχητής του ΔΣΕ, στον Εμφύλιο, μετά την υποχώρησή του, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, από όπου επαναπατρίστηκε το Δεκέμβρη του 1985.

Παρά την κλονισμένη υγεία του, πρόσφερε πάντα τη φωνή του για το ΚΚΕ.

Πέθανε πρόωρα, χτυπημένος από την ανίατη αρρώστια.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στη ΝΕ Φθιώτιδας 5.000 δρχ.

Η σύζυγός του Ελένη, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Ο αγωνιστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ,που πέθανε στις 2 Γενάρη 1996, ήταν καπετάνιος του Ι/1 Τάγματος του Α Συντάγματος του ΕΛΑΣ Αθήνας. Αναδείχτηκε σε στέλεχος του ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανά. Μετά τη Βάρκιζα φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια. Ηταν ο πρώτος πρόεδρος του Παραρτήματος Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των προέδρων του Παραρτήματος Νέας Σμύρνης ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ,καπετάνιου του 1ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Αθήνας. ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΛΑΖΑΚΗ,του ηρωικού παιδιού της Κρήτης που έζησε 33 χρόνια αντάρτης. Και του ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ,καπετάνιου του Α Σώματος Στρατού του ΕΛΑΣ Αθήνας και προέδρου της ΠΕΑΕΑ, οι σύντροφοι και συναγωνιστές τους προσφέρουν 140.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές.

* * *

Στις 24 Γενάρη έγινε το μνημόσυνο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ.

Στη μνήμη του και αντί για λουλούδια στον τάφο του, οι φίλοι του πρόσφεραν 10.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές. * * *

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΝΙΚΟΥ και ΡΗΝΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗ και ΘΩΜΑ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ,προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Ριζοσπάστη", για τις Ευρωεκλογές 20.000 δρχ.

Γιώργης, Ολγα, Ελευθερία

* * *

Ο Γιώργος Τρουλινός πρόσφερε στην ΚΟΒ Κέντρου Ηρακλείου 200.000 δρχ. για τις Ευρωεκλογές, στη μνήμη του πατέρα του ΔΙΟΓΕΝΗ ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ αντιστασιακού, και του αδελφού του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ,μαχητή του ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Κρήτης ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΔΙΑ και της συντρόφισσάς του ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ και στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ, που έπεσαν στη μάχη του Ψηλορείτη το καλοκαίρι του 1947.

* * *

Ο Γιάννης Μανουσάκης από το Βονεράτο πρόσφερε στη ΝΕ Ηρακλείου 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, 5.000 δρχ. για τις Ευρωεκλογές και 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ.

* * *

Ο Κώστας Δακτυλίδης,αντιστασιακός, προσφέρει για τις Ευρωεκλογές 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Καμινίων Πειραιά

* * *

Ο Παναγιώτης Μαχαίρας,80 χρόνια πιστός στα οράματα του ΚΚΕ, προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Καματερού, στην Οικονομική Εξόρμηση για τις Ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ και ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ,στελεχών του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Ξενάκης από τον Μαραθόκαμπο Σάμου προσφέρει 90.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση για τις Ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ναυτεργατών: ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ,ΚΩΣΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ,ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΕΣΤΟΥΝΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ,στελεχών του ΚΚΕ, ο Πάνος Βασιλάς πρόσφερε, μέσω της ΚΟ Παζών 100.000 δρχ. στην ΚΕ του ΚΚ Κολομβίας.

ΚΗΔΕΙΑ

Την Κυριακή 31 Γενάρη 1999 πέθανε ο αγωνιστής, βετεράνος του ΚΚΕ,

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΡΙΤΖΙΩΤΗΣ

(μπαρμπα - Θόδωρος)

Η κηδεία του γίνεται σήμερα, Τρίτη, 2 Φλεβάρη, στις 3.00 μ.μ. από το Νεκροταφείο Καισαριανής.

Η οικογένειά του.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Κυπριάδου.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 7 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην εκκλησία του Νεκροταφείου Καισαριανής θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή δημοσιογράφου

ΑΡΗ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ

Η οικογένειά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ