ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΒΑΣΗ,προσφέρουμε στη μνήμη του 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω για τις ευρωεκλογές.

Η σύζυγός του Νομική

Τα παιδιά του Μιχάλης, Ευθύμιος, Παναγιώτα και Ευδοκία

* * *

Σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο του ΕΕΣ της Αθήνας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ,εθελόντρια αδερφή του ΕΕΣ. Υπήρξε άψογη σε όλα της: Ως θυγατέρα, αδελφή, νύφη και σύζυγος. Συνεπής αγωνίστρια, για τα δίκαια των εργαζομένων στον ΕΕΣ και στο χώρο γενικότερα της Υγείας. Υπερασπιζόταν με πάθος τις αρχές του ΚΚΕ. Υπήρξε ασυμβίβαστη στον αγώνα για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη της, ο σύντροφος στη ζωή της και στον αγώνα Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΕΙΡΗΝΗΣκαι ΜΙΚΕ ΓΚΑΜΙΝΗ,των θείων μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ,ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ,ΓΙΩΡΓΗ ΒΑΛΑΒΑΝΗ,ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ και ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΔΙΑ,προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ερυθραίας, 30.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Κική Γκαμίνη

* * *

Πριν από 3 χρόνια σαν σήμερα, στις 26 Φλεβάρη 1996, μια απλή και πιστή αγωνίστρια για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, η ΙΟΚΑΣΤΗ ΤΕΡΖΗ,έχασε τη μάχη της ζωής από την επάρατη νόσο.

Μπήκες στον αγώνα, καλή του Ιοκάστη, μικρή, από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης. Αφού ο ΕΛΑΣ ελευθέρωσε την πατρίδα από τους κατακτητές, οι δοσίλογοι κυβερνήτες με τους Αγγλοαμερικάνους, εξαπέλυσαν μια αβάσταχτη τρομοκρατία και υποχρεώθηκες να συνεχίσεις τον αγώνα, αυτή τη φορά με το όπλο στο χέρι, ως μαχήτρια του ΔΣΕ στα βουνά της Μακεδονίας. Με τη λήξη του εμφύλιου σπαραγμού, η μαύρη μοίρα σε ώθησε στην 30χρονη πολιτική προσφυγιά, στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Τραυματισμένη και ταλαιπωρημένη από το αντάρτικο, μα πάντα αγέρωχη.

Στα χρόνια της ξενιτιάς, κάθισες στο θρανίο, έμαθες στην αρχή το επάγγελμα του εφαρμοστή μηχανών και σε συνέχεια φοίτησες στην Ακαδημία Δασκάλων και Νηπιαγωγών και για 30 χρόνια μάθαινες την ελληνική γλώσσα στα Ελληνόπουλα, παιδιά πολιτικών προσφύγων που ζούσαν στη Δρέσδη. Και σ' αυτόν τον τομέα, όπως και ως υπεύθυνη γυναικών της Δρέσδης, δούλεψες ακούραστα.

Στην Ελλάδα, με τον επαναπατρισμό σου, άσκησες το επάγγελμα του Νηπιαγωγού, με το λεπτό και ευγενικό τρόπο συμπεριφοράς. Παράλληλα, πρόσφερες τις υπηρεσίες σου ως μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ στις Σέρρες και στο Παράρτημα του Συλλόγου των ΠΕΕΠΠ. Γι' αυτό ο χαμός σου ήταν μεγάλη απώλεια για όλους.

Για μένα, που με άφησες μονάχο στη ζωή, η μορφή σου έχει χαραχτεί βαθιά στην καρδιά μου. Δε σε ξεχνώ ποτέ έξοχη συντρόφισσα της ζωής μου και του αγώνα, καλή μου Ιοκάστη.

Στη μνήμη σου και προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ, στο οποίο εντάχθηκες από τα εφηβικά σου χρόνια και το υπηρέτησες με πίστη ως το τέλος της ζωής σου και για τις ευρωεκλογές, προσφέρω στη ΝΕ Γρεβενών 60.000 δρχ., 10.000 δρχ. στην εφημερίδα του Παραρτήματος Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ "Φωνή της Εθνικής Αντίστασης" και 10.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Νίκος Τερζής

* * *

Την Κυριακή 28 Φλεβάρη γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της ακούραστης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΣΟΦΙΑΣ ΛΟΥΚΙΣΑ.Από ΕΠΟΝίτισσα άρχισε τη δράση της και ως το τέλος της ζωής της ήταν πανταχού παρούσα, στα συνδικαλιστικά, στο ΚΚΕ, στην ειρήνη. Η χούντα δεν την ξέχασε και την περιποιήθηκε με 3 χρόνια φυλακή.

Τη διέκρινε το ήθος και η συνέπεια. Θα τη θυμούμαστε πάντα και θα προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της.

Στη μνήμη της, προσφέρω 5.000 δρχ. στην ΠΕΑΦΕ και 5.000 δρχ. για τους Κούρδους.

Διονύσης Καρράς

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΤΑΚΗ Φωτίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δικηγόρου - Βουλευτή

τελούμε ετήσιο μνημόσυνο την Κυριακή 28 Φλεβάρη, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Μ. Καλυβιών.

Καλούμε όλους τους συντρόφους, συγγενείς και φίλους, να τιμήσουν μαζί μας τη μνήμη του.

Η σύζυγος Στέλλα

Τα τέκνα: Φαίδρα και Νίκη

Τα εγγόνια: Απόλλων και Ιοκάστη Αγαύη

Τα αδέρφια: Κλειώ ΓεωργίουΠαπανικολάου, Νικόλαος και Μαίρη Παπανικολάου, Ελπινίκη Στέφανου Παπανικολάου, Παναγιώτης και Υπατία Παχή, Ελένη Βασιλείου Ζώη, Σπύρος και Αθανασία Ζώη, Ελπίδα Αποστόλου Μαραγκού, Αθανάσιος και Αφροδίτη Παπαδοπούλου, Νικόλαος και Μαρίνα Ζώη

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.

* * *

Αύριο Σάββατο 27 Φλεβάρη, στις 9.00 π.μ. στον Αγιο Βλάσση Μενιδιού, στην κεντρική πλατεία, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κων. ΛΟΛΑ

Καλούμε τους συντρόφους, φίλους και συναγωνιστές του να παραβρεθούν.

Ο Γ. Λόλας ήταν μέλος του ΚΚΕ και έμεινε πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του.

Επίσης στη μνήμη του Γεώργιου Λόλα, η εξαδέλφη του Ολγα Καζάντζα πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Μενιδίου.

(Ο καφές θα δοθεί στο καφενείο Τραμπάκογλου, κεντρική πλατεία, δίπλα στον Αγιο Βλάσση).

* * *

Την Κυριακή 28 Φλεβάρη, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου Μανάγουλης Δωρίδας, θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του

ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝΗ

μέλους του ΚΚΕ

Τα παιδιά του Βασίλης, Γιώργος, Διονύσης Καραχασάνης

***

Την Κυριακή, 28 Φλεβάρη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Γλυκά Νερά, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΔΗΜΑ

Γεννήθηκε το 1921 στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης από το 1942, πολέμησε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της πατρίδας και για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Κάτω Ηλιούπολης.

Η σύζυγός του Νίκη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ