ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Αποφασιστική απάντηση το μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής

Με τη συμπαράσταση εργαζομένων και μαζικών φορέων συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μία επιχείρηση τρομοκράτησής τους από διάφορους "αγανακτισμένους", που επιδίδονται σε "σπάσιμο" των καταλήψεων, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας "θριαμβολογεί" για τέλος των κινητοποιήσεων. Χτες, ο υπουργός Παιδείας, εκτιμώντας ότι τέλειωσαν οι μαθητικές κινητοποιήσεις, δήλωνε ότι συζητά πια μόνο για την εφαρμογή της "μεταρρύθμισης", αποκαλύπτοντας τον προσχηματικό χαρακτήρα που έδινε το υπουργείο στο "διάλογο". Τη στάση του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, που τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι "το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση θα πάρουν για άλλη μια φορά την απάντηση που τους αρμόζει στο μεγάλο παμμαθητικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 Φλεβάρη" και καλεί για μια ακόμα φορά τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, "για τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη ζωή".

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν και οι φοιτητές που εξήγγειλαν κινητοποιήσεις γι' αυτή τη βδομάδα. Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΟΛΜΕ που προσανατολίζεται σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη.

Χτες, στο Λεκανοπέδιο, δεκάδες φορείς, εκδηλώνοντας ενεργά τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους μαθητές διοργάνωσαν συγκεντρώσεις σε δήμους. Τέτοιες συγκεντρώσεις έγιναν στο Αιγάλεω, την Καλλιθέα, το Βύρωνα, την Ηλιούπολη, τη Ν. Ιωνία και άλλες περιοχές.

Στους κεντρικούς δρόμους του Αιγάλεω,ξεκινώντας από το Μπαρουτάδικο, ξεχύθηκαν χτες το απόγευμα μέλη της Ενωσης Γονέων της πόλης, όχι μόνο για να καλέσουν τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, αλλά και για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και περηφάνια που νιώθουν για τα παιδιά τους.

"Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα των παιδιών μας, γιατί δείχνουν ότι το μέλλον της χώρας μας έχει προοπτική. Δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και το υπόλοιπο κίνημα των μεγάλων για ανατροπή όχι μόνο του αντιεκπαιδευτικού νόμου, αλλά συνολικότερα της ακολουθούμενης πολιτικής που μας οδηγεί στη μιζέρια και την ανεργία",επισημαίνει η Ενωση Γονέων σε ανακοίνωση που μοίραζε στους περαστικούς.

Οι Αιγαλιώτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον μαθητικό αγώνα, ενώ δεν ήταν λίγα τα πηγαδάκια που στήθηκαν στα πεζοδρόμια της Ιεράς Οδού μετά το πέρασμα των γονιών, με τον προβληματισμό για το μέλλον των παιδιών, αλλά και τη δυσαρέσκεια από την τακτική τρομοκρατίας, που ακολουθεί η κυβέρνηση, να κυριαρχεί. Οσο γι' αυτούς που είχαν διαφορετική γνώμη, οι απαντήσεις δίνονταν κυρίως από ηλικιωμένους και ήταν αποστομωτικές. "Τα εγγόνια μας συνεχίζουν όσα άφησαν στη μέση οι γονείς και οι παππούδες τους. Τουλάχιστον αυτά τα παιδιά θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος".

Η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Αιγάλεω, Ελευθερία Τζίμα,δήλωσε στο "Ρ": "Θέλουμε να πούμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε κοντά στα παιδιά μας. Και να τους πούμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" γιατί μας έδειξαν το δρόμο για τον πραγματικό διάλογο στο θέμα της παιδείας. Οσο γι' αυτούς που χαρακτήριζαν τη σημερινή χαμένη γενιά, αποδείχτηκε ότι κάθε γενιά βρίσκει το δρόμο της όταν έρχεται η σωστή ώρα".

Στην Καλλιθέα

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μαθητές διοργάνωσε χτες το απόγευμα η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του Δήμου Καλλιθέας, στην πλατεία Δαβάκη. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος, πέρα απ' τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Μαθητών Καλλιθέας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Καλλιθέας, του Παραρτήματος Οικοδόμων, του Παραρτήματος Εργαζομένων στον Ιματισμό και το Δέρμα, του Συλλόγου Γυναικών, του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης, της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας και της "Δημοτικής Δημοκρατικής Ενότητας".

Αντιπροσωπεία της Τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής επέδωσε ψήφισμα - όπου εκφράζεται η συμπαράσταση όλων των φορέων προς τους αγωνιζόμενους μαθητές - στον δήμαρχο Καλλιθέας και στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. "Συστρατευόμαστε όλοι μας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι) ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στο ογκούμενο εκπαιδευτικό κίνημα. Με τη συμπαράσταση και συμπαράταξή μας στέλνουμε ένα αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και την πολιτική της: Με αγώνες θα καταργήσουμε τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, παλεύοντας για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού και του τόπου", τονίζεται στο ψήφισμα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι μαθητές μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, και πάντα υπό την πίεση των "μηχανισμών" που έχουν επιστρατευτεί για το "σπάσιμο" των καταλήψεων, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ενώ ετοιμάζουν και την κάθοδό τους στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Στο Βόλο περίπου 30 γυμνάσια και λύκεια τελούν υπό κατάληψη, ενώ καθημερινά στα σχολεία γίνονται γενικές συνελεύσεις για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής. Ανάλογες γενικές συνελεύσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο γίνονται στα Τρίκαλα,στη Λάρισα και την Καρδίτσα.

Στη Μυτιλήνη αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, οι μαθητές διοργανώνουν συναυλία στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης, ενώ με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Σύνταγμα. Μέχρι και χτες όλα τα Λύκεια τελούσαν υπό κατάληψη.

Στην Κέρκυρα,από τα 40 σχολεία του νομού, τα 28, όπου φοιτά το 80 με 85% των μαθητών του νομού, βρίσκονται υπό κατάληψη. Ηδη το Συντονιστικό των μαθητών, σε συνεργασία με την τοπική ΟΛΜΕ, την Ενωση Γονέων και μαζικούς φορείς έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Στο Αγρίνιο οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοκρατίας, συναυλία με μαθητικά μουσικά σχήματα. Οι σχετικές αφίσες κοσμούν ήδη την πόλη. Και βέβαια οι μαθητές του Αγρινίου δε θα λείπουν από το συλλαλητήριο της Παρασκευής, καθώς το Εργατικό Κέντρο της πόλης θα βάλει πούλμαν για τη μετάβασή τους στην Αθήνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας και αλαζονείας

Η αδιαλλαξία και η αλαζονική στάση, για την οποία έχουν καταγγείλει το υπουργείο Παιδείας οι αγωνιζόμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί, αποκαλύφτηκε χτες σε όλο το μεγαλείο, με την εμφάνιση του υπουργού Παιδείας να μη συζητά καν για αλλαγές στη "μεταρρύθμιση". Παράλληλα, αποκαλύφτηκε πανηγυρικά ότι το υπουργείο Παιδείας χρησιμοποίησε το "διάλογο" με την ΟΛΜΕ καθαρά για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, χωρίς στην ουσία να έχει καμία πρόθεση να συνδιαλλαγεί και να προχωρήσει σε ρυθμίσεις. Τώρα, που το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι "ξεμπέρδεψε" με τους μαθητές, η ηγεσία του πετά το προσωπείο και αποκαλύπτεται πιο αδιάλλακτη από ποτέ.

Ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη Τύπου, επιδόθηκε σε δημαγωγικές εξαγγελίες για τους εκπαιδευτικούς, ανακοινώνοντας ότι συγκροτείται η περιβόητη "επιτροπή προσωπικοτήτων" για την εξέταση της επαγγελματικής εξέλιξης και της οικονομικής κατάστασης των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και μία επιτροπής που θα εξετάσει "εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης των αποφοίτων ΤΕΕ στα ΤΕΙ". Παράλληλα, εξήγγειλε και τη δημιουργία 41 νέων τμημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς φυσικά καμιά από τις παραπάνω εξαγγελίες να απαντά στα αιτήματα με τα οποία δεκάδες χιλιάδες μαθητές είναι στο δρόμο επί τρεις μήνες, ζητώντας πραγματική αναβάθμιση της παιδείας, αποσύνδεση του Λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διασφάλιση του δικαιώματος στη μόρφωση για όλα τα παιδιά μέσα από ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.

Εκανε πάντως ξεκάθαρο ότι δεν αφήνει περιθώρια ικανοποίησης των αιτημάτων των καθηγητών, λέγοντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό για διάλογο με την ΟΛΜΕ, όχι όμως για "θέματα που έχουν κλείσει, αλλά γι' αυτά που προκύπτουν από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", ενώ αναφερόμενος ακόμα και σε εκείνες τις προτάσεις μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ τις οποίες έδειχνε πρόθυμος να συζητήσει, είπε ότι και αυτά που ήταν "ανοιχτά" πριν από δύο βδομάδες, "κάποτε έπρεπε να κλείσουν".

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε χτες τις ρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει για τους μαθητές του ενιαίου λυκείου, τις οποίες μαθητές και γονείς χαρακτήρισαν "ψευτοαλλαγές", καθώς δεν άγγιξαν ούτε στο ελάχιστο την ουσία της μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη ρύθμιση για ακόμα μία ευκαιρία βελτίωσης της βαθμολογίας στους αποφοίτους της Γ' Λυκείου (χωρίς δικαίωμα κατοχύρωσης μαθημάτων), για συνυπολογισμό του βαθμού της Β' τάξης του Λυκείου στο Απολυτήριο μόνο αν είναι σε όφελος του μαθητή, ενώ όπως διευκρινίστηκε χτες, οι ρυθμίσεις για επανάληψη των γραπτών εξετάσεων για τους μαθητές που δεν προάγονται στη Γ' Λυκείου και για τη διεύρυνση της διαφοράς βαθμολογίας μεταξύ προφορικού και γραπτού βαθμού από 3 σε 5 μονάδες, ισχύουν μόνο για το τρέχον διδακτικό έτος και δεν είναι μόνιμες.

Ο υπουργός, απευθυνόμενος στους μαθητές, τους κάλεσε να μη γυρίσουν στο σχολείο "με αίσθημα ήττας γιατί δεν έγινε πόλεμος" και επανέλαβε τα περί ανάγκης να αποκτήσουν οι μαθητές εκπροσώπηση μέσα από ένα "φόρουμ" και να μην επιτρέπουν "καπέλωμα" από κανέναν, "ούτε από το υπουργείο". Ωστόσο, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας μέχρι σήμερα επέλεξε να συναντηθεί με επιλεγμένους προέδρους 15μελών, αρνούμενος να κάνει διάλογο με το Συντονιστικό Αγώνα, το οποίο εκπροσωπεί τα περισσότερα σχολεία της Αθήνας. Εκτιμώντας ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις έχουν λάβει τέλος, ο υπουργός Παιδείας έσπευσε να ανακοινώσει μέτρα για κάλυψη των διδακτικών ωρών για τα σχολεία που έκαναν κατάληψη, θέμα για το οποίο όπως είπε υπέγραψε χτες σχετική απόφαση. Το υπουργείο Παιδείας ζητά μέχρι 10 του Φλεβάρη, τη γνώμη των σχολικών συμβουλίων για τον τρόπο κάλυψης διδακτικών ωρών, μετά από εισηγήσεις των συλλόγων διδασκόντων, γονέων και των 15μελών μαθητικών συμβουλίων. Για τον τρόπο κάλυψης των διδακτικών ωρών διατυπώνει τη γνώμη του και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υπουργός Παιδείας πάντως δεν ανακοίνωσε χτες ούτε ποια ούτε πόσα σχολεία "έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή" όπως είπε χαρακτηριστικά. Η κάλυψη των ωρών, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει με μαθήματα τα Σάββατα, αναδιάρθρωση των ωρολογίων προγραμμάτων κλπ., ενώ ο υπουργός δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, για τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη ζωή, καλεί με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας όλους τους μαθητές, τονίζοντας ότι "το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση θα πάρουν για άλλη μια φορά την απάντηση που τους αρμόζει στο μεγάλο Παμμαθητικό - Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 Φλεβάρη".

Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας αναφέρει στην ανακοίνωση: "Ο υπουργός Παιδείας με την τελευταία συνέντευξή του επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αδιαλλαξία του απέναντι στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας. Το μαθητικό κίνημα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας έχει κατ' επανάληψη προβάλλει στόχους και αιτήματα.

Για ένα ενιαίο 12χρονο δημόσιο - δωρεάν σχολείο για όλους, για την αποσύνδεση του Λυκείου από τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, την κατάργηση των υποβαθμισμένων σχολείων των ΤΕΕ, την ανάγκη για σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας τα αγνόησε εμμένοντας στη λογική "συζητώ για το πώς θα εφαρμοστούν οι νόμοι". Οι νόμοι που έχουν πυροδοτήσει την οργή, την αγανάκτηση και τη μαζική αντίδραση των μαθητών.

Το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην οικοδόμηση ενός σχολείου με ακόμα μεγαλύτερους φραγμούς και διακρίσεις για τους περισσότερους μαθητές. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί για μια ακόμα φορά τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματά μας, για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση θα πάρουν για άλλη μια φορά την απάντηση που τους αρμόζει στο μεγάλο παμμαθητικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 Φλεβάρη".

Γελασμένος ο Αρσένης αν νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με το μαθητικό κίνημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

"Είναι γελασμένος ο κ. Αρσένης, αν πιστεύει ότι ξεμπέρδεψε με το αγωνιζόμενο μαθητικό κίνημα. Το δίκιο είναι με το μέρος των μαθητών. Συνεχίζουν ενωμένοι και θα νικήσουν".Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, απαντώντας στις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε, με την τελευταία συνέντευξή του, πόσο μακριά βρίσκεται η κυβέρνηση από τα αιτήματα και τις ανάγκες της νεολαίας, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, που αναδείχνει ο μεγαλειώδης αγώνας των μαθητών.

Η κυβέρνηση αρνείται να τοποθετηθεί στο ουσιαστικό ζητούμενο: Ενα σχολείο αυτοτελές, ένα σχολείο για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, με σκοπό του τη σφαιρική και κοινωνική μόρφωση της προσωπικότητας και όχι την ταξική επιλογή και τον ανταγωνισμό για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση εμμένει φανατικά στην ασφυκτική σύνδεση του Λυκείου με το σύστημα εισαγωγής, στις πανελλαδικές απρόσωπες εξετάσεις πριν το απολυτήριο, τις διαφορετικές κατευθύνσεις μέσα στο "Ενιαίο" Λύκειο και τα κατώτερα, εκτός λυκείου, Τεχνικοεπαγγελματικά Εκπαιδευτήρια.

Εμμένει σε μια πολιτική που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην εκπαίδευση, γιατί πριμοδοτεί την ιδιωτική παιδεία και παραπαιδεία σε όλες τις μορφές της. Η εμμονή στην "εφαρμογή των νόμων" συνάντησε την καθολική αντίθεση της νεολαίας, του λαού μας. Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι δε θα περάσουν. Είναι γελασμένος ο κ. Αρσένης αν πιστεύει ότι ξεμπέρδεψε με το αγωνιζόμενο μαθητικό κίνημα. Το δίκιο είναι με το μέρος των μαθητών. Συνεχίζουν ενωμένοι και θα νικήσουν.

Ο υπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση, θα πάρουν για άλλη μια φορά την απάντηση που τους ταιριάζει, την Παρασκευή 5 Φλεβάρη. Με το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα".

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν
  • Με απειλές του στιλ "εδώ θα γίνει Πάτρα" "αγανακτισμένοι" γονείς προπηλάκισαν και χτύπησαν μαθητή και εκπαιδευτικό στην "Ιωννίδειο Σχολή"
  • Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά

Αποφασισμένοι για συνέχιση των αγώνων τους δηλώνουν οι μαθητές του Πειραιά, κάτι που, όπως φαίνεται, πείραξε μια μερίδα γονιών, που χτες επιτέθηκαν και προπηλάκισαν καθηγητές και μαθητές στην "Ιωννίδειο". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες, χτες μαζεύτηκαν στο σχολείο γονείς και μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, έβριζαν, προπηλάκιζαν, απειλούσαν τους μαθητές, φτάνοντας στο σημείο να χαστουκίσουν κάποιους απ' αυτούς. Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η αστυνομία έβαζε μέσα στο σχολείο μαθητές για μάθημα (!) και παρά την κινητοποίηση των "αγανακτισμένων" γονιών ανάμεσα στους οποίους καταγγέλλεται ότι βρίσκονταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και δίνει ραντεβού για την Παρασκευή 5 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά αναφέρονται τα εξής:

"Οι μαθητές και του Πειραιά, όπως σε όλη την Ελλάδα, βρισκόμαστε στο δρόμο πάνω από δύο μήνες.

- Αγωνιζόμαστε να μην περάσουν οι νόμοι 2525 και 2640, που διώχνουν σχεδόν τους μισούς μαθητές από το Λύκειο.

- Αγωνιζόμαστε για να πηγαίνουν ΟΛΟΙ οι νέοι στο Λύκειο, γι' αυτό και απαιτούμε να γίνει υποχρεωτικό 12χρονο, Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο.

Δε θέλουμε το Λύκειο ένα προθάλαμο μόνο για τα ΑΕΙ, ούτε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο. Το Λύκειο πρέπει να αποδεσμευτεί από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Δε θέλουμε οι γονείς μας να δίνουν ένα μισθό για φροντιστήρια. Θέλουμε δωρεάν παιδεία.Θέλουμε σαν νέοι πολλά, πάρα πολλά.

Σήμερα όμως αναγκαστήκαμε να βγούμε στο δρόμο, γιατί μας στερούν και τα λίγα που είχαμε ως τώρα. Οι τελευταίοι μήνες μας δίδαξαν ότι πρέπει να παλέψουμε πολύ για να κρατήσουμε ό,τι έχουμε και σίγουρα πρέπει να παλέψουμε πολύ περισσότερο για να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Η κυβέρνηση αντί να λύσει τα προβλήματά μας, θέλει να μας σπρώξει στο περιθώριο. Κάνει μεγάλο λάθος. Ο υπουργός Παιδείας να αναλογιστεί τις ευθύνες του, που έχει οδηγήσει τις εξελίξεις.

Σήμερα (χτες) Τρίτη 2/2 στην Ιωννίδειο, στον Πειραιά, η αστυνομία μπήκε στο σχολείο με εντολή εισαγγελέα. "Γονείς" απείλησαν μαθήτρια του Γυμνασίου ότι θα χυθεί αίμα και εδώ θα γίνει "Πάτρα". Χτύπησαν μαθητή της 3ης Γυμνασίου. Προπηλακίστηκε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, γιατί συμπαραστέκεται στον αγώνα μας και άλλοι καθηγητές του σχολείου.

Συνεχίζουμε...

Ραντεβού την Παρασκευή 5/2 - 12.00 στο Σύνταγμα".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ