ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
"Επεσαν οι μάσκες των εκσυγχρονιστών"

Την παραίτηση της κυβέρνησης των ρουφιάνων των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους, ζήτησαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι του Πειραιά, οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων Πειραιά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

"Σημίτη, προδότη, καταδότη", "Επεσαν οι μάσκες των εκσυγχρονιστών. Είναι οι ρουφιάνοι των Αμερικανών", "Τέρμα πια η υποταγή. Η κυβέρνηση να παραιτηθεί", "Παραίτηση κυβέρνησης, να γίνουν εκλογές. Δε σκύβουμε τη μέση στους ιμπεριαλιστές", "Ο λαός δεν ξεχνά, τους προδότες τους κρεμά", "Η Σένγκεν μπήκε σε εφαρμογή. Σήμερα οι Κούρδοι, αύριο εμείς", "Οι Κούρδοι δε σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη", ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα, που για πάνω από μία ώρα ακούγονταν στους δρόμους του Πειραιά.

"Αλληλεγγύη στους Κούρδους. Λευτεριά στον Οτσαλάν. Να φύγει η κυβέρνηση" και "Αίσχος Φαρισαίοι. Λευτεριά στον Οτσαλάν. Λευτεριά στο Κουρδιστάν", έγραφαν τα κεντρικά πανό της συγκέντρωσης, όπου μίλησε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μιχάλης Νουφαρίτσης.

"Μάταια προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό. Γνωρίζουν πια όλοι σ' αυτόν τον τόπο πως την ευθύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης Οτσαλάν την έχει συνολικά η κυβέρνηση και πάνω απ' όλους ο ίδιος ο πρωθυπουργός", τόνισε ο ομιλητής, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη της υπόθεσης είναι απόρροια και φυσική συνέπεια της αποδοχής από την κυβέρνηση του ρόλου που έχει αναλάβει για τη διεκπεραίωση των αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Ακολούθως υπογράμμισε ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια προσπάθεια επίδειξης υπευθυνότητας απέναντι τους Αμερικανούς, δε ζήτησε ούτε καν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ άλλοθι δίνουν στην κυβέρνηση και όσοι περιορίζονται να καλούν την Ευρωπαϊκή Ενωση να παρέμβει, όταν είναι πασίδηλος και ο δικός της βρώμικος ρόλος. "Για μας τους εργαζόμενους ένα είναι πλέον καθαρό και ας το καταλάβουν όλοι όσο πιο γρήγορα μπορούν. Τους προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανενός είδους δίλημμα, του τύπου ή ΠΑΣΟΚ ή χανόμαστε, ή στο παραδοσιακό πλέον η ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ", είπε ο Μ. Νουφαρίτσης.

Για μια ακόμα φορά, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης κράτησε κλειστές τις πόρτες του ζωσμένου από αστυνομικούς και λιμενικούς υπουργείου του, αρνούμενος να δεχτεί αντιπροσωπεία συνδικαλιστών για να του επιδώσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης, το οποίο κολλήθηκε στην είσοδο του υπουργείου. Το γεγονός κατήγγειλε στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝΓιώργος Τούσιας, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του υπουργού δείχνει το χαρακτήρα της υποταγμένης στους ιμπεριαλιστές κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές, μετά το τέλος της πορείας, ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για σήμερα στις 5.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και ο νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά Γιώργος Λαγωνίκας και ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Κώστας Τζατζάνης. Παραβρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπείες του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιώς - Νήσων, της ΔΗΚΕΒΕ, της ΟΓΕ, της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς και της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά. Ψήφισμα συμπαράστασης στον κουρδικό λαό εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργατών Δέρματος, Ιματισμού, Κλωστοϋφαντουργίας και συναφών επαγγελμάτων Νομού Πειραιά.

ΠΑΤΡΑ
Φουσκωμένο ποτάμι η οργή του λαού

"Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού" ελληνικού και κουρδικού ξέσπασε χτες και ξεχύθηκε στους δρόμους της Πάτρας. Ενα ποτάμι που είχε χίλιους δυο λόγους να είναι φουσκωμένο κι οργισμένο. Ο λαός της Πάτρας δε συμμερίστηκε στιγμή την "κρισιμότητα" των "λεπτών διπλωματικών" κινήσεων της κυβέρνησής του και βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στον αγώνα των Κούρδων και του ηγέτη τους που βασανίζεται στα τούρκικα μπουντρούμια. Το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας ήταν η αφορμή, για να εκδηλώσει τα φιλειρηνικά και διεθνιστικά του αισθήματα ένας λαός που καθημερινά νιώθει προδομένος από την ηγεσία του. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και μαζικών φορέων, άνθρωποι από όλο το "μωσαϊκό" της πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης που διαχώρισαν τη θέση τους από τα "ευχαριστώ τις ΗΠΑ" των Σημίτηδων και των Πάγκαλων. Το συλλαλητήριο αυτό έγινε τόπος συνάντησης δύο φίλων λαών που τα όσα έγιναν δεν μπορούν να τους χωρίσουν. Κούρδοι οικονομικοί πρόσφυγες συνέρευσαν μαζικά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, κρατώντας λάβαρα και πορτρέτα του αλυσοδεμένου ηγέτη τους, κρατώντας τα χαρακτηριστικά κουτιά των εράνων που γέμισαν. Ο Ακίφ συναντούσε τον Ανδρέα, η Ντεζιντέ τη Μαρία κι όλοι μαζί ένωναν τη φωνή τους βροντοφωνάζοντας πως "ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός". Ολοι απαίτησαν εδώ και τώρα "λευτεριά στο Κουρδιστάν, λευτεριά στον Οτσαλάν".

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωπος των Κούρδων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πρόσφατες εξελίξεις, απαιτώντας την καταδίκη των ντόπιων και ξένων υπευθύνων και την άμεση λύση του Κουρδικού προβλήματος.

"Επαίσχυντη πράξη που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ο τόπος", χαρακτήρισε την παράδοση του Α. Οτσαλάν από την κυβέρνηση Σημίτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας Βασίλης Ασπρούλιας προσθέτοντας πως είναι "πράξη ντροπής χωρίς όρια και σύνορα ". Εξέφρασε παράλληλα τον φόβο πως "αυτή η πράξη ούτε ήταν τυχαία ούτε θα είναι η μόνη" τονίζοντας πως ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ασκείται σε βάρος του λαού με στόχο την εξυπηρέτηση των ξένων, την ώρα που το πλήθος του "απαντούσε" ότι "η Σένγκεν μπήκε σε εφαρμογή. Σήμερα οι Κούρδοι, αύριο εμείς". Ο Β. Ασπρούλιας κατέδειξε σαν μόνο υπεύθυνο τον αμερικανο-ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό που δε διστάζει να αναγορεύει λαούς σε τρομοκράτες ανάλογα με τα σχέδιά του για την επιβολή της νέας τάξης κυριολεκτικά με το αίμα των λαών. "Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική" τόνισε καλώντας τον λαό να "μετατραπεί σε ένα πανελλαδικό ποτάμι αλληλεγγύης και να διεκδικήσει την κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, να αντισταθεί και να αποτρέψει τη νέα τάξη, να καταγγείλει τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ που αρνήθηκαν το στοιχειώδες μέτρο της παροχής πολιτικού ασύλου στον Α. Οτσαλάν, να πιέσει για διεθνή διάσκεψη που θα φέρει πολιτική επίλυση του κουρδικού προβλήματος".

Η πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Πάτρας ήταν μια από τις μαζικότερες και μαχητικότερες που το φιλειρηνικό κίνημα έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν μόνο το πάθος των συμμετεχόντων, αλλά και η πρωτοφανής ανταπόκριση που συνάντησε από όσους στα μαγαζιά και τα πεζοδρόμια παρακολουθούσαν, αποδεικνύοντας έτσι πως ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία έχει και μνήμη και κρίση και όταν χρειάζεται τη χρησιμοποιεί κατά των υπευθύνων.

Τα ΣΥΝασπιστικά φύλλα συκής

Σε περίοπτη θέση στην "Ελευθεροτυπία" (24/2 σελ. 4) δημοσιεύτηκε άρθρο του βουλευτή του ΣΥΝ Σπ. Δανέλη κάτω από τον ελκυστικό τίτλο "Κι όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός".

Σ' αυτό αναμασώνται τα φιλοκυβερνητικά επιχειρήματα, που σκοπό έχουν να κρύψουν τη μεγάλη προδοσία στην υπόθεση Οτσαλάν και που, για να γίνουν πιο εύπεπτα, διανθίζονται με κριτικές περί λαθεμένων χειρισμών, ακόμα πιο απαλές και ανούσιες από τις κριτικές που και οι πιο στενοί πολιτικοί φίλοι του κ. Σημίτη χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Στόχος του, να στηρίξει όσο μπορεί την κυβέρνηση Σημίτη στο όνομα του μεγάλου στόχου. "Η πολιτική αστάθεια σημαίνει και θανάσιμο κίνδυνο για τομεγάλο... στόχο, την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ".

Στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής τοποθετεί τους εύκολους αντίπαλους, σαν τον κ. Ναξάκη, με τους οποίους ξεμπερδεύει θεωρώντας τους ανόητους και χρεώνοντας σ' αυτούς όλο το πρόβλημα. "Υπερπατριώτες ανεύθυνοι, στους οποίους χρωστάμε και την απίστευτη αυτή εθνική περιπέτεια, εξακολουθούν σήμερα να μας βομβαρδίζουν από τα τηλεοπτικά κανάλια με ανόητες κριτικές".

Από τη μια λοιπόν οι ανεύθυνοι με τις ανόητες κριτικές και από την άλλη η κυβέρνηση, που έκανε και κάποιους λαθεμένους χειρισμούς στην εμπλοκή, για την οποία υπεύθυνοι είναι οι ανεύθυνοι.

Στην κυβέρνηση μάλιστα αναγνωρίζεται με "κατηγορηματικό τρόπο" ο σωστός προσανατολισμός. "Η κυβέρνηση - γράφει ο Σπ. Δανέλης - είχε έγκαιρα διατυπώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ούτε τη χώρα μας, ούτε το κουρδικό ζήτημα θα ωφελούσε η αίτηση πολιτικού ασύλου από τη μεριά Οτσαλάν".

Ο κ. Δανέλης όμως υποστηρίζει - προβάλλοντας τις απόψεις του - και τις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις, όπως τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής και τις πρωτοβουλίες για την υποτιθέμενη διεθνοποίηση του προβλήματος, όπου με τα κλαψουρητά περί "δίκαιης δίκης" και τα κροκοδείλια δάκρυα θα επιχειρούν το ξέπλυμα των κυβερνητικών αμαρτιών.

Ιδιαίτερα όμως στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη "διεθνοποίηση" αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαραχτήρας των απόψεων του κ. Δανέλη. Κλαψουρίζοντας για την "πλήρη αδυναμία συνεννόησης", ζητά πρωτοβουλίες από την ελληνική κυβέρνηση που θα οδηγούσαν στην "υιοθέτηση κοινών απόψεων και πρακτικών των Ευρωπαίων εταίρων σε μεγάλα ζητήματα".

Βέβαια, οι κυρίαρχοι κύκλοι στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν αναμφίβολα την "υιοθέτηση κοινών απόψεων και πρακτικών", ο κ. Δανέλης όμως αποφεύγει να μας πει πού πρακτικά θα οδηγηθούμε. Ξεκάθαρο όμως είναι ότι "κοινή άποψη και πρακτική" σήμερα είναι να πολεμήσουμε για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή μας, και όχι μόνο. Αν ο κ. Δανέλης επιθυμεί να βάλει πολεμικές εξαρτύσεις και να πάει για κοινές "πρακτικές" με τους "εταίρους" στο Κόσσοβο, να ξέρει ότι λίγοι θα τον ακολουθήσουν.

* * *

Το ξεγύμνωμα των θέσεων του κ. Δανέλη και η αποκάλυψή του, ως προπαγανδιστή της σειράς για τις κυβερνητικές θέσεις, είναι αποτέλεσμα της αγωνίας του για την πορεία της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Αυτή η πορεία εμποδίζεται από την ολοκληρωτική αποκάλυψη του αντιδραστικού χαραχτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα.

Η γνωστή αντιμετώπιση πριν λίγες βδομάδες του μαθητικού κινήματος αλλά και η κυβερνητική σύμπλευση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση κάθε ευαίσθητου ανθρώπου, που διατηρεί έστω και ελάχιστο ίχνος αριστερής καταβολής.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μεγάλη απομόνωση τους βιαστικούς θιασώτες της "κεντροαριστεράς". Ετσι οι φανατικότεροι απ' αυτούς, όπως ο κ. Δανέλης, ανυπομονώντας να συμβάλουν και αυτοί στον "εκσυγχρονισμό", προβάλλουν τη γραμμή τους χωρίς φτιασιδώματα, οδηγούμενοι όμως έτσι σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση.

Βλέποντας ο καθένας τον τίτλο "Και όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός" και από κάτω την υπογραφή ενός αντιπολιτευόμενου βουλευτή, θα πίστευε ότι από το κείμενο θα φαινόταν η γύμνια του κ. Σημίτη. Κάτι τέτοιο ο κ. Δανέλης ούτε το επιθυμούσε. Τα επιχειρήματα του κ. Δανέλη ούτε τους "ανεύθυνους υπερπατριώτες" δεν καταφέρνουν να ξεγυμνώσουν. Τελικά εκείνο που ξεγυμνώνεται είναι η πολιτική που ο κ. Δανέλης υπηρετεί, μια πολιτική που φιλοδοξεί να είναι το φύλλο συκής στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Φύλλο συκής όμως αρκετά διαφανές για να κρύβει τα αποκρουστικά χαρακτηριστικά της.

Λεωνίδας ΡΙΤΖΑΚΗΣ

ΒΟΛΟΣ
Μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο έγινε χτες το βράδυ στην πόλη του Βόλου (πλατεία Ελευθερίας).

Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν και διαβάστηκαν δεκάδες φορείς της περιοχής, δήμοι, κοινότητες, εργατικά σωματεία, πολιτιστικοί φορείς κλπ. Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, με το οποίο κατήγγειλε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και την κυβέρνηση για την παράδοση του Οτσαλάν.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης μετά από προσυγκέντρωση. Σε όλη τη διάρκειά της ακούγονταν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και συνθήματα για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές τώρα, συνθήματα αλληλεγγύης στον Κούρδο ηγέτη και τον κουρδικό λαό. Στο τέλος εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμίζεται, ανάμεσα στα άλλα:

"Δε θα μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στην τραγωδία ενός ολόκληρου λαού και στο συνεχιζόμενο δράμα του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν που παλεύει για την αναγνώριση της πατρίδας του".

"Οι εξελίξεις που οδήγησαν στην παράδοση του Οτσαλάν αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης. Αναδεικνύουν, όμως, και την ανάγκη αυτοτελούς αντιμετώπισης του ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Πολιτικού Ασύλου, χωρίς συμψηφισμούς με άλλες πλευρές της πολιτικής. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτε να χωρίσει με τον αδελφό κουρδικό λαό, πολύ περισσότερο είναι αδιανόητο να δεχτεί τη διατάραξη των παραδοσιακά φιλικών σχέσεών τους", προστίθεται στο ψήφισμα που συνεχίζει:

"Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που, χωρίς αρχές, κατατάσσουν τα Κινήματα άλλοτε σαν αγώνες αυτοδιάθεσης και αυτονομίας και άλλοτε σαν πράξεις τρομοκρατίας, μη διστάζοντας ακόμη και να ενθαρρύνουν την προκλητική, στο Διεθνές Δίκαιο και τα δικαιώματα, Αγκυρα, εξυπηρετώντας και τους αιμοδιψείς στόχους της σε βάρος των ανίσχυρων - όχι όμως ψυχικά αδύναμων ν' αντισταθούν - λαών.

Ζητάμε:

Να υπάρξουν άμεσα ενέργειες για την προστασία της ζωής του Κούρδου ηγέτη και μαχητή, με εξέταση των όρων και των συνθηκών κράτησής του στα τουρκικά μπουντρούμια.

Να υπάρξουν διεθνείς εγγυήσεις και κινητοποιήσεις για ν' αποφευχθεί μια δίκη παρωδία του Οτσαλάν.

Να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη για το κουρδικό πρόβλημα για εξεύρεση λύσης".

Και το ψήφισμα καταλήγει:

"Αισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, καλούμε την κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό, να εκδηλώσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της χώρας μας στον κουρδικό λαό και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν και τη λύση του κουρδικού ζητήματος".

ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Συνεχής αντίσταση στη νέα τάξη πραγμάτων

Συλλαλητήριο και μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε χθες στα Γιάννινα, με διοργανωτές τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, Συνταξιούχων, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημιακών Υπαλλήλων, την Επιτροπή Ειρήνης, για την έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό.

Οι διαδηλωτές με μαχητικότητα και αγωνιστικό παλμό εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό, κατήγγειλαν τη σύλληψη Οτσαλάν και την ελληνική κυβέρνηση που τον παρέδωσε στους δημίους του και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή του και την πολιτική επίλυση του κουρδικού προβλήματος, ενώ καταδίκασαν την ΕΕ για την απαράδεκτη στάση της και κάλεσαν το λαό σε συνεχή αντίσταση ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολλών μαζικών φορέων και φιλειρηνικών οργανώσεων καταγγελίας για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Α. Οτσαλάν στην Τουρκία και τις εγκληματικές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.

  • Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λήμνου και το Παράρτημα του ΕΚ Λέσβου καλούν σε σύσκεψη μαζικών φορέων του νησιού σήμερα Πέμπτη 25/2 στις 7.00 μμ,στη Λέσχη ΟΤΕ, με θέμα τη διοργάνωση εκδήλωσης συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας,το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου,το Παράρτημα Ηλείας της ΠΕΑΕΑ,το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου και άλλοι μαζικοί φορείς πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 25/2 στις 6.00 μμ συγκέντρωση - διαδήλωση μπροστά στο ΕΚ Πάτρας.
  • Το ΕΚ Ζακύνθου καλεί το λαό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τη νεολαία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον κουρδικό λαό με το πανζακυνθινό συλλαλητήριο,σήμερα Πέμπτη 25/2 στις 7.00 μμ,έξω από το Εργατικό Κέντρο.
ΕΠ Δ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ/ΝΗΣΩΝ ΚΚΕ
Πρόγραμμα πολιτικής εξόρμησης των ΚΟ

Συνεχίζεται η μάχη της Πολιτικής και Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, ενόψει των ευρωεκλογών, με τους κομμουνιστές της Επιτροπής Περιοχής Δ. Πελοποννήσου και Νήσων να περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς, χωριά και συνοικίες. Το πρόγραμμα των εξορμήσεων είναι το ακόλουθο:

Αχαϊα
  • Σήμερα Πέμπτη 25/2:

- Στις 11 π.μ. ομιλία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο πάρκο της Ειρήνης από τον Δ. Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Συνεργείο Γενικών Υπηρεσιών Δήμου Πάτρας: Κ. Μπάτσικας, Γραμματέας ΕΠ Δ. Πελοποννήσου.

- Αρραβωνίτσα - Μυρόβρυση: Κ. Μυλωνάς.

  • Αύριο Παρασκευή 26/2:

- ΔΕΥΑΠ: Κ. Μπάτσικας.

- Ελίκη - Κερύνεια: Α. Αθανασόπουλος, μέλος ΕΠ Δ. Πελοποννήσου.

- Λουσικά: Ν. Καραθανασόπουλος, Γραμματέας ΝΕ Αχαϊας.

  • Σάββατο 27/2:

- Βούντενη: Δ. Αρβανιτάκης.

- Σαραβάλι - Κρήνη: Π. Μελάς.

- Αβυθος: Γ. Χριστοδουλόπουλος, μέλος ΝΓ Αχαϊας.

Ηλεία
  • Αύριο Παρασκευή 26/2:

- Βάρδα: Α. Μπούζης, γραμματέας ΝΕ Ηλείας.

- Ανδραβίδα: Γ. Καραπάνος, μέλος ΝΓ Ηλείας.

- Ζαχάρω: Δ. Κάγκουρας, μέλος ΝΓ Ηλείας.

  • Σάββατο 27/2:

- Λεχαινά: Α. Μπούζης.

- Βαρθολομιό: Γ. Καραπάνος.

- Κρέσταινα: Δ. Κάγκουρας.

  • Κυριακή 28/2:

- Τραγανό: Α. Μπούζης.

- Σαβάλια: Γ. Καραπάνος.

- Μακρίσια: Δ. Κάγκουρας.

Κόρινθος
  • Σήμερα Πέμπτη 25/2: Βέλλο. Ομιλητής Τ. Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Κορίνθου.
  • Σάββατο 27/2: Βασιλικό. Ομιλητής ο Τ. Παπαδόπουλος.
Ζάκυνθος
  • Αύριο Παρασκευή 26/2:

- ΔΕΗ. Δ. Σιγούρος, Γραμματέας ΝΕ Ζακύνθου.

- Νοσοκομείο. Γ. Λιώλη, μέλος ΝΕ.

- Ρόιδο. Γ. Λιώλη.

- Αγερινού. Β. Παλιοθόδωρος.

  • Σάββατο 27/2:

- Κεντρική αγορά, κλιμάκιο ΝΕ.

- Λιθακιά - Μουζάκι: Ν. Πολύδωρος, ΝΕ Ζακύνθου.

  • Κυριακή 28/2:

- Αγ. Πέωνας - Κοιλιόμενο: Δ. Αρβανιτάκης.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ "902 TV"
Υπόθεση Οτσαλάν και πολιτικές εξελίξεις

Συζήτηση με θέμα τις "πολιτικές εξελίξεις που προκαλεί η υπόθεση Οτσαλάν" φιλοξενεί σήμερα η τηλεόραση του "902" στην εκπομπή "Από το Σήμερα στο Αύριο" στις 10.00 μμ.

Ο δημοσιογράφος Γ. Ευσταθίου συζητάει με τους καλεσμένους του: Μπάμπη Αγγουράκη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, Αριστείδη Τσιμπλάκο,πρώην υπουργό της ΝΔ και Γιώργο Παπασίμο,μέλος του ΕΓ του ΔΗΚΚΙ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ