ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Μάρτη 1999
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται το πλατύ άνοιγμα

Στα πλαίσια της μεγάλης Πολιτικής και Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, ενόψει των ευρωεκλογών, συνεχίζονται τις επόμενες μέρες περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στο πλατύ τους άνοιγμα απευθύνονται σε κάθε δημοκράτη και πατριώτη στις συνοικίες και στους τόπους δουλιάς.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες:

ΑΤΤΙΚΗ

  • Αύριο Τετάρτη 10/3:

- Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ελευσίνας "Θριάσιο" θα επισκεφτεί κλιμάκιο του ΚΚΕ, στις 9.00 πμ,με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Αποστόλη Τασούλα.Το κλιμάκιο θα έχει συζήτηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου με τον πρόεδρο και το ΔΣ του νοσοκομείου, καθώς και με το σωματείο των εργαζομένων και την επιστημονική επιτροπή των γιατρών.

- Περιοδεία στον Κόκκινο Μύλο - Αγία Αννα Μενιδίου θα κάνει κλιμάκιο της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θάνο Τραβασάρο.

- Περιοδεία στις περιοχές Ανω Λιοσίων, Δροσούπολη και Κέντρο θα κάνει κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής την Γιωργία Δελή και τον Στέλιο Μπιρμπάκο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Σήμερα Τρίτη 9/3:

- Στην Κρυθιά στις 7.00 μμ η ΚΟΘ διοργανώνει συγκέντρωση με ομιλητή τον Αγγελο Τζέκη,μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ.

  • Αύριο Τετάρτη 10/3:

- Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη στις 7.00 μμ,με ομιλητή μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ.

  • Πέμπτη 11/3:

- Συγκέντρωση στο πάρκο Μηνά Πατρικίου στο Ε Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης στις 7.00 μμ,με ομιλητή τον Μιχάλη Σπυριδάκη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΙΛΚΙΣ

  • Τη Δευτέρα 15/3:

- Στα Νοσοκομεία του Νομού θα περιοδεύσει κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής την βουλευτή Μαρία Μπόσκου.

  • Τη Δευτέρα 22 Μάρτη:

- Σε χώρους δουλιάς θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Την Κυριακή 28 Μάρτη σε εκδήλωση για την κατάσταση στα Βαλκάνια, θα μιλήσουν ο Θ. Παφίλης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Χουρμουζιάδης,πανεπιστημιακός.

ΑΡΚΑΔΙΑ

  • Αύριο Τετάρτη 10/3:

- Περιοδεία σε τράπεζες, ΟΤΕ και ΔΕΗ Αστρους, από τις 9.00 πμ θα κάνει κλιμάκιο της ΝΕ.

  • Την Πέμπτη 11/3:

- Σε σύσκεψη με εκπαιδευτικούς της Τρίπολης θα μιλήσει ο Π. Νικολόπουλος.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

  • Σήμερα Τρίτη 9/3:

- Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου στις 9.00 πμ θα περιοδεύσει το μέλος του ΝΓ, Β. Χασάπη.

- Στο "Ξενία" Ναυπλίου στις 10.30 πμ θα περιοδεύσει το μέλος του ΝΓ, Β. Χασάπη.

  • Αύριο Τετάρτη 10/3:

- Στα Λευκάκια - Πυργιώτικα από τις 6.00 μμ περιοδεύει ο γραμματέας της ΝΕ, Α. Βασιλείου.

  • Την Πέμπτη 11/3:

- Στη Νομαρχία Αργολίδας στις 9.00 πμ περιοδεύει ο Α. Βασιλείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

  • Αύριο Τετάρτη 10/3:

- Στο ΤΕΙ Καλαμάτας στις 9.00 πμ περιοδεύει ο Φ. Ρηγανάκος,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Την Πέμπτη 11/3:

- Σε σύσκεψη στη Δυτική Καλαμάτα θα μιλήσει η Γ. Τσιπιανίτη,μέλος της ΕΠ.

ΛΑΚΩΝΙΑ

  • Την Πέμπτη 11/3:

- Περιοδεία σε Λογγάστρα - Σουστιάννους - Τρύπη θα κάνει ο Δ. Λεβεντάκης,μέλος του ΓΠ.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ

  • Σήμερα Τρίτη 9/3:

- Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας θα επισκεφτεί στις 10.00 πμ κλιμάκιο της ΝΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Αποστόλη Τασούλα.Θα υπάρξει συνάντηση με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς και τη διοίκηση.

  • Αύριο Τετάρτη 10/3:

- Τους εργασιακούς χώρους ΑΗΣ Αλιβερίου (9.30 πμ) και την ΑΓΕΤ θα επισκεφτεί κλιμάκιο της ΝΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Ν. Γκατζή.

  • Την Πέμπτη 11/3:

- Στις Θεσπιές στις 7.00 μμ περιοδεύει ο Λουκάς Γκούνης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  • Σήμερα Τρίτη 9/3 πραγματοποιείται σύσκεψη δημοτικών υπαλλήλων.

ΛΕΣΒΟΣ

  • Σήμερα Τρίτη 9/3:

- Στα χωριά Παλαιοχώρι - Μεγαλοχώρι θα περιοδεύσει κλιμάκιο της ΝΕ.

  • Αύριο Τετάρτη 10/3:

- Στα Δάφια θα μιλήσει ο Δ. Σιαμέτης,μέλος της ΝΕ.

  • Παρασκευή 12/3:

- Στον Πολιχνίτο θα μιλήσει ο Β. Παλαιολόγος,μέλος της ΝΕ.

- Στα χωριά Μόρια - Αφαλώνας - Πάμφιλα περιοδεία κλιμακίου στελεχών.

  • Σάββατο 13/3:

- Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, με θέμα τις εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος, που θα γίνει σε αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου,στις 7.00 μμ θα μιλήσει ο Μάκης Μαϊλης,μέλος της ΚΕ.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των ΚΟ
  • Οι ΚΟ Κυψέλης του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης για τις Ευρωεκλογές το Σάββατο 13/3 στις 8.30 μμ στην ταβέρνα "Αμπελόφυλλο",Λέλας Καραγιάννη και Σαμοθράκης 3.
  • Οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, που κατάγονται από την Ηπειρο, καλούνται σε συγκέντρωση την Παρασκευή 12/3 στις 7.00 μμ στην ΚΟΑ, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.
Στιγμιότυπα
  • Ηταν λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα, όταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μπήκαν οι νέοι και οι νέες της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ). Με κόκκινες σημαίες, υψωμένες γροθιές και συνθήματα, οι νέοι έστειλαν παντού το μήνυμα: Ο κόσμος θα αλλάξει με τους αγώνες μας. Και το "πιο πολύ", που όλοι ψάχνουμε και ζητάμε, θα το βρούμε στους δρόμους. Εκεί, όπου υπάρχει η αναζήτηση του δικαίου και η καταπάτηση της αδικίας...
  • "Στολισμένο" από νωρίς το Στάδιο με πανό, τα συνθήματα των οποίων εξέφραζαν την ανάγκη ανατροπής της σημερινής κατάστασης: "Τώρα έξω οι Αμερικάνοι. Κάτω η κυβέρνηση" απ' την ΚΟ Πειραιά, "Εκλογές τώρα, να παρέμβει ο λαός, να ηττηθεί ο συμβιβασμός και η υποταγή", "Ρήξη με την πολιτική και τα κόμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - ΟΝΕ", "Μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό", "Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση" και "Μέτωπο αντεπίθεσης για μια λαϊκή εξουσία". Ακόμα και το σύνθημα που υπήρχε στην κεντρική εξέδρα - όπου μίλησε η Αλ. Παπαρήγα - ήταν ενδεικτικό: "Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ. Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αγώνα".
  • Οταν απ' τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκαν οι χαιρετισμοί από το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Κουρδιστάν και από την Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, όλος ο κόσμος χειροκρότησε με πάθος. Πολύ περισσότερο, βέβαια, οι πιο ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που έδωσαν την ψυχή τους, τη ζωή τους ολόκληρη για τη λευτεριά της χώρα μας. Γιατί αυτοί είναι που ξέρουν τι σημαίνει εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, αυτοί είναι που μπορούν να νιώσουν - όσο κανένας άλλος - το πάθος και την πίκρα των Κούρδων. Αλλά ακόμα και οι νέοι σηκώθηκαν όρθιοι και κυματίζοντας τις κόκκινες σημαίες βροντοφώναξαν: "Δεν είναι τρομοκράτης ο κουρδικός λαός, είναι η νέα τάξη κι ο ιμπεριαλισμός".
  • Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έγινε δεκτή από τον κόσμο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σείστηκε το γήπεδο απ' τα συνθήματα, όταν βγήκε στην κεντρική εξέδρα η Αλ. Παπαρήγα. Αλλά και καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας της ο κόσμος τη διέκοπτε, για να φωνάξει, για να ακουστεί παντού πως "δεν πάει άλλο". Ξεσήκωνε η ομιλήτρια τον κόσμο, ξεσήκωνε κι ο κόσμος την ομιλήτρια. Πάθος και οργή, απαίτηση και απ' τις δύο πλευρές "να φύγει τώρα η κυβέρνηση της υποτέλειας και της υποταγής". Κι όταν η Αλ. Παπαρήγα, σε κάποιο σημείο της ομιλίας της, επισήμανε πως "όσοι συμφωνούν με τις θέσεις και τις προτάσεις μας, όσοι πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ένα αιώνιο σύστημα, ότι δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί, τότε πρέπει να κάνουν κι εκείνοι ένα βήμα θαρραλέο", όλος ο κόσμος όρθιος φώναζε: "Εργάτες, αγρότες, φοιτητές. Με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές". Το επόμενο ραντεβού για όλους κλείστηκε στους δρόμους. Εκεί όπου μπορούν να γίνουν οι ανατροπές...
ΚΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τον κλάδο της γούνας

Οι ΚΟ του ΚΚΕ σε Σιάτιστα και Καστοριά πραγματοποιούν εκδηλώσεις με θέμα: "Γούνα, ένας κλάδος σε κρίση - Προτάσεις διεξόδου",όπου θα μιλήσουν ο Θύμιος Ευθυμίου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και ο Αντώνης Τσάκωνας,μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δ. Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στη Σιάτιστα,σήμερα, Τρίτη 9/3, στις 8.00 μμ στο δημαρχείο και στην Καστοριά,αύριο, Τετάρτη 10/3, στις 6.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Καστοριάς.

Εκδήλωση της ΚΟ ΔΕΗ Πτολεμα'ϊδας

Πολιτική εκδήλωση πραγματοποιεί η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ στην Πτολεμαϊδααύριο Τετάρτη, 10/3, στις 6.30 μμ, στο Δημαρχείο Πτολεμαϊδας, με θέματα: - Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

- Εργασιακές σχέσεις - συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Ομιλητές θα είναι ο Γιάννης Σταυρόπουλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, και ο Παναγιώτης Πάλμος,στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Επίσης, την Τετάρτη θα γίνει περιοδεία στους χώρους της ΔΕΗ: ΣΕΤΥ, ορυχείο κύριου πεδίου, βιομηχανικό συγκρότημα και ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ενώ την Πέμπτη,στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, στο ορυχείο Αμυνταίου, στον ΑΗΣ Αγ., Δημητρίου και στο "Μποδοσάκειο" Νοσοκομείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ